Ismét nekifutunk a nagyon valószínűtlennek

Újpest – Bp. Honvéd @ Megyeri út, 17h

Sosem voltam egy igazán jó alvó, általában megelégszem azzal, hogy az alvás következménye, a reggel legyen elviselhető. Az okoslámpa időben napfelkeltét mímel, az okosébresztő okosan, az alvási ciklusaimhoz igazodva próbál ébreszteni az okoskarkötőn keresztül, én pedig próbálok időben lefeküdni. Valahogy így, a szürke hétköznapokon.

Tegnap például egész nap dögleni szerettem volna, olvasni valami könyvet, bambulni egy sorozatot, esetleg kicsit sétálni, netán frissíteni az Ubuntut, a lényeg, hogy semmi produktívat, és mindent, ami pihentető. Szabadnap, részemről semmit sem ünneplek nagypénteken, a hétvége nálam a sonkaünnep (ahogy a Karácsony a halászlé, mindkettő óriási kedvenc, de télen hideg van, viszont adja a Die Hardot a tévé), rá kell pihenni.

Aztán eljön a szombat, a meccsnap, megyünk Újpestre, mondhatnám, hogy nagy a boldogság, de nem, mert felkeltem hat óra valamennyikor, kivetett az ágy, ha magamtól kell csinálni ezt az alvás dolgot, nem vagyok túl hatékony – szóval felkelek, fogalmam sincs, logikailag hol vannak már a mondathatárok, bekapcsolom a gépet, posztot kéne írni, nézzük, ki a spori?

Andó-Szabó, bakker. Tényleg? Hogy vegyük így komolyan a bronzérmet?

2006 decembere, egy csepeli Honvéd-Győr óta fúj nekünk, hogy azóta 27 bajnokit tegyünk a lábába. Hét győzelem, kilenc döntetlen, tizenegy vereség, meccsenként átlag 1,11 szerzett pont. Az aktívak között egyedül Németh Ádámmal van rosszabb mérlegünk (0,42), még Kassaival is, ha nem is sokkal, de jobb (1,12).

Jellemző mutatója Andó-Szabónak, hogy a 2013/14-es idényzáró, a debreceni 0-2 óta tizenhárom meccsen mindössze nyolc pontot szereztünk vlee, és ebből mindössze egyetlen volt a győzelem, még tavalyelőtt októberben, Sopronban a Hali ellen egy 2-1. Amikor már végre azt hittük, hogy Németh és Andó-Szabó leszokik a Honvédról, akkor mindketten visszatértek. Németh a februári diósgyőri zakó előtt több, mint három évig nem fújt nekünk, és Andó-Szabót se láttuk a tavaly májusi Videoton-Honvéd óta. (Megjegyzés: ha rajta múlik, nemhogy bajnokságot nem nyerünk 2017-ben, hanem ki is esünk. Három meccs – egy pont az idényben.)

Nem volt hiába az alvásról szóló bevezető. Még nincs reggel fél nyolc, de már itt hőbörgök magamban, hogy honnan a francból szedték elő pont ezt a sporit, amikor olyan jól megvoltunk nélküle?

Jó, ha összevetjük a Honvéd vs Andó-Szabó 1,11 pontját az ugyanezen időszak Honvéd-Újpestjeire, akkor azt kapjuk, hogy 1,07, ami nem sokkal kevesebb, kicsit olyan, mintha bemondanánk előre a döntetlent. Utóbbi mondjuk nem nagy kunszt, hiszen az utóbbi három az lett, az utolsó hétből öt, tizenhétből tíz, vagyis egy igen nagy valószínűségről beszélhetünk.

Mondjuk az is igaz, hogy idegenben, pontosabban a Megyerin elég régen, még 2013-ban nyertünk utoljára (Martínez!), azóta hét meccsen öt döntetlen és két vereség a mérlegünk, és igen, tudom, hogy idegenben volt egy 2-0 2016 júliusában, de az a Fáyban, és most a Megyeriről van szó.

Tehát. Ha ma nyernénk, akkor Supka 2011 szeptembere óta először verné az Újpestet, és kb. azóta először nyerne rangadót a Kispesttel. Egyébként megvan az akkori sorozata?

 • 5. forduló, 2011.08.13. Honvéd – FTC 1-0
 • 7. forduló, 2011.08.27. Honvéd – Videoton 1-0
 • 9. forduló, 2011.09.17. Honvéd – Újpest 2-0

Valami hasonlót elfogadnék mostanság is.

Ezzel szemben az van, hogy ha csak erre a három csapatra szűrök, akkor az utóbbi hét és fél évre jutott tizenöt meccs – és öt pont. Rettentő vérszegény. Supi mintha elfelejtett volna rangadót nyerni. Sőt, v an ennél rosszabb is. A mostani, vagyis a harmadik ciklusában tizenegy meccset játszottunk ezzel a három csapattal, és összesen csak három olyan meccs volt, ahol egyáltalán gól tudtunk lőni. A megszerzett négy pontból is három az Újpest ellen, vagyis, jajj, ez megint nagyon sovány.

Tényleg nem tudom mi van. Hagyjuk az ilyenkor szokásos szarok vagyunk szöveget, mert kellően hosszú idősorról beszélünk, és bár előfordulhat, azért a Nagy Számok Törvényének Futball Alesete szerint legalább egyszer be kellett volna csúsznia egy győzelemnek. De mivel nem, így nem értem.

Az, hogy beoltottak minket a rangadók ellen még valahol elfogadható lenne, ha közben üzembiztosan hoznánk a többi meccset, ahogy az egyébként Supkával megszokott volt, de ugye most valahogy ez a rész se működik, és a kettő együtt már sok, mert a tizenkét csapatos bajnokságok egyik fő tulajdonsága, hogy abból egy te vagy, a másik tizenegyből pedig kettő-négy legalább rangadó, és a maradék nagyon kevés, hogy beleférjen pár hibánál több.

Most nézem, hogy ha nem számoljuk a Kecskemétet, akkor Supka a legkevesebb pontot, pontokat pont az Újpest ellen szerzi:

 • 0,67 // Újpest
 • 0,71 // FTC
 • 0,75 // Videoton
 • 1,00 // Diósgyőr (!!!)
 • 1,20 // Debrecen

Sajna az van, hogy a 134 kispesti bajnokijából 47-et (35%) ezek ellen a csapatok ellen játszottunk, és hiába kifejezetten vállalható a mérlege a többiekkel szemben (0,87 vs 1,73 pont/meccs), nagyon, de nagyon hiányoznak a rangadónyerések.

(Jó, kicsit csaltam, hogy a Diósgyőrt áttettem a rangadókhoz ebben a bekezdésben, ugye, eredetileg a legrosszabb mérlegek között volt felsorolva. Ha a Dió nem rangadó, akkor Supka mutatója: 0,84 vs 1,66 pont/meccs.)

Mindeközben azt se felejtsük el, hogy Újpesten lesz Supka 135. bajnokija, amivel beéri Rossit. Kettejük mérlege összehasonlítva:

m gy d v rg kg pt/m
Rossi, Marco 135 59 31 45 192 151 1,54
Supka Attila 134 52 34 48 189 172 1,42

A Sopron 2008-as kizárásához tartozó meccs nélküli 3-0-t nem adtuk hozzá Supkához, viszont az eltiltásokat és helyettesítéseket (Tóth Iván, Híres Gábor) igen mindkét mesterhez.

Nagyon halvány különbség, és látjuk, 0,12 pont/meccs is mennyit számíthat, illetve az 59 győzelem mire lehet elég, miközben az 52 mire lehet kevés. Fura számok. Egyszerre nagyon közeliek egymáshoz, és egyszerre van mögöttük annyira, de annyira különböző eredmények összesítése, hogy azt zongorázni lehetne. (Vajon a különbséget miért zongorázni szokták, és miért nem egy egyszerű kivonással, a számegyenesen érzékeltetni?)

Egész szép valami kerekedett Újpestre:

 • Supka behozza Rossit meccsszámban.
 • Andó-Szabó.
 • A Kispest és Supka Újpest elleni mérlege.
 • Bakker, úgy látszik, ma a lehetetlent kell megpróbálnunk.

A kötelező bla-bla: ha nyerünk, akkor plusz három pont, közelítünk, ha veszítünk, feljön a Mezőkövesd, bla-bla, egyébként bármi lesz, se előre, se hátra. Satöbbi, rosszak, sőt, szarok vagyunk, ilyesmik. Kamber nincs, Nagy Geri se (utóbbi az utóbbi idők formája alapján lehet, nem baj), kezd majd Kálnoki Kis vélhetően, hátha ő is lő egy gólt a volt csapatának, mint Tischler az ősz végén, bár az is lehet, hogy nem, mert a középpályánk és a védelmünk összesen négy gólos (Batik, Ben-Hatira, Gazdag és Kamber 1-1), ráadásul lehet, szerdán, a Soroksár ellen elpattintotta mindenét erre az évre.


Újpest – Bp. Honvéd
Megyeri út, 17:00
Figyelem: nem jár a metró, és az utolsó különbusz – a tervek szerint – 15:00-kor indul a KöKiről.

címlapkép: Jody Davis


frissítés // egy grafikonnal

Játékosonként összesített labdaérintés és jó passzok az első 28 fordulóban (a köd miatt végül kiértékelhetetlen Kisvárda-Újpest mérkőzés nélkül)

Gondoltam talán érdekes lesz, hogy az Újpest nem csak a legtöbbet passzoló csapat a bajnokságban, hanem a leggyorsabban gondolkodó is. Jóval kevesebbet totyorognak a labdával (passz/érintés, vagyis mennyi jó passz lesz egy labdaérintésből), de mindenkinél több érintésük és jó passzuk is van egy játékpercre, vagyis nem csak gyorsak, hanem pontosak is.

Ellentétben velünk, akik kevesebbet birtokoljuk a labdát, és bár a totyorgásunk átlagos, hovatovább minőségi, azt kifejezetten lassan és rossz hatásfokkal váltjuk át jó passzra.

“Ismét nekifutunk a nagyon valószínűtlennek” bejegyzéshez 231 hozzászólás

 1. 22/7 az echte magyar játékosok aránya a kitömott két “elit” magyar csapat bajnokiján! Ennek vajon mi értelme van? Inkább ezerszer nézem a Szendrei, Bano-Szabó, Májer fiatalokat, mint ezeket az európai viszonylatban középkategóriás “sztárokat”.

 2. A három meccs alapján, amit a Lilamakik ellen játszottunk, igazából semmivel nem jobbak nálunk, csak pár meccsből rosszabbul jöttünk ki.

  Ez végülis nem rossz, ha azt nézzük, a lilákok tavaly kupát nyertek és 3. lettek, plusz még erősítettek is nyáron, a csapatukból meg alig távozott valaki az elmúlt két évben.

  Sokan azt remélték, hogy Supka alatt szép lassan szétesik a csapat, de végül azért nem ez történt. Ha bejutunk a kupa fináléjába, ott bármi megtörténhet egy meccsen.

  1. Az nem zavar,hogy most nem,volt 1 kaput eltaláló lövésetek sem?Szánalmas!!:DD

   1. Nem zavar, hogy hiányzott 5 kulcsjátékosunk ma? :D

    (Kamber, Gazdag, NGog, Mezghrani, Nagy mind kezdőjátékosok..)

     1. Mi van Gamerke? Tán nem tetszett az olasz beszéde? Egyébként melyik parasztotokkal volt az incidense? Ide jársz kulturálódni?

      1. Ezen mi már rég túl vagyunk!:))Soprano a helyedben inkább kussolnék egy Sori meccs előtt!Talán nem fogok nagyon g.ci lenni majd mikor kiestek.XD

       1. Talán nem fogsz nagyon g.ci lenni,ha kiesünk? Báttya te így is-úgy is csak egy kis g.ci vagy,úgyhogy “nem értem” a felvetést.
        De ha arra akarsz kilyukadni,hogy köcsögösködni(ez sem a megfelelő szó,mert ez is te vagy) fogsz,vagy nem… Kit érdekel te lúzer? Őszintén.
        Itt baszod a napodat,az mire utal?
        Egy nő nélküli,elcsúszott életű senki lehetsz,akinek semmi öröme nincs az életben,ezért “fórumon” akar elégtételt venni. Hagyjad már…

 3. Nézem a “névrablók (pafc)” hátralévő meccseit mert nagyon szorítok nekik az nb2-ért: vidi,HONVÉD,újpest,fradi jön sorban,ez pedig simán lehet nekik nulla pont az meg tuti nb2.
  De hát ugye a két kiemeltnek már nem nagyon kell a pont,szóval kiváncsi leszek majd milyen eredmények születnek a 30. és a 33. fordulóban.

 4. lenyúlták a fradisták az eppeles rigmusunkat?? Szánalmas…

 5. A keveset játszó Bőle Lukácsot el lehetne hozni a Fraditól, olyan Szili Attila-típusú játékos, tavasszal csak egyszer volt kezdő a Fradiban..

  1. Dögivel sérülnek le a játékosaik, kellenek nekik a minőségi cserék. Előbb jön szerintem Böde, mint Bőle.

   1. Bőle, csak ha meghaltam.😖 Böde meg piros feketében is zöldnek nézne ki.☹

 6. Jól van Lanza, szép nyilatkozat volt, lassan látom rájössz mi a fradi és a honvéd közt különbség…

  1. Mit mondott? Elkapcsoltam a tevet, amikor mondtak, hogy o fog nyilatkozni. Elso felido nagyon nagy meccselmeny volt, de nem a palyan latottak miatt. Koszonom mindenkinek.

   1. Honvéddal játszanak a jövő héten, a volt csapata, ami mindig is fontos helyet foglal el a szívében. (nagyjából, nem szó szerint)

    1. Koszonom urak! Ez valoban egy korrekt nyilatkozat volt a reszerol, de ettol meg nem kedvelem.

     1. Így van én se szeretem sőt…De szerintem most jött rá mi a különbség a fradi és honvéd közt…kellett ez a pofon neki sose lesz fradiban az ami nálunk volt, hiába magasan legjobb fradi játékos…ez más közeg

      1. Már az első Fradi meccsén többet kapott ,mint a picipestnél!Nállunk van hangulat!Ilyen téren osztály különbség van a két csapat között!Az pedig külön vicc,hogy már azt hittétek véget ér a Fradi pályafutása Lanzának,mert nálunk komolyabb munka folyik,mint nálatok!XD De semmi baj picipestiek,ezért foglalkozunk még veletek,mert jókat lehet kacagni rajtatok!:DDD Jah és még valami.Van egy bajnokcsapat is.Nem kéne gratulálni szutykok?

       1. A magyar foci sírásóinak nem jár gratuláció. Majd ha sikerül olyan játékoskat kinevelni akik egy Soroksárnál többre viszik akkor talán.

       2. Ha azt hiszed, ezzel a lekezelő stílussal bármit is elérsz itt, akkor nagyon mellélőttél.
        Menj vissza a safe space-edre, a züllőire vagy a csakfocira! Ott lehet bicskázni a többi retardáltat, vagy a másik észlény Zotter Ricsivel megbeszélheted az élet nagy kérdéseit az éllovas Ferencvárosról vagy mi a fenét szokott minimum 3-szor beírni egy kommentbe.
        A normális fradistáknak gratuláltam/gratulálni fogok. Neked max akkor, ha a csodacsapat megy egy kört a BL-ben.

       3. Fogalmazásod, és a helyesírásod alapján, a több millió vidéki paraszt fradista közül, lehetsz egy, aki akkor jár meccsre, amikor nem kell a disznókat etetni.Az általad szopott olasz, meg attól van ki, hogy a fradi tábor 99%, olyan gyökerekből áll, mint te…..

       4. Ez van sajnos, a lóvéért szereti fradi címert a digó, ki is mondta tegnap, valamint azt is elmondta semmi sanszotok BL-ben és EL-ben mert az más szint..

       5. Komoly munka nálatok? Majd erre térjünk vissza, miután a második körben kiestek a BL-ből és nem kerülök be az EL csoportkörbe se…Miközben itthon a Vidi kivételével a többi csapat sehol sincs hozzátokképest anyagiakban..

       6. Nállatok? Állatok. :)
        Hangulat? Haha, nevetekhez méltóan csak majmolni tudtok. Tiszta ciki. Már az is, hogy ide írogatsz! :))

       7. Nem szoktam ilyet írni, de húzz a retkesbe innen! Az állami pénzzel (értsd: az Te és az én adóforintjaink) teleszart csapatod semmit nem ér, ahogy a szurkolótáborotok se!

       8. Ja, a vajda, meg a lókupecei összevásároltak mindenhonnan nektek egy rakás kehest, a kőz pénzén, és azt hiszitek, hogy már tudtok focizni. Várd ki a kupát haver. Tirana alsó fog benneteket simán kiverni.

       9. Többet kapott? (Amúgy pénzben ja-annyiért én is felvenném azt a retkes zöldet). Mondjuk mi nem ülünk fordítva a lovon,ő a játékos adjon ő nekünk(adott is bajnoki címet),azért kapja a fizetést. De ha te adni akarsz neki vmit,akkor menj és copkodjad a f.szát te kis melegfront,de nekünk azért ne számolj be róla.
        Meg biztos te csinálod a hangulatot te szerencsétlen. 😅
        Nem a te érdemed,te egy divat vagy a sok közül(ebben van osztálykülönbség). Te csak azt hiszed,hogy a szar klubod érdekelne is valakit(értsd játékost),ha nem lenne annyi pénz (amit mi finanszírozunk). Kutya nem menne a szar fradidba.
        Úgyhogy fogd be szépen a pici szádat és recskázzál egyet az ajándék bajnoki címre,aztán lépjél tovább csendben,mert majd elmúlik ez a pénzes időszak is és akkor mentek vissza a helyetekre az nb2-be.

   2. Azt mondta hogy következő fordulóban bajnokok lesznek a honvéd ellen ami mindig a szívében marad, de sajnos ez a munkája :)

  2. Normális nyilatkozat volt, remélem jövő héten a tábor is meghaladja egy hároméves érzelmi intelligenciáját. Lépjünk már túl rajta. Lanza karrierjére visszatérve: Hiába lesz gólkirály, BL-ben/EL-ben sem fog nagyon játszani. Talán most berakja az ukrán a kezdőbe, mivel már eldőlt.

   1. Rebrov fejére minden rá volt írva 2. gólja után amit úgy lőtt Lanzafame hogy nem indult el vissza védekezni Elek labdát vesztett ő meg köszönte szépen a gólt, no nem hiába ez az NB1 :)

    1. Úgy látszik működik Rebrovnak ez a felfüggesztéses büntetés, mert Böde és Lanzafame is gólokkal hálálta v. bosszúlta meg a visszatérést… :) Mindenesetre remélem Holender lesz a gólkirály :)

 7. Ellemben a spori szépen fúj, tisztán, határozottan, hangzása kiemelkedő, nem kanári stílusban. Ennyit megérdemlünk.

 8. Jövő szombaton jó eséllyel Fradi-bajnokavatót rendezünk. Hogy fogjuk ezt vajon megoldani logisztikailag? A korzót gyakorlatilag át is adhatjuk a személyivel bejövő Fradi-szurkolóknak. :(

  1. Korrekt lenne dupla vendegszektort biztositani nekik, ellenben a hazaiak koze “tevedo” es renitenskedo zoldeket apellata nelkul kivezetni.

  2. A1-A5 szektorokban elő szoktak fordulni balhék a betévedő vendégek vagy tiszteletjegyes vendégszurkolók miatt. Legutóbb a DVSC elleni meccsen volt némi szóváltás egy túlmozgásos vendég miatt. Van némi kockázat abban, amit írsz.

  3. Tényleg, most kapcsolok…
   Most hogy nézem onlineban nem árulják még, de ott van hogy klubkártya szükséges
   Korzón is vannak elvetemült arcok, lenne ott is asszem balhé keveredésnél :)

 9. Sajnálom, hogy Lanza betalált, jó lett volna nekünk lelkileg, ha nyáron lelép onnan..
  Belegondolok, ott a Fradiban sem a Bárányos, sem a Sasu nem lett igazán sztár, pedig mindkettő kimagasló játékos volt az nb1ben.

 10. Na jóó, ez viccc.. megint miért nem az egyszerűbbet??? Rárúgom, vagy egyből passz a töküresen lévő Holendernek..

 11. Sokakat meglep, amit most írni fogok, de szerintem itt egy nagyon ütős csapatot is fel lehetne építeni 1-2 év alatt.

  Védelmünk Kálnokival, Batikkal, Lovric-csal még két évig jó lehet.. Tudom-tudom.. Lovric már 34.. De basszus Chiellini nála egy évvel idősebb és még simán a világ legjobb védői között van. Lovric annyi idős, mint Godin, Pique és Sergio Ramos. Ők mind aktív játékosok még a nemzetközi mezőnyben.

  Lovric eszméletlenül jól tolja idén tavasszal… Kb. a legjobb félszezonja, Supka nagyot húzott vele, hogy jegelte egy ideig, aztán visszahozta. Megújult!

  Batikot mindenki hányta.. Igen, gyakran hibázik a passzaival, de védekezésben baromi sok labdát szerez minden meccsen. Szerintem Kálnokiban is sok van még és most jön majd Temesvári is.

  Szendrei… brutál jó! Tapad hozzá a labda, egyből teszi tovább.. Ez a gyerek kincset érhet…

  Mezghraniról mi már tudjuk, amit mások még nem, hogy Negot leszámítva a legjobb jobboldali védő az egész nb1ben.

  Gazdag és Nagy Geri a középpályán – ha tudnánk velük hosszabbítani – a következő évekre is meghatározó játékosok maradhatnának. Gazdag még tud fejlődni szerintem. Őket kiegészítheti Banó.

  A csatársort kellene újjáépíteni, meg baloldalra hozni egy komoly figurát. A baloldal nagyon fontos lenne, hogy minőségi játékossal legyen feltöltve, olyannal, mint Mezghrani.

  Tudom, sokan túlzásnak tartják, amit írok – de ha a tulajdonosok nemcsak ámítottak minket, hanem valóban rá tudnak most költeni ésszel a csapatra és megtartani az értékeket, igenis jó alapokkal rendelkezik a jelenlegi keret!

  1. Batikkal és általában a belső védőinkkel az a baj, hogy nem elég labdaügyesek. Hiába szerelnek jól, szereznek labdát, ha nem tudják megjátszani. A többi meglátást adom.

  2. Az alapokat akár jónak is nevezhetjük, ám ha az új tulajok komolyan gondolják a minden évben dobogó és kupagyőzelem célt, akkor jó pár poszton (köztük kulcsposztokon is) komoly erősítésre lesz szükség.

  1. Hatira teljesen kihagyott háromnegyed évet, több sérülése is volt, még adnék neki egy fél évet.

 12. Hogy nem tudok ebben az idényben egy egészséges, 20 m körüli kapuralövést látni a csapattól .. ezt nem hiszem el!

  1. Mikor is lőtünk szabadrúgásból gólt? Talán Lanza lőtt utoljára.

 13. Megnéztem Lanza ominózus nyilatkozatát, szerintem semmi különös.. A Fradiról beszélt, csak fél mondatot ejtett rólunk, semmi megbánás, vagy hasonló nem volt benne..

 14. Ezek a szabi gólok á la Lanza nagyon hiányoznak. Kb. a harmadik helyet jelentenék.

  1. Ugyanezt írtam én is pár hónapja.. Plusz a szabiból, szögletből beadott pontosabb labdák is..

  2. Nálunk mindenki tud ilyen Lanza féle gólokat lőni, hmmm vagy talán csak rosszul emlékezek.

 15. Ebben a Hires nyilatkozatában, benne van minden, hogy miért ilyen középszerű, kilátástalan a játékunk.
  Híres Gábor (Honvéd, az eltiltott Supka Attila helyett): – Elégedettek lehetünk, az Újpest stadionjából elvinni egy pontot megsüvegelendő teljesítmény. Volt 3-4 elég nagy helyzetünk, egyet be kellett volna rúgni. Az Újpest felkészülten játszott, nyomták a csapatot a kapu elé, de ehhez hozzátartozik az is, minőségi játékosok hiányoztak tőlünk. Akik a pályára léptek, mindent megtettek mindent az eredményességért. Az utolsó percekben a középpályás sorunk átlagéletkora 19 év volt, de Supka mester jól megtervezte a meccset, tudtuk előre, mi fog történni. A csapat nagyon fegyelmezett meccsek óta, volt pechünk is korábban, most is egy kis szerencse kellett volna csak.
  Bízunk benne, hogy a kupát megnyerjük, de a bajnokság is nagyon fontos, nagyon érdekes meccsek lesznek még. A Loki játszik még az Újpesttel, és habár 6 pont a hátrányunk, 2 meccset megnyerni vagy elveszíteni el lehet.

  Utolsó 4 meccsen, megszerzett 2 pont.
  Én speciel kurvára nem vagyok elégetett, rossz nézni a szenvedést, amit minden meccsen látni.
  Soroksár elleni hazai teljesitmény, csak a hab a tortán….

  1. A villámrajtnak köszönhető, hogy nem kell bőszen hátrafelé tekintgetnünk, azt leszámítva az egész szezon szenvedés.
   Ehhez képest tegnap végre nem kaptunk gólt, és nekünk voltak nagy helyzeteink. Nekem nem először tünt úgy, hogy jót tett a kezdőben történt -kényszer szülte- változtatás.

   1. azért az ujpest, debrecennél így is sokszor jobban játszottunk, pl. a fradi ellen, mégis a másik kettő szerzett pontokat. vagy ott volt őszi mtk meccs, amikor végig jobbak voltunk az mtknál, majd rúgattunk velük egy egyenlítő gólt.
    Szerintem a realis helyezésünk idén a 3-4. lenne.

    1. Szerintem meg azért nem érdemlünk dobogót, mert a rajtot leszámítva végig stabilan hozzuk a negatív mérleget (több vereség, mint győzelem). Nem beszélve általában a játékról.

     1. igaz, de én a játékról írtam. Az újpest és a debrecen idén valahogy szerencsésebb, de nem jobb

    2. sajnos a reális az, ahol állunk…és ami méginkább gáz, az a tendencia amit mutatunk kb. Vadócz távozása óta.
     loki+ute most pont annyival jobb, mint amennyivel pár évig mi voltunk jobbak tőlük.
     de nem véletlen, ott nagyobb volt az állandóság az elmút 2 évben, mint nálunk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.