Miközben rendesen esik az eső (mi mást tenne meccsnapon?), letudom egy hőbörgéssel Felcsútot

Felcsút – Bp. Honvéd @ Felcsút, 17h

Ez az a meccs, ahova ha elfelejtene leutazni a csapat, akkor a Mediterrán cuki előtt is össze tudsz kaparni tizenegy olyan embert, kissé kapatos szurkolót, akikkel szemben szintén kötelező elvárás lenne a győzelem. Felcsút az Felcsút, tudjuk miért.

Gyorsan essünk át a kötelező körökön, mert utána nem lesz poszt, van más dolgom is szombat délelőttre. Tehát: igen, Orbán, igen, Felcsút, igen, a modellt rühellem, igen, Szöllősi, igen, a seggéből, igen, nekem ne mutassák magukat az Erkölcs Bajnokainak, az Igaz Magyar Embereknek, ha simán kifosztanak haldoklókat, simán hazudják a történelmet, pedig alapból nem kameraképes futóbolondok, hanem értelmes emberek, és igen, simán behúznak bármilyen pénzt, amihez csak hozzá tudnak férni, és igen, nem írom le, hogy az orvosfizetések elől, vagy bármi elől, mert nem tartozik a tárgyhoz, a lényeg a felcsúti modell, ami úgy és olyan szinten undorító, amilyen úgyságot és szintet korábban elképzelni sem tudtunk volna. Köpni kell, pfüj. – persze nem amolyan bizottságosan, hanem tényleg, le a földre, egy jó hegyeset.

Valahogy így.

Mondjuk azt majd idővel jó lenne tudni, hogy a NER-en belül nagyjából hol helyezkedünk el, azonban abban is biztosak lehetünk, hogy a kategorizáció pontosítását ne a mélyen tisztelt publikumtól várjuk, pláne ne Felcsúton, ahol úgyis zúgni fog, mert zúgnia kell a mindennek – is. Ez egy ilyen dolog, tettek érte rendesen.

Tisztességes kispesti, sőt, tisztességes ember arra a valamire, ott, nemhogy bottal se, hanem vérmérséklettől függően, a dorongtól a benzineskannán át, egészen az atombombáig, csak ne kelljen újra látnia, ne jöjjön szembe állandóan, elég baj az, hogy beleírta magát a történelembe, ott lesz a lapokon, együtt sárgul az Igazi Puskással, a Honvéddal, a Vasassal, az Újpesttel, a minden mással, Jimmy Hogennel, Iszer Tatával, tényleg mindenkivel.

képernyőkép: MLSZ produktivitás

Az normális, hogy a tízmilliárdokból termelnek hasonló mennyiségben és minőségben játékost, mint mi? Tényleg fogadjuk el normálisnak, hogy többszörösébe kerül egy felcsúti ifi kinevelése, mint egy kispestié, miközben a többletpénzért cserébe nem nyújt semmi többletet? Teakonyha, ugye?

A lényeg, olyan világban (oly korban) élünk, ahol már a faluba behajtani sem lesz egyszerű, és kérünk mindenkit, nagyon vigyázzon, hogy el ne sodorjon véletlenül egyetlen Igazi Önzetlen Támogatót sem, amint épp kacsázó léptekkel, egy talicskára felhalmozva tolja be a húszezres-kötegeket, mert még nem tudja, hogy már nem fér hova, a határban betelt az utolsó gödör is, újakat nincs hova ásni, és a földdel is mi legyen? Toljuk arrébb a kocsmát?

Mindegy, megyek inkább a jobb dolgomra.

Kép: Felcsút, amikor még egy átlagos falu volt. (via Hungaricana)

A községi képviselő-testület többségét a községbe aránylag nem régen betelepült birtokosok tették. Ezek természetesen nem sokat törődtek a község érdekeivel, de nagyon gondosan mérlegelték a jelentékeny kiadásokat igénylő beruházásokat, minthogy azokat csak községi pótadóból lehetett volna fedezni, a pótadó pedig elsősorban a nagyobb birtokúakat terhelte volna. Ezért utasította el a képviselő-testület egy vasúti felüljáró építését, közvágóhíd létesítését, még a községi dűlőutak karbantartására állandó útkaparó alkalmazását is, egy autó járat létesítéséhez való hozzájárulását a postaszállítmányok céljára, sőt még a községi alkalmazottak betegségi biztosítását is. Ez az egyébként gondos és elővigyázatos takarékosság persze megnehezítette a község fejlesztését.

Fejér Megyei Történeti Évkönyv 16. (Székesfehérvár, 1985), 340. o.

Nem tudok eléggé röhögni.


Egyébként a győzelmet elvárom, az igényt letámasztottam, bízom a szakvezetésben, hogy képes lesz lefordítani játékosra, taktikára, mentális felkészítésre, és bízom a játékosokban, hogy az igényemhez igazodó, a szakvezetés által részletesen kifejtett elváráshoz képesek lesznek igazodni, annak megfelelni, és ha ki tudok jönni ebből a mondatból, akkor megtapsolni a végén őket, a három pont, az három pont, közben a Debrecennek se kéne nyerni, ahogy az Újpestnek sem, ráadásul ott félig tényleg mindegy, ha behúzza a Fradi, az megy a levesbe, nekik már mindegy.

“Miközben rendesen esik az eső (mi mást tenne meccsnapon?), letudom egy hőbörgéssel Felcsútot” bejegyzéshez 298 hozzászólás

 1. Vega kiállhatott volna két műeséses sárgával. Az mondjuk nem lett volna akármi.

 2. Hefflert kellett volna lehozni, az 1 ponttal semmire sem megyünk…

  1. 1. Ha valaki a profi labdarúgást választja hivatásának, annak viselnie kell a szurkolói kritikát, legyen az bármilyen egyszerűen megfogalmazva, egészen addig, amíg nem kifejezetten a személyének szóló sértegetésről van szó.
   2. A komment alatt kialakult beszélgetést töröltem, és a poszthoz tartozó kommentelési lehetőséget lezártam.
   3. A kommentet kiemeltem, és jelzem, egy hajszálnyira vagyok attól, hogy a kommentelés csak akkor legyen bekapcsolva a posztoknál, amikor garantálni tudom, hogy gépközelben vagyok, és figyelni is tudok a beeső példányokra. Ha egyeseknek az a boldogság, hogy újabb és újabb felületeken basszák el mások szórakozását, akkor ha így megy tovább, hamarosan boldogak lehetnek és kereshetnek egy újabb felületet, amit szétbaszhatnak. Innen is köszönném a kitartó munkájukat.

 3. Adtunk nekik egy pontot. Kár ezért a mérkőzésért. (különösen az első félidőért) Ezzel szerintem elment az első 4.

  1. Mondjuk, ha a Fradi legalább minimálisan korrekt lenne és küzdene a DVSC ellen, akkor még a Debrecent befoghatnánk..

  2. Azt hittem,h ez a meccs(1,5+ V) 4,35-ert a hét ajándéka.Fele jatekidoben hátul passzolgattunk keresztbe meg haza.

   1. Az ilyen meccsek után felmerül a kérdés, hogy mi a fenének várom még a szombatokat. Kemény alibi volt nagy részében.

    1. Nem tudom, miről beszéltek, a második félidő alapján jó meccs volt, három ziccerünk maradt ki…

     A legidegesítőbb számomra Gazdag, aki megint beért a tizenhatoson belülre és… és semmi.
     Pedig nagy helyzetbe került a visszasarkalós csele után.

      1. Bezzeg a 10 perc allatt rúgnánk 3at és lefújnák a meccset nem reklamálnád ezt..😉

    2. Ebben a tökilökiben a 3 hátvéd között meg a hazaadogatásokban a félpálya környékéről már én is latom az edző felelősségét,pedig nincs bajom a Supival abszolut.

     1. Szerintem elfelejted azokat a meccseket, amikor a türelmetlenség miatt kaptunk ki…

      Nem lehet minden labdát egyből felnyomni, mint Rossinál, mert elől nem Lanzafame van, így nincs aki azt egymaga lekezelje biztosan és megtartsa, szabadrúgásokat harcoljon ki. Sajnos, Holender nagyon más szint.. és hátul a védelmünk lassú, így a visszajövő labdákból a kontrák kivégeznének minket.

      A türelmesebb játékunk miatt tudtunk kupadöntőbe jutni, nem engedtük, hogy lekontrázzanak minket, inkább labdát tartottunk és ma is megvoltak a lehetőségek, hogy lezárjuk a meccset.. Az nem Supka hibája, hogy ezt nem tettük végül..

 4. Pár szóban a mérkőzésről :
  Elkövettem egy nagy hibát a meccs előtt.Nosztalgiaként megnéztem a 10 évvel ezelőtti kupadöntőt a Győr ellen.Teljesen lenyűgöztek akkori gyors és technikás játékosaink,az a küzdenitudás, és szellemes játék.
  És mi volt ma ? Körülményes, lassú , pontatlan játék.Labdakezelési hibák, helyzkedési hibák.Semmilyen kreativitás.
  Most már minden meccsen tudunk produkálni szabálytalan bedobást is. NÉZHETETLEN SZAR NB1 ! és mellette IRÁNYÍTOTT BAJNOKSÁG !
  A héten lenyilatkozott ” 4 döntő van hátra” után semmilyen küzdőszellemet nem láttam az első félidőben.
  Innentől kezdve attól sem vagyok elalélva hogy egyenlíteni tudtunk.

  A játékosokról :

  Gróf – Lehet csak nekem tűnik úgy de mintha fejben már nem itt lenne.Nem volt hibája ma, csak a gyilkos ösztön takaréklángon ég
  Heffler – Remek teljesítményt nyújtott, főleg az első kapott gól előtt.Ezt megkoronázta szabálytalan bedobásával.Ez így NB2.
  Batik – Jó a szezonja de sokszor gyámoltalanul lépett oda belső védő létére
  Kamber – Voltak kisebb hibái de óriási szívvel robotolt.Reméljük van még benne 1-2 év
  Lovrics – Stabil volt Iván, góljával megmentette az impotens csatárjátékunkat.Bravó !
  Uzoma – Ma nyugdíjas tempo, teljesen felkészületlenül és dekoncentráltan a mai meccsen.
  Bamba – Nem lógott ki lefelé.Amikor bent van akkor tehermentesíti Ben Hatirát, aki ilyenkor -elviekben- jobban tud előrefelé játszani.
  Nagy Geri – Semmi különleges.Nagyon szeretjük de rengeteg ilyen tudású labdarúgó vásárolható az NB2-ből. Ennél többet fel kell vállalni játékban !
  Holender – Gólja szép volt, igazi lesipuskás.Viszont picit öncélú.Valószínű a gólkirályi címre hajt.Volt egy pocsék lövése
  Danilo – Szorgosan csinálja a kiszolgálást manapság. Volt egy ziccere, elidegeskedte.

  A cserék :

  Gazdag – Próbálta hozni a lendületet de nem sikerült kulcspasszt megrúgni.Volt 1-2 szép csele, forgolódása.Ebből kell sok.
  Kukocs – Eldurrant a bal küllő, oszt gól is lett belőle! Védekezése botrányos, Knezevics annyiszor – és úgy szopatta ki ahányszor akarta.
  Tischler – semmi.

  Nagyon várom a végét ennek a szezonnak. Ilyen moslék is kell pár évente.Tudjuk be annak hogy egy bajnoki cím utáni lecsengés és egy új tulajjal való építkezés közötti átmeneti időszak volt.
  Ezzel a játékkal és hozzáállással NEM érdemlünk nemzetközi kupát, még ha esetleg el is érjük.
  Nem fogunk jutni jövőre semmeddig ha az NB1-NB2-ből csipegetünk “sztár” játékosokat ( Pl. Radó,stb) mert ugyanez a középszerű szar lesz.
  Akármelyik posztra hozunk játékost a lényeg : külföldi és VILLÁMGYORS legyen és technikailag KÉPZETT , mentálisan ELNYŰHETETLEN ! Minden más kidobott pénz.
  A padra ugyanez igaz: Se Supkával, Se Horváth Ferkóval és társaival nem megyünk semmire. Egy taktikailag végtelenül FELKÉSZÜLT és motiválni, fanatizálni KÉPES külföldi edző kell. Minden más megoldás elfecsérelt idő.

  1. Azért Kukacnak volt még egy kapura veszélyes megoldása is. Sajnos a miénkre.🤔

  2. Lehet rosszul emlékszem de szerintem nem a bal küllő, hanem a belső villant.

  3. Kamber – Lovric duóra vonatkozó értékeléssel különösen egyetértek. A szezon elején mondtam, hogy nagy értékeink lesznek. Igazi tisztaszívű, megalkuvást nem tűrő kemény, egyenes és őszinte játékosaink, akik valódi példaképek lehetnek a fiataljainknak. CSAK !

   “Túl a mélyponton, várom a holnapot, én itt vagyok.”

   1. Batik-Kamber-Lovric védelemmel nekimenni a következő szezonnak is és nagy célokat kitűzni miután a Gróf is eltűnik mögölük?Ne ámítsuk egymást legalább.

 5. Igazságos a döntetlen, nem érdemeltünk győzelmet, sajnos, a kombinatív focit nem mi játszottuk (bár ezt már megszokhattuk). Lehet, a kiesés elleni harcban mi leszünk a mérleg nyelve, játszunk a Diósgyőrrel és az MTK-val (valaki itt nagy húzásnak nevezte az MTK jelenlegi edzőjét kinevezésekor, lassan kiejti a csapatát) is.

 6. Andrea sztem ez teljesen felesleges. 🙂
  Hefflerrel nincs különösebb gond,hozza a feladatát,csak éppen extrát nem tud beletenni(nyilván nem egy Messi).
  Ez,amit művelsz,ez árt a férjednek.
  Itt minden szurkoló szakértő. Kap itt mindenki,csak más lesz.rja. Ezeket a hangokat nem fogod tudni elhallgattatni,rájuk kell hagyni.
  Alapjában véve birjuk Hefflert,Gazdag meg nem kérdés,ő saját nevelés.Egyikkel sincs gond.
  Azt meg kötve hiszem,hogy Bendegúz Gazdiné Gréti lenne. 😅
  Szóval,ezt dobjuk félre szépen és bassz.nk oda a vidinek a kupadöntőn.

  1. mindjárt te leszel a következő Gazdag vagy Gál család tagja ( kacag)

 7. Mivel ilyen leleplezős nap van (játékosfeleségek és egyéb rokonok stb), bevallom, tudom ki a szertáros unokahúgának a szomszédjának a keresztapja, csak semmi kedvem sincs elárulni… 😁😎

 8. https://www.m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2019/05/04/ketgolos-hatranybol-mentett-pontot-a-honved-felcsuton?fbclid=IwAR1MiNZ4y77MVnVcIsScJdutENeiiLHc93my20E5jY6I9WLLCvgZxJbiZvg

  Nézem az összefoglalót. Mekkora szánalom a szerkesztők részéről, hogy 1:44-nél, közvetlenül a felcsútiak első gólja után mutatott transzparensek nélküli – látszólag a gólnak örülő – közönség, valamint a 04:03-nál Holender gólja utáni – immárom transzparensekkel együtt mutatott, itt már ténylegesen a gólnak örülő közönség megegyezik. Vagyis a felcsútiak már nem csak a legendánkat, de kvázi az ünneplő közönségünket is lopják…elképesztő…

  1. Ez nekem is feltűnt, amikor este néztem az összefoglalóban. Nem tudtam, sírjak vagy nevessek.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.