Mastodon

Miközben rendesen esik az eső (mi mást tenne meccsnapon?), letudom egy hőbörgéssel Felcsútot

Felcsút – Bp. Honvéd @ Felcsút, 17h

Ez az a meccs, ahova ha elfelejtene leutazni a csapat, akkor a Mediterrán cuki előtt is össze tudsz kaparni tizenegy olyan embert, kissé kapatos szurkolót, akikkel szemben szintén kötelező elvárás lenne a győzelem. Felcsút az Felcsút, tudjuk miért.

Gyorsan essünk át a kötelező körökön, mert utána nem lesz poszt, van más dolgom is szombat délelőttre. Tehát: igen, Orbán, igen, Felcsút, igen, a modellt rühellem, igen, Szöllősi, igen, a seggéből, igen, nekem ne mutassák magukat az Erkölcs Bajnokainak, az Igaz Magyar Embereknek, ha simán kifosztanak haldoklókat, simán hazudják a történelmet, pedig alapból nem kameraképes futóbolondok, hanem értelmes emberek, és igen, simán behúznak bármilyen pénzt, amihez csak hozzá tudnak férni, és igen, nem írom le, hogy az orvosfizetések elől, vagy bármi elől, mert nem tartozik a tárgyhoz, a lényeg a felcsúti modell, ami úgy és olyan szinten undorító, amilyen úgyságot és szintet korábban elképzelni sem tudtunk volna. Köpni kell, pfüj. – persze nem amolyan bizottságosan, hanem tényleg, le a földre, egy jó hegyeset.

Valahogy így.

Mondjuk azt majd idővel jó lenne tudni, hogy a NER-en belül nagyjából hol helyezkedünk el, azonban abban is biztosak lehetünk, hogy a kategorizáció pontosítását ne a mélyen tisztelt publikumtól várjuk, pláne ne Felcsúton, ahol úgyis zúgni fog, mert zúgnia kell a mindennek – is. Ez egy ilyen dolog, tettek érte rendesen.

Tisztességes kispesti, sőt, tisztességes ember arra a valamire, ott, nemhogy bottal se, hanem vérmérséklettől függően, a dorongtól a benzineskannán át, egészen az atombombáig, csak ne kelljen újra látnia, ne jöjjön szembe állandóan, elég baj az, hogy beleírta magát a történelembe, ott lesz a lapokon, együtt sárgul az Igazi Puskással, a Honvéddal, a Vasassal, az Újpesttel, a minden mással, Jimmy Hogennel, Iszer Tatával, tényleg mindenkivel.

képernyőkép: MLSZ produktivitás

Az normális, hogy a tízmilliárdokból termelnek hasonló mennyiségben és minőségben játékost, mint mi? Tényleg fogadjuk el normálisnak, hogy többszörösébe kerül egy felcsúti ifi kinevelése, mint egy kispestié, miközben a többletpénzért cserébe nem nyújt semmi többletet? Teakonyha, ugye?

A lényeg, olyan világban (oly korban) élünk, ahol már a faluba behajtani sem lesz egyszerű, és kérünk mindenkit, nagyon vigyázzon, hogy el ne sodorjon véletlenül egyetlen Igazi Önzetlen Támogatót sem, amint épp kacsázó léptekkel, egy talicskára felhalmozva tolja be a húszezres-kötegeket, mert még nem tudja, hogy már nem fér hova, a határban betelt az utolsó gödör is, újakat nincs hova ásni, és a földdel is mi legyen? Toljuk arrébb a kocsmát?

Mindegy, megyek inkább a jobb dolgomra.

Kép: Felcsút, amikor még egy átlagos falu volt. (via Hungaricana)

A községi képviselő-testület többségét a községbe aránylag nem régen betelepült birtokosok tették. Ezek természetesen nem sokat törődtek a község érdekeivel, de nagyon gondosan mérlegelték a jelentékeny kiadásokat igénylő beruházásokat, minthogy azokat csak községi pótadóból lehetett volna fedezni, a pótadó pedig elsősorban a nagyobb birtokúakat terhelte volna. Ezért utasította el a képviselő-testület egy vasúti felüljáró építését, közvágóhíd létesítését, még a községi dűlőutak karbantartására állandó útkaparó alkalmazását is, egy autó járat létesítéséhez való hozzájárulását a postaszállítmányok céljára, sőt még a községi alkalmazottak betegségi biztosítását is. Ez az egyébként gondos és elővigyázatos takarékosság persze megnehezítette a község fejlesztését.

Fejér Megyei Történeti Évkönyv 16. (Székesfehérvár, 1985), 340. o.

Nem tudok eléggé röhögni.


Egyébként a győzelmet elvárom, az igényt letámasztottam, bízom a szakvezetésben, hogy képes lesz lefordítani játékosra, taktikára, mentális felkészítésre, és bízom a játékosokban, hogy az igényemhez igazodó, a szakvezetés által részletesen kifejtett elváráshoz képesek lesznek igazodni, annak megfelelni, és ha ki tudok jönni ebből a mondatból, akkor megtapsolni a végén őket, a három pont, az három pont, közben a Debrecennek se kéne nyerni, ahogy az Újpestnek sem, ráadásul ott félig tényleg mindegy, ha behúzza a Fradi, az megy a levesbe, nekik már mindegy.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||