“Stream a Zenit-Honvédhoz” bejegyzéshez 527 hozzászólás

 1. Monty Python után szabadon: És most valami egészen más. :)
  Azon gondolkodtam, hogy a kupadöntőn talán rekord nagyságú volt a tábor (ultrák, b-közép, kanyar, nevezzük akárhogy). Szerintetek?
  A 60-70-es éveket nem tudom, de hallottam történeteket, hogy pl. ezrek utaztak vidékre. A 80-as években, amikor elkezdtem járni, nem egyszer volt több tízezres nézőszám, de a tábor a pár száztól max. egy ezresig korlátozódott és a 90-es években sem emlékszem olyan meccsre, ahol többezres tábor verődött volna össze. Talán 1-2 hazai BEK, vagy UEFA meccs, ahol összejött 1000-1500 körül.
  Az első többezres tábor szerintem a másodosztályú idényünk végén, a fratyi elleni kupadöntőn volt a stadionban. Ott voltunk talán kétezren. Aztán a Debrecen elleni kupadöntő a Szuszában, majd szintén ugyanott, a Hamburg ellen. E mellett sokszor dugig volt otthon a kanyar, de ott a méretek miatt nehéz rekordot dönteni.
  Az idei kupadöntőn statisztikáim szerint a kapu mögötti szektorokba a 4300 jegyből eladtak nagyjából 3200-t (fél órával a meccs előtt, érthető okokból, már letettem arról, hogy csekkoljam a jegyeladás állását :)). Ha nem is állt be ezek közül mindenki szurkolni (alig maradtak ki páran, szerintem), elmondhatjuk, hogy kb. 3000-es táborunk volt.
  Ez igazából azért érdekes, mert kijelenthetjük, bármennyire szar a magyar foci, bármennyire mostohagyerek a Kispest, 10 évet lehúztunk Hemivel, tehát elég viszontagságos az életünk, kijelenthető, hogy legalábbis az Ultras Kispest bőven gyarapodik. Mi lenne egy erős magyar foci és folyamatosan a bajnokságért küzdő Kispest esetén? Remélem ez még jó sokáig folytatódik és jönnek még rekorddöntések.

  1. Így igaz!
   És ami nagyon pozitív, hogy rengeteg kisgyereket lehetett látni.
   Őket a ’17-es arany, az idei kupadöntő, az ezekkel járó fantasztikus hangulat fogja egy életen át Kispest szurkolóvá tenni!
   Nem Puskás, meg Döme!
   Ezért nem kellene a Kgyula féléknek, meg úgy általában, állandóan csak fanyalogni, mert ha a gyerek ilyen közegben nevelkedik, előbb v utóbb ő is csak fanyalogni fog!
   Ellenben az Urbi, Pisti, Rőzse / a teljesség igénye nélkül / fémjelzett ultrák által képviselt szellemiségtől csak elvarázsolódnak, szerelmesek lesznek a futballba, a Honvédba!
   Sztem nem nehéz eldönteni, melyik fajta szemlélet visz előre!

  2. Tábor létszám folyamatos növekedésben van. Szerencsére.

  3. Hiába volt sokszor a 90-es években (Mezey, Verebes, Kuusela) sokszor akár egy Siófok ellen is 8-10 ezer néző a Bozsikban, a tábor kicsi volt a nézőszámhoz képest és szerintem soha nem volt ilyen hangulat a kanyarban. Persze jó volt egy-egy 20000 nézős Panathianaikos- vagy Samp, MU meccs a tömeg morajlásával, de ilyen táborunk soha nem volt, mint most!

  4. Apám még látta a Puskás korszak végét Kispesten, a 60-70-es éveket pedig teljes egészében közelröl nézte. Azt mesélte a 60-as években a hazai meccseken telt ház volt és külön vonattal jöttek a kökire a Honvéd szurkolók. A kettős rangadókra pedig több külön vonat is megrakva Kispest rajongókkal. Nem irányított parancsra szurkolók voltak. A 80-as évek már nekem is megvannak…. Sokszor állóhelyre mentünk ez azt jelentette hogy az állóhelyi rész végig tömve volt a tribün oldal detto…. Ez nem tudom mennyi ember lehetett de minimum 8-10000.
   És emlékszem olyanra is amikor a korzó temető felöli végén ültem amikor meccs közben a legendás áldott emlékű “hypos” úr a Honvéd – fradin kb 89-92 környékén átugrált a kerítésen 20-ad magával és agyba főbe vertek mindenkit… Nőt, gyereket, nyugdijast….
   De olyanra is emlékszem szintén akkoriból hogy említett zöld szurkolói legenda a tribün alján állt és a Honvéd helyzeteknél felugráló emberekhez többedmagával oda ment és szintén ütöttek keményen….emlékszem kamaszként vigyázzban ültem….. Na innen is a fradi utálat többek közt…. És ez az ember mordorban legenda akiről megemlékeznek sőt valami emlék bizottság is van aminek Vincze OTtó a vezetője….. Mindent elmond a fradiról….
   De hogy visszatérjek a focihoz a másodosztályban is parádés nézőszámok voltak.

   1. Pontosan ezeket tudom én is alátámasztani, így, ahogy leírtad.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.