Mastodon

Meki bemutatásában nem is maga Meki az igazán érdekes, hanem a vele kezet fogó úriember

Név szerint Kun Gábor.

fotó: honvedfc.hu

A Mekivel kezet fogó úriemberről a kép megjelenéséig hivatalosan semmit sem tudtunk, pedig éppen egy sálat ad át az új igazolásnak, vagyis egyértelműen a Honvédot képviseli.

  • Sanninót egy fotóval és egy kisvideóval mutatták be,
  • Moutari tenyerébe Lóránth Zoltán csapott, és
  • Lefkovitsnak is csak egy fotó jutott.

Feltételezhető tehát, figyelembe véve a hagyományokat, miszerint korábban Gács Pál (ügyvezető igazgatóként) és Lóránth (szintén ügyvezető igazgatóként) volt a kézfogó ember, így a képen látható úriember is valami hasonló rangba érkezett.

És igen, tényleg ügyvezetőnek – írja közben a klubhonlap.

Egyébként, Kun Gábor legalább nem idegen a futball világától, hiszen egy időben Vadócz korosztályában játszott a Kispest utánpótlásában, később némi kurfli után a Dunakeszi Kinizsiben futsalozott, majd pedig egy éles váltással átigazolt a Magyar Nemzeti Kereskedőházhoz (MNKH Zrt.) vezérigazgató-helyettesnek.

Namármost. A képlet igen egyszerű, de elmagyarázom, ha eddig nem lett volna nyilvánvaló mindenkinek:

  • az MNKH a magyar export felpörgetésére jött létre, majd miután termelt pár milliárdos veszteséget, hirtelen megszűnt tavaly (illetve összeolvadt az egyik leánycégével, és új néven, kissé más profillal működik tovább).
  • Szijjártó egy időben szintén a Dunakesziben futsalozott.
  • a magyar export felpörgetése miniszteri szinten leginkább Szijjártó Péter (a haveroknak csak CR2) külügyminiszterhez tartozik. Nahát, és megint nahát, szóval ne legyen übernahát, hogy Szijjártónak többszörösen is valamiféle ismerőse Kun.
  • ahogy ugye, az egyik új klubtulaj, Mendelényi Dániel is érdekelt a külgazdaságban, és szintén volt, hogy pont arrafelé járt éppen, mint a külügyminiszter.

Kicsit olyan érzésem kerekedett, mintha a klub szándékosan sodorná magát egyfajta kommunikációs csődhelyzet felé. Az addig rendben volt, hogy a tulajdonosi kör a NER környékéről érkezett, ha valami egyáltalán nem meglepő a mai magyar fociban, akkor az ilyen típusú érkezés pont olyan; és azt is tudtuk, hogy Szijjártó Honvéd-drukker (becsületére váljék!), ahogy a tulajdonosi kör és a közte lévő kapcsolat se túl bonyolultan kinyomozható az internetes keresők korában, azonban az a tény, hogy egy korábbi futsalos csapattársa, aki később az MNKH környékén is feltűnt kerüljön a Honvédhoz,

az valami olyasmit sugallhat az egyszerű szemlélőnek, hogy az új tulajdonosok igazából mégsem valódi tulajdonosok, hanem valamiféle, (nem ez a legjobb kifejezés, de mit tegyek, ha ennyire szűkös a szókincsem) a strómanhoz hasonló fogalmi kategóriába sorolhatóak, csak épp nem egy, amúgy vagyonnal rendelkező, azonban a nevét és szerepét nem vállaló embert képviselnek, hanem valakit a politikai osztályból.

Tényleg az az érzése támadhat az embernek, hogy akkor mégis Szijjártóé lett a Honvéd.

Szakember legyen a talpán, aki ügyesen lekommunikálja az ilyen változásokat, mert és ugye, itt van a lehetőség, hogy egy, az elmúlt években kvázi rendszeren kívül rekedt klubot úgy vegyen át a – nevezzük így – NER, hogy azt emberarcúra fazonírozza, és megmutatja, mégsem annyira ormótlan csökevénye a társadalomszervezési elképzeléseknek, mint azt látjuk – teszem azt – a magyar futball egyéb szereplőinél.


update [07.08.] // na, mit mondtam? A sajtó egy része máris úgy tálalja a történteket, hogy előveszi a nem hagyunk senkit az út szélén c. szöveget, és még szokatlanul finomak is maradtak a címadásban.

  • [index] Szijjártó Péter volt csapattársa lett a Budapest Honvéd új ügyvezetője
  • [444] Szijjártó Péter volt futsalos csapattársa lett a Budapest Honvéd ügyvezetője
  • [HVG] Szijjártó Péter egykori csapattársa került a Budapest Honvéd élére
  • [Magyar Narancs] Együtt focizott Szijjártó Péterrel, most a Honvéd ügyvezetője
  • [168 óra] Szijjártó Péter egykori futsalos csapattársa lett a Budapest Honvéd elnöke

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||