Napikispest 2019.07.09.

interjú Uwe Scherrel, az MFA szakmai igazgatójával // hosszú, azonban érdekes. Van benne szó a fiatalok és a nagycsapat játékrendszere közötti összefüggésről, illetve annak szándékolt hiányáról; az igazoláspolitikáról; valamint egy csomó egyébségről. Olvasós az uborkaszezonra. (via rangadó)

Pölő visszavonult // jelentette be a klubhonlapon. Részemről sajnálom, az egyik kedvenc játékosom volt, amikor már – saját bevallása szerint is csak – 60-70%-ban hozta a tudását. Utána került a Videotonba, majd hozzánk. Igazából egyetlen jó meccse sem volt nálunk, tényleg kár érte, talán megérte a kockázatot, hátha visszanyeri legalább az emtékás formáját. Az itthon nagyjából mindenre elég lett volna.

“Napikispest 2019.07.09.” bejegyzéshez 55 hozzászólás

 1. Ebből a cikkből az jön le, hogy az új tulajok számára a 2017-es bajnok csapat összetétele lesz a követendő példa..

  1. Azt viszont nehéz lesz összhangba hozni azzal, hogy a Frafi meg a Vidi kihívója legyen a csapat. Vagy, vagy…

     1. én egyelőre nem feltételezem az újakról, hogy át akarnák qrni a fejünket és leépítenék a csapatot…
      ha még ebben a szezonban jön 2 meghatározó játékos, akkor már adott az a gerinc, ami mellé fel lehet építeni a srácokat.

      1. Azt hiszem, 2-3 játékos valóban elég lenne, mert így túl nagy teher lenne a fiatalokon. Itt már csak az időzítés a kérdés. (aug vége szerintem késő)

       1. az ELhez késő…de hosszabb távú épitkezéshez és a bajnokságra még jó lehet.
        eleve jobb helyzet volna , mint tavaly, amikor jó rajtot vettünk Vadócz-cal, majd lelépett és megtorpant a csapat.
        ui.
        Ő most is nagyot dobna a csapaton, játékban, tartásban és pár év múlva tőlünk mehetne edzőnek a gyerekekhez.. ha nem csak dumálnak a Honvédos kötődésekről, akkor ez 1 elég jó példa volna

          1. Kötődése lehet hogy volt de jelentéktelen mert visszament egy viccligába focizni…..

        1. Edzőnek jöhet, játékosnak, közel 35 évesen, inkább ne. Ennyi idősen levezetni a Blasz I-ben kell.

         1. Szerintem lehetne egy nagyon jó szezonja nálunk, én tárt karokkal várnám vissza.

          1. Akkor jövőre is ott tartanánk, mint most, hogy kell egy irányító. És lehetőleg kicsit élénkebb… :)

        2. Egyetértek, meg igazán nem értem ezt a levezetős kommentet. Vadócz a Kitcheeben még most is alapember , meg Kamber is kb. vele egykorú , mégis kihagyhatatlan a csapatból.

         1. Az, hogy Kamber kihagyhatatlan a csapatból, a keretünk szegényes minőségét jelzi. Nagyon szép az elszántság, lelkesedés, lelkesítés, de a gyakori hibázás akkor sem engedhető meg egy komoly csapatnál, ha a túlpörgésből ered.

    1. Egyszer volt Budán…. :)
     Pontosabban kétszer, mert 2008-ban az MTK-nak sikerült az akadémiájára épülő csapattal bajnokságot nyerni. Akkor éppen a Loki szórakozta el az abszolút neki álló címet.

     De jól is van az, ha nem megy így. Ne is lehessen olcsó megoldásokkal nagy eredményt elérni. Ahhoz csak legyen szükség komolyabb inputra.

     1. Nem biztos, hogy az akadémiai rendszer olcsóbb… (edzők, megfigyelők, 10 éves képzés költségei, edzőpályák, felszerelés, a tehetségek gazdagabb csapatok elől való megóvása, stb.)

 2. Igazi felüdülés volt egy olyan interjút olvasni ahol a kérdezőt érdekli a téma és ért is hozzá. Köszönjük Soma.

 3. A tábor helyére elfogyott az összes hely csütörtökre.
  Oldalso lelátó tagok is aktivizaljatok magatokat, töltsük meg a vasas pályát :) legyünk többen, mint a saját stadion avatójukon voltak :D

 4. Scher interjúhoz: tetszik a koncepció, hogy a nagycsapat játékfilozófiájához igazítják a fiatalok képzését úgy, hogy természetesen többféle játékrendszer szerint is képzik őket.
  Itt már csak egy nulladik lépés hiányzik: a felnőtt csapatnak legyen klubfilozófiája, azon belül egy meghatározó játékstílusa, amire bárki azt tudná mondani, hogy na, ez a Honvéd-stílus. Ez az amit az elmúlt években nem láttunk a pályán. Jó lenne, ha ebbe az irányba elindulna az új vezetés, bizonyítandó a hosszú távú koncepció meglétét.

  1. az első lépés, hogy a 3-5-2 már stabilnak tűnik és ha jól alakul a keret, akkor akár a 4-3-3 is.
   ezt a játékrendszert kellene vmi élvezhető focival megtölteni, de minimum hajtós, támadó játékkal, mert ezekkel lehet nézőszámot növelni, nem marketinggel.

   1. A felállási forma (játékrendszer) csak egy elem, ez valóban évek óta adott, azonban nem sikerült eddig megtölteni megfelelő tartalommal. Azt hiszem egyetértünk abban, hogy ez hiánycikk Kispesten, illetve máshol is. (talán az MTK-stílus volt az utolsó, amire mindenki emlékszik)

      1. Mondjuk igaza lehetett Eltonnak, 1 Watt nem túl komoly teljesítmény. :)

   1. belépő a ZCS-be. amúgy a watt energiaital fent volt a honlapon mint szponzor.

    1. Közben már dekódoltam magamban, csak elsőre rémültem meg, hogy esetleg volt egy Watt nevű aranylábú gyerekünk a keretben, akiről még csak nem is hallottam. :)

  1. Jön a Redbull!
   Az osztrákok kérték, hogy bontsunk szerződést! Szijjártó meg Kurz nagy spanok!
   :)

 5. Most dolt el , hogy mi a szandek , mondani lehet barmit es a tettek alkotjak a megitelest ….
  Kesztyus Barna nem tudom kinek a kije de hogy ot valaki betolta hozzank az is biztos …. kp megvagyunk erre jon egy 20 rangu csere ember aki a paksba nem fert be … szanalmas

   1. Labdaszedőnek? 26 évesen ~semmi múlttal? Olyan jól teljesített, hogy visszarendelte a Paks…- hogy kölcsönadhassa nekünk?! …

  1. Rajottem mindig kell a keretben lennie egy olyan jatekosnak aki egy percet se jatszik soha elment polo jott ez 😂

   1. ugyanezt akartam írni, csak bambával és holdampffal. úgy tűnik, mindig kell egy színtelen középpályás aki egy percet se játszik, és nem is marad nálunk.

  2. Nem tudom, kinek az ötlete, egy biztos: az illető nem él a nagy nevek bűvöletében. (Én pl. most hallok erről a gyerekről először.)

   1. Szintén pedig már nem tinédzser. Azért van meglepetés…Még jó, hogy Paks kölcsönadta….

 6. Sosem tartoztam a negatív vagy vészjósló emberek közé, de ezt az igazolást azért nehéz pozitívan látni. Elhozunk egy gyenge Paksba sem beférő srácot egy olyan posztra ahol magunkhoz képest a legjobban állunk. Hivatalosan VKP ergo ütköző.. a legutóbbi 65kg-s ligazolásunk az első komolyabb ütközésnél bordatörést szenvedett.
  Na de ha mégis megpróbáljuk pozitívan látni: Holdkomp és Bamba koccolt, helyettük végülis elfér még úgy is, hogy Szendrei is tud majd játszani. Tény, hogy csalódás, hogy nem egy Lanza szintű és posztú játékos de ettől függetlenül adjuk meg neki az esélyt, ne írjuk le és majd 5-10 meccs után alkossunk véleményt. Lehet egy igazi vasgolyó lesz aki megy mint a gép. Bízzunk benne, hogy beválik. A vezetőségnek is van még ideje bizonyítani, bár nem ártana lassan fel is mutatni valami érdemit.

 7. A Budapest Honvéd-Zalgiris Vilnius mérkőzésen a szlovák Boris Marhefkvát küldi az UEFA Játékvezetői bizottsága. A 31 éves bíró eddig többnyire utánpótlás-válogatott és ifjúsági BL-mérkőzéseken működött közre – utóbbi sorozatban többek között a Szutjeszka-Honvéd-MFA meccsen is fújt.”
  http://www.csakfoci.hu/nemzetkozi-foci/europa-liga/el-sosem-vezetett-meg-europai-kupameccsen-a-dvsc-meccs-biroja-fiatal-szlovak-fuj-a-honvednak?fbclid=IwAR2Sf89s51sMstWT0_qM52O3o0yiK6buNidcdA0zLQ90a0vo00i3qIx08zo

 8. Ugye annak zéró az esélye, hogy csütörtökön már az új MACRON mezben játszunk?
  Mondtam én, hogy túrúl kellene, ők már tuti, hogy szállították volna az új garnitúrát, sőt az évzáróra minden kispesti iskolás kapott is volna egyet!
  :)

    1. Nagyon jól néz ki, a fehér gallér és szegély feldobja. Remélem, tényleg ez lesz.

  1. Ha turulra váltanak, akkor egy vásárlóval kevesebb lesz, az biztos. Miki által linkeltből mindenképpen vennék.

  2. Egyebkent nem rossz a turul , egy masik akademia most cserel li a komplett garniturat mert jobb minoseg mint a meglevo adidas , semmi sem sajat gyartas innen onnan ugy szedik ossze oket

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.