Krumpliföldjéről jelentjük

Bp. Honvéd – Zalgiris Vilnius @ Vilnius, 19h (helyi idő szerint: 20h)

Csütörtök reggel*, kipihentük magunkat, egy jó alvás, egy-két kávé, egy hideg zuhany**, egy kis vadászat reggelire, rendes kávéra***, hamar elmúlik a tegnapi sörözés**** minden nyoma.

Este mérkőzés, addig pár megjegyzés, utána egy minimál poszt.

*_ az megvan, hogy litvánul a jó reggelt napot vagy estét így hangzik: labas vakaras.

**_ tipikus szovjet zuhany. Kell pár perc, amíg bemelegszik a legszélsőségesebb meleg állásban, majd jön a pillanat, amikor hirtelen elviselhetlenül forróra vált. Ilyenkor, ugye, elkezdjük egyre hidegebbre tekerni, majd még hidegebbre, és még hidegebbre, és egyszer csak azt látjuk, nincs már hova tovább tekerni, de a víz még mindig forró. Ismerjük ezt, jártunk eleget Ladával, ismerjük a szovjet módit: ha egyszer bedurran, akkor az be van durranva, és tartja a végtelenségig, igaz, egyáltalán nem energiahatékony módon. Na, a szovjet, az szovjet.

***_ tipikus magyar tursták vagyunk, bizalmatlanok az országokkal. Reggel a franc se akar kávéért koslatni, tejet szerezni, én nem is cukorral, hanem pötyivel iszom (vajon hogy mondják litvánul a pötyit?), inkább hozunk magunkkal instant kávét, tejport, pötyit, reggel egy áthidalónak vállalható megoldás. Később majd szerzünk ihatót is.

****_ bakker, nyolc óra pár perckor mentünk le egy boltba, hogy az esti kocsmatúra előtt vegyünk pár üveggel a szállásra, ha visszaérünk, legyen lehetőség a folytatásra, levezetésre. Beszarás, képzeljétek, nyolc után nem adnak el alkoholt a boltban! Érthetetlen. Ha már van egy ilyen hülye szabályuk, akkor azt tessenek kiírni a határon, hogy az ember még az utolsó pillanatban dönthessen úgy, legyen mégis egy másik ország a célpont.

Kimentünk tegnap megnézni az edzést. Mármint kerestünk egy sarkot, ahonnan belátni a pályára.

Műfű van bakker, azt tudtuk. Sérültünk is van rendesen (Heffler, Kovács Nikó, Ben-Hatira, Mézga, Nagy Geri, etc.), erre mit látunk? Minden locsoló beindul, a műfű csúszóssá válik, indulhat az edzés. Elképesztő.

Most komolyan? Eddig sem értettem, mi történik, annyi a sérültünk az edzőtábor után, mintha valami nem stimmelne az alapozással, széthajtaná őket Beppinnyó mester, mintha terv nélkül készülnének, mindent az erőnlétre, vagy a franc se tudja. Napok óta ezen jár az agyam, fogalmam sincs mi lehet, tényleg, és akkor azt látom, hogy fellocsolt műfüvön tolják.

Egyre kíváncsibb vagyok a kezdőnkre. Különösen a két szélsőhátvédre, mert bárhogy számolom, ketten maradtak a posztra: Kukettó és Uzoma. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha mindeketten kezdenének, és Uzoma a jobbon.

Minden más hatalmas hülyeségnek tűnik, ha végiggondoljuk. Kálnoki Kis játszott az egyik edzőmeccsen jobbfutót, nem az ő posztja; Lukács, Moutari gyors, de meglepő lenne, ha bevállalnák egy erős rossizást (Holcsika, King vissza a hátvédsor szélére), és most próbálnánk ki egy csatárszerű képződményt a védelemben.

Aztán az is kérdés, ki játszik a középpályán, ki lesz a szűrő? Kesztyűs debütál?

Felforgatott felállást érzek, szükségmegoldásokkal, és valahol azt is érzem, egyik sem lesz tartós megoldás, vagyis a bajnokság kezdetére, esetleg a Hemingway-határra (szeptember 1., az átigazolási időszak vége, sőt, szeptember közepe, amikorra az utolsó szerződés nélküli jugoszláv ballábas is talál magának csapatot) teljesen más lesz a keretünk. Tavaly is így volt, tavalyelőtt is, nem lenne benne semmi meglepetés.

Mindegy.

Burgonya!

Vilniusban egyelőre jó, csak a local beer ihatatlan (fontos, mert sörben most erős lett a Kispestke), édesanyám imádná, itt nemzeti étel a lapcsánka (tócsni, görgheny, etc.), a főtt krumpligombóc (hússal töltve, pörccel leöntve), a sima főttkrumpli, a krumpli, a burgonya, a pumpu, vagyis minden, ami nem tészta vagy rizs a klasszikus magyar menüben, mint köret. (Közben megy a tévében a litván híradó, és minden második hír a krumplival vagy a céklával foglalkozik. Tiszességes nemzetnek tűnik, na.)

A poszt nincs szerkesztve, nézzétek el az elütéseket, hamarjában készült egy tabletről.

“Krumpliföldjéről jelentjük” bejegyzéshez 560 hozzászólás

 1. Hát amit összeügyetlenkednek az borzasztó,ez nem az a szint amit nekünk kellene hozni.Nem értem a vezetést,ennyire nem tudnak játékost hozni ??
  Ezért kár volt megvenni a csapatot,hol a megemelt költségkeret ??Hol vannak az igazolások,azt nyilatkozták,hogy megvannak a kiszemeltek,hol vannak ??? Ilyen csapattal nekiindulni a kupának és majd a bajnkságnak ???

  1. Az egy dolog, de hol van az akarat, a harapósság avmeccs ekején??

 2. Nem tudom, kiszúrtátok-e, hogy ma a klub a facebookon és az instán is boldog szülinapot kívánt Hatirának… A csávó viszont vissza sem köszönte, nem is osztotta meg.
  Tartok tőle, hogy szerintem Hatira nem akar már visszajönni Magyarországra..

 3. Mintha el sem telt volna ez az egy hét…
  Ugyanazt látom, mint Angyalföldön.
  Középpálya sehol, semmilyen, nincsen, egyszerűen nem létezik. És ha netán hozzánk is kerül a labda, rendre végtelen ostobán eladjuk 2 passzon belül.
  Vierchowod szelleme kísért…
  (Nem mellesleg: még egyet ha benyalunk, amire több esélyt látok, mint arra, hogy rúgunk, akkor hellóka…)

 4. Ez a tulajdonos társaság,vezetőség ,miért kellett nekik a csapat,nem tesznek érte semmit,így nem lehet csapatot tartani !!??
  Már egy csomó vezetőt,edzőt,segítőt hoztak,fizetnek,játékost meg nem hoznak,Két hét múlva már bajnokság,nagyon csúfos lesz ilyen csapattal.

  1. Azèrt, hogy nehogy beleköpjünk az elrendeltetett meccsekbe. Mi meg öröljünk a stadionnak. Hurrà. De tudod mit?! Akkor is CSAK A KISPEST.

  2. Aki megy a hétfői találkára, ezekre rákérdezhetne!! Sajnos én nem tudok ott lenni.

 5. Kambi kapitány hatalmas a szurkolók felé intézett videóban! A paksiak, meg nem kaptak piros törülközőt.. Jah, nem maradnak sokáig 😃

 6. A budapesti meccshez képest semmi különleges változás nincs. Az azóta lemondott edzőjük nyilatkozta hogy Vilniusban minden másképp lesz. Itthon ők nem tudtak kaput találni mert műfűre vannak bekalibrálva ajátékosok. Nekünk mindne kapuralövésünk gól lett. Várható volt hogy otthoni környezetben ők jobban fognak kaput találni.Mi pedig mindent kihagyunk.
  A csapatot nem szidom mert próbál hajtani a szokásos lassított felvétel-mozgással. Annak kéne bekenni az arcát egy Tesco májassal aki nem tudott idehozni rendes játékost. Ha jól meg vannak hajtva alapozáskor attól lesérülgetnek. A pesti és a vilniusi meccsen is szarnak a taktikába, az olasz agyérgörcsöt kap.
  Sokan lehurrogták a Semleges Térfél legutóbbi adásában elhangzottakat miszerint hiába nyertünk 3-1-re, a kupacsapatiank közül nekünk van a legkisebb esélyünk továbbjutni.
  Innentől kezdve óriási bravúr lenne a továbbjutás

  1. Nb2es ellenfél, a mi csapatunkbam azért még mindig van egy NGog, a padon egy Kulash, Gazdag, Levkovic, stb.
   És van egy gol elöny – tovabb kellene jutni.

 7. A sok negatív kritika mellett jegyezzük meg, hogy az első két tétmeccs alapján Gazdag idén már tényleg végre a tehetségéhez mérten kezd teljesíteni. Élmény nézni a játékát, múlt héten, ahogy 30 méteres indítást vett le légstoppal, ma is nagyon sokat robotolt.
  Mellé kéne még egy-két minőségi játékos.

  Én nem értem a vezetőséget, hogy a baloldalra hogy nem igazolhattak még senkit sem?
  A vak is látja fél éve, hogy a baloldalunk hiányos..
  Csakfoci írt Mezghrani barátjáról, hogy szóba került, aki ugyanabban a csapatban játszott, mint Mezghrani, kb. vele egyidős, csak a baloldalon játszik. Azt hiszem Tomas Cappan a neve. Őt miért nem próbáltuk meg legalább leigazolni v próbajátékra hívni, ha úgycsincs csapata?
  Vagy legalább egy Gosztonyit a Kisvárdától?

  Azt sem értem, ha Hollandiából, a második ligából ilyen játékost le tudtunk akasztani, mint Mezghrani, miért nem próbálkozunk jobban arrafelé? Biztos van még egy-két srác, aki nem találja ott a helyét, hiszen teli van arra tehetségekkel.

  Egy-két okos igazolással nagyon elől lehetnék, de ebből az “egy-kettőből” egyelőre csak egy van meg, a kapus Izraelből. Az is csak egy évre jött ide.

  1. Kiemeltél vagy 6 játékost… Ezek szerint jók voltunk…
   LEFOCIZTAK MINKET…
   Számolja már meg valaki, tegnap hány kapura tartó lövésük volt a 16os előteréből???
   Amennyiben akadt volna 2-3 NB1 szintű játékosuk… simán kikapunk…
   Féltem a csapatot románok ellen.

  2. sokat lendíthet Niba + Kulacs is!
   de a középpálya nagyon gáz a 3 sérült miatt, ez tőlünk erősebb csapatot is megviselne.
   itt kell sürgős megoldás, mert a craiova átgázol rajtunk…

  3. Köszi hogy megerősíted a Gazdaggal kapcsolatos véleményemet. Már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj, hogy nagyon jónak látom mostanában.

 8. Robival nagyot fogtunk!
  nem tudom h ki látta, milyen volt Niba a 2. csapat felkészülési meccsén…nem erősítene a védelmen ?
  jobb védőbe talán jön King
  kellene 1 normális balbekk is…
  ami nagyon bosszantó, hpgy a kopasz szinte semmit nem tesz a középpálya megerősítésére, pedig pl. Hegedüs is kategóriával jobb, mint Kesztyűs…
  Kálnoki ma végképp kiirta magát nálam a használhatók közül.
  persze 1 NAgyGeri, Hatira( Egerszegi vagy új normális irányító) Gazdi középpálya azért kevésbé lenne átjáróház…
  és ahogy többen is írtátok normálisabb középpálya nélkül nehéz értékelni a csatárokat is.
  ami dicsérhető a többségnél a lelkesedés, a hajtás…de ez eddig elég vékony.
  én sokkal többet látok 1 ilyen kezdőben, mint amit a kopasz erőltet :
  Robi-
  Batik, KAmber(Niba), Niba (Lovric)-
  Hegedüs,NAgyGeri(Kamber), Hatira( Egerszegi vagy új normális irányító) Gazdi, Uzoma
  Kulacs,Moutari(N’Gog)

  1. Én nem tudom, hogy Egerszegitől mit várunk? Vasas szurkoókat kérdeztem róla, finoman szólva nem voltak elájulva tőle…

   1. nem tudom…legalább lőtt pár gólt középpályásként, de most csak amiatt tenném be, mert az alternatívákat láttuk már…:D
    mindenképp kell 2 húzóember a középpályára és csak reménykedhetünk h Niba stabilizálja a védelmet.
    persze a védelem 2 széle is necces….nehéz helyzet

   2. Zsótér meg felcsútról jött, Batik a fradiból. És?
    Bocs, ez Ferencnek szólt.

  2. Nálam most Moutari van zárójelben, illetve még Kulacs formája kétséges.

   1. nincs EGY 100%os, épkézláb csatárunk sem !!
    ez a legbosszantóbb h továbbra is tele vagyunk félmegoldásokkal a teljes csapatot nézve is
    vagy a képesség vagy az erőnlét hiányos, de van akinél mind2vel vannak gondok…

    1. Szerintem Nálad a pont. Félmegoldások: Kukoc szélen (beadni tud, védekezni nem), Moutari remek igazolás…lenne, ha a csapatban lenne klasszikus szélső poszt. Középpályán Gazdi és Nagy Geri akkor jó, ha van mellettük (előttük) egy Lanza szintű irányító és/vagy (mögöttük) egy Kamber típusú védekező kp (sajnos Kambi nem lehet egyszerre a védelemben és a középpályán). Banó sajnos az elmúlt évben eltűnt, mint alternatíva támadó kp-ként (részben Supinnyó miatt), számomra Szendreinek is csak momentumai voltak (ő benne lehet még vmi). Csatárként N’Gog csereként kiváló lenne, egész meccset nem bír, tehát ő is 50%. Az ukrán az utóbbi szezonban alig játszott, sanszos, hogy mire utoléri magát, vége a szezonnak és megy. Bár legyen úgy, hogy az új Petrjakot találtuk meg személyében, legalább erre a szezonra. Legalább kapus poszton úgy néz ki, megvagyunk, tehát nincs minden veszve. :)

 9. CSAK!!! Igaz, hogy a Vasas pálya foglalt lesz, s így a Craiova elleni meccsünk Győrben lesz?

  1. A foglalt az biztos, hogy hol lesz, az nem biztos, de valszeg Győrben.

   1. Miert lesz foglalt? Van errol valami pontos info a pletykakon tul?

     1. gyanús is, hogy sehol (google, facebook) nincs info semmilyen rendezvényről

    1. A zöld kontaktom szerint valami rendezvény lesz, azért nem jó……

    2. Szerdán játszik ott a fagyi, gondolom kötelező lenne előző nap ott edzeni a románoknak..
     Ha nem pest akkor felcsút..ott még lennénk is párezren..

 10. A sérüléshullámért ki a felelős???
  A vak is látja, hogy még ROBI is hasfalhúzódással védett…
  Ngog is láthatóan meghúzódott.

  1. N’Gog valahogy túl légies ehhez a mai focihoz és még mindig nem tűnik 90perces játékosnak…talán már nem is lesz az.

   1. Az egy kapusnak tucat mozdulat volt…
    Mégegyszer kinek a felelőssége ez a már egy csapatra való sérült?

    1. Az után fájlalta a mellkasát, miután be kellett menni ápolni..

 11. Röviden a Vilnius elleni mérközéseinkről. Remélem a brfk nak meg van, remekül lehet vele vallatni.

   1. Nem vagyok rá méltó! , hogy eldöntsem mit akart mondani a költő! 😁

   2. Nem akart szóismétlésbe bocsátkozni, elég bénán sikerült.
    Talán a Supkát váltó Sanninonak jobb lett volna.

 12. Én annyit mondanék, hogy szerintem most fogyott el véglegesen a BAJNOKCSAPAT…
  Sem Baráth, sem Hollender nem lett pótolva, sem a csetlő-botló Danilo… pedig már tavaly is úgy futottunk neki, hogy a fél csapat odalett… Ha nem jön két-három azonnal bevethető rutinos csávó, bajok lesznek a bajnokságban. A hétfői ankét nem babazsúr lesz az új tulajdonosoknak, jobb, ha készülnek előre a velős kérdésekre…

  1. Nem leszek hétfőn az ankéton, de valaki rákérdezhetne, hogy elégedettek-e sz eddigi igazolásokkal? Tetszik nekik a csapat játéka? Ez a csapat valóban versenyben lehet a vidi/fradival…?

   Szerintem hátra, középre, és előre is óriási szükség lenne igazolnunk, minőségi játékosokat.

    1. Király! Minél többen ott kell lenni, és feltenni a kérdéseket!

  2. Hát lehet, hogy az ankétot tényleg nem szabad kihagyni…
   – Robi úgy néz ki legalább olyan jó, mint a “szakmai előre lépő” :)
   – a tavalyi Holender nagyon hiányzik
   – jelen állásunkban Danipaci is nagy érvágás (még nincs hír, hogy elkelt volna…?)
   – Mézga kiesése nagy érvágás, ABH messze van a tőle elvártaktól sajnos… Lesz belőle valami?!

   Moutari jó lehet, de ő nem vezér, húzó alkat, érvényesülni, csak egy működő csapat láncszemeként tudna
   – Kulacs Laciban lehet potenciál, de kérdés mikorra indul bel, + ha beválik, itt tudjuk-e tartani?!
   – Macdonalds beválhat és Egerszegi még lehet ~jó kiegészítő ember, de az baj lenne, ha a kezdőbe őt kellene tenni (nem lenne jobb nála.. Kesztyűs…?! tegnap ha beveri, vagy csak megvárja, hogy elrepüljön a kapus és bepasszolja, sokat javíthatott volna az esélyein…))
   – “Elaludtunk” néhány lehetőséget (Molnár, Koszta, zsozsoval nem bírtuk Drazsicsot…)
   MINDENKÉPPEN KELL kezdő szintű jobb/bal hátvéd, középpálya stabilizálására és “eszesítésére” ember + 1, de inkább 2 jó csatár!
   Néhány tipp a vezér karnak (nyilván ők is ismerik, sőt remélhetőleg kapcsolatban is állnak velük, vagy legalább ilyen kvalitású jelöltetekkel): King, Vadócz, Hangya, Lanza, Ivanov, Grazov… Tőlem ingyen igazolható is jöhet :) ilyen minőségben/vagy jobb minőségben, csak már látnánk!
   Bele kellene húzni (tempóban és találatban is!
   ÉBRESZTŐ!!!

    1. Grazovot hagyni kell a fradinak. El kell őt engedni…. :) Mi inkább próbáljuk meg Grozavot leigazolni,bár a Várda kétlem,hogy adná.

    2. Olvastam én is, hogy még őt is akarják… De talán akkor még inkább kilóg a Lanza, talán átengedik…

 13. Sannino meccs utáni nyilatkozata olyan volt, mint aki nem látta mi folyt a pályán. Most vagy nagyon meghajtotta a fiúkat az edzőtáborban, és tisztában van azzal, hogy annak mi a következménye vagy nagyon nem látja a fától az erdőt.
  CSAK azért reménykedem abban, hogy az első verzió, mert jól hallhatóan végigüvöltötte a meccset, és hallhatóan nem volt boldog a hangja.

 14. Nekem az a meglátásom hogy ezeket kihajtották az edzőtáborban, ezért van ez az erőtlen játék és a sok sérülés.
  Úgy látszik nem ehhez voltak szokva.

  1. Max 2 hét pihenő után alapozás… No comments. Szerinted egy olasz edző, főleg ő, aki még életében nem vezetett felkészülést 2 hét pihenő után… Tudta mit csinál???
   Olaszoknál az 1 hónap a minumum… Főleg az alsóbb ligákban!

 15. Tudom, hogy Hantáék még úton vannak, de érdemes lenne egy külön poszt az ankétra vonatkozóan.
  Ebben a posztban az ankéton részt venni nem tudók is feltehetnék kérdéseiket, amiket aztán a szerkesztők vagy az ankéton személyesen résztvevő szurkolótársaink továbbíthatnának a vezetők/edzők/tulajdonosok/marketing HQ felé.

  1. Tamogatom , pont terveztem beirni egy kommentet , hogy majd valaki legyen szives megkerdezni … ezt meg ezt

 16. Gratulálók a csapatnak a tovább jutáshoz!
  Lefkovits előtt le a kalappal!
  Csak a Kispest

 17. Tegnap este pont a bekapott gólnál értem haza, akkor kapcsoltam be a TV-t és lehet, hogy csak az előtte elfogyasztott 4 sör láttatta velem, de Kesztyűs baromira hajtott. Szaladgált, mint a mérgezett egér és voltak értelmes szerelései is, de rajta kívül a komplett középpályánk egy marék fingot nem ért. Bár lehet, hogy csak pont azt a 20 percet néztem az egész meccsből, amikor próbálta megtalálni a helyét, de annyira nem tűnt szörnyen borzasztónak, mint ahogy itt mindenki írja. Máskor nem iszok ennyit. :)

  1. A sör ezek szerint ennyire megszépíti az életet :)
   Szerintem volt 11 fogaskerék, abból 4 működött, a többi törött volt (elfáradt az anyag) és került sajnos mechanikai akadály is ebben a mechanizmusba, aki egy rendszeridegen elem volt. Persze a mérnök urak felelőssége a legnagyobb ebben az egész működésben, meg a gépészé aki így levezényelte ezt az egész csikorgó működést.

   1. Az ankéton el ne felejtsd leadni, hogy milyen sört mérjenek a hazai meccseken! :)

  2. Szerintem jól láttad, csak összekeverted a mezszámát Gazdagéval. :)

    1. Legalabbis az egyik visszajatszasnal ugy tunt , nyilvan ezt majd a video elemzovel atbeszelik

  3. Karesz…szerintem a sör volt az oka a kesztyűlátásodnak.. :)
   amire emlékszem leginkább lemaradt a labdákról és elég rosszul passzolt

 18. Továbbmentünk. A Kambert szidalmazók hova bújtak? Mennyit kapunk,ha tegnap nem játszik? +A gólja…
  Egyébként.
  Áhhh. Kurva gyenge. Oké,hogy idény eleje meg minden,de… A tegnapi csapat vicc kategória es a régi kiesésgyanús Ghinda Attila időket idézi. Gyengék,súlytalanok vagyunk,középpályánk egyszerűen nincs. Aki minőség,az Robi,Kamber,Lovrics,Gazdag és ennyi,aki még elmegy egynek(azaz több van benne,mint tegnap)az Batik és Moutari. A többi sallang. Ilyen csapattal kizúgunk az nb1-ből. Vagy mi a cél? Az edző bá sem egy nagy géniusz(szóltam előre,hogy Supi kategóriákkal jobb),igaz ez nem az ő sara elsősorban. Máshova nem kellő,ide kölcsönbe jövő játékosok meg nem fogják megoldani a gondjainkat. Nem igazán erről volt szó,amikor arról ment a szöveg,h a ratyival,meg a vidivel fogunk versenyezni. Jelen pillanatban a Kövesd is bombaerős hozzánk képest. Lassan visszasírom a korábbit,mert oké,hogy csövesség volt,de ennek ellenére stabilitás is(tervszerűség látszódott). Na most az előző megmaradt,utóbbi eltűnt.
  Nagyon nem jól nézünk ki egyelőre.

 19. Ahhoz,hogy k jók legyünk,mindössze 3-4 zseni(magyar szinten) hiányzik. Ez a jó,a rosszban. :)

  1. Nekem is a múltkori affér volt az első gondolatom. F.sznak kell amúgy is foglalkozni azokkal a szerencsétlenekkel.

  2. Diósgyőrbe mennék, legalalább szoknánk a pályát a nyitányra.

 20. Szerintem Kamber Gyuri a góljai utáni gólörömmel kgyula bácsinak szokott üzenni, amiért állandóan nyugdíjba küldené… :)

  1. :)
   imádom ezt a két “nyuggert” Kambit és Ivánt!
   Más ilyenkor már az emlékiratait rakosgatná, ők meg összedrótozva, néha-néha kihagyó gyújtással, de példamutatóan pöfögnek a pályán!

   1. Egyszer régen megtanultak helyezkedni, az bíz sokat segít, ha már nem rakétaként száguldozik az ember. :) Baráth Boti nagy mázlista, hogy tőlük tanulhatott…

   2. Már várom a következő,menetrend szerinti kommentet erre válaszként: “szimpatikus gyerekek de ez nem a máltai szeretetszolgálat, ide olyan játékosok kellenek akik méltók a Honvéd régi szintjéhez! ha a két öreg téged kielégít, nézegesd őket, de inkább a fotóalbumban” :(

    1. Én csak 30 éve vagyok Honvéd szurkoló, azt gondolom, hogy ezalatt a klubért legtöbbet tévő idegenlégiósok ranglistáját messze ez a két srác vezeti, de magyart sem nagyon tudnék mondani, aki megelőzné Őket. Ha rajtam múlna, tőlem aztán kerekesszékben is pályára léphetnének, akkor is örülnék, hogy a pályán vannak.

     1. Jé, tényleg! Tuti nincs idegenlégiósunk, aki többet töltött volna el Kispesten, mint ők.

      1. Genito volt itt még 5 idényt, Kambernek ez az 5., Lovricsnak a 8 és feledik ha jól számolom

 21. A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda kettő plusz egy évre szóló
  szerződést kötött a háromszoros román válogatott Claudiu Bumbával – adta
  hírül a klub.

  Nagyon remélem, hogy már nálunk is van 4-5 játékos, akinek a bemutatását az ankét bevezetőjére tartogatják!

 22. Szurkolói Ankét lesz hétfőn.Ügy látom semmi nem változott HEMI óta csak kicserélődtek a vezetők,több lett belőlük.A játékospolitika,igazolások nem változtak,mindenki tud játékosokat igazolni csak mi nem,Mezőkövesd gólkirály,Kisvárda válogatott román középpályás …. Hol van a beigért elöre már a tavasszal kigondolt jelöltek akiket Baráth,Holender,Danilo helyére hoznak és a középpályára.Ha Ben Hatira mindig sérült helyette is kell,Mezghrani helyére is kell,balhátvéd-szélső is kell !!

 23. Szégyennek tartom, hogy milliardokat költünk stadionokra, amik futbal(Sport)célt szolgalnak elsösorban És egy Roman csapattal szembeni, az egész focink samara presztizzsel biro meccset Kell kihagynia a szurkoloink nagyrészének (Mar megint) , mert valaki “rendezvényt” szervez a Vasas palyan..

  Szerintem ezt nem lehetne ennyiben hagyni sem aszövetség, sem a sportminisztérium, sem a Klub részéröl..

  Ezek közpénzböl felépült stadionok, amik allami tulajdonban vannak, ilyen nem lehet, hogy nemzetközi kupamérközés vonatkozasaban kerül hatranyba egy Magyar Klub, mert vki “rendezvényt” tart ott.

  1. Maximálisan egyetértek, teljesen jogos a két pont… Nonszensz a helyzet!!!

  2. Szerintem Magyarországon nem sportcélból építenek stadionokat…
   Sőt, én úgy látom, hogy nagyjából semmilyen állami beruházás nem a kimondott célt szolgálja.

   De azt ebben az országban már nem merem leírni, hogy miért, meg kik húzzák belőle a hasznot. Aki akarja, az úgyis látja mi folyik itt.

   1. 1 dolog az építés és a lenyúlás és a másik része a használat.
    az már nem az építőkön múlik…jobb esetben

    1. Elfogadom, megfogalmazás kérdése, nem kötekedésből írtam, csak szerintem a mai állami vezetés mellett el kell felejteni, hogy valami ezért, vagy azért van.
     NEM. Minden ami még van, tütü célból van. Ha már nincs benne tütü, akkor megszüntetik, bezárják, leépítik, hagyják szétrohadni.
     Nem hiszem, hogy rajtunk kívül bárkit érdekel, hogy hol kell játszanunk. Leszarnak minket.

   2. Attól még egy ilyen rendezvényt el tudnának tolni pár nappal, egy héttel.. Hacsak nem egy Beyoncé vagy Shakira érkezik, de gondolom, nem ilyesmiről van szó :)

  3. A klubvezetés gyengeségét mutatja, hogy mintha meg se próbálnának harcolni azért, hogy a fővárosban maradhassunk.. Pedig a Vasas-pálya nagyon jó hangulatú volt.

 24. Nagyon nem szeretném én ezt megkapirgálni, de az megvan, hogy ez a Happol játékok vagy mi az izé csak 11 nap múlva kezdődik!!
  https://emg2019.hu/
  Nem vagyok biztonságtechnikai szakember (sem) de a MOSZAT vagy akárki, nehogy ne tudná már pár nap használat (meccs és az előtte lévő nap) után “kitisztítani”a stadiont, ha erről van szó! (30-án lesz a nyitóünnepség) Egyébként meg foci meccsen kívül mit tudnak ebben a stadionban játszani? (Plusz nyitó-záró rendezvény) 9 másik helyszín van még ahol lesznek a rendezvények.

  1. Már múltkor is erre hivatkozással mentünk a vasas stadionba. Egyébként is már elhelyezték a fűcsomókba a biztonságiakat , letaposnánk őket.

  2. Moszat.. :D Túl sokat bámultad Lukács Spongyabobos tetkóit, azóta már mindenről a tenger élővilága jut eszedbe. :)

   1. :) :) írhattam volna TÖK-öt is szögediesen, de természetesen vizitök-re gondolva (ha van olyan)
    :)

    1. Hogyne lenne víziTÖK, az egyik például annyira lelkesen merült le a Hableányhoz, hogy majdnem Ő is odaveszett.

  3. Arról nem is beszélve mennyibe kerül ez nekünk. 3-4 milliárdot rebesgetnek.

 25. Valamiért úgy érzem, hosszú ideig a románok elleni lesz az utolsó nemzetközi kupameccsünk, amit élőben láthatunk és nem feltétlenül azért mert nem vagyunk elég erősek, bár ez is közrejátszhat. :)

  1. Az idei az utolsó szezon, amikor magyar csapatként még esélyünk lehet az EL-be jutni…
   2021től megszűnik a rendszer, nem lesz több nemzetközi pénz sem…

  2. Merem remélni, hogy nem leszünk annyira eszetlenek, hogy újabb zártkapus meccseket harcoljunk ki.

   1. Remélni én is remélem, de nagyon csodálkoznék, ha úgy lenne. :(

  1. Sok mindent elmond ez a jelenlegi főnökökről és a magyar fociról…
   Szép kis országimázs, hogy egy 10 ezres stadionban majd 500 néző fog üldögélni egy Uefa-kupa meccsen

  2. Szuperjó. Győr,a vasas pálya és a híres nevezetes rendezvény. :D Szép sztori ez.

  3. az is érdekes hogy csak minket közvetítenek felvételről…….2 éve bl selejtezőt is a 30-ik perctől adták a vizilabda miatt. Sajnos továbbra is a fontossági sor végén állunk talán csak a dozsa van mögöttünk.

   1. és örülhetünk hogy nem szüntettek meg…..bár erre nem fogadnék hogy nem következik be

   2. Ezt a sírást fejezd már be. Ment az élőben… 2019et írunk… Okos tv…

     1. Hozzászólásokat értelmezni sem tudom.
      Azt akarod mondani, hogy a Mezőmocsoládi kisgyereknek nincs otthon internet, vagy mobilnet?
      Aha… 21dikk század… Indul is a dikh tv… 😎

      1. Kicsit egoista, multiukultis budapestcentrikus a világkép….
       Van egy másik Magyarország is….
       Írhattam volna esetleg budapesti kisnyugdíjas Honvéd szurkolót is, talán úgy jobban átment volna akkor.

       1. ???
        Az megvan , hogy 1969 Ben volt a holdra szállás?
        Az én szüleim az igazi szocislizmusból itt ragadottsk… 10 éve van anyámnak netje a gépén…
        Ne élj a múltban. Aki lemarad az kimarad… Teljesen képzavar amit mondasz…

         1. Én se Budapesten lakom…
          De, ha megy a neten a közvetítés az olyan mintha a tv Ben menne… Vagy nem? Én vagyok túl modern???

    1. Bocs, de szerintem nem ment élőben…
     A netes közvetítésen is a vizilabda ment.

      1. Én meg úgy emlékszem, hogy az elején vizilabda ment a neten is.

     1. Tegyük tisztába. Most a tegnapi a téma v. a két évvel ezelőtti???
      Én a tegnapiról beszélek.

      1. Hapoel BS, mivel Thibby is arról írt…

       De te is azt írtad 2 éve, hogy nem láttad az első 30 percet.

        1. Ahhoz szóltál hozzá. Ha meg nem érdekel, nem muszáj hozzászólni.

         Nem Thibby vitte félre, hanem te nézted be. Jó napot!

         1. Olvasd már el a mondat elejét… Amit Tibi írt!
          A téma a tegnapi meccs. S többi csak sírás!

     2. m4sport.hu-n élőben ment, mint a nem TV-n közvetített bajnokik. igaz, néha akadozott a kép, de a meccsélményt inkább a játék képe rombolta, mint a közvetítés technikai hiányosságai. most a kommentátor is jó volt.

    2. Csak egy apró kérdésem lenne. Kb hányan nézték (okos) tévén, és hányan nézték volna ha buta tévén is elérhető? Igazából a hozzáállás a felháborító.

     1. 21. Század, az információs robbanás évszázada… Aki lemarad, kimarad…
      A te válaszod retró hozzászólás. Vedd fel a ritmust Tata .

   3. Az volt a féregség, hogy a 3 aznapi meccsből 2 totál lefutott volt, puszta formalitás, és csak a miénknél volt várható némi izgalom, csak ez a továbbjutás nem dőlt még el.
    Erre melyik kettőt adják?
    Hát persze, hogy a totál érdektelen, lefutottakat…

   4. Ebből látszik, tök mindegy, kinek az érdekköre a tulaj Kispesten, a Honvéd az mostohagyerek és kész.

  4. Most már kíváncsi vagyok, milyen szuperkoncert lesz Angyalföldön…

 26. Értékelés folytatása:
  Vilniusba akkreditált különítmény, és szurkolása: (10+)

  Csak mielőtt feledésbe merül!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.