Mastodon

Egyelőre az a hír a Craiova-Honvédról, hogy nincs hír || update: már van hír

Kéretik a “külföldről származó információnk szerint” forrásmegjelölést nem tényként kezelni.

UEFA fegyelmi bizottság // elvileg múlt csütörtökön, vagyis 22-én tárgyalták a Honvédot a craiovai meccs miatt a fegyelmi bizottságon, azonban az UEFA hétfő délig semmit sem közölt arról, hogy egyáltalán szóba kerültünk-e a kérdéses napon. (Az UEFA fegyelmi bizottságának közleményeit itt találjátok.)

  • vagyis a csakfocin megjelent (idézem: “külföldről származó információnk szerint”) szektorbezárós büntetésnek egyelőre nincs semmilyen hivatalos forrása, így addig nettó kitalációnak tekintjük.
  • másik: fontos, hogy a fegyelmi bizottság nem a Honvéd fellebbezését vizsgálta, hanem a kispesti szurkolók craiovai teljesítményét, egész pontosan a következőket:

Charges against Budapest Honvéd FC:
– Improper conduct of the team – Art. 15 (4) of the UEFA Disciplinary Regulations (DR) (Csapat nem megfelelő magatartása.)
– Crowd disturbances – Art. 16 (2) DR (Zavargások, lelátói rendbontás.)
– Racist behaviour – Art. 14 DR
(Rasszizmus.)


Délutáni frissítés //

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

honvedfc.hu

Már csak az a kérdés, hogy az a 4000 hely a Hungáriára (5000 fő) vonatkozik, vagy az új Bozsikra (8200 fő), esetleg a Népstadionra (68000 fő) is?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||