Mastodon

Próbálom követni az eseményeket

Az Újpest ellen ugyan a három pont a legfontosabb, de közben történések is vannak.

Azt mondják az emberek, hogy ki fogunk esni, hogy rosszak vagyunk, hogy minden hiába, ez nem csapat, ez nem edző, ez nem sportigazgató, és így tovább. Négy vereség kihozza az emberből a hőbörgőt.

Erre két nappal a meccs előtt elment minden jegy a Fáyba, és ha kétszer ekkora lenne a vendég, talán még azt is megtöltenénk.

Aztán az is van, hogy igazoltunk orrba-szájba a nyáron, erre a héten, a semmiből megjelenik egy újabb balhátvéd (akiről természetesen azonnal kiderült, hogy komoly erőnléti lemaradása van, és az elmúlt években alig játszott meccset), belebegtetnek még két esetleges igazolást (vagy hármat frissítés: nem), valamint, és ismét állítólag, többen kikerülnek a keretből.

Vajon mi a francot csináltak akkor tavasszal? Rendben, hogy eladta a klubot közben az Öreg, de nem tervezett senki a télen? Nem tervezett senki az áprilisi tulajdonosváltás óta? Mi a francra ment el a nyár, ha most esnek be az emberek? És miért esnek be, ha állítólag azonnal mennek is?


Bazz, a poszt írása közben, ezen a ponton került ki a klubhonlapra, hogy Hefflerrel és Morettivel szerződést bontottunk. Morettit maga Sannino kérte, Heffler pedig állítólag nem akart beállni egy olyan sorba, ami ugyan formailag nem létezhet, de mégis van. Engedjétek meg, hogy hatalmas tapsikolásban törjek ki.

(Az idő közben beesett események ismeretében a poszt innen következő részét töröltem a francba, és inkább kezdtem elölről.)

Esküszöm, fogalmam sincs, most mi történik Kispesten.

Fülig Jimmynek érzem magam a Megkerült cirkálóból:

“Kavarja ez, vagy nem kavarja?” Megint nagyon valószínűen hangzik, amit mond, tehát biztos, hogy hazudik. De mit akar most itt vele kavarni?

Valaki tuti, hogy kavar, vagy valakik kavarnak valamit, mert az nem lehet, hogy semmi, de tényleg semmi logikát nem lehet felfedezni a működésben.

  • 05.28. Sanninót bejelentik
  • 05.29. Moutari két évre aláír (nem értjük, már akkor sem. remek játékos, de nem illik a rendszerünkbe)
  • 06.14. Lefkovits egy+egy év (egyébként: boldog szülinapot neki!)
  • 07.05. Niba két év (egy hónap telt el Moutari igazolása óta!)
  • 07.09. Kesztyűs egy év kölcsön Paksról
  • 07.10. Egerszegi egy év kölcsön Paksról
  • 07.10. Kulach egy év kölcsön a Sahtortól
  • 07.23. King egy év kölcsön az MTK-tól
  • 07.24. Moretti két évre írt alá
  • 08.12. Lanzafame egy+két év
  • 08.29. Tujvel két év (Robi megsérült)
  • 08.29. Aliji két év
  • 08.31. Moretti 38 nap után távozik

Az rendben, hogy a Paks beszántotta a második csapatát, miután simán kizúgtak az NB III-ból, azonban az ne legyen már normális, hogy amíg nem égetett a szükség (pl. Mezga és Kovács Nikó sérülése után King kölcsönvétele), addig csak onnan igazoltunk, és még mindig tartja magát a pletyka, hogy harmadszor is onnan fogunk (Bobál nem).

Vagy a szűrő kérdésköre. Nagy Geri rendben, sérült volt, sokszor sérült, ezzel érdemes számolni, kell mellé valaki. De egyszerre Kesztyűs és Egerszegi is, amikor itt van Heffler (azóta nincs), hogy a végén Hegedűs és Uzoma játsszon a poszton? Értem én ezt?

Itt mindenki valakinek az embere kell legyen? Vagy hogy mennek a dolgok?

A nyári igazolásainkból négyen kölcsönjátékosok (plusz papíron Lanzafame is idén), egyet pedig alig egy hónap után lapátra tettünk. Talán most sikerült kiszámolni, hogy mennyi külföldinek lehet kikérni a versenyengedélyt? Idézem:

2019. szeptember 1-től a bajnokság befejezéséig a bajnokságban résztvevő sportszervezet az LVSZ 4.§ (7) bekezdés b) és c) pontjában foglaltak alapján külföldi labdarúgók csoportjába sorolt, felnőtt korosztályú hivatásos szerződéssel rendelkező labdarúgói közül egyidőben maximum 10 fő rendelkezhet érvényes versenyengedéllyel.
Amennyiben az adott sportszervezetnél 2019. szeptember 1-én több mint 10 fő felnőtt korosztályú külföldi labdarúgók csoportjába besorolt labdarúgó rendelkezik érvényes versenyengedéllyel, akkor az összes részükre kiadott versenyengedély érvényét veszti.
A sportszervezet köteles a fenti labdarúgóinak újból versenyengedélyt kérni, betartva a 10 fős korlátozást. A sportszervezet 2019. szeptember 1-jét követően újonnan igazolt felnőtt korosztályú külföldi labdarúgók csoportjába besorolt labdarúgójának abban az esetben tud a bajnoki évre érvényes versenyengedélyt váltani, ha külföldi labdarúgók csoportjába sorolt labdarúgóinak létszáma 10 fő alá csökken.

MLSZ, versenykiírás, 14. pont // ELN-6/2019 (01.15.)

A versenykiírást az MLSZ elnöksége január 15-én fogadta el, vagyis volt pár hónap képbe kerülni, hogy talán nem kéne tíz fölé növelni a légiósaink számát. Erre mi történik nyáron? Viszlát, Moretti!

Visszatérnek a régi, szép idők, amikor Nunez Belotti talán két hétig volt a játékosunk, gondosan a szezon előtt? Bejelentették, majd kirúgták – szintén és gondosan még a szezon előtt. Esetleg Bottone megvan? A Juventusban nevelkedett, Olaszországból érkezett, 2012 őszén húsz napot töltött nálunk.

Kezdünk egy kurva nagy viccre hasonlítani, bárhogy próbálja kommunikálni az ellenkezőjét Kispest kerület jelenleg legnagyobb munkáltatója, a Honvéd Médiaközpont.

Teljes fejetlenség, totális szétesés, kapkodás, ráadásul az eredmények se jönnek. Talán még azt is be merem mondani erős tippként, hogy Heffler nem, vagy nem annyira és annyit volt sérült az elmúlt két hónapban, hogy egyetlen bajnokin, vagy Európa-liga-meccsen se tudjon pályára lépni. Feltételezem félreállították. Majd gondosan az átigazolási szezon utolsó napján köszönünk el tőle. Kurvára remélem, hogy nem valami pitiáner bosszúról van szó, mert úgy hatalmasat csalódnék még a fennállóban is.

Morettit viszont senki nem tudja nekem megmagyarázni. Egyáltalán játszhat még idén valahol? Lehet valakinek egy évben három csapata? Minek hozták ide egyáltalán? Idézném a Honvéd oldalát:

Giuseppe Sannino mester kérésére kerültél Kispestre, honnan datálódik a szakemberrel való ismeretséged?

Még tíz évvel ezelőtt, fiatalon találkoztam vele, a Varesénél volt az edzőm. Utána mindketten szintet léptünk, ő az edzősködésben, míg én a karrieremben, és többször keresztezték egymást az útjaink, s mindig megmaradt a a kettőnk közti jó kapcsolat.

interjú Morettivel, július 25-én.

Vajon mi történhetett?

Hirtelen több pénz lett, beestek jobb ajánlatok, fel kell szabadítani egy külföldi versenyengedélyt? Tujvel nem számít, Alijit nem értjük (harmadik balhátvédnek), Lanzafame jött, Kulach jött, valóban tele van a keret, de ahogy mennek a dolgok, azon se lepődnék meg, ha megint érkezne egy külföldi – kölcsönbe.

Egyáltalán ki rakja össze a keretet és a csapatot? Egyáltalán van tisztességes költségvetés erre a szezonra? Lanzafame kötelező opcióval jött, vagyis ráér jövőre kifizetni, erre két hétre rá Tujvelt kivásároljuk a Videotontól, miközben korábban ugyanonnan nem tudtuk elhozni Hangyát.

Ne haragudjatok, de tényleg nem értem mi a franc van. Lehet, a válogatott szünet alatt nem ártana, ha valaki kiállna a klub nevében, és legalább összefoglalná, hogy az elmúlt hetekben mi és miért történt, mert szerintem itt többen, és köztük a szurkolók is kezdenek úgymond átverve lenni a palánkon (és az átverve szó előtt kimaradt egy erős kurvára).

A franc se akar hangulatot kelteni, keltődik az magától is.

„ Mert ez mindig kavarja!” – gondolta a fregattfőhadnagy.


És igen, tudom, ahogy az élet más területein, úgy a magyar fociban se minden tisztán fehér, vagy tisztán fekete. Inkább valahova a piszkossötétszürke környékére tippelem az átlagot, amihez képest a közbeszerzések elbírálása is bézses vajfehér, hogy értsétek a skálát. Tisztán igaza itt soha senkinek nem lesz, ahogy az is biztos, megszólalni se fog senki.


19:30-kor egyébként Újpest-Honvéd a Fáyban. Mert mellékesen ma lesz egy meccs is.


címlapkép: csapatkép a Honvéd oldaláról. talán kissé elhamarkodottan készült.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||