Amikor már épp menne el a kedvem az idénytől, valahogy valami mindig visszaránt

Kispest – MOL Videoton Fehérvár Parmalat FC Vidi Alba Volán stb. beharangozó

Utolsó Videotonverésünk, ahogy nézem a fotót, valami fontosabb meccsen lehetett… :)

Pár éve (volt az már 8 is), Doki barátom esküvőjén Apu éjjel 3 magasságában egy darabig Tóth Bálintos elrévedéssel nézte az elektromos cigány által ezerrel tolt “Azért vannak a jó barátok“-ra a tánctéren hőzöngő csoportosulásokat, lemondóan megrázta a fejét, majd teljesen indokolatlanul közölte a mellette álló Totóval: “…bassza meg, én már csak maradok Honvéd-drukker!” – és kiment sörért. Jelen bevezető apropója nem (csak) Fater ultraprogresszív kommunikációjának mélyelemzése és örök mementó állítása, hanem e mondat állandó újjászületése bennem. Mindig, de mindig, amikor már kifogyna az energia belőlem Kispest ügyben, például idén, a sokadik, korzós #faszkivan életérzés beütésekor: akkor történik valami, és én maradok Honvéd drukker (=húzok ki a pokolba kívánt hétvégi meccsre).

Idén idény-megfáradást kaptam már idejekorán a furán kommunikált kezdeti igazolási sokk után, hogy aztán Craiovában újra kedvbe jöjjek a nagy küzdés láttán. Ebbéli kedvem leépítette az első 3 forduló kilátástalansága, mire aztán beszákolta a vezetőség a Zsoldyt, jó, talán mégis lesz keresnivalónk idén. Azóta Sanninóval még nem tudom, hogy állok, de a kedv az már jönne vissza a szezonhoz, erre a sérüléshullám nem akar alábbhagyni, már-már értelmetlenné téve az idény folytatását, ilyen állandóan lyukas felállásból mi lesz a végén? És amikor már végképp sírósra görbült orcával indulnék neki a holnapnak, akkor meg hazaigazoljuk a másik gerinccsigolyát a kispesti csontvázba, a Tékozló után ezúttal a Vándort. Hülye RW mit érez erre? Bár holnap 5-kor lennénk már!

Persze a helyzet továbbra sem könnyű. A dr. Mecsekibe oltott Hegyi Ivánként Hanta már leelemezte délelőtt a maródi listát, meglepő módon igazolva, hogy ő csak szökő évente olvas kommenteket, hisz míg a hozzászólások közt 3 napja azon megy a sopánkodás, hogy “Nagy Geri se”, a hivatalos honlap fotóit mélyelemző Fanta doktor mindezt ignorálta és a kis Sikesdit a bevethetők közé sorolta, “hát végül is ott van” jelszóval. Ha viszont őt is neccesnek tekintjük (mármint Gergőt, Hanta eleve az <3 ), és a szerktárs sirámára is hallgatok, miszerint Vadipapírokkal is bármikor lehet gond, akkor mindjárt én is belekeseredek a mindenségbe, hiszen holnap a meccsben a fő vonzerő nekem pont a ’85-ös születésű kedvenc újbóli pályán látása lenne.

Nem nekünk áll amúgy a zászló ilyen előjelekkel, az biztos – a Fehérvár mindig nehéz falat, az utóbbi szezonokban ha kétszer elkaptuk őket, már sokat mondok. Talán a Rossi ReLoad korszak elején (kiesés-megmenekülés utáni szezonkezdet 2015-ben), meg ugye a DÖNTŐ. Különben nem sok babér termett számunkra – és pont most teremne babér, mikor ezer sebből vérzünk? Ráadásul az egyetlen épkézláb góllövő klasszis nélkül?

Hát itt számíthatna sokat Vadi, bár félek, ilyen rövid időn belül azért nem látszik meg rögvest egy Videoton ellen a hatása, de ne legyen igazam. Amiben bízhatok, az az Újpest ellen (talán?) végre átszakadó belső gát, az, hogy a csapat hangulata így felívelőbe fordul. Kérdés, ezt mennyire veti vissza Zsoldyka kioffolása – emlékezhetünk, 2016-2018 közti érájában mennyire függött tőle lelkileg is a gárda, főként a bajnoki szezonban. Na, erre viszont adhat gyógyírt Vadócz, a “Tapasztalt Öreg Helyi Példakép” szerepkörében. Ő tavaly abszolút hozott egy ilyen lelki támogatást a csapatnak, és látványosan vissza is estünk távozásával, mikor az üdülni/revitalizálódni hazatérő Patya vette át a helyét.

A Vidiről sok mindent – mármint újat – nem nagyon tudok írni. Nagyon gazdagok, nagyon sokrétű a keret és ezáltal hosszú a kispad, nagyon tahók még mindig, és nagyon nehéz ellenük nyerni a Bohócban. Viszont nem lehetetlen. Az ideális alapcsapatunk egész jó eséllyel mehetne ki ellenük – de hetek óta tudjuk, hogy nálunk még hónapokig nem lesz ideális alapcsapat. Arra jönne ráadásul pluszban a lelki többlet, ami a Tábor és az öltöző miatt meg szokott lenni nálunk a jobb periódusokban – na most alapcsapat nélkül, a romokra kéne ez utóbbi két tényezőt rátenni. És hát nagy kérdés, mire lesz ez elég. Mert finom a szaft is, a világ legjobb szaftja, és ideig-óráig elad, mondjuk egy galuskát, egy puliszkát, sós főtt krumplit, vagy tésztát – de az a fránya vörösboros marhapörkölt betét azért kell bele, anélkül nem az igaz. Mi most holnap megpróbáljuk a lehetetlent valamit egy bográcsnyi hamisgulyással, igaz, a vörösbor legalább valami szekszárdi sauvignon lesz hozzá, perverz módon Délkelet-Ázsiából (vissza)exportálva. Nem ez lesz a legnagyobb Bocuse d’or fogás a kajatörténelmünkben, de még az sem lehetetlen, hogy jóllakunk vele. Viszont egyre várósabb az az októbervég, amikor a marhalábszárat és a finom szalonna darabokat is visszalapátolják a bográcsunkba. Hogy mely szakács és kukták irányítása mellett, abba már bele sem megyek.

Mivel most ért véget a meló, és reggel 8 óta tartó gépelés mellett 4-től bónuszként ezt a posztot is kiviteleztem, ráadásul egy Bajzát Péter idézően alattomos megfázás is kezd ledönteni a lábamról, azt hiszem, ideje zárnom soraim és hazatakarodnom, mert holnap este jelenésem lesz a Hungárián, és nem bakteriális, max Honvéd-lázat szeretnék ott lábon kihordani. CSAK!

Címkép: index.hu.

“Amikor már épp menne el a kedvem az idénytől, valahogy valami mindig visszaránt” bejegyzéshez 291 hozzászólás

 1. Jobbak voltunk,ez így jött ki.
  Igazság szerint egy gyenge pontot láttam,az uj balhátvéd gyereket. Még az általam sokat kritizált Hatira is ment. Vadi valami elképesztően pazar labdákat bir adni.

  1. Ne felejtsük el, hogy az első meccse volt. Kesztyűsnek sem sikerült jobban, korai temetni.

 2. Pár szóban a mérkőzésről :

  El vagyunk átkozva ! Minimum a döntetlent megérdemeltük volna.
  Hogy miért kaphattunk ki ? Koncentráció miatt… Folyamatosan benne volt a játékunkban a rengeteg hiba. Ha nem is volt helyzetük ezeknek a szarcsimbókoknak, törvényszerű volt hogy az egyik hibát ki fogják használni.
  Az első félidőben Kesztyűs több fontos labdát is elszórt amiből megkontráztak, igaz elszórakozták. Nagy Gerinek volt egy hatalmas hibája ami csak Batik kamikaze becsúszása miatt nem lett gól.
  Tujvel labdakiejtése, és még sokan mások. Benne volt végig a levegőben hogy baj lehet ha valaki ront.
  Azért vagyok pipa mert egy csipetnyi szerencsével legalább 3-4 helyzetecskéből találhattunk volna egy gólt a második félidőben.
  Nagyon örülök hogy nem igazoltuk le a Hangya nevű nyálas kurvát.
  Juhász Rollernek kijár már egy saller.

  A játékosokról :

  Tujvel – Magabiztos volt, nagy védése is volt. De mint mindnekinek, neki is dekoncentráltság miatt volt egy nagy hibája

  Uzoma – Szerintem jó volt. Amit tud azt megcsinálta. Én speciel nagyon csípem.Ebből a pozícióból már 2 fontos gólt is tudott rúgni, míg vetélytársai King és Kukocs nulla gólosak.

  Batik – El van átkozva…. Amúgy szépet játszott ma is.Bár lehet ő maradt le a gólszerzőről ? Minimum egy gólt megérdemelt volna.

  Kamber – Zakatolt rendesen, kisebb hibákkal.Picit lehetett volna keményebb. Vártam tőle hogy lefenyít pár nagyképűt.

  Lovrics – Szerintem szenzációs volt. Jót tesz neki hogy zsinórban csak 2-3 meccseket tol kezdőként.Ezeket hiba nélkül lehozza nagyon magas szinvonalon.Akkor van gáz ha 8-10 meccset zsinórba lehúz.

  Aliji – Nagyon kiváncsi voltam reá. Véleményem szerint ritka alávaló teljesítményt nyújtott. Igaz hogy középeurópa legjobb jobboldalával kellett felvenni a versenyt, de legtöbbször lemaradt.Futógyorsaságban oda-vissza megverték. Rengetegszer kiszopatták,átjátszották.Ennél még Kukker is jobbat tud…Reméljük belejön a srác, és csak be volt ma csokizva.

  Banó-Szabó – Rengeteget futott, próbált osztogatni.Helyzete is volt.
  A teljesítménye rendben volt.Az a baj hogy max csak 60 percre van bekalibrálva, többet nem bír ebben a tempóban.

  Nagy Geri – Ma nem tetszett a játéka. Megcsinált mindent, hibák is voltak, de egy ilyen felforgatott csapatban őtőle várom a vezérbika szerepkört.Vigye a hátán a csapatot.

  Kesztyűs – Robotolt szokás szerint. 2 csúnya elszórt labdája volt az első félidőben. Viszont megint volt egy ilyen sumák, fűalatti kulcspassza,mint múlthéten Gazdagnak adott. Kár hogy ma nem lett belőle gól.

  Ben Hatira – Olyan mint a mindenből összefőzött szar pálinka. VEGYES… voltak nagyon szép mozdulatai, megoldásai, aztán elemi dolgokat elkapkodott, elidegeskedett.Szabadrúgásai, pontrúgásai pocsékok voltak.Lusta, futni nem szeret.

  Moutari – Nem ment ma neki de nagy kedvencem lett. Vártam volna ma tőle valami hihetetlen szólót jó befejezéssel.

  A cserék :
  Vadi – Ahogy bejött, elkezdtek záporozni a jobbnál jobb labdák.Ettől függetlenül volt több bántó hibája, mint mindenki másnak a mai napon.
  Cipf – Egyszerűen hiányzik a mágnes a cipőjéből.Nem találkozik a labdával.Mintha nem is jött volna be…megint….
  Kukker – Az lett volna a csattanó ha a két nagy csele után kiszaggatja a hálót a rövidoldalon…

  Összességében :
  Dühítő vereség, de tudomásul kell venni hogy ennyi sérültet egyszerűen nem bír el egyik csapat sem. Múlt fordulóban pl. a fradi második csapata kapott egy sima négyest.
  Ez a bajnokság elment.Valószínű a vezetőség is így kalkulált mikor azt a célt fogalmazta meg hogy idén nincsenek célok, mert a csapatépítésre és generációváltásra helyezik a fő hangsúlyt.
  Kiesni nem fogunk szerintem, ugyanis a tendencia meg fog fordulni hamarosan amikoris elkezdenek visszatérni a játékosaink, illetve a most szárnyaló kiscsapatokból is elkezdenek kihullani sérülés miatt a kulcsjátékosaik és látványosan vissza fog esni az ő teljesítményeik is. ( Pl. a Kövesdből ha Cseri kiesik akkor le is állt a motor).
  Alapvetően a csapatra büszke vagyok, mert a hibák ellenére mentek amennyire tudtak.
  Ez a faszrágó videoton idén toronymagasan nyeri majd az NB1-et.

  1. Te koncentraconak nevezed, én tüznek..
   Valami plusz hianyzik, ezt érezni.

   1. a tűz megvan. Koncentráció az hogy kiejti a kapus a labdát, egyből be akar adni Hatira de rúg egy gyertyát mert kapkod.Ez nem tűz kérdése. Várom közben a tüzet a feljutni akaró, rengeteg stabil nb1-es játékossal rendelkező Haladástól, aki a tabella végén kullog egy sztár edzővel. Ott van tűz ? vagy kialudt a parázs ?

    1. Tudtunk ugy diskuralni a csapatrol, hogy nem tör ki belöle a heveny supkapszichozis nevü betegséged?

     Sannino nem azért lesz jo, vagy rossz, mert Supka igy, vagy ugy..

     Itt most aztkéne kitalalni, hogy ne legyen elcseszve a szezonunk.

     Tartok töle, hogy Sannino tudas a csak pont arra lesz elég, hogy jo hosszura elnyujtja a szenvedésünket vele..
     Pedig most mar nem panaszkodhatunk a keretre tul sokat.

     Koncentracio és tüz összefüggnek.

     1. Sanyibácsi még egyszer sem, mondom egyszer sem tudta a legerősebb 11et összerakni! Ilyen sérüléshullámra Kispesten mióta az eszemet tudom nem emlékszem!
      Ez most nem edzőkérdés. Ma pech volt! kb. Ennyi

      1. Melyik masik nb1es csapatéban jatszik egy Vadocz, egy Lanzafame, egy Moutari, egy Hatira..
       Igen, vannak sérültek, de ez a keret most igy sem rossz.

       Mindegy, én ugy latom, hogy nem fogjuk vele kihozni a maxot soha a keretböl..

       .. De nem fogom eljatszani azt, mint amit tavaly jatszottak Supka ellen itt néhanyan.

       Lassuk meg a következö 2 meccset.

     2. Amikor Bánó elvesztette labdát lenyomott egy sprintet és visszaszerezte, ami mutatja a tűzet..

  2. ~ ok, egyetértek
   -Tujvel: 1 hiba, azt megúsztuk, és egy elmaradt bravúr a gólnál (peche volt) Ki nem jött a csókával vissza? (Nagy Geri?!)
   – Batik a legjobb volt. Ha nem gyógyulnak a csatárok, Őt kell feltolni, hogy a kukkernek legyen kinek ívelgetni (milyet szólózott :))
   – Hangya: ha csak ennyit tud, jobb is hogy nem jött! – bár az Aliji ma csak alibizett
   – Mi van a Kulach-csal?!
   Nem voltunk rosszak -legalábbis a sérüléshullámunkhoz képest- (vagy a vidi volt az), de nem volt szerencsénk.
   Lesz ez jobb (és főleg eredményesebb!) is.
   Bár a dobogó kezd elérhetetlennek tűnni, de az utóbbi három meccs alapján a kieséstől már nem félek -ha nem lesz valami összezuhanás- és vissza szivárognak a sérültek.

   1. A gólnál szerintem Vadi huzodott tulsagosan ki, neki kellett volna kozepen jönnie. Konkretan egyedul erkezett a gólszerző.

    1. Megnézném még egyszer tévében, de azért három belső hátvéddel nehogy már neki kelljen a center poszton védekezni.

     1. Masodik hullambol erkezett a gólszerző, pont ezert ezert nem tudom egyik vedonket sem hibaztatni.

      1. Oda azért nem hiszem, hogy három belső védő esetén egy kp. nek kell odaérni, de mindjárt megnézem a Gólt.

       1. Hát ha hodzic átlépi akkor is ziccer… Szépen elkocogtunk a baloldalon és középen is… (nem fogjuk elbírni Vadit/Lanzát/Hatirát együtt… Kettő is necces)

      2. Igen, ez tényleg a középpályásoké, de sokkal inkább Nagy Gerié, mert
       neki kellett volna menni, de meg sem mozdul, Vadócz legalább indul, de kissé
       késve.

    2. Megvolt az oka! Vadi hihetetlenül jól olvassa a taktika nyujtotta “üres helyeket”, védekezésre gondolok! Kiváltott a gól előtt a szélére, mert szokás szerint ez az Alibi elkésett… szvsz. ennyi történt. Középen Futácsra figyeltünk és a mögé bemozgó srác… ról lemaradtunk. illetve nem tudom kinek kellett volna oda besegítenie. gondolom Kesztyűs, NagyGeri kettősből valakinek.

     1. Kesztyűs kint volt a szélen, Vadi a 16-os sarkánál, a védelem is eltolódott balra, Btik volt csak középen, Ő ment a Futáccsal

    3. Nagy Gerinek kellett volna inkább, Vadi kissé késve elindult, de Nagy Geri csak nézte, pedig hozzá volt közelebb is a beinduló, és abban a pillanatban az övé volt az a terület, csak meg sem mozdult (persze azt majd kielemezhetik, hogy Vadinak sem kellett volna talán annyira a szélére menni).

  3. Sanninoról mi a véleményed? Taktikailag rendben voltunk, folyton nyomás alatt tartottuk őket labdakihozatal közben és már vittük is vissza rájuk. Megérdemeltük volna, hogy simán nyerjünk ma.

  1. Szerintem ma nem volt rossz… Hibázott párszor de hajtott rendesen.

   1. Én is hajtanék, a rúgótechnikám elég jó volt 20-25 éve, fél év edzéssel szerintem leadnám a 15 kiló feleslegem, de nem hiszem hogy ez elég lenne az nb1-ben.

    Láttam pár bundesligás meccsét anno, a hihetetlen robbanékonyságával emelkedett ki, tele volt energiával. Ez nem ugyanaz a faszi, egyszerűen megöregedett, már nem bírja az iramot, nem tesz hozzá a játékhoz. Ez van.

    1. Nem lassú szerintem. És ma tényleg látszott rajta az akarás. Passzjátéka is jó volt.
     Persze lehet tévedek

     1. Vagy az is lehet, hogy én akarom ugyanazt látni tőle, amit anno a németeknél produkált, nem tudom…
      Amúgy nem rajta ment el a meccs, egyszerűen bealudtunk a gól előtt.

     2. Hat a passzjateka szerintem pocsek volt. 3-4 rettento fontos beadasa volt rossz. Azt sem tudom eldonteni igazan, hogy melyik lába az igazi… (?) Jobbal suta, ballal meg erőtlen…

      1. Szinte teljesen két lábas, valóban volt rossz labdája egy-kettő, de volt olyan labdája is egy-kettő, amit csak Vadócztól láttam ma senki mástól, persze ez a baj, hogy még egy Hatirát se tudnak a többiek kiszorítani (persze azért, ha a sérültek nem lennének, akkor ez nem tudják kiszorítani sem lenne talán igaz).

        1. Ezen lehet vitatkozni, de jó meglátás, jó labda volt egy kettő, amit mástól nem láttam, kivétel Vadócz.

         1. Nekem a szenzációs labda az amikor én nem tudom hova kellene/lehetne adni, csak amikor odaért látom, hogy az igen..! Hatira adott jó labdákat, de azoknál magamban már előre mondtam, hogy hova tegye. Vadinál volt vagy 3 olyan, hogy azt se tudtam, hogy ott van/lesz honvédos..😉

     3. Nem lassú??? Nem ugyanazt néztük.
      Ma jó volt, de tényleg van rajta 10kg+… kurva lassú!

     4. Ma szerintem is jobb meccse volt, jót tesz neki, ha a kapuhoz (az ellenféléhez :)) közelebb játszhat a korábbiaknál, ott benne van egy extra húzás. A dinamikája viszont tényleg kb. nulla, volt egy szitu, amikor rágyorsítva gólhelyzetbe került volna, de esélye sem volt elérni a labdát.

 3. Sokszor megvertük őket ,a legfontosabb mérkőzést is megnyertük ellenük (bajnoki döntő ) néha hagyni kell őket is nyerni különben elmegy a kedvük az egészről ! Játszunk egy jó mérkőzést és jöjjön aminek jönnie kell .
  Csak a Kispest !
  Annyit még megjegyeznék nem tudnak nekünk akkora bosszúságot okozni mint amekkorát mi okoztunk a felfuvalkodott bandának .

  1. Tökéletesen sűrítetted egy mondatba a látottakat!
   Simán lehetne az értékelő poszt címe is 😎

 4. Ahhoz képest, hogy fél-háromnegyed csapatnyi kezdőjátékosunk gipszben, a játék nem volt rossz.
  És igazából nem ez a vereség a fájó, mert na bummm, kikaptunk a 2 hazai sztárcsapat egyikétől. A dió a fájó, a paks meccs, és társai. A Vidi önmagán és talán a Fradin kívül nagyjából mindenkinek fix 0 pontot ad, ellenük a bukó teljes csapattal sem kizárt.
  A játék képe a Debrecen-Ujpest-Videoton ellen, + Dió 2. félidő egészen rendben volt. Ez csak a Dózsa ellen ért pontokat, de nem kiesésre érett csapat benyomását keltettük, méltó ellenfelek voltunk – ennyi sérülttel!
  Nálam többször és jobban senki nem követelte szerintem itt Sannino távozását korábban, ám részben visszakozok. Látni a fejlődést, az előrelépést, ami sajnos és ugyanakkor a sérültek számának növekedésével is jár, így meg baromi nehéz pálcát törni felette.
  Kérdés: lesz-e olyan ebben a szezonban, hogy teljes a csapat, és az a legnagyobb dilemma, hogy ki padozzon?
  Ennyi sérülttel és ezzel az állománnyal más sem biztos, hogy többre menne… (Ettől még jogosnak érzem a 4 EL meccsen, és az első pár bajnokin látott hulladék játék láttán az akkori Sanninozásomat 😎 )

  1. Ezzel én is így vagyok.
   Az első néhány meccs az előkészületiktől kezdve kabarénak tűnt, én is mondogattam, hogy nagyon szarok vagyunk, de nagyjából a Debrecen elleni meccs óta látom, hogy mit akarunk játszani és kimondottan tetszik. Én kimondottan utáltam a “vágjuk előre, aztán majd csak lesz valami” játékot, amit korábban több edzőnél is játszottunk, most mindegy, hogy szándékosan, vagy ennyit tudtunk.

   Ha így fejlődünk tovább, akkor akár egy jó szezon is kijöhet ebből a végére.

   1. Nem karogni akarok, de Lanza a Debrecen elleni meccstöl volt, most mar Vadocz, Hatira is.

 5. Nálam ma Batik volt a legjobb..a végén könnyezve jött pacsizni.. és mondta nem volt szerencsénk..igaza volt… gyerünk tovább.. Kispest!!! Kitartás

  1. Ha a kapufájánál hagyja Vadócznak akkor gól, de nem hibáztatom.

  2. Én Lovricot mondanám, de tök mindegy… az eredmény ugyanaz… Megint!

 6. Semmiféle rosszkedvem nem volt a meccs után, bosszankodtunk a fiammal hazafele menet, de az gyorsan múlik….
  Ha a Mezőkövesd ellen nyerünk, akkor kikaptunk a listavezetőtől, és ennyi.
  Ha a Mezőkövesdtől kikapunk?
  Na akkor nehéz lesz az őszi szezonra olyan kontextust létrehozni, amiben értelmes kijelentéseket lehet tenni…

  1. van még a döntetlen, na az a legrosszabb, épp most olvasom a jeles olasz fociszakírót (Dante Alighieri):
   “Ilyen szomorú sorsuk

   azon lelkeknek van, kik életükben
   nem csinálnak se aljasat se jót.
   Elvegyülnek a hitvány angyalokkal,
   kik nem lázadtak fel Lucifer ellen
   de – semlegesen- mellé sem álltak.
   Az ég nem tűri meg csúfságukat
   A Pokol se, nehogy a gonoszak
   mellettük kiválónak tűnjenek”

   1. Végre itt a költő a blogon, ahogy a francia zsurnaliszta – Francois Villon – megfogalmazta:

    mindig nyerek és vesztes maradok;
    fektemben is fölbukás fenyeget;
    van pénzem, s egy vasat se keresek,
    és reggel köszönök jó éjszakát;
    várom, senkitől, örökségemet;
    befogad és kitaszít a világ.

    Ui: Gábor ! Örülök, van még versolvasó manapság.

 7. Geri rengeteg labdat ad el :(
  BenHatira pedig… Komolyan nb2 szint…
  Gyerunk sracok! Meg lehet oket fogni, egy x benne van szerintem legalabb!!

 8. NEm tudom ki adta a hatlmas zsugát NagyGerinek…? Kesztyűst gondolom, de lehet más… viszont, hogy ilyen dekoncentráltk vagyunk azt nem értem.

  1. Vadócz, ha egyre gondolunk, épp hogy nem érte el, ha meg van a kapusra viszi.

   1. arra gondoltam igen. szvsz dekoncentrált volt Geri… forintos zsuga volt!

 9. Bammeg Hatira, ezek milyen szabik? Mai meccsen is csak az átlépésekből él.

 10. Megjött az első Vadi kulcspassz. A középpályánk most rendben van.

 11. AliG elég kényelmesen nyomja eddig. Kukocban is több kraft lenne. Most megkapta Milanovot, akit Nikolic helyében kezdettem volna. Pistike nagyon halovány volt.

 12. Ugyan nem láttam a mérkőzést, de a statisztika elég beszédees volt ahhoz, hogy lássam (amit itt többen alá is támasztottak), hogy a Csapat nem játszott rosszul, egy döntetlenre jók lettünk volna. Bosszantó a sok sérült, és pont ezért nehéz objektív képet alkotni Sannino munkájáról, de szentül hiszek abban, hogy a felzárkózás az elkövetkező fordulókban be fog indulni. Remélem ezt a vezetőség is így látja és nem küldik el Sanninót. Hozzáteszem a jelenlegi játékoskeret alapján az nb1 talán legrutinosabb csapata vagyunk, már kérdés, hogy ez a rutin a sok sérült miatt nem igazán érvényesül.
  Amúgy ahogy néztem, Mezőkövesd védelme nem a legszilárdabb, ráadásul tőlük most volt egy kiállítás, ami talán kicsit megbojgatja a jővőheti kezdőjüket. Mindenesetre várom már Lanza és N’Gog visszatérését, mert Vadóczal kiegészülve nagyon kiváncsi vagyok, hogy mire képesek. :)

 13. Hááát, két cigi, három feles, tv nem széttörés után, Bagaméri, ki a fagyiját maga méri után szabadon:El vagyunk átkozva..

  1. Egy túrót! Csak nem feladni, menni tovább és ez a munka, ez az akarat meghozza az eredményt! Főleg, ha teljes lesz a csapat.

 14. Meggyógyulnak a srácok, összeszokunk és nagyon jók leszünk.

   1. Miért kérdezed? Kezdetek óta látom mit szeretne Sannino, és ez a foci nézhető, a vereség ellenére.

    1. Azért kérdeztem, mert te általában nagyon kritikus vagy és ritkán vagy ennyire optimista. Érdekelt, hogy mi az oka. Nekem is tetszik ez a foci, csak nem tudom, hogy tud-e eredményes is lenni. A fradi meccs után lesz 5-6-7 nyerhető meccs, akkor eldől.

     1. Az öreg csapatot épít állandó keret nélkül is, és mindig úgy érzem, hogy így sem vagyunk gyengébbek senkinél, csak szerencsétlenebbek, de mint tudjuk az meg forgandó.

      1. Egyedül Pakson voltunk gyengébbek az ellenfélnél. Amúgy egyetértek.

    2. Az érdekes lenne, hogy kezdetek ota latsz barmit is, lévén, hogy teljesen mast produkalt a csapat akkor, mas taktikaval.

     De hat persze, vannak ilyen rejtett zsenik, akik csendben megbunak a szurkolok között.

     1. Meg vannak olyanok, akik nem rejtegetik a zsenialitásukat, naponta minimum háromszor elmondják, hogy ők értenek a legjobban hozzá és mindenkibe belekötnek, aki másképp merészeli látni. Gondolom, hogy ezek az emberek kivételes tehetségük és hozzáértésük okán mind a labdarúgásból élnek, de legalábbis milliókat tippmixeltek össze, hiszen tévedhetetlenek és annyira értenek hozzá, mint senki más.

      1. Megköszönöm, ha egyetlen ilyen kommentet beidézel tölem..
       Pont ezt hivjak kötözködésnek, amit te csinalsz.
       Egyébként a kommentszekcio lényege az érv – ellenérv disputa.
       Ha ez nem az erösséged, marpedig nem az, nem kell reagalni.

       1. Majdnem minden hozzászólásod ilyen, az is, amire reagáltam, kurvára unalmas, hogy mindent te tudsz legjobban. Azt is megmondod, hogy a másik mit látott. És ha nem tévedek, nem csak itt.

        1. Ez új, hogy ezek szerint a valaminek a látóideggel történő észlelése ennyire relatív érzékelésen alapul és nem lehet rajta vitatkozni…
         Egyetlen hozzászólásom sem ilyen, nem is tudsz beidézni egyet sem, ahol én ezt írtam volna. (Ellentétben pont azzal a kommenttel, amire reagáltam…)
         Mondom, ha nem tetszik, görgess lejjebb és ne érezd állandóan a másik kioktatásának szükségességét.. Így is elszenvedek olyan mérhetetlen butaságokat, minthogy “valaki” leírja másokat megtévesztve, hogy Hatira a Bundesligából a gyorsaságával tűnt ki, miközben Hatira soha nem volt kifejezetten gyors játékos..

         A jövőben is fenntartom a jogot magamnak, akármennyire is népszerűtlen leszek ezzel, hogyha valaki szerintem hülyeséget ír, vagy más a véleményem, akkor azt leírom. Bár, érthető, hogy téged ez érzékenyen érint :)

     2. Köszönöm, rád mindig számíthatok. Az első meccsen erősen lehetett hallani miket kiabál be a játékosoknak.

     3. Nem is veled beszélget, erre elkezdessz személyeskedni.. ennek mi értelme? Örülj ha valaki pozitívan látja a dolgokat! Én például most iszonyat büszke vagyok a Honvèd Szurkolókra!! Egyrész sokan kijöttek pedig, ha a tabellára nézel… másrészt a meccs alatt fantasztikus volt a hangulat, a szurkolás végig (és nem csak a táborban ) még a körülöttem ólálkodó rendszeres károgókat is alig hallottam! Harmadrészt, melyik csapatnak van most olyan kitartó inteligens szurkoló közönsége, akik a 6 forduló után 3 pontos csapatukat a meccs után is buzdítják, megtapsolják és nem idióta sztrájkba, meg pocskondiázásba kezdenek? Komolyan hihetetlen jó érzés volt ezt látni újra, szerintem a játékosoknak is!! CSAK!!!!😎😉

      1. Semmi személyeskedés nem volt benne, egyszerűen nem ugyanaz a játékunk az elején és most.
       Innentől kezdve ez meg egy nagyzoló kijelentés.

       1. “De hat persze, vannak ilyen rejtett zsenik, akik csendben megbunak a szurkolok között.”
        Ez nem személyeskedés?

 15. A lelátóról én így láttam:
  Az összeállítás alapján bunker focira számítottam nem volt az,meglepetésre nem voltunk gyengébbek az olajosoknál..A kapufa a végén bemegy akkor ezek a játékosok hősök lettek volna,a mérkőzés alapján a döntetlen igazságosabb lett volna
  A még játékra fogható játékosokról (saját vélemény)
  Tujvej: volt két nagy védése,a gólnál nem volt szerencséje.
  Uzoma:hozta a kötelezőt.
  Batik:a mezőny legjobbja volt
  Kaber:a szokásos jó átlagot nyújtotta

  Lovric: hiba nélkül játszott.
  Aliji:az első félidőben elfogathatóan,a második félidőben elfáradt,előbb kelet volna lecserélni(nem akárki volt az ellenfele)
  Kesztyüs: ma nem ment neki
  Nagy G:változatlanul nincs formában.
  Bánó-Szabó:össze-vissza szaladgált céltalanul.
  Ben-Hatira:az idén ez volt a legjobb meccse.
  Moutari:nagyon egyedül volt.
  A cserék:
  Vadócz:volt két forintos labdája.
  Kukóc:jól szállt be.
  Cipf:nem ért a labdához egyszer sem.
  A Mester jó taktikát dolgozott ki,
  A sérültekről van infó, de kérdezem mi van Kulachal és Nibával?

  .

 16. Egy normális lövés volt az egész meccs ideje alatt,mégpedig a Bánó Szabóé,igaz,hogy nem lett gól,de a kivitelezés tökéletes volt.Nem is értem,hogy a “mester” miért fogta a fejét állandó jelleggel Hatira összes botrányosan elvégzett szabadrúgásánál,vagy Kamber amatőr szinten,vagy inkább profi módon eltört labdájánál? Ezek furcsa módon edzésen gyakorolhatók,tovább fejleszthetők.Ezért nem tűnik jó választásnak Sannino,mert lehet,hogy jó taktikus(sokra megy vele),de magát az erőlködés mentes játékot nem tudja átadni.Meccsenként két helyzetnél úgysem lesz több ilyen irányítás mellett,ezért illene legalább a kaput eltalálni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.