Szimpatikus vesztes, szimpatikus edzővel, ez tök jó, csak sehova sem vezet

Mivel mostanra jutottam el oda, hogy legyen időm írni a tegnap tapasztaltakról, volt rá érkezésem, hogy még este beleolvassak a kommentárokba és az ilyen-olyan közösségi felületeken történő eszmecserékbe, szurkolói kinyilatkoztatásokba. A helyzet az, hogy azoktól sem lettem boldogabb, ha már maga meccs nem lett volna elég. A következő bekezdésekben így – előre szólok – ellene megyek a közhangulatnak – hogy rohadjak meg.

Nézzük magát a találkozót. Reggel belém hasított egy furcsa megérzés – 5-10 meccsenként szokott elkapni egy-egy ennyire tuti látomás, vagy minek nevezzem, amilyen most; legutóbb talán tavaly a Fradi elleni utolsó hazai előtt súgta valami, hogy most aztán nyerünk. Ezúttal a Thomas Magnum-i belső hang azt súgta, hogy bár minden abba az irányba mutat: sérülésektől sújtott csapatunkat rommá veri a Videoton, nem, nem ez fog történni. Hanem egy szoros vereség, vagy valami penetráns bírói belenyúlással, vagy egy #mindenidők jellegű peches bekapott góllal vérzünk el, de állva, nem párnák közt. Végülis, igazam lett nagy vonalakban.

Ábel úrral (aki ezúttal ugyanúgy decens fehér ingben érkezett, mint én, mondhatni, akaratlanul is megadtuk a módját a rangadónak, bár nem ez volt a cél) már a lelátón helyet foglalás után rögvest szimultán fejet fogtunk, miután Ben Alibi Hatira léhán melegítő alakját véltük felfedezni a kezdőben. A héten több posztalatti beszélgetésben is felmerült a Sannino-előd érthetetlen húzása az MK-döntőben, a tuniszi beállítása tekintetében, amivel egyet is értek – nos, az elvileg a helyzetet sokkal jobban átlátó Sanninónál ezúttal szintúgy kezdett a német-arab kollega. A kopasz kispadvezér védelmére legyen szólva, tényleg leapadt a keret, se Gog, se Lanzafame, se Kulacs, Cipfnek még a fenekén a tojáshéj, szóval akár érthető is lehetett volna a döntés, ha a tavalyi, a bevezető sorokban már említett Fradi meccs óta lett volna értelmezhető sprintje, vagy valami akaraterőről, bizonyítási vágyról tanúságot tevő momentuma Beni bátyónak. De fájdalom – nem volt, és számos szurkolói véleménnyel ellentétben tegnap este, az egy szem, Moutarinak becenterezett remekpasszt leszámítva én mást nem nagyon érzékeltem a Videoton ellen sem hősünktől.

Támadószekciónk ezzel az emberhátránnyal + Zsoldy, Gazdi hiányában, King helyén Uzival így elég haloványan zakatolt, a hajtást leszámítva. Uzoma eredeti helyén az új albán csoda egyelőre a szürkébb igazolásaink mintapéldáját hozta, de nem gyalázom őt túl, mert óriási hibái nem voltak, és ez ugye még csak a debütmeccse volt. Remélem inkább Marshal Mufi és King kispesti példáját követi karrierívében a srác, nem pedig a „gyenge kezdés után erős hanyatlás” röppályát, mint számos elődje (Gebro, Kosztolányi, Bjelkanovics, stb.) Gyengusz attakokkal is azonban versenyben vagyunk- konstatálhattuk a szünetben, ugyanis a Videoton elkezdte igazolni azon optimista drukkereinket, akik már a kommentek között is azt jósolták meccs előtt, hogy a matematika törvényei szerint egyszer jönni fog a stop a Vidi győzelmi sorozatában – és ez a stoptábla pont a Salgótarjáni út – Hungária körút sarkon lesz letéve. Valóban enervált és tompa volt a fehérvári szimpátia-nívódíjas színi társulat, tipikusan abban a hangulatban ringva, hogy „öt zsinórgyőzelem után elég a cipőket is kitenni a megtizedelt Kispest ellen, akiket amúgy is három éve folyvást verünk, a legjobb összeállításaikban is”. És most bizony nem ez volt a helyzet. A sima, szürke alapjáték, Juhász tetves könyöklései és Huszti hörcsögösködése most nem hozták automatikusan a Kánaánt. Ugyanis a túl álmosra vett kezdésből nem tudott felpörögni a vadásztölténygyári alakulat, a kispesti omlás/hiba pedig csak nem akart jönni.

No, itt volt a kulcspont: elszánt csapatunk összeszorított foggal próbálta hozni a Craiova elleni pontos védekezést, és ennek kapcsán tényleg csak dicsérhetem a kapuban magabiztos Tujvelt, hátul Kambert, Lovresz apót és az idei idény számomra eddigi emberét, Batikot. A széleken Uzi és Albán Ali is szép futómennyiséget tett bele a meccsbe, segítendő a középső három bástyát, ám az ellenfél 16-osáig inkább csak Uzi éregetett fel, vagy ha épp Aliji is, a tudomány ott mindkettejüknél elfogyott. Középen Gergő nagyot robotolt, de valahogy ő is fásultabban a csúcsformájához képest, így csak simán hasznos volt, extrák nélkül. Tükörképe, Kesztyű öt remek meccs után kissé megszürkülni látszott, a második félidőben több labdát is elszórva kulcshelyzetben –neki jól fog jönni az MK miatt két hét bajnoki szünet. Többen Bánót dicsérték mellettem a lelátón, én ma csak a kapkodó megoldásait raktároztam el sajnos – Hatiráról pedig már beszéltem.

Szóval fogcsikorgatva álltunk ellen, elöl azonban jó ideig már elfogyott az energia, és ABH lassú üteme, B.Szabócska elszórásai vagy Kesztyű elpasszai nem is segítették az építkezést. Aztán a második félidő első negyedének végén még rátettek egy lapáttal a srácok, de hol Moutarinak, hol Gergőnek lett leheletnyivel hosszabb 1-1 passz, hol pedig csak az oldalhálót rezzentette nigeri rohamosztagosunk lökete. Ebben az időszakban már kezdtem elhinni, hogy pesszimista voltam, és vagy kihúzzuk a 0:0-t derék módon, vagy, Urambocsá’, egy talált góllal meg is lepjük a nagyképű MOLlereket. Feljavulásunkat segítette az öreg Vándor becserélése is.

Krisztiánt azt hiszem eléggé várták haza

Ugyan szegény Vadi elég rozsdásnak tűnt elsőre, még a tavalyi jelenéséhez képest is, rögvest egy elpasszal indítva, de utána tolt három olyan zelenkát, hogy egyszerűen nem tudok szájat húzni. Érje magát utol erőben, és ha hozza meccsenként minimum ezt a három kulcsasszisztot, azzal rengeteget nyerünk. Vagy, beszívjuk a Kispest-faktor rosszabb oldalát? –tűnődtem el, vagyis, amikor már úgy tűnik, minden oké, jön a roller?

Jött.

Egy Vidi beadás, egy Hadzicsról vagy Hodzicsról lemaradás, mindegy is, valamelyikről, begurították, bedurrant fejű Roli pedig terelhette csapatát őrjöngeni a meccset amúgy nagyrészt végigrévedező egyen-fehérpólós fehérvári tábor elé. (Ha már a piros pólót elvették tőlük valakik két és fél éve, hehe).

És még ekkor sem volt vége! Későn ébredő Száni papa végre lekapta a kellemesen sétálgató Hatirát, helyére Cipfet állítva, és a szélre behozni tervezett Nikolasz helyett inkább Kukoccsal váltva le az albán skacot, hátha jön beadás. Az őrült kroác becsületére legyen mondva, a rendelkezésre álló 10 percben megtette, amit lehetett (legalább ennyit még kibír ő is megfáradás nélkül). Jöttek a beadások, elfutások, szögletek, a végén pedig egy szomorú Batik-show… Szegény Bence előbb kapufára kanalazott fektében egy már elveszettnek tűnő labdát, majd #meccspillanata fejest küldött Kovácsik kapujára, ám a fehérvári kapus valszeg Pagliucán nőtt fel és kikapta a léc alól, másfélszeres testhosszra nyújtózva, a labdát.

Ismét vereség tehát a vége, és hiába igaz, hogy „így ki lehet kapni”, „tele vagyunk sérültekkel”, „nem érdemeltünk vereséget”, miközben a játékosok sorban teszik le a nagyesküt Sannino mellett, én csak nézem a lelátón, hogy sorban gyűjtjük be a vereségeket, és kezdek nagyon félni. Főleg, hogy a Mező meg a Fratyi jön következő kettőnek… Szóval komolyan tartok attól, hogy a sokat emlegetett mélyülő gödör nehogy végletesen mély legyen szép csöndben. Sannino a hírek szerint az utóbbi 20 évünk legcukorpofább tagja, kétségtelen, szimpatikus arc, de szimpatikus arccal sem szeretnék a végéig izgulni, ilyen anyagi/infrastrukturális körülmények közti klubnál, mint amik lettünk. Lehet, nem a Vidi ellen kell nekünk nyerni, és nem a keret harmadának kiesése mellett, de bocsánat, ezért kellett volna behúzni a Dió, Paks, Várda meccseket, hogy ilyenkor beleférjen az elcsúszás. És igen, sajnos ilyen rajt után pont az ilyen meccseket kéne akkor megnyerni. A válogatott is elszúrta most itthon SLK ellen, jöhet a bravúr Splitben vagy Cardiffban, ami feladat senkinek sem hiányzott… Rossi viszont nem sír (egyelőre), ki is mondta ezt a célt. Hát nekünk is most kellett volna nyerni, és az a baj, hogy az elmúlt három évben ilyen szarul játszó Videotont egyszer sem kaptunk, mint tegnap… Megvolt az esély. És az csalóka az, hogy ezekkel a „majd összeállunk”, „nem kell beszarni”, „tavasszal Kupát nyerünk” megmondásokkal felvidíthatjuk magunkat egy ideig, csak ilyenkor szokott jönni a fájó másnaposság!

Mindegy, legyek most én a siránkozó rosszarc, és nyerjünk Mezőkövesden, majd ősz végére a kiegyenesedő kerettel, Zsoldyval és Krisszel a kezdőben, két oldalukon egy felgyógyult Gerivel és Gazdaggal tényleg álljon össze kép és a nagy Sannino játékkép (sokan már látni vélik tisztán, tőlük örömmel fogadnék abból a célzóvízből, ami segíti ezt a megvilágosodást), és ígérem, személyesen csókolom tarkoponyán a Mistert. Mezőkövesdre addig is majd irány a három pontért. Ha ott sem sikerül… Aj-jajj.

Fotók: Lovi/1909foto


“Szimpatikus vesztes, szimpatikus edzővel, ez tök jó, csak sehova sem vezet” bejegyzéshez 112 hozzászólás

 1. Nálam Batik volt a csapat legjobbja, mellette Kamber és Lovric is jó teljesítményt nyújtottak, elöl jónak láttam Moutarit, de semmi extra. Inkább csapatként volt egyben a társaság.
  A Kövesd ellen kell mindhárom pont!

  1. Kell bizony, kellene, csak épp az a helyzet, hogy nekik van egy-két olysn spílerük (amilyen nálunk jelenleg nincs), aki el tud dönteni meccseket…

  2. Sajnos ez a Moutari is ennyit tud, sokkal jobb nem lesz, szóval nagyon kell egy Lanza kaliber a támadósorba (sőt két ilyen kellene).

   1. Persze. Fogjál ki egy aranyhalat és kívánj hármat,még az is reálisabb ettől. Még Lanza kaliber kellene pár darab. Eszem megáll tényleg.Az országban is csak egy van (az pont ő),de te szeretnél belőle ide többet. 😄
    Kurva nagy mákunk volt vele,ezt a kalibert felejtsd el vagy húsz évre és addig gyönyörködj a játékában,amíg itt van.

    1. Egyrészről ez tökre igaz :(, amit írsz
     másrészt lehet, hogy ezután a sérülése után (porcleválás), már nem lesz olyan, mint volt.
     A porc hiánya ugyanis labilissé és sérülékenyebbé teheti a térdet.

     Harmadrészt amúgy Leandro Martinez nagyobb zseni volt, mint Lanzafame, tehát tudna azért idejönni kiemelkedő játékos, de nem jó helyen keresgélünk… (olasz, holland és francia másodosztályú meg nem értett tehetségek)
     Ehelyett idehozunk ilyen Nassereket… Nem tudom, hogy ki ezért a felelős??

     1. Martinez anno tényleg volt olyan jó,mint Lanza(ha nem jobb,viszont azóta meg sem közelíti önmagát,Lanza meg folyamatosan stabil jó teljesítményt produkál),de abban az is közrejátszott,hogy pont a digó volt a csapattársa és ő azért már akkor is lekötötte a védők figyelmét,ezzel területet nyitva Martineznek,akinek az erőssége volt a széleken való játék(is).

      1. Tehát nálam így nagyon nem egy kategória a két játékos. Martineztől az a kiugró félév(ami tényleg extra volt) az nagyon kevés.

       1. Martinez azért csak kiugró félévet produkált, mert utána megsérült (pont neki is a porca) és utána már pályafutása hátralevő részében küzdött a sérülésével..
        .. majd visszavonult 28 évesen :( :(

        Lanza nélkül is kiváló volt, legjobb meccsét az Újpest ellen produkált, amikor mesterhármast lőtt a liláknak – azon a meccsen nem is játszott Lanza.

        1. “Martinez azért csak kiugró félévet produkált, mert utána megsérült..”
         Emlékeim szerint teljesen egészségesen igazolt tovább Győrbe, mivel vagy nem volt opció a megtartásához, vagy Hemi nem hívta le. A jobb pénz miatt távozott, de utolérte őt a kispesti átok, vagyis az új helyén már nem tudott kiemelkedőt játszani.

        2. Az igaz,de azért a kiugró fél éve előtt volt “jópár félév” (értsd: jópár év) ,amin lósz.rt sem sikerült neki mutatnia.

   2. Moutari egy nagyon jó igazolás. Pont jó Lanza mellé mert kiegészítik egymást.

    1. Kérdés mi a cél, mert ha tényleg a dobogó lenne, akkor egy Moutari csak kb. negyedik számú csatár lenne mondjuk Cipf-el, Valahol igazad is van, mert én is azt gondolom, hogy Lanza mellett elmegy, de én vártam 3-4 komoly kalibert, mert így csak álom a dobogó, nézd meg hanyadik számú támadó lenne a Fradiban, Vidiben, sokat elmond.
     Egyébként nem akarom én most csak Moutarit ekézni, csak most ép róla volt szó, igaz ez szinte minden igazolásunkra.

     1. Szerintem semmivel nem rosszabb Futácsnál vagy Priskinnél, Zubkovnál. Eddig nem volt mögötte középpálya és társa sem nagyon volt. Szerintem sok jó pillanata lesz még nálunk.
      Az hogy a Fradiban sokadik volt annak az az oka hogy tele vannak lével és boldog boldogtalan megvesznek.

      1. Mint mondtam valahol igazad is lehet, mert Lanza mellett, egy kiváló középpályával, védelemmel még komolyabb célokért is mehetnék akár vele, de azt állítom, hogy nem kiemelkedő játékos focitudás alapján egyáltalán és akkor még finom voltam, persze vannak erényei (gyorsaság) ami jó az NB1-ben, ezzel jól kell sáfárkodni és akkor talán nem lóg ki nagyon. De tényleg nem csak Moutari mondom ezt, van még egy pár igazolásunk akiről hasonló a véleményem.

      2. Most felsorolták 3 rossz példát igazolni a teóriádat.
       Ez olyan mint összehasonlítani a Tigris Tankot egy homokfutóval…
       Kicsit öngól!

       1. Moutari a tigristank szerintem! :)
        Mondhattam volna bárkit Mo-ról.
        10-15 gól között lesz a bajnokság végére….. Az nem rossz szerintem

 2. Végre kijutottam egy meccsre, hiányzott már :) AliG nem volt ügyetlen,de ügyes sem :D mintha lámpalázas lett volna… A kedvencem az volt, amikor jobb lábbal elrúgta a bal lába elől a labdát, majd bal luft és elterült a földön. Kesztyűst Nego 10ből 10x verte meg, nem ez volt neki a nagy meccse. Nekem tetszett Nagygeri, kezdi úgy tolni mint régen. Hatira olyan mintha túlzásba vitte volna a gyúrást, túlzottan merevnek éreztem. Batik extra volt. Vadi 10 perc után a fülén vette a levegőt, kell neki pár meccs még. Kulacs nem sérült (állítólag), de a vip-ben korzózott Mekivel.

  1. Kesztyűst én megvédeném, mert a Nego komolyabb bajnokságokban is megállná a helyét, ezt szerintem tudja mindenki. Ali előttem játszott az első félidőben, sokszor megjátszható lett volna ha kicsit jobban bíznak benne, s több oldal fordítást csinálnak a labdával. Hatirával teljes mértékben egyetértek veled, én is így látom (bízom benne, hogy nem alibiből játszik így).

   1. Én is így látom Kesztyűs vs Nego párharcot. Nego kiemelkedik az nb1ből.

   2. Egyébként a kp. közül egyedül Vadinál láttam azt, hogy lekezeli a labdát és egyből passzol a többi középpályásunk még vagy 3-4 szer beleér mielőtt tovább tenné, nem aranyszabály ez, de feltűnő, sokkal több veszélyes támadást lehetne kialakítani, ha nem tökölnénk, persze ahhoz játéktudás kell, hogy azonnal jó helyre tudj indítani.

    1. Igen ebben tökéletesen igazad van. Sajnos nálunk erre a Vadi mellett még Lanza képes, illetve Gazdi és Nagy Geri ha jó formában vannak.Lenne még egy kicsit nagyobb sebesség az úttest elleni és a tegnapi játékban, akkor verjük az egész NB1-et. Csak tudjunk többször ugyanabban az összeállításban pályára lépni. Mert eddig 10 meccs 10 féle összeállítás. S emiatt le a kalappal a kopasz olasz elött, mert így is meccsről meccsre javuló játékot mutat a CSAPAT.

 3. Hasonlókat írtam én is tegnap – meg is kaptam érte a magamét most Bajusztól.

  Igen, hát a kommentszekció végtére is nem arra van, hogy az emberek érv – ellenérv alapján vitatkozzanak egymással… Ejj.

  Érthetetlenségek az olasz mestertől:

  1. Az elején célfutballt próbált játszani
  2. … aztán most, amikor már kellenének a pontok, futballoztatni próbál bennünket.
  3. “Először a stabil játék, utána a szép futball.” “Az eredmények hozzák a játékosok önbizalmát, az önbizalom hozza a szép játékot.” … Vannak ilyen összefüggések is.
  4. Kulachot miért nem játszatja, érthetetlen.. Egy játékos akkor tud formába lendülni, ha kap lehetőséget, márpedig az nb1 szinten tavaly az EL csoportkörében, korábban Ukrajnában azért bizonyítgató ukrán decemberben súlyos sérülést szenvedett. Kellene neki a játék, hogy lássuk, hogy fejlődik.. Erre padon sincs.
  5. Nasser gyenge futballista. Ezt én a videói alapján leírtam itt előre (bajusznak írom, hogy itt nem az “én” a lényeges..). Erre beteszi a kezdőbe, Uzomát jobboldalra… Kérdem én, Kovács Nikolasz nem érdemelne nagyobb bizalmat és több lehetőséget, hogy fejlődjön???
  6. Ha nincs csatár, de nem adjuk meg a lehetőséget Hegedűs Márknak, minek tartjuk a csapatnál?
  Ennyire nem bízunk akkor mégsem a fiatalokban?? Akkor a nagy tirádák a fiatalok fontosságáról ekkora kamuk voltak??

  Pozitívumok:

  7. Nekem játékban akkor problémám nincs Hatirával, mint itt szinte mindenkinek… Szerintem az az olasztól jó húzás hogy megpróbálja a bizalmával motiválni a “németet” (LOL). És nem rögtön kinyírni akarja, ahogy egyes szurkolók akarták pl. már tavaly Batikkal…
  (akkor is pár emberrel itt azon kellett vitázni, hogy Supka minek játszatja Batikot… Hát, ezért, mert mostanra meg újra formába lendült. Ha nincs az az év..)
  8. Jó elképzelés volt az olasztól, hogy felrak eggyel több középpályást és a gyorsan futó Moutarit próbálják meg lyukra kipasszolni.
  (itt a negatívum viszont az volt, hogy ehhez kellett volna még egy fürgébb, többet futó valakit betenni mellé, Hatirát meg eggyel visszább.)
  9. Tujvel egyelőre jobb megoldásnak bizonyul, mint a többi alternatív kapusjelölt.

  Legfontosabb taktikai hiba:
  1. Azzal, hogy nem csatárt tett fel, a Vidi játékosai kényelmesebben tudták felhozni a labdát.

  1. Az első három pontot adom,a negyedikre a válasz:azért mert szar.

    1. Nagyon szép(a debreceni gyereknek is beakadt így tavaly,kíváncsi vagyok belőle is lesz-e valaki). Tudom rúgott két gólt az EL-ben is,vmi csapatnak,de én akkor sem vagyok tőle elragadtatva. Ha akkora ász lenne,nem ide passzolták volna le kölcsönbe.

  2. Batik-ügyben érintettnek érzem magam. Azt írod: egyből. Nem hinném, hogy akár Ben-Hatirát, akár Batikot bárki egyből “kinyírni akarta” volna. Batik mára tényleg az egyik legjobbunk lett, de számomra ez nem jelenti azt, hogy tavaly ilyentájt a több hónapig tartó vak bizalom jogos volt. Igen, vak, akkor is, ha senki nem vitatta soha azt, hogy sokra hivatott. Nagyon sok játékos biztos tök sokat fejlődne, ha következmények nélkül felépíthetné magát a Honvéd kezdőben, hozzáteszem: tény, hogy neki is sikerült, most már örülük neki. Amikor meccsenként 2-3 szarvashibája volt, nem örültem, főleg, amikor utána újra kezdett és folytatta. A bírálatom nem ellene szólt (sőt!), egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy ilyen könnyen adják a Kispest-mezt. Lendüljön formába minden kedves gödörben lévő focista a B-csapatunkban, vagy ha az nem jó rá, akkor NB II-es kölcsönben vagy felőlem akár az FTC-nél is, de ne a mi kezdőnk legyen a lábadozó, többek közt európai kupameccseken! Tavaly azért nem volt akkora sérüléshullám, hogy bárki kezdő lehetett, aki éppen arra sétált és két lába volt.

   Batik esete kicsit Abbast juttatta eszembe. Nyilván sok jó tulajdonsága volt a srácnak (gyors, szorgalmas, előre köszön stb.), csak focizni nagyon nem tudott, pont Supka könyörgött, nehogy leigazoljuk. Ott voltam a próbajátékán, volt nála sokkal jobb is, csak az biztos pénzt is kért a kispesti kollégiumszobán túl. Nem vitatom, egy szakember látja, ha valakiből lehet VALAKI, csak kérdés, mennyi idő múlva. Persze SA mégis a nyakába kapta Abbast, aztán addig-addig kapta a bizalmat, hogy 2-3 év alatt az egyik legjobbunk lett. Na, akkor jött a most is hallható “na ugye, milyen jó, miért basztattátok, amikor szar volt?”-kórus. Batik hál’istennek sokkal gyorsabban jött bele, mint Abbas – ezért le a kalappal, és hajrá, Bence, most már senki sem vitatja a helyed, én biztos nem!

   Ben-Hatirát is egyből “nyírtuk”, vagy láttuk már fél évig lefelé kilógni a csapatból? Szerintem utóbbi. És nyilván senki sem hülye, látszik, milyen potenciál van benne, ha Sannino végre kihozza belőle csak a tudása felét, jól járunk. Szerintem még a negyede is messze van, remélem, nem sok meccs megy majd el addig, míg meg nem hálálja a bizalmat! Szombaton kb. először nem lehetett legalább a hozzáállásába belekötni. Hátha…

   Kulacs: gondolom, bárki lenne az edző, ebben a szituban rögtön arra gyanakodnál, hogy a hülyéje még keretbe se teszi. Nem lehet sérült, nem fázhatott meg az éjszakára nyitva hagyott ablak miatt, nem dobhatta meg a stoplisával Sanninót az öltözőben, nem késhetett el a kezdő sípszóról – nyilván a bolond olasz direkt egy szem csatár nélkül képzelte el a Fidi elleni keretet.

   Ui: tényleg röstellem már, amikor állandóan reagálok a bejegyzéseidre, esküszöm, nem teszem többet, ha gáz! részemről semmi személyes, simán csak sok egyetértés mellett sok dolgot máshogy látunk, de azon se lennék meglepve, ha Hanta lennél, és abból szednéd meg magad, hogy itt gerjeszted a vitákat :)

   1. Nyugodtan válaszolj, kritika, pozitív-negatív is elfér, ezért van a kommentszekció.

    u.i.: most láttam Hatirát az instán, mintha kezelnék a térdét, lehet, azért is ilyen gyenge, mert a térde nem bírja már a folyamatos edzésmunkát…

 4. Kb. reálisan:
  Tujvel(6-) – Uzoma(5), Batik(7), Kamber(6), Lovric(6+), Aliji(5) ( Kukoc, 85. (++)) – Kesztyűs(6),
  Nagy(6), Banó-Szabó(6) ( Vadócz, 55. (6)) , Ben-Hatira(5) ( Cipf, 85.(-) ) – Moutari(5)
  Nem tudom olvassák-e (és mennyire veszik komolyan) a fiúk az itteni beírásokat, de az elmúlt meccsek játéka alapján biztos vagyok, hogy a szezon végére meglesz a nemzetközi szereplés, csak a hitüket ne adják fel!!!!
  A mezőny legjobbja egyértelműen Batik volt, sajnos nem volt szerencséje a helyzeteinél. Rettegett Iván hiba nélkül hozta a meccset, Kambi is stabil volt. Banó-Szabó “vért” ivott a meccs előtt! (Mindig ezzel a tűzzel ezután, és a kisebb hibák is el fognak maradni!) Tujvel egy nagyon picit benne volt a gólban, illetve nem volt szerencséje, ezért a (-). Nagy Geri, és Kesztyűs kisebb (nem döntő hibákkal) végigrobotolta a meccset. Alijinek első meccse volt, lesz még jobb is. No és Kukoc! Csak pár percet volt a pályán, de a két(+) jelet meg kellett adni azért a két cselért amivel két másodperc alatt két fehérvári védőt is elküldött füvet nyírni! Ha tud ilyeneket, akkor megtehetné többször is! Hatira akart, lát a pályán, de ez a futásteljesítmény, dinamika és sebesség még kevés ebben a mezőnyben. Vadócz labdáinak “szeme” volt, többször is csak pár centi hiányzott a ziccerhez.
  Sannino felkészült a Videotonból, és ennyire tartalékosan felálló csapattal is volt fazonja a játéknak a legjobbjaival kiálló fehérváriak ellen. (Hozzá kell tenni, hogy az utóbbi meccseken mindig ilyesmit játszanak ellenünk, átadják a terepet, kivárják a hibáinkat, és kontrákból próbálkoznak. Most is bejött nekik egy, abból a kb. három helyzetükből amit össze tudtak hozni.)

 5. A szerencsétlen sérülések és a rossz igazolások (Lanza kivétel) miatt vagyunk itt, ha ezek közül csak egyik sújtana minket, már nem itt lennénk.
  Igazából az igazolások azok, ami ellen lehetne tenni, a sok igazolás helyett 3-4 minőségi játékos kellett volna a védelembe és a középpályára (támadónak ugye jött Lanza). Nem akarom pont az új balhátvédet kiszúrni, de ilyeneket minek igazolunk, teljesen fölösleges, vele sem vagyunk jobbak.
  Sajnos pont ott vagyunk a tabellán, ahol az igazolt játékosaink játéktudása (Lanza kivétel), persze tudom, hogy az igazolás politika bonyolult dolog és sok dolgot nem tudunk szurkolóként, de attól még az előzőek igazak, max. nem lehet mást tenni, de akkor meg tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi csapat így tud focizni.
  Azért az igaz, hogy sok meccs kicsin múlik, az a kicsi akár a szerencse is lehet, de nekünk most az sincs.

  1. Ki a rossz igazolás nálad?
   Lanza ugye nem,azt írtad is.
   Vadi,Kesztyű,Moutari,King,Tujvel, ,Lefkovits? Nálam ők sem,sőt.
   Egerszegi,Kulach,izé,ezek nálam is(van aki szerint még a gyenge ukrán is erősítés).
   Szerintem össz-vissz ez egy erős játékoskeret.

   1. Vadi és Lefkovits (bár őt még nem kiabálnám el) nálam se rossz igazolások az igaz, de a többi igen. Persze most egy Moutarira, Kesztyűsre szükség van a sérülések miatt, de ha ezek is minőségi játékosok lennének, nem pedig “kispadra jó lesz” akkor most is ütőképes csapatunk lehetne, nem pedig a sérültekről beszélnénk minden meccs előtt.
    Egyszerűen, ha komolyan gondolták volna, hogy felvesszük a versenyt a két élcsapattal és minimum a dobogóért megyünk akkor NB1-es szinten kimagasló játékosokat kellett volna igazolni, vagy 3-4-et, erre jelenleg egy ilyen van (Lanza).

    1. Kesztyűs es Moutari is k.rvajó.
     Utóbbit is hiába szapulod lentebb,tegnap is jó teljesítményt nyújtott.
     Felrúghatták rá a labdákat,okosan bánt azzokkal és jól játszotta meg.
     De mesterhármast ne várj tőle egy betömörülő vidi ellen.Topcsapatoknak is fejtörést okozott ennek a fehérvárnak gólt rúgni.

     1. A k.rva jó tól messze mind kettő, de ha lett volna 3-4 NB1-ből kiemelkedő igazolásunk akkor, mondjuk Moutari utolsó negyed órára rendben lett volna (mint a M.kövesdben is esetleg ennyi jutott neki), de ráépíteni a támadásainkat (igaz jön majd Lanza) az kb. ennyire jó mint ahogy most állunk.

    2. Hogy gondolod hogy egy nyar alatt meg lehet csinalni hogy top jatekosokat igazoljunk illetve top csapat legyunk? Minimum 1 de inkabb 2 ev ezt veghezvinni. Ez az igazolaspolitika ami most latszik a tipikus gyorsan erositsuk meg a keretet sok jatekossal es 1 ev mulva vagy mar telen lehet szanalni. Egy igazolas nem 1 honap alatt tortenik. Ido kell. Szerintem igazolasok teren egesz jol allunk. Ismeros nevek is es vannak bizonytalanok de majd meglatjuk kategoria is. Szemely szerint emlekeztet a M.City igazolasaira vagy a Paris-era amikor atvettek a csapatot es gyorsan igazoltak egy csapatnyi jatekost. Ezt kicsibe kb igy kell csinalni. Szemely szerint persze ezt csak mar Vadi utan mondom meg vagyok elegedve. A pontok is jonni fognak mar jovo hettol es vagy meglepodtok vagy nem de dobogo is elerheto lesz talan.

     1. A jó játékos igazolására is annyi idő kell mint a rossz játékoséra, csak az ára és a fizetése más.
      Én vártam 3-4 NB1-ben kimagasló minőségi játékost már a nyáron, erre jött Lanza pár forduló után és ennyi, persze vannak még használhatóak, de én többet vártam, ha már a dobogót harangozták be.. szerintem meg így nem lesz dobogó.

    3. Én is csatlakoznék az előttem és az utánom szólokhoz is. Egyrészt úgy gondolom Lefkovits, King, N’Gog sérülése és Lanzafame műtétje legalább 5-6 pont minuszt jelentett a Csapatnak. Szerintem az említett emberek felépülését követően ott leszünk a Fradi és a Vidi nyomában.
     Lehet, hogy a kicsit döcögős kezdés miatt nem leszünk ott a dobogón, de a kupa megszerzésére cserében feltétlen számítok. Mivel ennek tavasszal lesz a finishe szerintem bőven lesz rá esélyünk.
     Ami az igazolásokat illeti, nos én úgy gondolom, hogy végre nem hullámvölgyben lévő játékosok érkeztek, (vagy legalábbis nem csak azok), hanem viszonylag jó formában lévő játékosokkal erősödtünk. Gondolok itt Leftkovicsra, Moutarira, Lanzafamera, Vadóczra, Nibára. Sőt! Úgy gondolom az elmúlt időszakra az se volt jellemző, hogy több jó minőségű játékos érkezzen, mint amennyi távozik.
     Ami meg Sanninot illeti, ő a Kispesti munkásságában belesűrített eddig mindent, ami rá jellemző. Vagyis a több fordulós sorozat vereséget, a korai elküldés veszélyét, a meglepetés eredmények elérését (lsd. Craiova elleni pontszerzések), most már csak a pozítiv részek hiányoznak, vagyis az erőn felüli eredmények elérése. És elnézve az utóbbi fordulók mérkőzéseit, úgy gondolom jó úton haladunk, hogy ne csak a színvonalas játéknak örüljünk, hanem a győzelemnek ill. győzelmeknek is.

     1. Nekem az a bajom, hogy azt írod (írjátok) erősödtünk, szerintem meg a tavalyi csapathoz képest sem erősödtünk, sőt…
      Niba, aki nem tudja kiszorítani Kambert, Lovricot,
      Moutari aki mindenhol negyedórás csere csatár volt,
      N’Gog akinek esélye sem volt Danilo mellett,
      King aki az MTK-ban sem tudott meghatározó lenni (lehet, hogy a sok sérülés miatt, de az mindegy),
      Kulacs aki még annyit sem tudott mutatni mint Cipf (pedig benne sokáig bíztam),
      Kesztyűs aki a Paksban sem tudott beférni,
      Aliji, csak azért játszik, mert ennyi sérült van, igen gyenge teljesítményt nyújtva (igaz még csak egy meccs).
      Persze biztos lehet ezekből idővel csapatot csinálni, csak nem dobogóst és most időnk sincs…
      Alapjában véve nem ezeket a játékosokat akarom én kritizálni, csak inkább a 3-4 kimagasló játékost hiányolom, akikkel tényleg a dobogóért mentünk volna.

      1. Én inkább abból indulnék ki, hogy Hemingway alatt sorra olyan játékosok jöttek, akik elöző csapataiknak egyáltalán nem voltak meghatározó játékosai vagy éppen már hónapok óta nem játszottak. Ehhez képest Moutari, Leftkovics, Lanzafame, Vadócz jó igazolás. Ehhez jön Kesztyűs nem várt jó játéka, arról nem beszélve, hogy Niba, Alaji, Kulacs játékát még nem írnám le. N’Gog tavaly már egész jó belendült, szerintem semmi gond nem volt a játékával.
       Egyébiránt emlékeim szerint sem a Fradi, sem a Vidi nem bajnoki címmel indított, hanem évről-évre tolták beléjük az egyre nagyobb lóvékat, és úgy jöttek az eredmények. Én speciel már egy mutatós játékkal elért dobogóközeli eredménnyel (3-5. hely) és egy magyar kupával tökéletesen elégedett lennék, amire úgy gondolom, hogy minden esélyünk is meg van. Lehet, hogy megint a kincstári optimizmus buzog bennem, de szerintem pár hét múlva, mikorra Lanza és N’Gog felépül illetve a frissen érkezett játékosok kicsit jobban összeszoknak nem lesz rossz ez a csapat. Pláne, ha addig pár fiatalt is sikerül legalább egy félidőnyi időre beépíteni.

      2. NGog gól/ játékperc mutatója lényegesen jobb volt mint Danilóé!

   2. Miért tartod gyengének az ukránt?
    Nem is nagyon tudott játékba lendülni, mert alig kapott lehetőséget, ennek ellenére a mozgása és a technikája azért már az első meccseken is sokkal jobb volt, mint a legtöbb nb1es csatárnak..
    (Bár nem lennék meglepve, ha ezek után az ukrán megpróbálná már elérni, hogy bontsanak vele szerződést. )

    1. Nézzed Vadóczot. Ő sincs még formában,ő sem tudott játékba lendülni. Darabos volt tegnap is,de két olyan forintos labdát adott,ami független a fizikai állapottól.
     Én elhiszem,hogy sérült volt az ukrán és nincs még top állapotban és formában,de játszott már jópár meccset és egywgyten egy darab emlékezetes megmozdulása sem volt. Nálam ő kuka,ezt sztem már Sannino is így gondolja.

     1. Én sokáig bíztam benne, de nem tudott mutatni semmit, már Sannino sem bízik benne (aztán lehet más oka is van), gondolom nem véletlen.

     2. Én csak azon az egy-két meccsünkön láttam, de ott az ordítást biztos elnyomta a hangos szurkolás..😉 Na majd legközelebb jobban figyelek.

 6. Bocs, az osztályzáshoz…

  Nem emlékszem, hogy miképpen van/volt…

  Talán szerencsésebb lenne úgy mutatni a 2., 3., stb helyen lévőket, hogy aki a legjobbra a legtöbb szavazatot kapta, az már nem szerepel, a többiek első szavazata “leesik” a következő szintre és így tovább. Persze az külön kérdés, hogy technikailag lehetséges-e.

 7. Tegnap a meccsen énekeltünk egy olyan dalt amiben benne volt ez: “Minden vidista f@sszopó”. Letudná valaki írni a teljes szöveget?

 8. Előtört belőlem így délután az elemző és kíváncsi voltam, hogy hogyan sikerült harmados bontásban az elmúlt két, vállalhatónak gondolt, 4. helyezésekkel véget ért idény.
  2017/18 – 4. hely
  1-11.fordulókban – 20 pont
  12-22. fordulókban – 15 pont
  23-33. fordulókban – 14 pont
  2018/19 – 4. hely
  1-11. fordulókban – 16 pont
  12-22. fordulókban – 12 pont
  23-33. fordulókban – 19 pont

  Ez alapján kijelenthető, hogy általában az első harmad jól szokott sikerülni, de a “jó” eredmény úgy is összejött, hogy volt 12-14 pontos etap is.

  Idén 6 forduló után van 3 pontunk, a sorsolásunk a következő 5 fordulóra:
  Mezőkövesd (i)
  Fradi (i)
  ZTE (i)
  Kaposvár (o)
  Felcsút (i)

  A Fradit a Ludogorec meccs után 3 nappal fogadjuk, nem tudom mi lett volna szerencsésebb, előtte vagy utána játszani velük, de kérdés milyen csapatot fog Rebrov pályára küldeni.

  Ebből az 5 meccsből 10 pont szerintem túlzott optimizmus nélkül is összeszedhető, – persze lehet, hogy 5 pont sem jön össze, – így reálisan bőven lehet 12 pontnál többünk, amilyen harmad korábban “belefért” egy élmezőnyös eredmény eléréséhez.

  Szóval, ha a csapat környékén bárki olvassa a fentieket, nem kell elkeseredni, folytatni kell azt az utat, amin már halad a csapat és meg kell tanulni ismét behúzni azokat a meccseket, ahol erre minden adott! A Mezőkövesd és a Fradi ellen jó lenne két bravúr, pontokkal (mert a jelen helyzetünkben ezeken a meccseken a pontszerzés bravúr) és utána kegyetlenül be kell húzni a két fő kiesőjelölt ellen a pontokat. A felcsúti három pont meg legyen egy elbaszott harmadot vállalhatóvá tevő győzelem!
  Mondjátok, hogy ugye nem lóg bilibe a kezem? Nem lehetetlen, hogy még vissza lehet hozni ezt a szezont!

  1. Semmi nem lehetetlen, de a csapat formáját tekintve szerintem az is csoda lesz, ha három pontot összekaparunk. :( Nagyon neki vagyok szontyolodva ennek az egésznek, de -és ez itt egy kurva nagy DE- nem vagyok meglepve. Van a fejemben egy összeesküvés-elmélet, amibe tökéletesen beleillik a most látott eseménysorozat.

   Nem akarom részletezni az összeesküvés-dolgot különösebben, de az a “vége”, hogy egy bizonyos felcsúti csapatot összebútoroztatnak egy nagynevű budapesti csapattal…

   1. Ez az elmélet addig élt, amíg az utánpótlásközpontunk és a stadion csak a tervasztalon léteztek. Most, hogy az előbbi átadva, utóbbi építés alatt, szerintem már nem reális.

   2. Butoroztathatnak ha a mi nevünkön megy tovább és megszünik a torz…. + a Puskás múzeum a Bozsikba költözik

 9. Azurák csapatából senki sem dolgozik vasárnap? Nb3-as csapatunk 11:0-ra nyert! Hahó, alszotok?

 10. Nb3as csapatunk 11-0ra nyert egy szétesett ellenfél ellen.

  Ez semmi fejlödést nem jelent a fiataljainknak, Hegedüst és Lukacsot oda kéne passzolni a Supival szenvedö Halinak.

  1. Ugyan….kellenek az ilyen önbizalom növelő győzelmek. Főleg, ha abból indulok ki, hogy az utóbbi fordulókban nem igazán villogtak a srácok. Egyébiránt abban igazat adok, hogy Supi mellett az nb2-ben lehet többet fejlődnének, mint egy osztállyal lejjebb.

   1. nbIII már inkább visszafejlődés egy 23 éves srácnak, mint Lukács.

 11. Néha az az érzésem, hogy a klub honlapja innen szedi az információit 😁.

  1. Nem csak ők, a csakfoci és a népsport és (főleg) az nb1ponthu is. :)

   1. Index,vagy PS is utalt már ide,cikkében.
    És erre mondja Kermon,hogy nincs jelentősège annak,amit ide leírunk.

    1. Nem egészen erről van szó. Valóban, a csakfoci és a többi pletykagyár innen (is) informálódik, mert a két srác blogja hiteles, illetve egy-egy szaftos sztorit akár a szurkolói kommentekből is át lehet venni.
     Ami kettőnk egyet nem értését okozta emlékeim szerint, az a Fradi indokolatlan politikai okokból történő támogatása volt. Ott azt mondtam, hogy a döntéshozók hozzáállását nem az fogja meghatározni, hogy kettőnknek mi a véleménye. Sőt, szerintem az üllői129 kommentelői sem relevánsak ebből a szempontból.

     1. Figyelj. Ha már mi is itt azt írjuk,hogy “megértem miért támogatják a fradit” (ez voltál te 😉 ) ,akkor már gond van. Lehet véleményünk,de van amit nem szerencsés írni. Mert ha ezt így látják,olvassák,feldolgozzák az agyukban,akkor mondják,hogy: “na,a kispestiek szerint is… ” Tehát még jobban kinyílik a csipájuk és meg több pénzt öntenek beléjük.
      Nem pont a komment miatt,hanem az ezáltal általuk vélt dolgok miatt.

      1. Még annyir: az üllői kommentelői persze,h nem relevánsak ebből a szempontból,hisz ők érdekeltek a dologban. És persze,nyilván nem a mi vitánk tárgya dönt a dolgokban,de akár meghatározhat döntéseket egy-egy olyan elmentett komment formájában minimális mértékben. Ez volt a gondom azzal,tudod.

      2. OK, a Fradis témában nem értünk egyet, mivel anno kommentemet a racionalitás által vezérelve írtam, Te pedig egy érzelmi vagy karma (esetleg pillangóhatás) vonalat követsz, aminek a következményeit – véleményem szerint – eltúlzod. Nem akartam felmelegíteni a témát, csak szerettem volna arra utalni, hogy az “erre mondja Kermon” mondatrész ebben a szövegkörnyezetben (mit szemléz innen, milyen pletykát vesz át az NSO, csakfoci, index, PS, stb.) nem állja meg a helyét. Egyszerűen azért, mert nem így gondolom.

  1. Ha rúg egy mesterhármast a fagyinak. Egyébként úgy tudom nem meszelték le, bár ezt valaki megerősíthetné.

  1. a vidis futóbolond megtanulta már kiejteni a “gy” hangot, vagy még mindig küzd vele?

  2. Azért a statisztikák mást mutatnak. Ez a nem voltak velünk egy szinten szöveg kicsit nagyképű…de talán a következő meccsre már felnövünk a Vaduz szintjére… :D
   Az ilyen szurkolói faszméregetéssel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy ilyen stílusba szerintem akkor korrekt beszélni, ha a másik fél képviselője is ott van, aki el tudja mondani a saját verzióját…így csak egy nagyképű fröcsögés egy dagadt hülyegyerektől….

  3. Aztakurva.
   Ki ez a lúzer?
   Meg miről beszél? Vidi támadójáték?
   Hát szinte végigbekkelték a meccset! 😂
   Azt játszották,mint tavaly a Ludo ellen(sokszoros költségvetéssel a mienkhez képest ). Teljesen másról szólt a meccs,mint amiről ez beszél(talán volt egy 10-15 percük,amikor tudtak jönni). 😂Így ez a műsor k.rva hiteltelen és félrevezető.
   Meg hogy a “Kispest beállt védekezni”. Hogy mi??? 😂😂😂 Már a kapusnál letámadtuk őket,igyekeztünk minél hamarabb labdát szerezni és domináltunk a meccsen ez nem is kérdés.
   Ekkora egy hülye zsírdisznót.
   Meg,hogy nincs aki gólt rúgjon nálunk. Ja,hát így már lehet menőzni,hogy ők bemákoltak egyetlen egyet,igazi gólparádét rendezve.
   Egyébként tényleg szánalom a gyerek. Vergődik egy olyan klub ellen,amelynek a képviselője nincs jelen,bezzeg az ottlévő és őt betaláló fradistához egy rossz szót nem mert szólni. Áhhhh. Igazi kulavári a mangalicánk. 😄

   1. A legjobban mégis az tetszett: “nem voltunk egy szinten velük” … Hát ez a gyerek totálisan kész van,biztos a sok ammónia tett be az agyának ennyire,amit nap,mint nap szív. 😄
    Egyébként tényleg nem egy szinten voltunk,hanem mi eggyel magasabban a meccset végignézve…

    1. Szar egy társaság egy ideig bele- bele néztem, de már nem követem.

     1. Most látom másodszorra(egy-két hónapja ha jól emlékszek vki belinkelt egy másik “részt”),de kb az ujpestiben van értelem,meg a jobb fölső sarolban lévő gyerekben(az nem tudom milyen szurkoló). Ez a kettő oké. A többi,hááát …. Elég gáz.

      1. Ja az ujpesti még a legkorrektebb. Mar nem tudom ki van a jobb sarokban. Viszont a diosgyöri az nagyon gáz a fradinak és ujpestnek nyal minket meg szapul.

       1. Tényleg? Ránézésre is “szimpi”
        😄 (tipikus ilyen nagypofájú hülyegyerek kinézete van,akire ha rászólnak bekussol egyik pillanatról a másikra).Mondjuk nem csodálom,a diók eléggé Kispest fóbiások mostanában.
        De a fehérváriak is túlzottan elkanászodtak. Nagyon basztató volt most is,hogy teli torokból otrombán szidták a klubunkat(persze kerítés,meg rendfenntartó nélkül síri csend lenne és üres szektor),pláne hogy a vendéghez voltam közelebb,mint a hazaihoz.

 12. Voltunk ma paran a Budafok – Ajka meccsen.

  Jó meccs volt, Heffler Tibi is kint volt, megköszöntem neki az elmult masfél évét. Ugy tünt, egyeztetett a Budafokkal egy esetleges szerzödésröl.

  Fiaink közül Stoia gyengébb napot fogott ki, neki ennyi idösen jobban kellene mar teljesitenie, Soltésznak az elsö fél idöben csak 1-2 villanasa volt, a masodik fél idöben azonban többször tudta kamatoztatni a technikai tudasat, két-harom szép csel és passz, egy golpassz (igaz, ott a lényege Nagy csinalta meg) és egy-két szép ivelés.
  Novemberbe lesz 19, ha gyorsabb lenne, biztosan mondanam, hogy jövöbeli sztarjatékos lesz nb1 szinten. Igy azonban még a helyezkedésén és kapu elé valo érkezésein még javitania kell, amivel kompenzalhatja ezt.

  Az Ajka centere, aki nalunk nevelkedett 3 évig, Nagy Krisztian viszont rendkivül szépen, mar-mar tanarian futballozott,golja gyönyörü volt, idén eddig 8 meccsen 6 golnal jar.

  A januarban 21 éves budafoki Szabo Maté szintén kiemelkedett a mezönyböl, gyors ritmusvaltasai, labdaatvételei szépek voltak, öt érdemes lenne egy masik formacioban nalunk is kiprobalni.
  Csaba Daniel sérült, egyelöre nem lépett még palyara, latszik, hogy meg is viseli ez öt.

  Volt egy-két pozitiv hir is, hogy profi szerzödést kapott bizonyos szebb reményü ifi jatékosunk, de ezt majd remélhetöleg a felek idejében bejelentik.

  Multkor a lapospasszos jaték miatt Bognar Gyurit emeltem ki, most ugyanezt igaz a Csizmadia féle Budafokra. Mintha ugy tünne, hogy most megjelent egy ujabb generacio a magyar edzök között. Meglatjuk, közölük ki tud bizonyitani és kerülhet képbe akar nalunk is a jövöben.
  Jó lenne, ha a mi régi(jelenlegi) jatékosaink közül is ki tudnanak tünni ujak.

  1. A kispadon ül továbbá a 75 éves Tóth Kálmán! Elnyűhetetlen az “öreg” egy igazi legenda aki imádja ezt a játékot!

 13. Elég nagy dilemma, hogy meddig lehet húzni ezt a “szimpatikus vesztes” történetet ezzel a stábbal, de szerintem max 3 hét…
  Ha nem lesz 3 meccsből 7 pont, akkor el kell engedni Sanyit, persze benne van a pakliban a sérültek listáját, állapotát tekintve, hogy úgy megy el a talján kopter2, hogy tényleg egyszer sem tudta a tuti kezdőt pályára küldeni.
  De akkor is van az a pont, ahol már valami változás kell a stábban, hogy a csapat kibillenjen ebből az ótvar helyzetből és a szerencsétlen spirálból, amikor minden kifele pattan és hajszálon múlik…majd mi kapunk 1 gólt a végén.

  1. Én a fradi meccs utánig várnék. Akkor jön egy olyan sorozat, amiből sok pontot illene szerezni. Ha akkor se jönnek a pontok, akkor sajnálattal, de váltani kell.
   Illetve ha az utóbbi három meccsen tapasztalható minőség nem lesz meg a kövesd és a fradi ellen, és még pontok se jönnek, akkor akár hamarabb.

   1. Szerintem is ez az időzítés valószínű, ha csak addig nem sikerül valamit virítani. Talán már meg is van az utód, csak arra várnak, hogy 1-2 sérülésből visszatérővel, megoldhatóbb meccseken kezdhessen.

  2. Igen…ez egy nagyon kardinális kérdés, hogy jó játék ide, jó játék oda, egy edzőnél mennyi az az idő, amíg türelemmel kell lenni. És utána jön is a következő kérdés, hogy ki legyen helyette? Hisz évközben vagyunk, ilyenkor azért nem egyszerű leakasztani egy jó edzőt.
   Én pont az ilyen dilemmák elkerülése végett szurkolok nagyon a Csapatnak, hogy jővőhéttől felszálló ágra kerüljenek. :)

   1. Én annak is szurkolok nagyon, hogy ez a nézhető foci tudjon eredményes is lenni. Mert klassz dolog volt Supkával odaérni a nemzetközi helyekre, meg Rossival bajnokságot nyerni, de sokszor kínszenvedés volt nézni mindkettőjük csapatát. Olyan jó lenne elhinni és látni, hogy viszonylag szép focival is lehet eredményt elérni.
    Érdekes egyébként, hogy a nézőszám mostanában elég jó, és a hangulat is elég jó, pedig korábban Hanta azt mutatta ki, hogy a nézőszámot leginkább az eredményesség befolyásolja. Lehet hogy most egy másik változattal is megismerkedünk, amikor a jó foci hozza a nézőket.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.