Mastodon

Drónfelvételek az épülő Bozsikról #6

Körbeért.

Végre felébredtünk a bejglikómából, arcunkról letöröltük az utolsó zsírfoltokat, tehát jöhet a benézett méretű ruhák blokkjainak kikeresése, és az erőgyűjtés pár újabb sorban álláshoz. Kikapcsolódásként esetleg elővételben megvehetjük jegyünket a január végi Videoton-Kispestre.

Vagy megnézhetjük Barla legújabb drónképeit az épülő Bozsikról. Mondjuk a felvételek vannak már pár naposak, de talán elnézitek nekünk; hogy az ünnepek alatt az ünnepekkel voltunk inkább elfoglalva. Valamint a szokásos arcanumozással, hátha lesz belőle valami érdekes anyag. (Szpojler: szerintem lesz.)

Kattintásra új ablakban nyílnak meg a nagyméretű képek (1-1,5Mb).

A kubai nép mérnökeinek ajándéka, a Havanna-lakótelep mögött kel fel a nap
A régi, élettel teli korzó és tribün helyére skyboxok és egyéb, vélhetően kihasználatlanul maradó terek kerülnek
Körbeért. Sajnos, a látványtervek alapján, a két nagykapu fölött nem lesz még egy kicsi lelátó sem, így a “tribün” teljesen le lesz választva a stadion többi részéről, hogy önálló életet éljen.
Bokréta, Kispest, Wekerle, budai dombok
Egyébként, ha felújítanák, és közösségi funkciót találnának a Hengermű szerelőcsarnokának, valamint elbontanák a rohadó, felesleges épületeket, akkor a rozsdaövezetből pillanatok alatt egy új tér keletkezhetne Kispest és Pestlőrinc határán, összefüggően a vasútállomástól a stadionig. És mint régi lakos mondhatom: még hasonlóra sem emlékszem.

Szép nagy, manapság funkcióját vesztett, azonban jól kihasználható terület. Még egy villamos kellene a Határ út és a Gloriett közé, és Dél-Pest egy új közösségi központtal gazdagodhatna.


A korábbi felvételeket itt találod.

A képek érvényes légtérhasználati engedély birtokában készültek. A felvételeket Barla készítette, köszönjük meg neki!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||