Lütyő (❤️) Sándor kispesti edző egyetlen, vesszővel tagolt mondatban foglalta össze a Bp. Honvéd játékospolitikáját

Pietsch Tibor kérdez: – A következő hetek is izgalmasak lehetnek, tekintve, hogy a télen eddig csak távoztak labdarúgók Kispestről, elkélne az erősítés.
Giuseppe Sannino válaszol: – Bizonyára lesznek érkezők, ám ez ügyben a klubvezetők az illetékesek, őket kell megkérdeznie.

Történt mindez az Úr 2020-ik évében, január (Nagyboldogasszony) havának tizenharmadik napján. Közelebbről ma, vagyis hétfőn. Mindössze tizenkettő (azaz egy tucat) nappal a Videoton elleni szezonnyitó mérkőzés előtt. Helyileg Törökországban, Antalya településen – önnön szájával hangot adva neki(je).

Lefordítva: kevesebb, mint két héttel a bajnokság folytatása előtt a vezetőedzőnek annyi fogalma van a keret lehetséges összetételéről, hogy bizonyára lesznek érkezők.

“Lütyő (❤️) Sándor kispesti edző egyetlen, vesszővel tagolt mondatban foglalta össze a Bp. Honvéd játékospolitikáját” bejegyzéshez 92 hozzászólás

 1. Én azért – szabad folyást engedve a hülyeségnek – megkérdeztem volna, miből gondolja, hogy “lesznek érkezők”.

  1. Azt mondta “bizonyára lesznek”, ez kb a lehet, vagy igen, vagy nem kategória!

  2. Az ígérgetésből. Magyarul: a hülyítésből…
   Ez Mo-n bevett gyakorlat..

 2. Azért Sanyi annyit mondhatott (üzenhetett) volna, hogy legalább egy, de inkább kettő befejező csatár, ill. egy gyors (“Zsótér szerű”) játékszervezőre is szükség lenne ahhoz, hogy céljainkat elérjük. Köze sincs, ahhoz, hogy ki jöhet ide? Ez azért kemény! Még Supka is elmondogatta mindig az öreg felé, hogy melyek azok posztok, ahová kellene az erősítés.

   1. Még a lelkesítő beszédét sem tudja elmondani, ahogy látható volt az Aranyoroszlánokban, mert senki nem figyel oda, hiszen egy kedves fickó 0 tekintéllyel, aki saját maga mondja, hogy rá nincs is szüksége a játékosoknak..
    Na most volt elèg a Sanyibázásomból…

    1. Volt olyan edzőnk, aki nem is tartott lelkesítő beszédet, mert nem is tudott lelkesíteni, pedig nyelvi gondjai sem voltak

 3. Diosgyörben Mi történet?
  Allitolag Molnar Gabor is oda fog menni.. :(

 4. Hát ez speciel nem az öreg hibája. Biztos elmondta, hogy milyen posztra szeretne. A vezetés meg várja kiket osztanak le nekik. Persze ennél biztos bonyolultabb.

  1. Biztos elmondta… fingja nincs ki kellene ide, mert azt se tudja mit akarunk játszani. A szó rossz értelmében vett megélhetesi edző, azt csinálja amit a tulajok mondanak neki, semmi önálló elképzelés. Szerintem..

   1. Most ha azt mondom, inkább céltudatosabb, és inkább kiáll bizonyos dolgokért mint Supka, akkor jönni fog a leb.szás, hogy én hazug vagyok, meg én Supka-ellenes vagyok, meg stb

    1. írj konkrét példát mind2re és akkor nincs szubjektív körülmény…

     1. Itt minden ” szubjektív “!
      ” Objektív ” / talán / az, ami a ” két ” fél egyeztetése után papírra vettetik!
      Én / általában / egyik fél sem vagyok, tehát / szinte / minden példám nem lehet több számotokra, mint fikcio!
      Hogy ezt a minimál semmit / ” fikciót ” / milyen hírértékként bíráljátok el. az már a Ti dolgotok..

    2. Nem miért jönne.., ugyanakkor szívesen venném ha leírnád, hogy Te miből látod a céltudatosságát Sanyibának, mert én a szikráját sem vélem felfedezni sem annak, hogy mi a célja a Honvéddal ( a megélhetési edzősködést kivéve), sem annak, hogy valami nyomot próbálna hagyni, csinálna valami érdemlegeset (azon kívül, hogy láthatóan legnépszerűbb edző díjra hajt)…

     1. Nézd! Nem vagyok Sanyi-fan, de ne próbáljuk már elhitetni senkivel, főleg önmagunkkal ne, hogy itt Supkánál / de bátran merem Rossit is említeni / olyan marha nagy ” céltudatosságot ” véltünk felfedezni! Legyen annyi, hogy Rossi volt annyira okos, hogy kitalálta az 5-3-2-őt, mert erre volt meg a kerete. Supka dícsérete, hogy nem kezdett erősködni, hanem engedett az egoból, és járta a jólkitaposott utat. Sanyi bá pedig egy nagybetűs Ember, akinek gerince van, mindig önmagát adja, a céltudatosság pedig kb annyi, picit több mint a két elődjénél….

      1. Én nem hasonlítgatom, szerintem önmagában egy 0 edző, ezt jól mutatják pl 89. perces időhúzó cseréi hazai pályán hátrányban, vagy döntetlennél. Milyen gerinc, hogy jön ez ide? Szóval most nem értünk egyet, de nem gond.

       1. Ilyen erejű a csapatunk, ha véletlen vezetünk, akkor próbáljuk kihúzni, mert nem vagyunk elég erősek többre, ezért nem tud fiatalokat sem játszatni, mert gyakorlatilag nincs olyan meccs ahol mondjuk a 20 perccel vége előtt magabiztos játékkal két góllal vezetnénk, hogy kockázat nélkül lehessen cserélni.

        1. Nem vezetünk éppen ez a lényeg!!! Hátrányban vagy, vagy verhetőnek tűnik az ellen csak nem megy a játék, erre nem csinàl semmit!!! Kivár a 89. percig és akkor cserél!! Minek 2 percre, ha 15-20al előtte nem..??
         Miután ezt megcsinálta 3-4 * nálam elásta magát!!

  2. Jah, a poszt minden mondata (az a nagyjából három, amit én tettem hozzá, plusz a cím is) pont erről szól. Mármint, hogy szerencsétlen csak áldozata a helyzetnek, mert nem kap játékosokat, miközben gondolom kér.

 5. Hihetetlen hogy a csapatomat mindig valami silány vezetés uralja hemy után ezzek a nagy dirrel durral megjött vezetők. Nem ezt érdemli ez a patináns klub. Lehet engem megkövezni de én többet vártam átigazolások terén Azt hittem valamit akarnak elérni is nem csak vegetálni

  1. Azt hiszem ezért a véleményért senki sem kövezne meg. Az átigazolásokat -tudtommal- ugyanaz a személy végzi, aki Hemi idején, és ugyanazzal a módszerrel: olcsójánosokat kutatva.

   1. Na ne etessük már magunkat, hogy annak a hibája aki a játékost keresi… miért hoz olcsókat, mert drágán eladja a tulajoknak és keres rajta, vagy mi lenne az oka?

    1. Az lehet, hogy nem annak a hibája, aki keresi. Az a kérdés, miért még mindig ő keresi?

  2. nyáron is ez volt, aztán elég kerek lett a vége.
   az gáz hogy későn igazolnak, de azért hoztak kb 1 fél kezdő csapatot …

   1. Kiesés ellen, még jó!! majd leborulok előttük, hogy ezt megtették..

    1. nem mondta senki h leborulj…csak kérdés mennyire reális azt várni, hogy miután az öreg mindenkit elengedett, majd az újak egyszerre rendbeteszik a keretet…

     1. Akkor nem kell idejönni, arcoskodni. Azt kell mondani, hogy megpróbálunk nagyon tudatosan építkezni, hogy néhány éven belül felvehessük a versenyt a tudjuk kikkel, addig pedig támaszkodva az akadémiára a lehető legjobb eredményt elérni, a Honvéd névhez mèltó hozzáállással, teljesítménnyel, ezért mindent megteszünk.

      1. kb ezt is mondták.
       ha nem jönnek, akkor ugyanúgy “csúszik az igazolás” , csak még a fizetési sapka is 1 plusz korlát volna az érkezőknél

    1. Már ne is haragudj, de idézd már azokat a mondatokat tőlük, ahol a szintentartást emlegették. Ne felejts ki azt sem, ami arra utal, hogy milyen szintről van szó.😉

     1. A szintentartás nem az ő szájukból hangzott el, az az én véleményem volt a Pelso gondolatmenetének pontozott részének folytatásaként

      1. Azt mondták, folytatni akarják a nyereséges ésszerű gazdálkodást, de plusz pénzt tudnak megmozgatni nagyobb költségvetéshez. A sokat emlegetett “versenyképességre” az F-betűsekkel: kb. azt mondták, sikerülhet eltüntetni a nagy anyagi különbséget a pályán a klub szellemiségének többletével

    2. Szerintem azért több volt az szintentartásnál, igaz, részben a hihetetlen sérüléssorozat miatt is hozhattak 2-3 arcot. Másfelől, ha nincs az a sok sérülés, pár ponttal és hellyel előrébb lennénk, és most mindenki számolgatná, bé fogható-e a Fehérvár

     1. Nekem (sajnos) van egy olyan érzésem, hogy ha nincsenek a sérülések a nyáron, ÉS nincs a rossz szezonkezdet, akkor az augusztusi csapattal megyünk neki a bajnokságnak, (mert nem lett volna indok igazolni/nincs kvázi pánikhelyzet,) és most halvány sansza, nemhogy reménye nem lenne a dobogónak.

      1. Jogos, ha nincsenek a sérülések miatti igazolások, jobb kezdés után nem lett volna a győzelmi sorozat. Aláírom, de az augusztusi keretet nem, a szeptemberi lehalászáskor így is, úgy is hoztak volna 1-2 arcot. Ahogy most kinéz, megint már szezon közben fognak pecázni.

  3. Pont ezaz, hogy ha jól emlékszem, sehol nem mondták, hogy nagy igazolások lesznek, mindenki csak várta. Ők csak annyit mondtak, hogy van pénz, a nagyokkal akarunk versenyezni és több akadémistát kell beépíteni a nagycsapatba. Aztán sokan ezt úgy olvasták, hogy “lesz tánc, meg zárcsökkentés”.

   1. Hagyjuk már… a nagyokkal hogy a bánatba akarnak versenyezni érdemi igazolások nélkül??? Vagy nekik az a verseny, hogy ugyan abban a bajnokságban vagyunk? Akkor ez is csak a megszokott csúsztatás, nincs itt látnivaló..

  4. Nem szeretnék újjal mutogatni, de ezt az egészet Hegylako b.szta el! / legalábbis itt biztos /
   Bozóék / Mendelényiék emlékeim szerint semmi olyat nem mondtak, hogy már az első évben megváltják a világot. Sőt! Inkább hangoztatták azt, hogy próbálják követni a Hemi-féle racionális gazdálkodást.
   Higlanders jött itt folyamatosan azzal a hülye dumával, hogy innentől más lesz, mert van pénz sz.rásig, és vége a Hemi okozta csóróságnak…
   Azért bízom benne, hogy előbb v utóbb, de igaza lesz

   1. Hát, ha így van, akkor gyorsan szedjenek hashajtót😉

 6. Szerintem Lanza 2013-ban jött és a Vécsei is már 2012-13-as idényben játszott, de tényleg nagyon gáz, hogy nincsenek sem új igazolások, sem olyan akadémisták mint volt Holender, Vécsei, vagy régebben 18 évesen egy Kabát vagy Tóth Misi. Mikor volt az utolsó komoly csatárunk aki saját nevelésű… Holendert bár szeretem, de nem igazi befejezőcsatár

 7. Sanyibá legalább azt elmondhatta volna,hogy milyen játékosokra lenne szüksége,egy fiatal de rutinos középső védőre,egy fiatal de rztinos irányító középpályásra és egy fiatal,rutinos gólerős befejező csatárra és punk.tum.A fiatalok jó hogy vannak,el kell kezdeni megismerni és beépiteni a csapatba őket.Mit csináltak egész ősszel a játékos megfigyelők,az igazolással foglalkozó managerek,a vezetőség.Volt.e van-e elképzelés előre gondolkodás hogy hogyan építjük a csapatot ?Már nem csak a nagy tőkeerős csapatok,már a Paks,,NB II-es csapatok is igazolnak csak mi nem !!!

  1. Sztem leszek majd igazolasok.

   Azért ne feledjük, nem mindig volt standard a török edzötabor sem telente.

   Inkabb valoban a nagyobb szponzori szerzödések és jelentösebb stratégiai lépések elmaradasa csalodas.

   Jo lenne, ha valaki annyira motivalt, de sokkal pénzesebb lenne, mint Hemi volt.
   És nem csak fenntartoként tekintenének rank.

   1. Most komolyan, ezzel a mostani edzőtábborral olyan sokra nem megyünk.

  1. Hogy az a… Nos ha őt Sanyibá kérte akkor ultra gáz, ha a fantasztikus technikai “igazgatónknak” sikerült rábeszélnie az edzőre, akkor csak nagyon gáz. Az pedig, hogy ezt az embert a tulajok hagyják ilyen színvonalon működni, az nem méltó a Honvédhoz. Tudom tudom egy kis fizu visszaosztásért bárkit el lehet adni, vissza lehet hozni..

  2. Jaja. Egy rémálom! 😁
   Ne kívánjunk már ilyen álmot senkinek, mert még valahol felsír egy kisgyerek! 😉
   Mondjuk Hidivel sem vagyunk előrébb ez igaz. Sőt!

  3. Tényleg elküldött valaki? Hogy mik vannak! Jajj de sajnálom! :)

  4. Nem valaki volt, hanem én, ali-j-as Latyi! Vagy legalábbis én is. És nem küldtelek sehova, nem mellesleg még megpofozni sem akartalak / mint ahogy te akarod itt rendezni végső kétségbeesésedben a dolgokat /a más vélemény miatt. :)

   1. Ha így mered a keretünk minőségben, akkor még egy öreg, lassú Danilo is segítség, szóval az hogy kell vagy nem, az relatív…

 8. Mintha csak az Öreget látnám kb. 45 évvel ezelőtt, még az öltözködésük is ugyanolyan:

 9. Picit most megugrott Hemi-ométerem… Érdemes megnézni a 6 évvel ilyenkori ( legelső) online chatet.
  Lehet csípni az Öreget vagy rühelleni ( mindneki maga eldöntheti) de végigmegy a játékosokon, kinek meddig vagy szerződése, kik várhatóak, milyen újítások lesznek.
  Nem lenne semmi gondom ha lekommunikálta volna aklub hogy : ” Uraim, most télen nem erősítünk..”
  Érdemes megnézni ezt a régi felvételt mindenképpen. Szürreális technikai problémákkal döcögősen indul :)
  Ekkor jött télen Lanza, MArtinez. Ekkor került fel Vécsei, Hollander,stb ) Máig aktuális!

  1. 27:00-tól minden szava arany..

   ..na ezért kell fiatalokat játszatni, akit nem érdekelnek a fiatal tehetségek, azokat nem érdekli az ország sorsa sem.

 10. Még egy megjegyzés:

  Ma a Magyar Hírlap (vagy Magyar Nemzet?) mellékletében elég durva cikk jött le, amelyben a Ferencvárost úgy állították be, mint a nemzet csapatát, minket, mint a gonosz kommunista torzszüleményt.

  Csalódottá tesz, hogy nem jött le a klubtól erre vonatkozólag közlemény, mert egészen hányinger-gerjesztő volt a cikk.

  1. El lehet olvasni valahol a neten? Vagy be tudnád szkennelni?

 11. Tisztelettel felhívom minden elégedetlenkedő figyelmét, hogy az átigazolási időszak (hivatalosan) január 15.-én kezdődik. Tessék egy kicsit türelmesebbnek lenni a szélsőséges megnyilvánulásokkal, érzelmekkel (bocsi, nem kioktatásnak szántam).
  Nem igazán lehet akár jót, akár rosszat mondani Sanninoról eddigi tevékenysége alapján, de azt nehéz lenne elhinni, hogy a csapat összetételéről (szükséges erősítésről) ne egyeztetne a tulajdonosokkal. Ami tény, hogy emberhiányosan vette át a csapatot, majd jött egy ritkaságszámba menő sérüléshullám és ezzel együtt egy baromi rossz kezdés. Az erősítések megérkezése után jött egy kifejezetten jó sorozat, majd egy elég gyengére sikerült szezonvég. Amit hiányolni lehet az a játék (még a győzelmek esetén is), esetleg új játékszisztéma (bár azt mindig a játékosállományhoz kell igazítani! Az meg alapvetően nem változott, tehát akár dicséret is lehet (mint Supka esetében) a 3-5-2 megtartása. Amiből meg sok volt, az Sannino sárga és piros kártya gyűjteménye. Persze azt sem lehet tudni, hogy milyen feladatot kapott erre az évre (2019-2020 szezon) a tulajdonosoktól, mert erről sem hangzott el a tulajdonosok részéről az általános megfogalmazásokon kívül semmi. Ami tény, hogy mindössze 4 azaz négy pontra vagyunk a dobogótól, és lehet, hogy ez nagyon sok, és az is lehet, hogy nem, de még 17 meccs van hátra, és még a kupában is ott vagyunk. Ha az volt az őszi célkitűzés, hogy a tavaszi idény kezdetekor lőtávolban legyen a nemzetközi szereplés, akkor azt Sannino teljesítette!
  Ami a tulajdonosokat illeti nyugodtan el lehet mondani, hogy egészen bizonyosan tudtak anyagi fejlesztéseket hozni a játékosjövedelmek terültén, és nagyjából reálisan erre lehetett számítani, többre nem. Amiből viszont kevés jutott (a csili-vili felszínen túl /TV-s megjelenés, új honlap, vágásokkal teli, ám zömében érdemi tartalom nélküli villámvideók/, mert azoknak semmi(!) jelentősége nincs, csak látvány) az a szurkerek felé történő nyílt megjelenés, tájékoztatás. Ebben Hemingway -úgy tűnik- jobb volt (az utolsó időszakában egyértelműen), és ehhez hozzá is szoktunk!
  Ami a játkosállományt illeti: Az eddig távozók nem okoztak/nak vérveszteséget szerintem. N’Gog várhatóan elmegy (fél éve van hátra), talán még valamennyi pénzt is lehet kapni érte, de az is lehet hogy még közös megegyezés esetén is a fizetése másra fordítható (személy szerint sajnálom, mert lát a pályán, technikailag igazán jó, érzi a játékot, a helyzeteket és odaér, amikor kell. Viszont fizikailag nem elég erős egy igazi 9-esnek, és most talán arra sokkal nagyobb szükség lenne). A keretben lévő más játékostól most nem szívesen válnék meg, még a sokak által agyonszidott Kukoc-tól sem (sokkal rosszabb a közmegítélése, mint a valós teljesítménye!). Változatlanul nagyon bizonytalan a jobbfutó pozíció, és csak reménykedni lehet, hogy King nem sérül le ismét (teljesen ártatlan szituban szedte össze a sérülését, egy sima talajra érkezéskor). Meza felépülésesem várható néhány héten belül, és ezért feltétlen szükséges a potenciális balfutók látszólagos túltengését fenntartani. Ami meg az új igazolásokat illeti, hát (nagyon) messze van még február közepe.

  1. Azzal egyetértek, hogy még az igazolások terén lehetünk türelmesek, van még idő, csak azt is látjuk, hogy Hidi szintű játékosokkal tárgyalunk, az pedig jó esetben a kiesés elleni harcra jó nem a dobogóhoz.

  2. Alapjában egyetértek.
   Nekem azzal van gondom (szubjektív vélemény) hogy méregettek / méregettük magunkat a fidihez, meg a makikhoz, és ők úgy igazoltak már eddig is az elmúlt 1-2 hétben, hogy ránézésre 4-5 góllal megcsapnak minket az első 2-3 fordulóban. Jót fog tenni az önbizalmunknak. :-(
   És akkor néhànyan még örömködnek is itt a kommentekben, hogy milyen szuper, lehetőséget kell adni a cipfnek meg társainak. Az ellenfeleinkhez meg ezzel szemben jönnek a különböző válogatottak. Hát tényleg gyönyörű lesz… :-(

   1. Teljesen igazad van avásárlást követő tulajdonosi megjegyzésekkel kapcsolatban, de hát ugye nem lehet azzal kezdeni a kommunikációt, hogy kiköltekeztünk az egyesület megvásárlásakor… (reménykedjünk, hogy nem így van).

   1. Pontosan :D megmagyaráz, de közben finom ráderőszakolja a véleményét, hogy neki van igaza :D

  3. Tisztelettel felhívom a figyelmed, hogy szerződés nélküli játékost alapvetően bármikor lehet igazolni, más meg ugye minket nem igazán érint. Plusz arra is tisztelettel hívnám fel a figyelmed, az edzőtábornak pont az lenne az egyik érdemi része, hogy ezek az újak összeszokjanak a csapat többi tagjával, ami így szintén nem történik meg. Lesz megint kukázás az utolsó pillanatokban. Örvedjünk, meg kicsit még szopkodjuk Toncit… :D

   1. Nyilván szabad játékost akkor igazol egy egyesület, amikor akar, de itt leginkább arról szóltak a hozzászólások, hogy szükség lenne igazán jó képességű játékosokat igazolni, azok meg általában ritkán vannak szerződés nélkül.

    1. Attól, hogy szerződése van, még lehet veke tárgyalni, no meg a munkáltatójával megállapodni hogy engedje el korábban. Persze ez pénzkérdés, ami – állítólag – nem akadály… Vagy mégis?

  4. Alapvetően én is így látom. Nyilván Sannino nem fogja azt mondani, hogy XY-al tárgyalunk, azt sem, hogy ilyen-olyan posztra keresünk. Gyanítom az öreg leadta az értékelését és az igényeit a Klubvezetésnek, a többit intézik ők.
   Én úgy látom, hogy az új tulajék az internetes felületet próbálják fejleszteni, érdekes videókkal, cikkekkel, míg Hemingwaynél egy edzőtábor a hazai időjárás és a játékos eladások függvénye volt, addig itt szinte természetes. A kommunikáció akadozását én abban látom, hogy anno Hemingway döntött mindenről, vagyis ő már januárba mondhatott bármit a jővőre nézve, hiszen csak ő döntött….jelenleg több tulajdonos van, számunkra átláthatatlan vezetőségi struktúra, nyilván ilyenkor azért nem egyszerű valamit úgy lekommunikálni, hogy azt előtte több embernek kell jóváhagyni.
   Én azt se bánom, hogy sok fiatal ment az edzőtáborba, hisz legalább látszik, hogy komolyan veszik a fiatalok beépítését…nem hiszem, hogy jobb lenne bárki hangulata, ha raklapos afriakaiak, vagy egy rakat másodvonalas balkáni próbázóval lett volna tele az utazólista.
   Ami az igazolásokat illeti, el tudom képzelni, hogy a vezetés megszagolta, hogy akár dobogóra is érhetünk és inkább a kivárós, de minőségi játékosokra fókuszál. Mindenesetre egyenlőre olyanok távoztak, akik hiányát túl fogjuk élni, illetve azért élénken él bennem Prosser és Botka távozása utána letargia, ami aztán egy hihetetlen tavaszra fordult át.

 12. Eppel belgiumba megy az nso szerint. Egy ujabb álom a kukában ha ngog is tényleg megy akkor lanza mellet marad a helyzet király inkább szélső moutari és az örök reménytelenség czipf.

  1. Szia,
   Ha nem nagy kérés, megteszed, hogy pótolod az írásjeleket? Nem értem így. Biztos még nagyon reggel van nekem. És főleg a közepe. Mi van Lanzával? Milyen helyzet marad szabadon?
   Köszi

   1. sztem ő egy külföldi troll
    olyan mintha google fordítóval írna “magyarul”: pl király = King ?

    1. Csak egy ifjú, aki olyan nyelven ír, amit mi öregek már nem érthetünk. Szerintem a király szóval inkább arra célzott, hogy szerinte nem túl rózsás a helyzet, hogy csatárposzton Lanza mellett egyelőre csak Moutari és Cipf bevethető.

     1. ebből azért akadtak gondok korábban is:
      „A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”

      :D

     2. Szerintem meg eme gondolat vezérelte: … Lanza mellett marad a ” helyzetkirály ” Moutari / aki helyzetbe kerülésben jó csak / és aki egyébként is inkább szélső…..

      Egyébként valóban komoly kihívás időnként a fiatalok írástechnikáját értelmezni! :( :)

      1. Rá vannak pörögve, hogy meglegyen a telefonba bepötyögött minimális napi karakterlimit (nagyjából hétmilliárd), ezért annyira sietnek, hogy a mondat közepén már nem emlékeznek, mi volt az elején, a végével meg aztán végképp totál összekavarnak mindent. :)

       1. :)))
        És mégis megértik egymást…
        Én már néha ott tartok, hogy valamelyik múzeumból rendelek egy Enigmát.. :)

        1. Persze, mert a másik is pörögve olvassa, úgy minden bizonnyal könnyebb értelmezni, mintha rendesen odafigyelnél a mondat értelmére. :) Néha egyébként magam sem tudom, hogy a nyelvoktatásunk színvonala siralmas, vagy egyszerűen az ifjú generáció mindegyik tagja egy géniusz, és közösen továbbfejlesztették a nyelvünket, amit én egyelőre még nem látok át.

     3. 44 éves vagyok tehát fiatalnak jó indulattal se lehet nevezni. A helyzet király kifejezés pedig a fantasztikus helyzet kihasználása miatt adtam neki.

  2. Ne hallgass a sok eltartott kisujjú vénemberre! Teljesen érthető volt, amit írtál. :)

   1. Hu hát itt irodalmi lépegetők vannak tiszta elitt tanult szurkolo társak persze elnézést kérek a sokk müvelt embertöl akik nem érteték a mondani valom lényegét. Neked köszönöm hogy megértetted amit mondani akartam.

  3. Felesleges volt Eppelre számítani, amikor eléggé érthetően megmondta: nem akar hazajönni.
   Ha nem kellene sehol, akkor meg miért örülnénk neki?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.