Kupameccsel indul újra a zártkapus idény

 • május 23., szombat // MTK – Honvéd (kupa)
 • május 27., szerda // Honvéd – MTK (kupa)
 • május 30., szombat // Honvéd – Debrecen
 • június 2., kedd // kupadöntő
 • egyelőre dátum nélkül // Újpest – Honvéd
 • egyelőre dátum nélkül // Honvéd – Videoton
 • egyelőre dátum nélkül // Mezőkövesd- Honvéd
 • egyelőre dátum nélkül // Honvéd – FTC
 • egyelőre dátum nélkül // ZTE – Honvéd
 • egyelőre dátum nélkül // Honvéd – Kaposvár
 • egyelőre dátum nélkül // Felcsút – Honvéd

További érdekesség, hogy

 • az MLSZ ötre emeli a cserélhető játékosok számát, azonban csere miatt továbbra is csak legfeljebb háromszor lehet megszakítani a játékot.
 • félidőnként lesz ivószünet.
 • július 12-ig kell befejezni a bajnokságot.
 • a Magyar Kupa rangja ismét emelkedett kicsit: miközben két bajnoki között legalább három napnak kell eltelnie, addig egy kupameccs és egy bajnoki között elég kettőnek is.

(via mlsz.hu és mlsz értesítő)

“Kupameccsel indul újra a zártkapus idény” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. A (talán) jó oldala ennek az egésznek: ha már 2-3 naponként kell darálni a meccseket, ráadásul várhatóan sérülés is több lesz a sokéves átlagnál (bár a mi idei átlagunk eddig messze átlag feletti volt), jól jöhet, hogy pont néhány őszi vészigazolás miatt pár posztra vannak hasonló szintű játékosaink, akik válthatják egymást. Nem minden riválisnál érzem a keretnek ezt a mélységét, és lehet, hogy ez most a szokásosnál többet fog számítani, hogy egy jó kezdő helyett van két közepesre valónk.
  Plusz minden MFA-t illető kritikám és kétségem ellenére örülnék, ha legalább ez a különleges szitu kikényszerítene több lehetőséget némely ifjaknak. Ez igaz akár Kispesten túl az egész NB1-re is.
  A szóba jöhetők helyében erre a hét hétre nagyon, de nagyon nekifeszülnék. Nem véletlen, hogy pl. a német szövetség ajánlotta a kluboknak fiatalokkal bővíteni a keretüket a következő időszakra (így került oda a Herthánál Dárdai két fia is).

 2. A kölcsönben játszókat vissza is kéne rendelni. Máshol már úgyse játszhatnak.

   1. pár fiatal kettős játékengedéllyel játszott ajkán, őket igen.
    aki kölcsönbe volt, az attól is függ, hogy az mlsz hogyan zárja le a bajnokságokat, valamint nyit-e átigazolási ablakot a részükre.

 3. hát ebből a sorsolásból, kb 12 pont néz még ki idénre, persze ki tudja, lehet, hogy beindul majd a bundaágyú, kell a pénz télre…

 4. Még egy kérdés:
  Dajka László lett valami, ez jó nekünk?
  Megnéztem a fellelhető interjúkat, ezek alapján…nos hát…nem egy Jürgen Klopp.

  1. Majd meglátjuk. Én bizalommal várom őt. Egy klublegenda a klub egyik aranykorából, ha mást nem, akkor a győztes mentalitást át tudja adni. Amúgy meg Pisont lesz a főnök a stábban, szóval nem aggódom.
   Számomra már az megnyugvást ad, hogy a stábban (Pisont, Dajka) és a szakmai vezetésben (Urbányi – bár vele kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, mert a marketing erős, de az eredmények hát…) is egykori támadó felfogású játékosaink vannak, akik pontosan tudják, hogy ezt a klubot kb 80 évig a látványos támadófutball jellemezte, tisztában vannak a hagyományokkal. Remélem, eredményes lesz, amit felépítenek.
   Egy biztos, a Sannino féle futballgyilkolást soha többé nem szeretném látni Kispesten. :)
   Hogy miért? Mert CSAK! :)

  2. szkeptikus vagyok vele en is, pl, hogy Kisvardan elfogadta a marionette babu szerepet, nem teszi a legszimpatikusabb emberre, hacsak nem ingyen, vagy majdnem ingyen tette a szülövarosaert.

   1. Szerintem az lehetett, amit írtál, h a szülővárosáért bármit elvállalt, lenyelt.

  3. Dajka valahol ilyet mondott: “ne kérjünk olyat a játékosoktól, amit nem tudnak megcsinálni”.
   Hát…tényleg nem 1 Klopp… :) de az bíztató, hogy nem akarják eröltetni, ami nem megy.
   Ez persze nem jelentheti azt, hogy nem lesz további erősítés és pl. a jelenlegi csatársorral lés védelemmel (és középpályával? :) )
   megyünk neki a köv. szezonnak!
   Reményeim szerint 1 valóban játszós, támadóbb focit látunk hamarosan: ahogy pl. Sztefo írja lentebb, a stáb tátékos-története ezt a reményt kelti bennünk…

   1. 1technikai kérdés…itt nem lehet utólag módosítani, ha elcsesztél vmit a szövegben… ?
    ráadásul ezt gábor Walter- re reagáltam…szóval rosszul és rossz helyen…faxa! :)

    1. Aktívan dolgozom a szerkesztés lehetőségén. Ugye, fiók nélkül nem olyan egyszerű, hiszen meg kell tudni állapítani, hogy ki a hozzászólás gazdája. Elméletileg úgy lesz, hogy aki kommentel valamelyik fiókjával, akkor az nyit egy wordpress/taccs-os fiókot is a háttében, és ahhoz lesznek hozzákötve a hozzászólásai. Folyamatban minden.
     (Megjegyezem: a cél a lehető legjobban lecsupaszítani az utóbbi években egyre szétburjánzottabb szolgáltatásokat, és a lehető legtöbb dolgot a natív automattic.com / wordpress csomaggal megoldani.)

     1. Ezt jó tudni Hanta. Kösz.
      Egymás kommentjeit se lehet like-olni jelenleg, ha jól látom. Ez is fejlesztés alatt? Vagy ez default feature?

     2. Én lájkolnám a lájkolást. (Lejjebb már nem volt válasz gomb)

 5. Szerintem a kisebbségi vélemények védelme miatt nem jó a lájkolgatás. A mínusz lájkok miatt sokan félnek kommentet írni, a véleményüket kifejteni, meg manipulálhatóak is a lájkok.

  Minden véleménynek és érvelésnek szerintem egynek kellene számítania.

  (és ezt nem magam védelme miatt írom..)

  1. Mondjuk ez remek (a tv-közvetítés), utálom a gépen nézni az online közvetítéseket. Eleve rontott esztétikai tapasztalat nb1 -t tévén nézni, amit tovább ront a gépen nézés.
   Azt pedig külön (reménykedve) várom, milyen lesz a Pelso és Sztefo által felvázolt támadó jellegű foci.
   A fiam minden este alvás előtt sopánkodik, hogy 19-et(18-17-16) aludni a meccsig, az nagyon sok, most erre mit .mondjak…szerintem is

   1. persze ez a támadó foci egyelőre csak a mi vágyainkban szerepel. :) + talán az edzők játékosmúltja erősíti a reményt…

 6. Örömmel látom, hogy kezd visszatérni a kommentelési kedv az oldalra, az pedig külön öröm, hogy a hozzászólások stílusa egyenlőre nagyon kultúrált! Csak így tovább srácok! : )

  Urbányi, Dajka, Pisont szerintem erősítés a csapatnak, legalább nemcsak kirakatemberek, hanem feltételezem tényleg tenni akarnak a klubért. Csak a tulajdonosok is így gondolják és legyen pénz lóvéra is, mert különben fújhatjuk. Ez utóbbiban kicsit szkeptikus vagyok.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.