Az imádkozás valószínűleg elég lehet a járvány leküzdéséhez, de a teli lelátókhoz előfordulhat, hogy kevés lesz

– Nyilván senki sem lát a jövőbe, de mire számít, az élet mikor áll vissza a megszokott kerékvágásba?
– Az utóbbi idők történései mindenkinek megmutatták, be kell tartani a szabályokat, jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre és egymásra, mint ezelőtt. A magam részéről azért imádkozom, hogy ősszel már nézőkkel teli lelátók előtt futballozhassunk, hiszen ez azt jelentené, hogy az egészségünk rendben van, legyőztük a járványt. 

részlet Hornyák Zsolt, a Felcsút edzőjének az NSO-n megjelent nyilatkozatából

Egyszerűen harmincplusz év után is képtelen vagyok megérteni, miért van szükség az emberek kötelező hülyítésére a magyar futballban? Volt olyan selejtezősorozat, aminek nem úgy futottunk neki, hogy előre kiszámoltuk, hogyan bukhatjuk el a már pótselejtezőre jogosító második helyet? Mert az esély most épp megvan!

Nagyon sok Nemzeti Sportot, Népsportot, Sportlapot és egyéb régi sportújságot olvasok az Arcanumon, és bár nyilván találni korábban is túlzó, a valóságot tagadó, netán fonákján kezelő cikkeket, azonban ami az utóbbi pár évtizedben megy hülyítés szintjén, azt valahol a penetráns szóval tudnám legjobban jellemezni.

Az még hagyján, hogy a Felcsút edzője a nézők hiányáról beszél, azonban az egészen hihetetlen, hogy egy magára valamit is adó újság képest ezt kritika nélkül lehozni. Nyilván, a valósághoz hozzátartozik, hogy a Felcsút hivatalos hazai nézőátlaga 1521 fő, ahonnan nézve különsöen érdekes, ha a televíziós közvetítésekben és gólösszefoglalókban ennek a tömegnek mindössze a töredékét számolhatjuk össze akármilyen erős ráhagyással is dolgozunk.

Nem állítom, hogy Hornyák edző tényleg ezt mondta szó szerint, azt sem állítom, hogy a sportlap adta a szájába a gondolatot, azonban az fix, hogy sportlap internetes hasábjain már így jelent meg.

És ne feledjük, az elképzelt nézőkkel teli lelátók tömegének fantazmagóriája pontosan ugyanaz, mint a piaci magyar futball, a versenysemleges magyar futball, netán a professzionális magar futball kényszerképzetének rendszeres megjelenítése és hangoztatása mind a sajtóban, mind a sportszervezetek, -szövetségek és az állami szereplők részéről.

Soha nem látott távlatok előtt áll a magyar futball.


Itt abba is hagyom a pusztába kiáltott szóval egyenértékű alacsony szintű hőbörgésemet, egyben anank eljátszását, hogy még képes vagyok meglepődni futballunk, társadalmunk és úgy a teljes világunk viselt dolgain. Ráadásul mindjárt kezdődik a tévében a Fradi-ZTE edzőmeccs.

megjegyzés: címlapképünk alapján nem lehet eldönteni, hogy az meccsen, vagy egy szimpla hétköznap készült.

“Az imádkozás valószínűleg elég lehet a járvány leküzdéséhez, de a teli lelátókhoz előfordulhat, hogy kevés lesz” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Nem értem ezt az edzőmeccset: Solymosi a bíró, miközben arról volt szó, hogy az MLSZ nem biztosít bírókat:
  “Hangsúlyozzuk, hogy a vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít.”
  https://budapest.mlsz.hu/hir/edzesekkel-kapcsolatos-allasfoglalas

  1. Én úgy emlékeztem, hogy május 13-ig nem biztosítanak játékvezetőt, az ő tesztjeik elkészültéig. De aztán Isten tudja, hogy tegnap reggel meglettek-e az eredmények Solymosi vonatkozásában :)
   http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-az-mlsz-majus-13-ig-nem-kuld-jatekvezetoket-az-edzomeccsekre-2761363

   Ami bennem még felmerült, hogy játékvezető ide vagy oda, a Fradi tegnap két edzőmeccset játszott + szombaton az MTK-val, amire én emlékszem a hírekből, vagyis meccsrutin szempontjából 3-0. Az MTK tudomásom szerint játszott szombaton a Fradival és tegnap a Kövesddel, szóval velük szemben is meccsrutin oltárán 2-0-ról indulunk. Nem tudom, számít-e, de egy sérülés esetén is mindig az a mantra, hogy egy hosszú kihagyás után a meccsrutin nagyon fontos a forma visszanyeréséhez. Nem teljesen értem, hogyha játékvezető hiányában más rendezhet meccset, akkor mi mért nem rendezünk. Vagy ha játékvezető hiányában nem lehet meccset rendezni, akkor más miért szerezhet így (vélt vagy valós) előnyt.

 2. Az tényleg nagyon kemény, h a névtolvajok edzője a nézők hiánya miatt kesereg. Beszarás 😂

 3. Ugye a jo gazda szeme hízlalja a jószágot. Biztosan a N É Z Ő R E gondolt.

 4. szinonímák még:
  becsületes magyar vállalkozó
  nem italozó megbízható kőműves
  igazmondó politikus

 5. Nem tudom ki nézte a mai fradi mecset, én csak fél szemmel laptopon, főzés közben, de szerintem a Hajdú B. közvetített.
  Ha fél éve kérdezik tőle: “Te figyelj, Pista lenne itt egy fradi – zte edzőmeccs, vállalod?” – elképzelem mit mondana….
  Ez most szimbólumként is lemodellezi a jelent, másrészt meg eszembe jutott, milyen remek sportközvetítést halottam minap a walesi bárdokról, ismeritek?:

  1. Niba lesz az.
   Ami inkább érdekes, hogy a háttérben látszik: fedett lelátó kerül a belső két pálya közé.

   1. Nem tudom, hogy hol, lehet, hogy a honlapon, de olvastam erről! Ez esetben a tarcsi is ott játszhat ősztől! Nem is lenne hátrány, mert a csepeli pályán nem lehet rövid passzos játékot játszani!:)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.