Lefújták, ötödikek lettünk

Felcsút – Honvéd 2-1 // osztályozókönyv

Úgy általában //

 • valahol valaki nagyon boldog lehet, ha ezt látja // 1. Fradi, 2. Videoton, 3. Felcsút, 4. Mezőkövesd.
 • nem akarok kombinálni // ezért kivárom, hogy mi lesz a Debrecennel.
 • ha még egy fordulót tart a bajnokság // kiesik a Diósgyőr.

Specifikusan mi //

 • augusztus közepén kezdődik a bajnokság, augusztus végén az Európa-liga // azonban egyelőre fogalmunk sincs, hogy nagyjából milyen kerettel és ki lesz az edző?
 • a keret milyenségét úgy értsétek // hogy azt sem tudjuk, kik maradnak, kik mennek, igazolunk vagy saját nevelések, milyen eleggyel számolhatunk?
 • ha pedig igazolunk // akkor a máshol levetett játékosok jönnek, vagy önálló szereplők leszünk a piacon, mint például a lehetőségeiben tőlünk fényévekre járó Mezőkövesd vagy Kisvárda?

Fogalmam sincs mi lesz. Annyi biztos, hogy a 2019/20-as hosszú bajnokság végén az ötödik helyen végeztünk úgy, hogy pontszámra a legjobb kieső (igen, így hívja az MLSZ a tizenegyedik helyezettet), közelebb volt hozzánk, mint a közvetlenül előttünk végző negyedik.

Van egy rahedli statisztikám, kezdve azzal, hogy legfeljebb 60 perces csapat voltunk az idény során, és mindenféle hasonlók. Ha lesz időm, akkor a következő napokban, hetekben kipakolunk belőle néhányat.

A gólkülönbségünk változása perces bontásban, ha egymásra vetítjük a 33 mérkőzést. Az első félidőket még pozitívan tudtuk zárni, aztán elpattant valami, hogy a meccsek utolsó 15-20 perceire végleg összeomoljunk.
Felcsút //

Inkább meg sem próbálom leírni ismét miket láttunk, miket tapasztaltunk, hogyan és mennyi írott és íratlan szabályt vettek semmibe, hogyan bánnak a vendégekkel, hogyan viselkednek úgy egyáltalán, hogyan vonul végig a helyi Nagyasszony a stadionon, a vendégszektor miatt lezárt területen, satöbbi. Polgárian, magyarul, nemesül, na, ne szépítsük. (Nagyon remélem, hogy senki sem fogja ezekkel a szavakkal leírni azt a fajta sudribunkóságot és hivalkodást, ami a felcsútiakra jellemző.)

Osztályozókönyv //

címlapkép // fb/honvedfc

“Lefújták, ötödikek lettünk” bejegyzéshez 195 hozzászólás

 1. Lanza visszakerül a zöldekhez a kölcsön lejárta után vagy ki kell/kellett fizetnünk a vételárát. Nagyon nem mindegy ha már így alakult, ahogy hallani lehet…..

 2. Még egy gondolat pl a debreceni kieséshez. Aki mostanában nb2-essé válik, annak qrva nehéz visszakerülni. Erre azért majd érdemes figyelni, hogy lehetőleg mi ne kerüljünk ebbe a helyzetbe. Sok erős másodligás csapat pályázik a feljutásra. A frissen kieső kerete meg általában szétspriccel, mint a ….
  Lehet, hogy évek, vagy még több egy ilyen projekt. Nekünk azért anno mákunk is volt a rajt-cél győzelemmel. Azzal, hogy a Diókat 5-1-re megcsináltuk az első fordulóban, így a gólarány miatt az első fordulótól az első helyen voltunk.

  1. És arra is figyelni kell, hogy a pár darab nemzetközi meccs ősszel annyira felforgatja némely csapat bioritmusát, hogy rá következő tavasszal NB2 a vége a sztorinak!

 3. Haza kéne hozni a Bobál tesókat. A kövesdi grúz gyereket, Zivzivadzét is el tudnám képzelni Kispesten, annál inkább, mert a támadójátékunk az egész bajnokságban harmatgyenge volt, kevés gólhelyzetet alakítottunk ki, még kevesebbet értékesítettünk.

   1. Mi az hogy drága? Most akkor oligarcha csapat vagyunk vagy nem? Ha nem akkor mi? Hemi 2? :)

     1. Majd akik nem kellenek a csút-fradi- vidi triumvirátusba, azokat mi majd kikukázhatjuk. Turkáló…,

 4. Aszongya Nemzeti Sport, hogy elviekben-igaz kicsi rá az esély-de tárgyalunk Mártonnal. Lanzáról ők is leírták, hogy kifizettük, de menni akar. Én meg azt mondom pénz nélkül ne engedjük el!! Illetve említik Litauszki érkezését, de ő már mintha aláírt volna a Vasashoz. Illetve ami meglepett, hogy állítólag képben van Futács.Háát ez utóbbival kapcsolatban nem tudom jó döntés lenne e. Nagyon sérülékeny és a vidiben sem volt valami penge.

  1. Egy ép Futács mindenképpen.
   De ott van Novothny is. Neki is lejár a szerződés ujpesten.
   Zsótér nagyon remélem ,jön.
   A két lokis feka közül is jó lenne az egyik.
   Viszont Lanzát(ha olaszban van jelenleg,ha nem)nagyon-nagyon itt kellene tartani.Szarabb periódusban nagy segítség lenne,akár egy nb1-es tagság is múlhat pl rajta. Egy jó edzővel van meg benne 1-2 jó idény.

   1. Én Futácsot nem szeretném, ő nagy lutri a sérüléseket illetően és amilyen szerencsétlenek vagyunk vagy edzésen vagy egy meccsen lesérülne hónapokra. Novothny jó ötlet, illetve nekem Adeniji a Lokiból jó választásnak tűnne. Lanza nagyon menni akar, mert nem csak Pisonttal, hanem a játékosokkal is összerúgta a port. Jó kérdés, hogy ebből a szituból mit hozunk ki. Mert, ha kifizettük a pénzt, akkor csak úgy ne engedjük el. Illetve volt szó Bereczről. Na ő nagyon jól jönne a középpályára

  1. Na ez honnan??Hogy ezt a ssràcot nem tudjuk elengedni,hihetetlen.

  2. Mi a jobb, ha valakiről azt tudjuk, hogy élete álma volt, hogy a honvédért dolgozzon, vagy ha valahol máshol bizonyította, hogy jól dolgozik? Nehéz kérdés, tudom. Azt azért ne felejtsük el, hogy akkor is itt volt, amikor bajnokok lettünk. Például Kambit állítólag neki is köszönhetjük.

 5. No, ha jövőre is ez lesz az elérhető maximum, akkor meg kell kezdeni nézők toborzását, lehetőleg vidéken, ahol nem ismerik a klub nevét…

 6. A felcsuti feher asszony… aszongya a gyerek amikor meglatta: ott egy menyasszony. Ezek szerimt lathattuk a Falu Elso Asszonyat, smint sajat maga setalt. Ez klassz…

  Az igazolasokra en is kivancsi leszek. Ne borongjunk, remenykedjunk, az olyan jo. Sirni raerunk ősszel.

  1. Tényleg menyasszony lehetett az, nekem is pont ezt mondta a fiam, mondtam is neki, hogy biztos leánykérés lesz, az egyik akadémista kérheti meg a kezét, aki a testesebb nőket kedveli…

  2. Ha belegondolunk, hogy a magyar ember sírva vigad, akkor itt most egy komoly after party folyik, a világ legjobb hangulatával! :D

  3. “menyasszony”, ez jó. :))
   Én csak azt nem értem, ha kijön a tábor elé a hazai játékos ünnepelni, miért én kapok a nyakamba egy korsó sört. Dehát ez ilyen műfaj, valahol még jól is esett :)

   Egyébként ezzel az ötödik hellyel, kupagyőzelemmel nagyon szépen teljesítettünk. Több olyan csapatot előztünk meg, amelynek bőven “jobbak a lehetőségei” (ahogy azt szépen megfogalmazhatjuk anélkül, hogy ránk fognák, kesergünk, gyűlölködünk). :) Sőt, azt mondhatjuk, szinte a maximumot hoztuk ki. Valószínűleg valami ilyesmiben lehet reménykedni jövőre is, mint elérhető maximum.
   Ami kicsit aggaszt, hogy láthatjuk, ez, meg a kiesés között nincs túl sok. Szóval mindent bele.

   1. Melyik csapatnak jobbak a lehetőségei mint nekünk azok közül,akiket megelőztünk?
    Csak kérdezem mindenféle gyűlölködés nélkül.

    1. Szerintem a Zeténél, Várdánál, de Diósgyőrben és Debrecen sem rosszabbak.
     Mondjuk nagyon remélem, nincs igazam.

     1. Szerintem ezektől a csapatoktól izmosabbak vagyunk anyagilag.

   2. Sajnos a drukkereink között sem verdesi az eget az átlagos IQ szint… Enis kaptam a nyakamba, de remélhetőleg legközelebb elgondolkozik a szurkertars hogy muveljen-e ilyesmit, legalábbis eléggé meg volt szeppenve amikor kicsit erélyesebben kerdore vontam tettenek inditekarol.

   3. Nem en voltam, en ice teat dobtam kozejuk 😂😂 Igazabol nem dobaltam semmit, de lattam repulni apropenzt, meg ongyujtot is. Nem ertek egyet a dobalassal, ha paraszt volt a csavo, ha nem.

  4. Milyen érzés volt az ott lévőknek pár évszázadot visszarepülni a múltba, vajh úgy végzi-e a helyi fehér mint anno lőcsei?….

   Igazad van reménykedjünk, aztán meg sírhatunk ősztől tavaszig…;)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.