Napikispest 2020.07.21.

 • játékoskeringő, pletyka // az NSO három nevet pörget éppen:
  • Eppel velünk edz és maradhat,
  • Nagy Sanyi visszatérhet Debrecenből,
  • Lanzafame távozhat, vagyis
  • ketten érkeznének a bajnokcsapat keretéből, egy távozna.
 • napiérdekes, de nem foci //
  • azt tudtátok, hogy a mai Románia címerét egy magyar ember, név szerint köpeci Sebestény József festő tervezte? (a klub címere és a heraldika kapcsán jutottam el valahogy hozzá, és eléggé érdekes sztori sült ki belőle)
  • valamint, hogy a kolozsvári U-t (Universitatea Cluj) Budapesten alapították 1919-ben? Ez volt az a klub, amelyik 1940-ben, a második bécsi döntés után feladta székhelyét, és Nagyszebenbe költözött, majd a háború utáni visszatérését követően ebből a költözésből komoly brandet tudott kiépíteni – jelentős részben valószínűleg – a városban letelepedő, a városba beköltöző románok körében. (A helyzet persze nem ennyire fekete-fehér, hiszen például Kovács István, aki Rinus Michels után volt az Ajax edzője, hosszú éveken át játékosa és edzője is volt a klubnak.)

“Napikispest 2020.07.21.” bejegyzéshez 102 hozzászólás

 1. Reálisan nézve hova igazolhat Lanzafame a magyar bajnokságban? (kinek van pénze megvenni, aztán fizetni havonta )

  1. Sehova nem igazolhat itthon… Továbbá nem fog kelleni a olasz 1-2-be se….. Nem értem a digót

   1. Én azt hiszem, nagyon is értem az olaszt.

    És ezért nem is vagyok vele olyan kritikus…

    Mert mit tapasztal? Az a hely, ahol egekik magasztalták, ahol sztár volt, ott néha lelátói beszólásokat kapott, miután eltotojázott egy-egy helyzetet a tavasszal, plusz még az a megdöbbentő helyzet is kialakult,, hogy lecserélték, plusz volt, hogy szóba került, valaki más jobb lenne helyette.

    Szerintem ezt ő belső válságként éli meg, nem akarja látni magát Honvéd-mezben csereként, ami számára mindig azt jelentette, hogy ő lehet a sztár, a vezérbika, a szurkolók kedvence. És fáj neki, hogy ezt elveszíti (evleszítette?).

    1. Én azt éltem meg belső válságként amikor a koszos senkiházi fradiba igazolt…..
     Hagyjuk már a lelkivilágát.
     Igaz hogy sokat köszönhetünk neki de ő talán még többet nekünk.

    2. Ezzel a hozzáállással nem szerzi vissza a helyét, nimbuszát a csapatban. Sőt, a mennyeiben sem lesz ezzel a viselkedéssel kelendőbb. Kiismerték, sok a lassítás, öregszik, lassul. Vagy gyorsan összekapja magát, beáll a sorba /az elejére 😉/, kivívja a régi helyét, produkál egy szuper évet, vagy elmegy új környezetbe, tiszta lappal. Itthon max. az olajosoknál látok neki sanszot, ~Laz(ac)ovics pozícióban, persze, ha Márton bevállalja..

     1. Az elejével totál egyetértek, azt nem hinném, hogy fehérvárra menne (mehet). De hát elment a fradiba is, azt sem gondoltam volna.

    3. ha fáj neki, akkor 2 verzió van : összekapja magát és 1 kis plusszal Ő lehetett volna a király vagy ismét odébbáll.
     de ő 1 ideje inkább a könnyebb utat választja és jó eséllyel xarban hagyja a csapatot, ahova elméletileg “hazatért”.

     1. Agytekervényei mindenkinek mások, Lanza olyan, hogy akkor tud jól teljesíteni, amikor már eleve ajnározó közeg veszi körül.

 2. Az olasz zseni, de ez a kiszámíthatatlanság egy idő után határozottan bomlasztó hatású. Eppel itthon tartása nagy fegyvertény lenne.

   1. Nem ő védett a Gyirmótban amikor a hosszabbításban fejelte a győztes gólt Lanza? Vagy az ősszel még nálunk volt?

    1. Bizony a Sanyi, ki is védte a szemünket. De szerintem jót is tett vele, a 94. perces góllal sokkal jobb mentális állapotba kerültünk az utolsó meccsekre, mintha nyertünk volna hattal.

    2. Ahogy mondod, télen igazolt át, de amúgy pályára a bajnokságban biztosan nem lépett, sőt 90%-ra adom, hogy egyszer sem volt nevezve.

     1. Egyébként pedig ez egy tök érdekes kérdés, hogy bajnoknak tudsz-e tekinteni / kell-e tekinteni egy olyan játékost, aki a teljes szezon során nemhogy a pályára nem lépett, de még csak a padra sem ült fel? Nem tudok jó választ adni, inkább csak kérdezem.

     2. Megkövetem magam, Gróf kezdővé válását követően 4 alkalommal Nagy Sándor volt a keretbe nevezett cserekapus Horváth Bandi helyett.

  1. Bakker ez nagyon friss és ropogós felvétel!
   Köszönet!

   Lehet tudni róla, hogy fog összességében kinézni? Esetleg valamilyen szöveget formáznak a fehér székek?
   Vajon fekete székek nem lesznek?

   Az előtérben a betonfalat azért egy vízmértékkel megnézném :)

    1. Arról esetleg nincs infód, hogy a székek és a hátsó oszlopok között van-e távolság? Mármint arra értem, hogy lesz-e korzó?

     1. Úgy érted, hogy a legfelső sor után lesz e hely, ahol lehet lenni? Ha jól tudom igen

     2. A lenti videón úgy tűnik lesz egy kis extra hely még egy széksorral együtt is (0:18-nál)

      1. Igen, ezt láttam, csak az érdekelt, hogy azóta oda kerültek-e székek, vagy korlát, vagy lehet-e majd állni esetleg ott.

    2. Köszi!

     Tudom, hogy ez is olyan kérdés (lehet) mint a címer és ízlések és pofonok, de én szebb kombinációt is eltudtam volna képzelni. Ez a sztenderd minden magyar stadionban meglévő a székek alapszínének árnyalataival játszó variálás.
     Tudom, hogy a demokráciának vannak korlátai, de egy ilyen történetet, mondjuk 3-4 variációval miért nem lehetett mondjuk véleménynyilvánítás szintjén megszavaztatni előzetesen?
     (ugyanez a sztori mondjuk a mezek, vagy legalább a harmadik számú mez esetében is jó lenne).
     Nálam egy lelátórész három részből állt volna. Fent vörös, lent fekete és közte lehetett volna szétszórt átmenettel egy fehér rész.

     1. Cinikus leszek, elnézést. A FB meg a többi “szósöl” platform miatt mindannyiunknak vélemény-túltengése van. Azt hisszük, milyen fontos a MI személyes véleményünk. Pedig nem az. És ez így van rendjén. Nem kell mindannyiunkat mindenről megkérdezni, mert az csak káoszt szül. Így is az van.

      1. Persze ez így van, teljesen egyetértek azzal, amit írtál, de a legitimációs index – egy ilyen nem kardinális építészeti kérdés esetében – azért járhatott volna pozitív hozadékkal is. Így is úgy is X db. széket kell betervezni a költségvetésbe, hogy annak milyen legyen a színösszetétele nem számított volna. Lehet naiv vagyok, de akár egy “pályázatot is” kilehetett volna írni, hogy tessék véleményt alkotni, kreatívkodni, hogy ez az X db. szék színelosztása hogyan nézzen ki. Amilyen régóta folyik már ez a projekt az időbe belefért volna és akkor esetleg ettől a jelenlegitől jobb és szebb ötletek is tért nyerhettek volna. Pénzbe nem került volna, és az egyediség, a legitimáltság talán magasabb szintre kerülhetett volna mint ezzel a sztenderd alapsémával.

       ui.
       Azért csak remélni tudom, hogy a szektorok között a lépcsők nem sárgára lesznek mázolva….

       1. Egyszer olvastam, hogy ez azért van, mert így kevésbé feltűnő a szemnek a kevés néző. TV-n, keresztül nem látod, hogy az most ott szurkoló, vagy üres szék van, ha nem arra figyelsz.

        1. Akkor gondolom hamarosan kötelező lesz a mennyeiben :)
         Monduk kiváncsi vagyok az első szezon átlag nézőszámára. 5-6e meglesz?
         Talán csapat lesz hozzá.

        1. Sokra mennek vele! jön a sok néző, aztán eltakarják : D Nálunk ilyen veszély nem fenyeget sajnos : (

         1. 1966 óta kvázi állandó :) azért a 1938-45 közti korszak kevésbé eurokonform. 😊

         2. Tessék, számukra nem ördögtől való megújítani időről időre a címerüket, sőt, úgy látszik, náluk ez a sztenderd.
          Nagyon kemény az a 38-45-ös címert! Gondolom akkoriban aki nem csinált hasonlót, ellenségnek számított.

         1. Csak belül az alja, hogy ne összevissza sárgázzál :D

     2. Szerintem ahogy elkeszul majd teljesen az összes szék, korlát stb… Szép lesz 👍

    3. Szép a stadionunk, csak most ahogy nézem, nekem ez a tető szerkezet tűnik olyan puritánnak, de lehet csak a képek adják vissza rosszul. Illetve jó lett volna, ha székekből ki lett volna rakva egyes szektorok neve, ahogy anno a régi Bozsikban:) Telhetetlen vagyok, tudom:)

     1. ne legyen felirat az olyan elcsepelt. Jo ez a veletlenszeru elrendezes.

    1. A “Nasca-vonalak” is jól láthatóan mutatják, és igazolják, hogy a rėgi-új Bozsik alatt a prekolumbián idők óta játszották szíriuszi eleink a Labdarúgást! 😁

 3. Gyors reagálások :

  Lanza – Menjen ! Ismét jelezném hogy pénz pénz pénz ! Mindenhol többet akarta szerződésben rögzített pénznél. Edzeni pedig nem szeret. 3-4 éve még el lehetett lötyögni edzés nélkül az NB’-ben. Ma már körbefutnak hatszor.
  Azt a helyet keresi a srác, ahol még jól meg tudja pumpálni a kasszát Megpróbálkozott a fradival is. Ha fehérváron lenne elég pénz akkor oda menne. De állítólag 40%-kal csökkent a büdzsé (Viszont az is igaz hogy sok “sztár” elment onnan vagy visszavonult amivel bérkeret szabadult fel.

  Nagy Sanyi – Védett nálunk tétmeccsen. Igaz , asszem csak egyszer. egy Hali elleni tavaszi idénynyitón. Tán 2-1 lett. akkor rúgták agyon Holendert. amúgy csak mi “Nagysanyizzuk”, az eredeti neve Oleksander Nad

  Eppel – Nagyon örülnék Marcinak ! Az apja is mindig el van hülve hogy mennyire szeretik a fiát is Kispesten. Nagy igazolás lenne ! Viszont méellette még legalább(!!) 1 komoly csatár kéne….de ha még 2 lenne, az lenne az igazi…

  1. 6 hónapon keresztül jelezted, hogy a taxis megmondta, hogy nem tudjuk kifizetni a makikat, és megy vissza.Nem pénz, pénz,pénz, hanem Pisont,Pisont,Pisont, aki egy sima és mindennapi helyzetet hagyott eszkalálódni, meg mér egy nem kis bünti t is intézett neki.

    1. Sajnos pontosat nem tudok semmit, a jövőjét illetően, teljes hírzárlat van az én csatornáimon, túl nagy pénzről van szó, gondolom féltik az állásukat, vagy fene tudja.De hogy mondjak erre egy másik példát, már játékosok sem mondanak semmit a szuleiknek ez ügyben, vagy megígértették velük, hogy hallgassanak, pedig 2-3 hétvégén volt lehetőségünk hozzájutni vmi friss hírhez a témában.

     1. Lanza gate..mindenki meg van fèlemlìtve..micsoda nagy ember lett ez a digó

     2. 😂
      ” ….. teljes hírzárlat van…” Na ez a méreg, nem a cián! Ugye? 😁

   1. Ezt a szegény Lanzafamét mindenki kiutálja innen vagy onnan, spúr Hemy, tudatlan Rebrov, oktalan Pisont. Utóbbi annyira elbaszta ezt, hogy hiába jött új edző, ő egymaga elüldözte az olaszt. :(

    1. Egy alkalmatlan ember, nem tudott megfelelően reagálni egy olyan szituációra, ami mindennapos egy labdarúgó csapatnál. Amúgy pont úgy van, a három f@sszal/ról, ahogy mondod.

   2. Azért ez nem teljesen így van!
    Az ” eszkalálódás ” közel sem Trezinél kezdődött! Pisont valóban olysn edző amilyen, de a Lanza – ügyet ne varrjuk már feltétlen az ő nyakába, ha megkérhetnélek!
    A Zsoldosról meg annyit; El kellene már engedni magunkban nem gondoljátok?!
    Megy a köpködés itt / is / rá már hetek óta.
    Tudtuk, hogy egy zsoldos. Azt is tudjuk, hogy ma már klubhűség mint olyan, gyakorlatilag megszünt létezni nem csak itthon, az egész világon. Tisztelet a kevés kivételnek!
    Mi sokat köszönhetünk neki, ő sokat köszönhet nekünk. Egal. Viszlát!
    – Hiba részéről amit és ahogy csinálja? Talán. Lehet. Majd az idő megmondja.
    – Hiba volt egyesek részéről egy bajnoki cím után még aktív pályafutása alatt arra a falra festeni a képét, ahol Igazi Legendák vannak? Hiba! Hatalmas hiba!
    És ez utóbbi engem sokkal jobban zavar.

    1. Felreppent egy Katar lufi Lanzaval kapcsolatban.Aggaszt, hogy egy fodrász az informátor, és azok ugye tudjuk, hogy nagy titkok tudói. Csak téved. 🤔

  1. Az alábbi kitételt nem értem,.. mindenki lesérült és kötelező volt cserélni, vagy mi?!

   “A mérkőzés érdekessége, hogy a második félidő közepén – mivel már nem
   volt több cserejátékos – a csapat pályaedzője Borgulya István és
   vezetőedzője Aldo Dolcetti is pályára lépett.”

   1. Borgulya :(
    Eladhatta a 2008as bajnoki aranyunkat :(

    Mekkora kedvenc lenne pedig most

  1. Lol, olvastam tegnap, de nem néztem a keretet. Azért nem gyenge nyugdíjasklub: Clichy, Topal, Elia, Ba, Skrtel, Robinho, Inler… :D

 4. Lanzát el kell engedni /már ha valahova el tudja adni magát/ A ződekhez menetelét el tudtam fogadni, volt rá ésszerű, akceptálható magyarázat. Viszont amit a vissza jövetele óta mutat az idén a pályán és a pályán kívül, azzal nem vagyunk előrébb, sőt! Vissza kell nyerni a vételárából minél többet. Sok sikert, járja a maga útját, mi meg gondoljunk rá jó emlékkel az itt töltöt éveire, érdemeire.

 5. A poszthoz: ráadásul, úgy tudom, hogy a kolozsváriak (a magyarok is) alapvetően az U-nak szurkolnak, a CFR-t úgy kellett megszokni, amikor elkezdett felfutni.

  1. Jó lenne. De szerintem irgalmatlanul magas a fizetési igénye. Nálunk az álomkategória, 10milla fölött lehet per hó.

 6. Tisztelt Vezetőség!
  Ezúton kėrném Névnapom alkalmából #MindenkitudjamárhogyEeepppelaGólkirály leigazolását, szerényen, de határozottan már szereztem is mellé egy “Balösszekötőt”…Óbudán már alá is írt Nekem, megerősítve 1997-es személyes találkozásunkat!!! 😉😁😎❤🤍🖤🤝🖤🤍❤😎😁😉 https://uploads.disquscdn.com/images/150435edf456a254b1c1e5a139568b1e6e0bcb1120444b0bff69f4c80e353d2f.jpg

   1. Brazilmasters Vs. Made by Adi Dassler Street Skating…a légdeszkám meg nem bírta könnyed habtestem…eltört! 🤫🙄😏

  1. Sok sikert neki. Minden megativ felhang nelkul, van egy olyan erzesrm, hogy jovore itthon lesz. Esku nem kivanom…

   1. Pont ez jutott eszembe. Sok sikert de 2 meccs + 2 csere aztan B csapat es jovore el

 7. Holnap kiderül mi lesz Lanzával, ha nem lesz benne az utazókeretben, akkor annyi..

 8. Lanzát rá kellene birni a maradásra hogy eggyűtt tudjon dolgozni Ugraival. Eppelt is itt tartani és akkor már a támadások talán meglennének oldva. Ha még hozzájuk berobbana egy Gale is vagy az akadémisták közűl valaki az lenne az igazi. Nem tudom miért érzem igy de nekem még akkor is kellene valaki a középpályára. Pedig a Zsotér, Gazdag ,Szendrei, Nagy, Banó,Hidi középpálya is erősnek tűnik

  1. Lanza már nem akar itt játszani, és már nem is olyan jó mint pár éve, így már nem lenne segítség sőt… menjen, a középpályával egyet értek, igazán akkor lennénk jó, ha oda jönne még egy osztogató, gól erős, kulcs passzokat adó játékos.

 9. Nem tudom ki hogy van vele, én mostanában kellemes borzongással olvasom a honvedfc híreket, interjúkat. Örülök nagyon, hogy népes a stáb, hogy látom a fotókon Dajkát, Pisontot, Vezért… Örülök Zsótérnak, Botinak, egyszóval jó érzésem van, na! Ha ehhez megszerezzük még Eppelt is, akkor a hangulatom az egekben lesz! Marci, ha olvasod, lécci maradj velünk erre a szezonra, itthon vagy, jó helyen vagy!

  1. mert ő annyira profi, hogy neki nem kell menni, iszonyat jó erőnléti állapota van genetikailag. Láthattuk az utolsó meccsein :)

  1. Egy csupaszív Harcosunk, CS.A.K. jó emlékeim vannak Vele!!! 100% Mentalitás és loyalitás!!! Isten hozzott Botond, köszönjük Bajnok!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.