Mastodon

Van olyan, hogy az egy gól és más semmi is bőven boldogság

ZTE – Honvéd 0-1 // osztályozókönyv

Az megvan, hogy az egerszegi volt Horváth Feri első olyan kispesti bajnokija, amelyiken mi szereztük meg a vezetést?

  1. Fradi // maradt is a 0-1;
  2. Felcsút // fordítottunk: 2-1;
  3. MTK // egyenesen kétgólos hátránnyal kezdtünk, majd fordítottunk: 3-2;
  4. Kisvárda // a hosszabbításban 0-1;
  5. Diósgyőr // nem volt gól a meccsen;
  6. Újpest // ismét kétgólos hátrány. A végét döntetlenre hoztuk: 2-2.
Számok //
  • sárgák // Gazdag, Lovric és Szendrei tart négynél.
  • pontszám // a bajnokság során először vagyunk 6 pont távolságra a kieső helyektől. Az eddigi rekordunk 4 pont volt, azt is mindössze kétszer tudtuk felmutatni.
  • helyezés // továbbra sem jártunk a tabella 9. helyénél feljebb.
  • gólok //
    • Paks // nézegettem a tabellát, és az tűnt fel, hogy a Paks meccsein összesen 113 gól esett. A második legtöbb is csak 95 (Újpest és ZTE). Nálunk 79, ami épp annyi, mint a Fradinál. A túlvég egyébként a Kisvárda 58-cal, ami nagyjából fele a Paksénak.
    • Hahn // kettőt lőtt (18), Gazdag egyet sem (13), viszont Petryak is kettőt (11).
Helyszínről jelentjük //

Minden lehetőséget próbál megragadni Horváth Feri, ami egy kicsi pluszt adhat a csapatnak. Batik eltiltott, mégis levitték, ott ült a lelátón. Baráth Boti maródi, szintén ott ült a lelátón. Nagy Geri egyenesen egy mankóra támaszkodva botorkált végig a partvonalnál a lelátó feljáratáig. Rossz volt látni, pláne, hogy egy mankó általában azt jelenti, hogy a rá támaszkodó ember (ismét) lesérült.

Batik egyébként az első félidőben úgy perlekedett bíróval, játékossal, edzővel, mintha a pályán lenne, viszont így legalább nem kockáztatott meg egy újabb sárgát.

Szóval levittek plusz embereket (Kamber viszont itthon maradt, és játszott a fakóban), vélhetően azért, hogy fokozzák a nyomást, átadják a helyzet komolyságát.

Ennek ellenére a meccs első 57 perce (supkául: HA.e., vagyis Horváth Adrián előtt) nemhogy álmosra, hanem egyenesen szenvedősre sikeredett. Futballról azért beszélhetünk egyáltalán, mert emberek egy nagy zöld mezőn, beöltözve, egy adott szabályrendszer mentén kergettek egy guruló, pattogó, szálló labdát, vagyis a külsőségeknek és a fogalmi kereteknek megfeleltek. Foci az nem sok volt, na.

Aztán lőttünk egy gólt, és hirtelen minden megváltozott pár percre. Mintha átéreztük volna úgy kezdtek el hajtani. Odarúgtak, odaléptek, spannolták egymást, satöbbi, mintha pár percre kerültünk volna a BL csoportkörétől, csak ki kell húzni valahogy a maradék fél órát. Kicsit mintha be is ijedtünk volna, úgy visszaszorultunk a térfelünkre.

Az aztán után aztán jött egy újabb aztán, és elmúlt. Az idegesség fennmaradt a pályán, de azok a percek, amikor centikre voltunk pár sárgától, és ahol nagyon kellett figyelnie a sporinak, hogy megfogja a meccset, szerencsére elmúltak. Vissza a dögunalomba. Két elképzelés nélküli csapat mondhatni azt, hogy gyűrte egymást, minden komolyabb lehetőség nélkül.

A végén még egy kis feszültséglevezetés, bár nem tudom mennyire volt komoly, mert ebben a meccsben nem volt benne se a mi, se a Zete győzelme, vagyis még jó, hogy találtunk egy gólt. Kicsit színjátékszagúnak tűnt, és nekem, a nézőnek kellett volna átéreznem, hogy igen, ezek a srácok megfeszülnek a klubjaikért, ezek tényleg odateszik magukat, a pattanásig feszített húr elpattan. Ilyesmik. Valahogy nem jött át a hitelesség, na.

Költészet napja és fekete humor //

Bármilyen színvonalat is képvisel az NB I., mindig lesz pár szurkoló, aki annyira ki van éhezve a helyszínen fogyasztható labdarúgásra, hogy lyukakat, lehetőségeket keres, ahonnan legalább részben láthatja a csapatát. Zalegerszegen az egyik legjobb belátás a közeli vasúti sínekről van, ami még annak ellenére is veszélyes, hogy csak nagy ritkán puttyog át rajta egy-egy Bzmot.

Osztályozókönyv //

  • figyelmeztetés // a fenti bejegyzés nem esett át semmiféle előzetes ellenőrzésen, így alkalmas lehet a Kispest-szurkolók félrevezetésére.
  • hozzászólás // a poszthoz kizárólag előmoderációt követően lehetséges hozzászólni. Az előmoderáció működéséről itt olvashatsz bővebben.
  • amennyiben // semmiképp sem bírod ki azonnali közlés nélkül, ajánljuk figyelmedbe a Kisközt, mint lehetőséget.
  • időegyenleg // a poszt megírása, a képkeresés, az osztályozókönyv legyártása, a táblázatok, grafikonok, háttéradatbázisok frissítése és az egyéb adminisztráció 7:50 és 9:47 között 1 óra 57 percet vett igénybe.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||