Mastodon

Poszt helyett minden egyéb Kövesdre

Hányszor, de tényleg hányszor megfogadtam: nem megyek másnaposan meccsre, mert a meccs az ünnepnap, és abból csak egy van egy héten, sört kóstolni viszont bármikor lehet. (Egyszer érdemes lenne megvizsgálni, hogy melyik, végül betartatlan fogadalom hangzik el legtöbbször a szurkolók szájából. Részemről az “ide se, jövök többet” a legerősebb tipp.)

Ha az ember másnapos, akkor a meccsen is csak kókadozik, szóval most (fél kilenc van) jöhetnek a kávék és az egyéb népi praktikák. Tizenegytől fakó az akadémián, háromnegyed négytől pedig Feri és a Csapat. Ha másnaposka vagy, akkor ez egy hosszú nap lesz.


Keretes // a tegnapi palotanegyedi Békemenet emlékkocsmatúra állomásai a jegyzőkönyv kedvéért:

[1] Ha valakit érint: a Kraken nem zárt be végleg, viszont nem is éri meg jelenleg kinyitniuk. A pince bérelhető rendezvényekre, ahogy tegnap is kibérelte valami egészen furcsa szervezet. Mi csak kellemetlenkedni voltunk lent, mert megörültünk, hogy nyitva vannak.

[2] Basszus, itt tudtam meg egy plakátról, hogy tegnaphoz képest tegnap, vagyis 22-én volt a Kontroll Csoport 40. szülinapi koncertje. Picsába. (Nem én vagyok, aki valamit akar.)

[3] Amióta kitört a Nagy Magyar Sörforradalom, nagyon kevés ehhez a sörhöz fogható élményem volt. Nyilván az Armando-féle Grabanccal kezdődött, és annak is a felülmálnázott ünnepi kiadásával, ami sajnos nem került fixen gyártásra. Aztán jött a RothBeer Távoli Galaxisa, a Fehér Nyúl első, majd másodikszériás Rafája, a Lacto Acid Bacteria, vagyis a LAB és a Braindance a Rekettyétől, a Magyar Uborkasaláta a Mad Scientisttől, a Monyo nálam nagyon betalált Sour Rise-a, vagy akár az Ugartól a tengersós illatával az orrot is kiszárító Green Speedo, és a reménykedés, hogy ezek mindig, vagy legalább elég sokáig elérhetőek lesznek. Nem úgy, mint a Horizont Pilot sorozata, és abból is kiváltképp a Pilot Series #15 A NÉGYZETEN – Red & Blackcurrant Sour Ale, ami egyszerűen fenomenálisan finom volt.


Na, mindezt leírni, fellinkezni egészen feldobott, nem is érzem nehéznek a fejem. A gyomrom igen, de a fejem nem, és ez már jó alap a naphoz. (Szerencsére az okosizzót még korábban felprogramoztam, hogy igazodjon a kinti időjáráshoz, és ahhoz hasonló fényhatásokkal operáljon.) (Remélem nem jelentget rólam haza, Kínába. Elég nekünk a saját kormányunk.) (Használj te is Signált, és csökkentsd a kockázatokat, hiszen két ember beszélgetése csak arra a két emberre tartozik.)


Szóval, meccs. Supka ellen Ferivel, vagyis ajvé. Komolyan. Supka tipikusan az az edző, aki nem kocáztat a szükségesnél és kellőnél többet, viszont amit nem kockáztat, az általában egy stabil alapot jelent. Tehát, ha Feri nekimegy, akkor nagy valószínűséggel kikapunk, mert mi lehet kényelmesebb annál, mint az eszetlenül rohanó, középen szétszakadó Honvéd ellen játszani? Láthattuk múlt héten.

Ez a Mezőkövesd egyáltalán nem rossz alapanyag, az NB I. hektikusságával számolva tényleg bármi megtörténhet velük, és nyilván, a gyökértelenségük miatt reménytelen, hogy tartósan megragadjanak (paksi sztori csak egy van, azonban ott tettek érte, hogy tényleg legyen történetük), azonban amíg itt vannak, és amíg van mögöttük háttér, addig számolni kell velük, mert tényleg kellemetlen egy banda. Pláne nekünk.

Bakker, megint elcsesztem az időt (posztírást) a sörökre (keretesre), Bognár spori fújásainak leválogtására, és a meccsről beszélésre, valamint az Ultras30-ra (mocskos, Pagliuca!) már nem maradt, mert közben indulni kéne az NB III-ra, hiszen:

Az idei cél: 61/75, mert a Makó-Honvéd (NB III) és a Felcsút-Honvéd egy napon lesz. Ja, és ezek csak a tétmeccsek!

Bp. Honvéd – Mezőkövesd
Bozsik stadion, 15:45
vezeti: Bognár Tamás (bajnokijai a Honvéddal)


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||