Mastodon

21:08-as hír: Sándor távozik!

A mai napon Torghelle Sándor, közölte klubunk vezetésével, hogy a tavaszi szezont egy másik klubban kívánja megkezdeni. (honvedfc.hu)

22:08 Egy órával a bejelentés után ennyit tudunk, ha valami történik, frissítünk.

22:09 Az első Hubertus.

Torghelle Sándor 2012. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubbal, de ha a játékos az őszi szezon végén külföldre akar igazolni, akkor a Honvéd nem gördít akadályt a távozás elé. (honvedfc.hu, 2011.09.30)

22:20 Az érkezésekor megjelent hír sajnos semmilyen támpontot nem nyújt arra nézve, hogy itthon, vagy külföldön folytathatja a pályafutását.

~ 2012.01.09. ~

11:54 Egyelőre még semmi újabb információ, a Videoton és a Ferencváros (!!!), mint lehetséges célpontok csak pletykaszinten szerepelnek a sajtóban.

11:59 Annyi bizonyos, hogy a kispesti szurkolókat mélyütésként érte a távozás híre. Illetve nem is magáé a távozásé, a külfölddel mindenki kibékült ősszel a lelke mélyén, inkább az itthoni klubváltást nem értenék meg.

12:07 Hemingway úr blogjának egy részlete a pepsifociról:

Torghelle Sándor tegnap bejelentette, hogy távozik Kispestről. Ő úgy lett a Budapest Honvéd játékosa, hogy addig akar nálunk játszani, amíg egy megfelelő külföldi szerződést nem kap. Viszont többször kijelentette mindannyiunknak, a vezetőségnek, szurkolóinknak, hogy más magyar csapatban nem kíván szerepelni. Ugyan, ahogy mondják, egy szóbeli megállapodás annyit sem ér, mint a papír, amire nem írták le, szurkolóink nagyon remélik, hogy Sanyi egy szavahihető ember. Én is. Ha mégsem tartaná a szavát, ugyan haragudhatnánk rá, de nagyon nem szabad. A modern labdarúgás csak a pénzről szól, és kevés olyan vezető, edző, játékos, vagy ügynök dolgozik benne, aki képes időnként más értékeket is felvállalni. Azért remélem, a kispestiek nem fognak szeretett Sanyiukban csalódni.

16:23 Az 1909.hu ikonológiai eszmefuttatása Sanyikáról, akiből könnyen lehetett volna valódi legenda nálunk.

~ 2012.01.10. ~

11:58 Sanyi aláírt a Videotonhoz 3 és fél évre. (nso.hu)

“Szeretném a legtöbbet kihozni magamból a Vidinél, és bizonyítani a szurkolóknak. A célom, hogy játékommal és góljaimmal segítsem a csapatot, hogy minél eredményesebben szerepeljen minden fronton.” – nyilatkozta röviden honlapunknak Torghelle, aki szerdán együtt utazik a csapattal a spanyolországi edzőtáborba. (vidi.hu)

14:08 Az első interjú, immáron Videoton-játékosként: (nb1.hu, részlet)

– Sokan most árulónak tartják Kispesten…
– Pedig nem vagyok az. Tudom, hol nőttem fel, honnan indultam, tudom, melyik klubnak köszönhetem a legtöbbet. Volt egy olyan pont a mostani szerződésemben, hogy bár nyárig szól, de ha télen megfelelő ajánlatot kapok, akkor távozhatok. Nos, a Videoton ajánlata megfelelő volt.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||