Mastodon

Elmentek ti a jó büdös francba! (Többszörösen átírt és finomított címadás.)

Csődbe ment, bocs, nem, csődbe vitték a Haladást.

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.

A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt.

Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott. 

A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III.-as nevezését – amit ideális esetben – a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatna meg.

via haladas.hu

Akkor erről ennyit. Az M4 Sport kommentár és hátterezés nélkül közli a tényt miközben a Haladás szurkolói kapaszkodókat keresnek a saját szurkolóságukban, az ellenfelek szolidarítanak, a barátok bánatosak és együtt sírnak, a szurkolói oldalakon pedig pár idióta fradista örömködik, miközben a döntő többség sajnálja a történteket.

Ilyen az Új Magyar Futball. A Nemzeti Sporton, az M4 Sporton, a Nemzeti Sportrádióban, a KESMA egyik lapjában sem fogsz arról olvasni, hogy hogyan verte szét az Orbán-Mészáros-rendszer a Haladást, hogy mennyit számít, ha beházasodsz a Pénztáros házába, és mennyit, ha válásra adod a fejed. Ebben az esetben elsődlegesen egy vasútépítő és a kapcsolt cégek munkásai és a vasúttal közlekedők mellett a Haladás szurkolóit ültették fel a rezsim szopórollerére. A személyes bosszú mindig és mindenkor előrébb való, mint a hagyomány, és a Haladás csupán 105 éves volt abban az országban, ahol simán csináltak az őskispesti Puskásból felcsúti legendát.

Nincsenek csodák.

Azon a napon, amikor a Haladás hivatalosan is csődbe ment, a kormányzati üzeneteket szajkózó propagandisták egyike szimpla összekacsintós rasszizmussal jelentkezett az interneteken. Azzal sem törődve, hogy mindeközben ugyanott az MLSZ tökre európai módon viselkedik, és alig pár nappal azt követően, hogy – többek között – Gréczy Zsolttal közösen állt bele a Fradi kampányába: (megjegyzés: az ilyen emberektől is szar ez az ország. és igen, azért mert eleve szar emberek, akiket megdobtak egy nagy eléréssel.)

De ne menjünk ilyen messzire az akkorésmostozással:

  • 1975: kupadöntő és vereség az Újpesttől.
  • 1983: a Haladás egyik legnagyobb sikereként megnyerik a Nehru kupát Indiában.
  • 1993: kupadöntő és oda-vissza döntetlen után, tizenegyesekkel vereség a Fraditól.
  • 2002: kupadöntő és ismét vereség az Újpesttől.
  • 2009: friss feljutóként bajnoki bronz az NB I-ben.
  • 2024: NER és megszűnés.

Magyarország – így szeretlek.


Ma ilyen hőbörgős nap lesz, mert ha minden igaz, ma kijönnek az idei bérletárak, és ahogy szoktuk, kontextusba helyezzük őket a mihez képest drága/nem drága vonalon. Az egyéni érzetbe nem szólunk bele, azt mindenki maga dönti el, hogy neki mennyi fér bele, és mennyi nem.


címlapkép // Haladás B-közép @ Facebook

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version