Mastodon

Ami a hivatalos kommunikációból kimaradt

Kozármisleny – Honvéd 2-0

Természetesen a Hivatalos Galáriában nyoma sem lehet a valóságnak. Már amennyiben veszítünk. A címlapkép természetesen a szurkolók, hiszen valahova nyalni kell, utána egy ölelkezős-fogadkozós az öltözőből, bármi, a lényeg egyedül az, hogy ne derüljön ki: vesztettünk. Még a galéria címe is csak ennyi: klubnév1-klubnév2 dátum, mindenféle eredmény nélkül.

A címlapképünkön viszont egy olyan jelenetet láthattok, ami a Hivatalos Kommunikációban soha nem jelenhetne meg: a lehajtott fejű játékosok, ahogy próbálják eljátszani a bánatost, miután felmosták velük a pályát egy utolsó, világvégi faluban. Ráadásul egy olyan edzővel, akivel tavaly szinte képtelenek voltak nyerni.

(A győzelem/vereségkommunikációról hosszabban okoskodtunk a Hétvégi Kötekedő podcast legutóbbi adásában. Tessenek összevetni az ott elhangzottakat a most történtekkel.)


Bármit lehet

Jah, ott álltak, mert Szabó Alex csapatkapitány kihozta a csapatot, hogy aztán maga Szabó Alex csapatkapitány jöjjön oda a kerítéshez és álljon némán, miközben kapják rendesen. Addig megvolt neki, hogy a csapatot minden körülmények között ki kell hozni, azonban ennyi és nem több. Mondandója már nem volt – és nem is lehetne.

Mégis, mit fogadnánk el két-három-négy-öt ilyen év után?

Nem ciki kurvára egy Benczenleitnernek, vagy a többi díszpéldánynak? Itt rohadnak évek óta, némelyik kurva nagy sztárnak hiszi magát, csak mert tizenévesen milliós fizetést kap, jóval többet, mint a miattuk többszáz kilométert utazó szurkolók döntő többsége, és cserébe ennyire képes. Egy beleszarok teljesítmény, majd egy három percig kivágott bánatos fej.

Egy burokban élnek, ha azt hiszik, kurvajó amit csinálnak. Ha itt, Kispesten nem megy, akkor majd átigazolunk máshova, ott ugyanúgy jön a fizetés, és ugyanúgy futballisták leszünk. Az, bzmg, futballisták.

A Nagy Sztár, de a fizetésével állítólag elégedetlen Bocskayt talán elviszi idén a Kecskemét. (frissítés: elvitte) Az átigazolási szezonban a kutyának sem kellett, aztán ahogy szorul a hurok egyes csapatoknál, próbálják behúzni a váratlant.

Simán kinőtték az NB II-t – gondolják páran magukról, miközben csapatként az NB II középmezőnyénél képtelenek előrébb lépni. Kerezsi talán kimagaslik, nyilván, de a többiek? Egy Krajcsovics például milyen alapon ugrál, és baszik ki legalább két csapattársával? Mit mutatott eddig? És a többiek?

Ha ennyit akarnak beletenni, el lehet takarodni. Szeptember elejéig tart az átigazolási szezon, lehet rontani a levegőt máshol, egyáltalán nem kötelező Kispesten játszani. Vagy nem kellenek sehova? Az NB III meg már derogálna? Milyen alapon képzel bárki többet magáról, mint ahonnan talán megkeresik?

Persze lehet maradni is, mert úgyis minden mindegy. Következménye semminek nem lesz. A klubházon belül ott a safe space, a buksisimogató, legfeljebb pár hetente el kell viselni három perc közvetlen anyázást. A legnagyobb baj sajnos az, hogy

cél nélkül lébecolnak, miközben szarnak a fejünkre.

Undorodom az egésztől.

Mi a francot tiszteljek ezekben? A korukat? Hogy némelyik fiatal? És? Fiatalon is lehet valaki agyhalott, lehet valaki tróger, lehet valaki és a többi. Ahogy Várhidi Péter nagyon helyesen megállapította: a kor nem érdem, hanem állapot.

Néhány régi szurkolónk szokta mondani, “én soha nem szidnám a csapatot”. (Nekik egy Sigér egészen új szint.) Megértem őket. Én viszont nem ilyen vagyok, én már abban a világban nőttem fel, ahol fogyasztóként jogaim vannak. A magyar profi fociban gyakorlatilag állami alkalmazottak játszanak*, vagyis a megrendelőjük, a foglalkoztatójuk végső soron én vagyok, ahogy a fogyasztójuk is. Ugyanígy a rendőrnek, a tanárnak, a miazmásnak, akik felé nyilvánvalóan lehetnek elvárásaim.

Ha a magyar államnak megéri mondjuk egy Benczenleitner balfaszkodása, akkor itt nagyon nagy a baj, és felejtsük el, hogy a magyar futball valaha saját jogon termel ki egy válogatottat. Mert ha ez a hátország krémje, akkor jöjjenek inkább a Negók, az sem baj, ha nincs magyar nagymamája, elég, ha akad egy olyan ismerőse a Facebookon, akinek van.

Be lehet sértődni ezeken a mondatokon, de ugyanúgy leszarom, ahogy ők minket. Pont Rizs mesélte a meccs első perceiben, hogy amikor másodszor találkozott Hemingwayjel, mert az első még Győrött volt a DAC pályáján, akkor elmondta neki, mi akkor is itt leszünk, amikor ő már nem. És ahogy ígérte, itt voltunk, tizennyolc évvel később, Kozármislenyben, a halál f*szán, az NB II-ben. Tényleg leszarom a Krajcsovicsokat, majd jön belőle egy másik, aki vagy működik vagy nem, legfeljebb az is eltakarodik, én a nevét is elfelejtem, de újabb tizennyolc év múlva még mindig itt leszek, és megnézem azt, aki talán pont ma, ezekben a napokban született. Hátha.

Ez a nagy különbség, barátaim.

Hogy egy példával is illusztráljam: 2013-ban a bábolnai Mekinél Vernes kérte számon rajtam egy leírt mondatomat. Az mindegy, hogy valamit nyilvánvalóan nem értett, vagy csak képtelen volt felfogni, a lényeg, hogy bántotta, és azért bántotta (akkoriban), mert abban a keretben (szinte) mindenki nyerni akart. Szombathelyen pont Rikárdó góljával lett meg a bronz. Alig tizenkilenc évet vártunk előtte egy újabb bajnoki éremre.

Az a kemény, hogy sok mai archoz képest Vernes még a tróger korszakában is futballistábbnak tűnt.

*_ az MTVA által fizetett közvetítési pénz bőven a piaci érték fölé van árazva, az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. befizetései szintén nem piaciak, az államtól kapott egyéb támogatások (kiemelt akadémia, TAO, stb.) szintén messze vannak a piactól, és ezek együtt adják a Honvéd költségvetésének jelentős részét.


Taps egy

(…) korábbi akadémistánk Vernes Richárd, akinek ezúttal is edzéslehetőséget biztosítottunk a tavasz folyamán a második csapatunknál, majd a támadóval a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk, így az idény hajrájában, az utolsó három bajnokin pályára is léphet az NB III-as együttesben.

Ismét piros-feketében (honvedfc.hu, 2024.05.11.)

Ha már úgyis szóba került, akkor a Honvéd hivatalos felületein máig ez az utolsó információ Vernes Rikárdóról. Ehhez képest ebben a szezonban újra játszott a fakóban, majd a Tatabánya ellen a padra ült a nagycsapatban, és tegnap, Kozármislenyben 1-0-nál Csertői beküldte, hátha talál egy gólt.

Egy hónap nem volt elég arra, hogy a klub a nyilvánosság felé is rendezze Vernes státuszát. Persze, mert kurvaciki lenne, hogy nem tudunk igazolni, hanem inkább felhozzuk a fakóból az utolsó meccsekre pont a fakó benntartása miatt oda igazolt egykori játékosunkat.

Taps.

megjegyzés: Vernes utoljára 2016-ban játszott a Honvéd nagycsapatában. Abban az évben bajnokok lettünk. Tehát Lovric visszavonulása és Bobál távozása után újra van bajnok a csapatban.


Taps kettő

Három forduló is elég volt ahhoz, hogy meccshátrányba kerüljünk a feljutáshoz (9 vs 4 pont), és meccsen belülre a kieséshez (1 vs 4 pont) képest.

Taps.


Parasztok

Önjelölt illemtanárokból rendszeresen előjön, hogy a másik klubokkal, illetve a másik klubok szurkolóival tisztelettel kell bánni. Aztán az ember lemegy egy sehonnai faluba, Kozármislenybe, és azzal szembesül, hogy a helyi parasztok – miközben hozzájuk sem szóltunk – indulabuszoznak egy Kispestnek. Érdekes, a parkolóba már egy se jött oda könnyes szemmel integetni. (A klasszikus időkben könnyen lehet, hogy a kijáratnál ezeket bevárta volna néhány sértődékenyebb kispesti.)

Egyébként annak a klubnak a szurkolóiról beszélünk, amelyik pár napja egy egészen menő mezbemutatót tartott “A foci mindenkié” üzenettel:

A vicc, hogy valójában nekem derogál ezekkel a parasztokkal foglalkozni. Egyszerűen szinten aluliak számunkra, viszont legalább megerősítve érzem magam, hogy innentől a tisztelet bármiféle jele nélkül beszélhessek erről a klubról és a szurkolóiról.

(Maradunk ennél az alaknál:) ezeknek a parasztoknak tényleg minden kurvára mindegy, hiszen ez csak egy Kozármisleny, ahol az sem baj, ha nem NB II, hanem csak NB III, vagy megye. Egykutya. Legfeljebb majd kevesebben járnak ki.

Parasztok, igazi parasztok.


Iparosmunka deluxe

A Fardi az új mezszállítóját bevezető kampányával elindított valamit a magyar fociban. Az Újpest szintén gurított egy menőt, majd ahogy az előbb láthattuk, jött a Kozármisleny. Egy napra rá pedig mi:

Tíz éve Macronban, erre egy katalógusból is szabadon elérhető idegenbeli(!) mezt mutatnak csak be a nagy évfordulóra, és azt is letudják második körben a gólörömök fotózásának werkjével. Gólöröm, bzmg, gólöröm, két nappal Kozármisleny előtt.

Zsenik.

A videón a nem bejelentett Vernes is feltűnik

Osztályozókönyv


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version