Mastodon

Késő őszies idő, kupameccs, Dél-Pest Dél-Buda ellen

Kelen – Honvéd @ Kelen pálya, 15:00

Nagyon szurkoltunk a sorsoláskor, hogy egy kellemes vidéki ellenfelet kapjunk, egy sosem látott pályán. Például a Balatonfüred elég jó lett volna. Szeptember közepe még simán strandolósnak tűnt, hiszen a sorsolás napján harmincplusz fok volt az országban. Akkoriban a franc se gondolta volna, hogy szeptember közepén elő kell venni a kabátokat.

Erre kaptunk egy budapesti ellenfelet, ami legalább vonatos túra, ha valaki Dél-Pestről jönne (indulás: 12:57 a KöKiről), és ennyi. Az idő elszaródott, esőt, szelet mondanak mára.

Aranyos a Kelen, meg tisztelendő amit és ahogy csinálnak, azonban számunkra egyáltalán nem érdekesek. Ráadásul a Kocsmablog és a Kocsmaturista tematikus térképeit átnézve, illetve az illetékesekkel beszélve, igazán érdekes hely sincs nagyon a környéken. A Nádas a Fehérvárin sopronis hely, ami sokunknál gyakorlatilag kizáró érv, a Pista néni pedig az ellenkező irányban van.

A meccs természetesen totálisan érdektelen. Szórakozzunk egy jót, és jussunk tovább. Ki kell jönnie az osztálykülönbségnek.

Valamint lássunk egy Nagy Visszatérést: Kesztyűs Barna újra inda Honvéd!

A Microsoft AI szexista gépgenerátora ezt dobta a következő feltételre: “kesztyűs barna roy lichtenstein stílusában”

Aztán lehet, hogy lesz debütálás, például Farkas Balázs csatárember személyében.

És nagyjából ennyi. Legfeljebb egy apróság, hogy itt is toljuk az ötvédőt, vagy azt a Kövesd ellen vetettük csak be, miután összeszartuk magunkat az NB II. utolsó előtti helyén?


_személyes rész

Apai nagymamám ága kistétényi (északról-délre Dél-Budán: Albertfalva, Budafok (vagy Promontor), (Kelenvölgy 1896-ban nem volt önálló település, általában Budafokhoz sorolták), Kistétény, Nagytétény), míg a másik ág pestszentlőrinci. [Térkép 1926 körül, ami sajnos Budafokkal véget ér.]

Vagyis a mai meccs két szomszédos város meccse is lehetne nekem, ha nem születek Kispesten, és nem szurkolna az egész család a Kispestnek úgy kilencvenplusz éve. Bőven azt megelőzően, hogy a nagypapám megismerte volna a nagymamámat.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version