Mastodon

Nem jutott eszembe cím, viszont reggel óta azt dúdolom magamban, hogy „Denver, dinó jóbarát, ősidőkből szól hozzád”

Csákvár – Honvéd @ Csákvár, 17:00

Igazából csak kérdéseim vannak a meccs elé:

  • marad az 5-2-3, középcsatárban Holmannal, vagy 5-3-2 lesz? Egyáltalán alkalmas a keretünk az ötvédős rendszerre?
  • Lőrinczynek és Holmannak lesz egyszerre helye a pályán?
  • Hangya játékra alkalmas?
  • ki lesz a három belsővédő (már ha ötvédős)?
  • kik lesznek a kvótafiatalok? A kötelező 2005 után születettet bevállalják Szabó Tiborral a védelemben, vagy Simon Benedek csatárkodja végig a meccset? (Ebben az esetben Medgyes és Farkas, illetve Holman mennyi időt kap?)
  • Kesztyűs felépült? Ha Lőrinczy/Holman van, akkor ki lesz a másik két ember a középpályán? Sigér? Csilus? Keresztes? Kocsis Gergő? Nyitrai? Esetleg a felépülő Átrok?

Egyelőre nincs elég adatunk ahhoz, hogy bármit mondani merjünk Laczkó mesterről. Soroksáron Fórizs mániájával, a 4-4-2-vel aláztak minket porrá (Holman és Lőrinczy negyven percet együtt a pályán), a Mezőkövesd ellen – Holman hiányában – 5-3-2-t játszatott, a Kelen ellen, mivel a kupában nincsen semmiféle játékoskvóta 5-2-3-at, középen egy félidőt Holmannal, majd egy félidőt Lőrinczyvel. Három meccs, három teljesen eltérő felfogás.

fformaptellenféledzővége
14-3-31BudafokCsertői3-3
24-3-33TatabányaCsertői1-0
34-3-30KozármislenyCsertői0-2
44-4-20AjkaKamber1-2
54-4-20SoroksárLaczkó1-3
65-3-23MezőkövesdLaczkó2-1
MK035-2-3GYKelenLaczkó5-1
félkövérrel a hazai meccsek

Közben mesterezem itt Laczkót, de basszus, lehet, hogy az 1986-os születésű Buksi az első kispesti edző, aki fiatalabb nálam? Ennek gyorsan utána kell járnom.

A válasz nem, sőt, nagyon nem:

  • Pinezits Máté 1984-es,
  • a mostanában beugró Kamber 1983-as,
  • Tam Courts 1981-es,
  • Hantus 1980-as.

Szóval Courts volt az első.

kapcsolódó tartalom // Ja, Laczkóról is elég sokat beszéltünk a legutóbbi Hétvégi Kötekedő podcastben. Ha van időtök, hallgassátok, iratkozzatok fel, és minden egyéb, amit ilyenkor szokás.


A mai meccshez kapcsolódó minden lényeges információt összegyűjtöttük egyetlen posztban: mégpedig ebben.

Amennyiben a Honvéd hivatalos felületeiről próbálnátok meg tájékozódni, akkor pár órával az indulás előtt (8:45-kor) annyit tudhatsz meg mindössze, hogy a női csapat hősiesen helytállt a címvédő ellen. Mindenképp becsüljük meg, hogy információkkal meg sem próbálnak téged összezavarni*. (Viszont a meccsről beszámoló anyag, bár tartalmazott egy azóta javított tárgyi tévedést, végül egészen olvasmányosra sikeredett, már annak, aki szereti az ilyesmit olvasni és nem olvad le tőle az agya. Cserébe kellően rövid. Sajnos azonban még mindig visít róla, hogy a szerző, vagy a posztot élesítő személy az életben nem látott vagy használt készségszinten szerkesztőségi rendszert. Valamint az egy mondatra eső modorosságok és nemzetisportizmusok száma legalább kettő. Sarat állni a zöld-fehér együttes ellen. Legőszintébb sajnálatunkra, az ilyen apróságok ellenére is rohamos a fejlődés. Pedig óriási rajongói voltunk az Új Honvedfc.hu-nak. Ha így haladnak, akkor szimplán csak emberi fogyasztásra alkalmatlan lesz az oldal, és nem az elmúlt napokban megismert mókás-vicces.)

*_ a szűk családtagokon kívül szinte senkit sem érdeklő Honvéd–Fradi női bajnoki – izé – beharangozója egy nappal a meccs előtt kint volt. A játékosok családjánál valamivel többeket érdeklő Csákvár–Honvéd nem női bajnokiról viszont még a meccsnap reggelén sincs kint semmi azon kívül, hogy korábban már kétszer játszottunk velük. Olyan apróságok, mint a meccsidőpont, helyszín, miazmás egyáltalán nem lényegesek. Arról ne is beszéljünk, hogy a női focinál szintén több ember megmozgató fakó a héten játszott egy meccset, ma is játszik egyet, és egyikről sincs egyetlen szó sem a Honvéd oldalain. Egészen nevetséges szinten mozog a klub hivatalos kommunikációja. Belerúgni sincs értelme, annyira látványosan megadta magát. (Így már csak puszta élvezetből csináljuk.)


_profi rendőrség, profi szövetség

Az előző idényben egy nappal előre hozták a kozármislenyi meccsünket, mert azon a hétvégén a Pécs is otthon játszott, és a helyi rendőrség úgy érezte, nem képesek mindkettőt egyszerre biztosítani.

Ehhez képest a Fejér megyeiek simán bevállalták, hogy 16:30-kor Felcsúton a Videoton, 17:00-kor, a szomszéd településen, Csákváron pedig a Videoton szurkolóival remek viszonyt ápoló Kispest játsszon.

Csákvár két úton közelíthető meg Budapest felől:

  • nullás, majd hetes, viszont akkor Székesfehérváról Lovasberényen át kell menni, vagyis pont arra, amerre a Videoton szurkolói ugyanakkor Felcsút felé,
  • vagy Budapesten keresztül, az egyesről Bicskénél le, viszont akkor a felcsúti vendégszektor előtti körforgalomban történik az elosztás: egyik irányba a Videoton, másik irányba a Kispest.

Nyilván nem lesz semmi, viszont ennél jóval kevesebbért is rendeztek már át versenynaptárat Magyarországon a hatóságok.


_egyéb

Csodálatos színek (kép: World Events Productions, Calico Entertainment / Wikipedia)

Az megvolt, hogy a címben idézett Denver, az utolsó dinoszaurusz című rajzfilmsorozat magyar főcímdalát Vikidál Gyula énekelte?

A rajzfilmnek, illetve a főcímzenének semmi köze se Csákvárhoz, se a meccshez, tényleg semmihez. Csak úgy van.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version