Mastodon

Sikerült összhangba hozni a klub saját magáról sugárzott képét a csapat teljesítményével

Csákvár–Honvéd 3-1

(A tegnap után inkább aludtunk rá egyet, mielőtt billentyűzetet ragadtunk volna.)

  • Vernes, Kesztyűs, Bévárdi, Ihrig-Farkas, és Ene sérülés miatt hiányzott.
  • Laczkó nagyjából két hetet készülhetett együtt a – most már – teljesnek nevezhető kerettel, ráadásul a kupában ki is próbálhatta a játékosokat egy könnyű ellenféllel szemben.
  • Végül a kupában is kezdő csapatot választotta, annyi különbséggel, hogy Szabó Tibor kezdett Kulbachuk helyett belsővédőben.
  • Sima bukta.
  • Mindeközben az új sajtóosztály is látványosan elhasalt, hiszen még arra sem volt képes, hogy elárulja a szurkolóknak hol és mikor lesz a csapat bajnoki mérkőzése. És akkor még nem tudhattuk, mi vár ránk a meccs után. Annyit mondok: egy csoda!

_korlátozott nyelvi képességek

Állítólag Rossi azért vette maga mellé Buksit, mert beszél olaszul, és a mister közismerten lusta a nyelvek területén. A történet egészen sokáig hihetőnek tűnt, aztán Buksi megszólalt.

Ezt nem hiszitek el, – és nem megsértve szegény fogyatékosokat – de ebben a videóban mintha két szellemileg visszamaradott beszélgetne egymással, vagy ami még rosszabb, hogy két fogyatékost figuráznak ki.

Mutatom a beszélgetés átiratát, a sűrű őzések és egyéb töltelékek nélkül:

Mennyire pecsételte meg a mérkőzés sorsát, hogy szinte végig emberhátrányban kellett játszanunk?

Nagyon nehéz emberhátrányban játszani, de az elején sajnos olyan hibákat követtünk el, amiket nem lehet elkövetni. Tehát, volt egy korai gól pontrúgásból, amit ki kell, hogy javítsunk, mert nem, nyilván nem erre készültünk. És utána, ahogy a kérdésedre válaszolva, nem nagyon lehet erre fölkészülni. Utána már nagyon nehéz volt a mérkőzésbe visszajönni. A kiállítás után.

Hogy látod, akár a ma látottak alapján, miben kell változtatni a BVSC elleni mérkőzésre?

Mindenben, de nagyon nehéz bármit is mondani, mert a kiállítás után egy emberrel kevesebben játszottunk. Szóval ez a meccskép, amit láttam most, az, az, nem nagyon tudok mit mondani a srácoknak, az első tíz percre tudok reagálni, és arra fogunk készülni, hogy ilyen hibákat, figyelmetlenség az első tíz percben ne legyen. Ezekre tudunk készülni, és mindenképp szeretnénk kijvavítani a hibánkat. Sajnálom, hogy a szurkolóinknak nem tudtunk jó játékot és szép eredményt mutatni. Megpróbáljuk kijavítani jövő héten.

El sem tudom képzelni, hogy miről szólhatott itt a magasröptű. És gondoljátok végig, ha Laczkó ezzel a nyelvi eszköztárral jelenik meg a csapat előtt, és próbál átadni valamit, akkor abból mi jó sülhet ki? Esküszöm, valóban szorítok azért, hogy amit itt láttunk, az csak lámpaláz és a kamerának szólt, és Buksi ennél jóval több szellemileg.

Egy másik instant klasszikus: Szalacsi Sándor és az objektum

A Nemzeti Sport gyakorlott tudósítója szerencsére lefordította nekünk Laczkó magvas gondolatait:

A kiállítás miatt nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés. Sokkal figyelmesebben, koncentráltabban kell futballoznunk az első perctől kezdve. Apróbb sérülések miatt több meghatározó játékosunk hiányzik, velük kiegészülve jobbak leszünk.

_a taktikáról

Az első gólt a 7. percben kaptuk, és ugyan a kiállítás csak a 20. percben volt, valami elképzelést azért fel lehetne vázolni a játékunkról. Nos, ha a Honvéd hivatalos felületén keresnénk a kezdőcsapatot, a felállást, a cseréket és minden ilyen finomságot, akkor csalódnunk kell, mert abból az általános iskola (és akkor megengedő vagyok) felsőtagozatos diák számára is gyenge közepes dolgozatból, amit a Honvéd a mérkőzésről kirakott, egyszerűen nem derül ki. Igen, a Honvéd képtelen volt közölni a Csákvár ellen játszó csapat összeállítását. Helyette ilyen csodálatos mondatokat olvashatunk: [Az eredeti anyagot természetesen learchiváltuk.]

„A 20. perctől emberhátrányban játszott férfi labdarúgócsapatunk, ezt pedig nem bírtuk el Csákváron.” – ez valami új trend lehet, hogy férfi, fiú, lány labdarúgócsapat. Értem én, hogy korrektség, azonban ha tisztességesen töltenék meg anyagokkal a klub felületeit, akkor teljesen egyértelmű lenne, hogy mikor melyik csapatról van szó. Egyelőre azonban odáig is képtelenek voltak eljutni, hogy elárulják, hol és mikor játszik bajnokit a férfi labdarúgócsapat?

„Magabiztosabban kezdte a mérkőzést a Csákvár, olyannyira, hogy egy baloldali beívelést követően Szalai góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést a hazai csapat.” – nehogy megkavarodjatok, és a mérhetetlenül összetett mondat végére elfelejtsétek az elején közölt fontos információkat, ezért, és a biztonság kedvéért kétszer is szerepel alanyként a Csákvár, illetve a hazai csapat.

Nem folyatódott számunkra jól a találkozó, a 20. percben elveszítettük fiatal védőnket, Pekárt, aki piros lapott kapott.” – uhhh, már megijedtem, hogy valóban elveszítettük fiatal védőnket, Pekárt, de szerencsére csak piros lapot kapott. Ráadásul a mérkőzésnek egy olyan korai szakaszában, hogy a lapott kapott mindkét szava indokoltan múlt idő!

„A 39. percben Nagy növelte csapata előnyét, amellyel 2-0-ra vezetett a Csákvár a félidőben.” – az lett volna a csoda, ha Nagy úgy növeli csapata előnyét, hogy az nem ér gólt a Csákvár számára.

„A folytatásban ismét a hazaiak voltak eredményesek, a második játékrész 54. percében Haragos góljával már 3-0-ra vezettek a csákváriak.” – ez minimum két mondat a vesszőnél szétválasztva. Valamint azon is lehet vitatkozni, hogy a második játékrész 54. perce mit jelent? Nekem a hosszabbítás 9. percét, de lehet, másnak nem.

„Nem sokkal később, egészen pontosan a 65. percben jött a szépítő találatunk, Farkas lőtt a kapuba.” – ebből minden kiderül. Az összes gólról annyit tudtunk csak meg, hogy melyik percben született, és ezzel mennyi lett az eredmény. Konkrétan eddig a pontig nem szólt semmiről a cikk, és a későbbiekben sem fog. (A gólt természetesen fejjel szerezte Farkas.)

„Az emberhátrány ellenére is nagyot küzdöttünk, a gólunk után mi alakítottunk ki több helyzetet, de nem sikerült közelebb zárkóznunk, ezzel 3-1-re a Csákvár nyerte a mérkőzést.” – hagyjuk, feladtam.

Amúgy ennyi a Honvéd tejes beszámolója a mérkőzésről. Szinte az összes mondatot kiemeltem, egyéb tartalom pedig nem nagyon van benne. Viszont ami mégis, abban sincs sok szakmaiság:

képernyőkép: honvedfc.hu

A cikk szerzője vajon tudja, hogy az eredményközlésnél mi van a zárójelben? Mert ha nem, akkor elárulnám most neki, amolyan szakmai szolidaritásból: az első félidő eredménye. Esetünkben a 2-0.

Ja, és a kiállítvából hiányzik egy á, a Csákvár nevében pedig az u valójában egy v, tehát nem Aquital, hanem Aqvital. (frissítés: 24-én, vagyis kedd délelőtt még mindig ezek a hülyeségek olvashatóak a Honvéd hivatalos felületén.)

És még egy apróság. A modern billentyűzeteken három különböző kötőjel található, három különböző Unicode-kóddal, és három különböző jelentéssel, használati hellyel:

  1. kötőjel (Unicode: U+2011). Ez használjuk az elválasztásnál, a szótagolásnál, valamint az összetartozó szavak összekötésére.
  2. nagykötőjel vagy gondolatjel (Unicode: U+2013). (Jó, a gondolatjelnél kezdtem érezni a történet abszurditását.) Gondolatsorokhoz, közbevetésre, párbeszédek elejére, és igen, a mérkőző felek, illetve az eredmény közlésére. Utóbbi esetben nagykötőjelként, szóköz nélkül. Ismét csak vegyünk példát akár a Nemzeti Sportról, hiszen a nagykötőjel használata egy szabály.
  3. kivonás jele, vagy mínuszjel (Unicode: U+2212). A matematikában használatos, de nem akarom végképp megkavarni szegény kollegát vagy kolleginát.

Komolyan feltenném a kérdést: milyen referenciákkal jelentkezett ez a sajtós, és milyen szintű szövegértési képességekkel rendelkezik az, aki a referenciái alapján alkalmazta?

Ha nem velünk történne, esküszöm, óriási rajongója lennék az új sajtóosztálynak, azonban így, hogy igen, így rettenetesen kellemetlen. Nem elég nekünk a csapat szereplése, a klub működése, Sándor, még a nyakunkba kaptunk pár teljesen alkalmatlant, akiknek egyébént az elsődleges feladata, hogy velünk kommunikáljon. Tehát mi azt a klubot fogjuk látni, amit ők mutatnak felénk. Aztakurva, mi vár ránk.

Eddig legalább be tudták, vagy legalább megpróbálták becsomagolni a szart, most viszont már arra is képtelenek.

Az új sajtósok közül egyelőre a fotós-videós figurát láttuk működés közben. Őt Erdős Lászlónak hívják (az autóján is az Elmedia logója szerepelt), viszont ha rákerestek a nevére az interneteken (példa1, példa2), akkor ti is felteszitek magatokban a kérdést: mégis mit várnak a klubházban? A legendásan megbocsátó és nem felejtő szurkolói közeg, a közeg, ami arról híres, hogy tényleg bármin képes túllépni, szóval ez a közeg majd nem veszi elő a régi ügyeket?


_visszatérve a taktikára

Az mondjuk nem volt, mert ahogy Buksi is mondta, csak az első tíz perccel lehet érdemben foglalkozni.

Dúzs
Pauljevic, Pekár, Szabó A., Szabó T., Hangya (Benczenleitner, 57.)
Sigér Á. (Csilus T., 80.), Holman (Kulbachuk, 64.), Keresztes (Lőrinczy, 57.)
Farkas B. (Simon B., 80.), Medgyes

Ehhez képest egygólos és egyemberes hátrányban rögtön odahívta magához Kulbachukot, aki alapvetően baloldali védő, viszont a Kelen ellen középen játszott – majd rövid beszélgetés után mégsem cserélte be. Pedig Kulbachuk már mellény nélkül, mezben toporgott a partvonalnál.

Egészen az 57. percig, vagyis 3-0-ig nem nyúlt bele a meccsbe, pedig lehet, jobban jártunk volna. Három csere, Hangya, Keresztes és Holman le, Benczenleitner, Kulbachuk és Lőrinczy be – és azonnal szépítettünk. Nyilván nincs összefüggés, csak úgy mondom.

A mérkőzés képe alapján ugyanis megaláztak minket. És nem azért, mert emberhátrányban játszottunk, hanem mert nulla kommunikáció volt a pályán, gyakorlatilag senkin nem látszott a hajtás, nem lehetett semmiféle csapatmunkát észrevenni, nem volt senki, aki élére próbált volna állni, és hajtani a többieket. Szart bele mindenki.


_osztályozókönyv


címlapkép: pókhálóba ragadt szotyolahéj a csákvári lelátó korlátján.

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version