Mastodon

Napikispest 2024/09/26

Sajtófigyelő, osztályozókönyv, jegyelővétel

sajtófigyelő, tartalmasabb anyagok // (via reddit)

  • a vasárnapi meccsre a kanyar által szervezett félórás figyelemfelkeltő távolmaradásról szóló anyagot átvette szinte a teljes magyar sportsajtó, kivéve az államiak (M4, NSO): Sportal, nb1.hu, csakfoci, rangadó/24. Ezekből a Sportal cikkét érdemes elolvasni, mert abban további tartalmakat is találni.
  • hosszabb interjú jelent meg Pisont Istvánnal az nb1.hu-n. Kötelező olvasmány! Mint minden, ami Pisont.
  • Hemingway pár percet beszélt a Honvédról a Youtube-csatornáján. Rövid összefoglaló olvasható az elmondottakról például az nb1.hu-n. Egy idézetet azért idetennék: „Függetlenül attól, hogy mi lesz, annál rosszabb, ami volt az elmúlt öt évben, és még most is van, annál rosszabb nem lehet!” – vajon tudta, hogy ez vár a klubra, amikor eladta a Metalcomnak? Vagy nem tehetett mást 2019-ben?

osztályozókönyv vs Csákvár //

hatalmas lehet a csalódottság, mert a kiértékeléshez – másodszor a játékunk sokéves történetében – elégtelen mennyiségű válasz érkezett. Viszont az is van, hogy közben automatizáltuk a kiértékelést, és ezzel elvesztettük azt a képességünket, hogy egyedileg reagáljunk minden lehetséges helyzetre. Gyakorlatilag két lehetőség marad: vagy kiértékeljük ugyanúgy, ahogy eddig, és beletesszük az adatbázisba, vagy eldobjuk a meccset. Utóbbi esetben kicsit machinálni kellene az excellel.

Az eredeti tervünk az lett volna, hogy az első helyen végző Farkas (1,64 pont a lehetséges maximum 3-ból, 62 százalékos említésarány) megkapja a pontokat, a többiek pedig semmit, viszont ezzel csak azt értük volna el, hogy a kinullázott játékosok elveszítenek egy nullás értéket az év végén, tehát ettől jobbnak tűnik majd a teljesítményük.

Végül úgy döntöttünk, hogy fájó szívvel elfogadjuk, erre most ennyi válasz érkezett, becsillagoztuk, és beírtunk mindenkit.

Az éves összetett állását ide kattintva találjátok meg, azonban sok relevanciája nincs az NB II-ben négy vereséggel hét forduló alatt.


apró sikerek egy nagy klub életében //

  • másfél nap alatt sikerült kijavítani a klubhonlapon megjelent jegyinformációs posztban szereplő egyetlen hiperhivatkozást, és most már a jó, kifejezetten a BVSC elleni meccsre mutat. Kipróbáltuk. (A csákvári összefoglalóra továbbra sem jutott idő.)
  • viszont a Facebookon inkább a biztosra mentek, és nem a klubhonlap vonatkozó anyagát tették ki, hanem egy önálló bejegyzést készítettek, benne a helyes linkkel. Igénytelen, de legalább nem totális hülyeség.
  • és ezzel ennyi a sajtóosztály látható munkája a szerdai napra. Egy linkcsere és egy, az URL-t is beleszámolva 398 karakteres (az URL nélkül 320 karakteres) Facebook-bejegyzés, amit harmadik próbálkozásra csak sikerült vállalható formába hozni. (Ennek a posztnak csak a csákvári osztályozókönyves része 1058 karakter, és az adatbázisbarmolással együtt sem volt tíz perc.)

címlapkép: egyelőre AI-generált, azonban hosszabb távon ki fogunk rá találni valamit, amennyiben újra szükség lesz a napi Napikispestre.

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version