Mastodon

Tudjuk, hogy hol a helyünk

A szurkolók tájékoztatásánál minden fontosabb!

NB IINB IIInőiegyéb
hétfő3
kedd111
szerda
csütörtök12
péntek1
szombat1
összesen2234
cikkek darabszáma a honvedfc.hu-n

Az NB III-as csapat hétvégi meccséről van beharangozó (a nőiről is!), amiből nagyjából kiderül, hogy ki ellen, hol és mikor játszanak, azonban az NB II-es csapathoz ilyesmit már nem sikerült összehozni. Egy keddi, de csak szerda este javított jegyinformációs posztból kell nagy nehezen kihámozni a részleteket: „A mérkőzés napján a kezdés előtt három órával, 14:00 órakor nyitnak a pénztárak.” – vagyis, ha jól számoljuk, akkor ötkor lesz a meccs. És talán vasárnap. Legalább a Facebookra kikerült ma reggel egy időzített grafika: meccsnap van.

Egy hét nem volt elég arra, hogy a honvedfc.hu-n megjelenjen: vasárnap, 17:00, Bozsik stadion, Honvéd–BVSC. Nem több, ennyi. A lényeg.

Hétfőtől szombatig 11 cikket sikerült összehozni, vagyis nem jött össze a napi kettő sem. Karakterre meg sem merem számolni, mert ha levesszük belőle Kálmán történelmi cikkeit, amik hétről-hétre folyamatosan érkeznek a megszokott minőségben, akkor gyakorlatilag nem marad semmi a honlapon, csak egy plagizált anyag és pár, a rettenetes rövidsége ellenére is vállalhatatlan fogalmazásocska. A legutóbbiban egészen odáig süllyedtek, hogy leírták a tiltott szavakat: P****s A******a. Csak mondom, a Honvéd honlapján legfeljebb PAFC-ot írunk. Legalább saját magunkat ne gyarmatosítsuk.

A blogon hétfő és szombat között nyolc anyag jelent meg, közte több Napikispest, amibe az amúgy másnál különálló posztokat megérő történéseket gyúrjuk egybe. Megírva ugyanúgy megvannak, csak nem kapnak önálló anyagot. A karakterszámot inkább hagyjuk, és valószínűleg ugyanúgy tele van elütésekkel, mint a klubhonlap, azonban nem mindegy, hogy 300 karakterre jut nyolc, vagy 3000-re pár darab. (A Who the f*ck is csakblog 15 522, a Klubsajtó for dummies 11 767, egy átlagos Napikispest pedig 3500-6000 karakter. Ki lehet számolni, hogy a napi 400 karakter tempóra képes sajtónak mennyi időbe telne egy tartalommal is rendelkező cikk megírása. Amúgy esküszöm, Instagramon vagy hol csetelve is többet pötyög egy nap.)

Meccsnap van, de azt ne kérdezzétek, hogy lesz stream, mert nem tudom. Valószínűleg lesz, és talán a meccs kezdéséig a Honvéd is kegyeskedik elárulni, hogy hol. A fakó viszont hamarosan kezd (11-kor, most 9 óra van), és egyelőre szó sincs arról, hogy bárhol közvetítenék.

Két hete egyetlen edzői interjút nem olvashattunk, egyetlen játékost nem szólaltattak meg. Illetve hazudok, mert még Csákvár előtt megjelent a Facebookon egy videó, amin Lőrinczy és Holman makog valamit egy percben, majd Csákvár után, ahogy Laczkó próbálja reménytelenül keresni a szavakat. Ja, és a héten Medgyessel másfél perc, amit bár pár perce néztem meg, már elfelejtettem, hogy miről szólt. Írásban viszont semmi. Ezek kifejezetten Facebookra és Youtubera gyártott tartalmak. Gondolom az új kommunikációs stratégia részei lehetnek, ahol a közösségi, illetve videós platformokat fogják erőltetni rövid, pörgős anyagokkal, reagálva a megváltozott fogyasztási szokásokra. Ahogy azt a méréseik mutatják. (Francokat, itt egyrészt konkrét digitális írástudatlanságról van szó, másrészt fogalmuk sincs, hogy mi egy klubsajtó feladata. Hihetetlen, hogy két hét után is ragaszkodnak hozzájuk.)

Szánalom deluxe biturbó. Nézegessünk inkább Skodás képeket a Fortepanon:

Badacsonytomaj, kilátás a a tóra, a háttérben Fonyód hegye. Előtérben egy Skoda Octavia gépkocsi (fotó: Fortepan / Drimbe József)

A mai meccsel ebben a posztban foglalkozunk:


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version