Mastodon

Fórizs Sándor, takarodj Kispestről!

Honvéd—BVSC 0–1

(A címben indokolt a felkiáltójel, kedves klubsajtó.)

(A posztot közel első elindulásból, és kissé ittasan írtam.)

Amióta megjött, csak ártott. Minden sokkal, de sokkal szarabb lett. Ez az ember nem véletlenül nem kapott posztot sehol a magyar futballban, kivéve ott, ahol Leisztinger Tamás tulajdonos volt (Diósgyőrött is csak a női csapatot bízta rá!), vagy ott, ahol Leisztinger Tamás tulajdonos lehetett volna, vagy tulajdonos szándékozott lenni. Esetleg beszállt volna a finanszírozásba. Megjelent már a tárgyalások alatt, állítólag néha még az öltözőbe is bement rendezkedni, majd amikor nem jött össze a vétel, akkor általában úgy jártak el vele, mint a macskát szarni.

Ehhez képest ezt a Fórizst, már bocsánat, hogy így írom, szóval ezt a Fórizst sehol sem látták szívesen. És nem mert akkora kibeb*szott szaktekintély lenne, aki miatt az egész eddig magyar foci összeomlik, hogy bocsánat, állami százmilliárdokból a szart csináltuk, bezzeg a Sándor, hanem mert teljesen fogalmatlan, hozzá nem értő (itt a nárcisztikus-neurotikus f*sz/p*cs és egyéb szavakat húztam ki, és még célozni sem merek véletlenül sem bármelyikre), mindegy, nem akarom befejezni, mert nem akarok pereket a nyakamba. Komolyan, hogyan lehet erre az emberre egy Honvédot rábízni? Egy betonkockát se mernék, mert két perc alatt vagy összeveszne vele, vagy elrontaná.


Baromira nem egy Giordano Brunoról van szó, baromira nem arról, hogy emberünk rájött, mégis a Nap kering a Föld körül, és ezért máglyahalálra kell küldeni. Baromira nem egy Korszakos Zseni, akire értetlenül néz a birkanép, hanem egy konkrét szélhámos ebben a szakmában. Olyan nincs, hogy eljössz Kispestre, átveszed a hatalmat, majd a hatalmad alatt öt meccséből négyet elveszít a csapat a magyar másodosztályban, és simán kieső helyen áll a bajnokság negyedénél. Ilyen egyszerűen nem létezik.

Ha nekem lenne egy kurva gazdag haverom, és a mániám a nyílt szívműtét lenne, akkor bár hülyíteném sokáig, amikor mégis ott állok egy műtőben, egy feltárt ember előtt, akkor azért újragondolnám az életem. És a kurvagazdag haver helyében is. Már ha ott állnék, és nekem lenne ilyen haverom. Értitek.

Legfeljebb beperel a gecibe. (Természetesen képletesen értve, hiszen közszereplőként jóval többet kell viselnie egy átlgagembernél.) Legyen belőle nyilvánosság, társadalmi vita, álljunk ki az emberek elé. Mutassuk meg magunkat a pőre valónkban. Lehet, hogy veszítenék (biztos), de nem nekem lesz végem szakmailag egy életre, nem rajtam fog röhögni magát összehugyozva a Magyar Valóság.

Nem én b*sztam ki mindenkit válogatás nélkül, nem én hoztam hozzá nem értő embereket a klubhoz, én mindig itt voltam, és mindig itt leszek. Egy szánalmas, utolsó senki vagyok, de legalább büszke rá. Nekem ez a klub – és közösség – elképesztően sokat jelent, és ha ilyen – már bocsánat, és bocsánat az ismételt nagykötőjelért is – férgek, vagy nem is tudom, minek nevezzem emberek érkeznek ide kívülről, a tisztelet bármiféle jele nélkül, akkor hadd küldjem már el őket a halál véreres f*szára.

Na.

Ennyi csak jár nekem.

… — …

Legyen nyilvánosan dühös a szavainkért, leszarom. Nem vádaskodunk, csak tisztán gyűlöljük, és nem akarjuk, hogy tovább mérgezze a kispesti légkört. Álljunk ki az emberek elé, és mutatkozzunk be. A nyilvános térbe kényszerítés remek móka lenne.

Addig viszont morzézni tanítanálak titeket:

  • rövid: Fórizs
  • hosszú: Sándor

Fórizs Fórizs Sándor Fórizs Sándor Sándor Sándor Fórizs Fórizs Sándor Fórizs Fórizs Fórizs Sándor Sándor Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs / Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Sándor Sándor Fórizs Sándor Sándor Fórizs Sándor Fórizs Fórizs Sándor Sándor Sándor Fórizs Sándor Fórizs / Sándor Fórizs Sándor Sándor Fórizs Sándor Fórizs Sándor Fórizs Sándor Fórizs Sándor Sándor Sándor Sándor Fórizs Fórizs Fórizs Sándor Sándor Sándor / Sándor Fórizs Sándor Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Sándor Sándor Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Fórizs Sándor Fórizs Sándor Fórizs Sándor Sándor Sándor Fórizs Sándor Fórizs Fórizs

Ha valaki nem értené, akkor rossz tördeléssel a következőt olvashatja:

..-. —. .-. .. –.. … / … .–.- -. -.. — .-. / – .- -.- .- .-. — -.. .— / -.- .. … .–. . … – .-. — .-..

Esetleg lefordítva:

Forizs Sandor takarodj Kispestrol

Ennyike.


Itt nincs elmúltnyolcév, itt nincs Gyurcsány, itt Kispest/Honvéd van, itt nem lehet ekkorát hibázni. Itt nem lehet mindent megoldani úgy, hogy minden szarért az előző vezetőség, a szurkolók, a csakblog(!) a hibás. Itt én vagyok a felelős mindenért. Ezt jelenti Kispesten szerepet vállalni.

Ez nem a Diósgyőr női, a Vízművek sokadosztály, ez a Kispest (bocsánat: Kispet, esetleg Honéd, hogy a sajtórészleg is értse) férfi felnőtt. Itt előfordulhat, hogy valakit kétezren küldenek el az annyába (anyjába, nyilván, de ugye, sajtórészleg, mindenki számára érthetőnek kell maradnunk). Nahát. És ez a kétezer csak a helyszínen. A többiek otthonról vagy útközben.

És pont azok, akik elé nem merünk kiállni. Akiktől be vagyunk szarva, mert félünk tőlük, és inkább menekülünk a gazdatest felé, akire parazitaként rá vagyunk tapadva. Jajj, engem itt bántanak, jajj, jajj.

Könyörgöm, hogy érthetőbb legyen, térjünk vissza a szívműtéthez? Képzeljük el, hogy Sándor fekszik előttem, a vágás már megvolt, ott dobog a vakvilágba, én pedig megérkezem, mert én értek hozzá. Biccentek a nővérek felé: hajrá, lányok!, majd fogok egy szikét, vagy a franc tudja mit, és mielőtt megejteném az első bemetszést, kirúgom gyorsan a kórház takarítóját, a karbantartót, meg aki még szembe jön. Kezdhetjük a műtétet? Ja, inkább nem is csinálnám, hanem itt van egy ember, aki ugyan nem orvos, de látott pár Vészhelyzetet, szóval innentől ő lenne a frontvonalban. Mehet? Sándor vagyok, csókolom.

Kurva gyenge! Kurva gyenge!

Ordítja a páciens, majd egy pár csipogást, és egy hosszan sípoló hangot hallunk.

Köszönjük, Sándor!


_jajj, szegény Laci!

Nekem nincs A, B, pro, vagy f*szomtudja milyen diplomám, meg izlandi harmadvonalas tapasztalatom. Én egy egyszerű szurkoló vagyok, aki nem akarja felmenteni a játékosokat. Nem akarok elmenni abba az irányba, hogy a játékos soha, semmiért nem felelős, azonban tudom, mindig a fejétől bűzlik.

Egyedül Nagy Lacit féltem kicsit, mert mi van, ha Fórizs valahogy bukik? Mennyire kell ahhoz kaparni, hogy az új érában is házon belül maradjon? Én tényleg csak őt féltem. Húsz éve a klub körül van, és olyan nem létezik, hogy nélküle képzeljek el egy Kispestet/Honvédot.

És azt sem hiszem, hogy mindent egy lapra tett fel: Fórizs. Kell legyen egy B terve. Én márpedig ebben a B tervben bízom. Vezess minket Nagy Laci! A túlélésünk, a közös túlélésünk a tét!

_honvédsajtó

Amúgy ti is mentek a picsába. Ez mégis micsoda? Egy kib*szott link? Beágyazásról még nem hallottatok? Mégis, mi a f*szt kerestek az internet közelében egyáltalán?

Vagy ez az összefoglaló? A csapat összeállítását sem tudjátok leírni? „(…) tíz perccel később kapusunk, Dúzs mutatott be egy szép védést.” – valamint kártyatrükkökkel és hasbeszéléssel szórakoztatta a nagyérdeműt. Miért mutatta be a szép védést? Csak úgy, a maga szórakoztatására, vagy volt valami oka rá? Nem kéne egy kicsit körülírni? Basszus, aki ilyesmit leír, az olvasott valaha tudósítást életben? Sőt, bocsánat: olvasott valaha életében? (Igen, itt most szándékosan nem válogatom meg a szavaimat.)

Sajtószektor a Bozsikban (fotó: a rádiótelefonok csodálatos korszakában nem lehet nagyon elbújni egy stadioban)

Öten. Öten voltak kíváncsiak erre a szarra. Ebből egy Maros Józsi – és másik négy. Valószínűleg közöttük van az, aki a fenti rettenetet elkövette.

Vagy nem, és inkább a negyedik bíró kutricájában ücsörög, mert azt hiszi, hogy az neki van fenntartva.

Már bocsánat, de kib*sznak embereket, akik lehet, nem azt csinálták, amit kértek tőlük, de amire cserélték őket, az ennyi. A fogalmatlanság, a tehetségtelenség, a szánalom, a nem is tudom micsoda.

Nevetséges klub lettünk a pályán, a klubházban és a nyilvánosságban is.

Lehet mondani, hogy legalább nem Metalcom, de a napi szintű nekifutásból tökönrúgást a napi szintű boxerrel arconb*szásra cseréltük. Jobb lett? Nem, csak más. Köszönjük.

Hányok az egésztől.


_laczkó

hahahaha, nekem sikerült beágyaznom egy videót, bibibí, kedves Honvéd sajtó

Laczkót lementettem, ha addig valamiért eltűnne, és valamelyik nap szóról-szóra lepötyögöm, mert ilyen nincs. Már bocsánat, tényleg nem akarom megsérteni a félkegyelműeket, de a félkegyelmű szót ugye erre tartja fent a magyar nyelv? (Az ugye környékén valószínűleg lenne egy vessző, azonban nézzétek el nekem, hogy negyed egy magasságában, nem tudom hány sör, pálinka és Unimukk után nem tudom pontosan, hogy hova tegyem ki.) Nagyjából miről beszél, és mit akar mondani? Ebből az emberből azt sem nézem ki, hogy a közértben képes lenne tíz deka parizert kikérni a csemegepultból.


_osztályozóköny

Lóf*sz van itt, nem osztályozókönyv.

Legfeljebb hétfő délután, vagy kedden, ha addig lenyugszom.

Helyette itt egy tabella:

_frissítés //

Lett osztályozókönyv, és lett szöveges átirata Laczkó nyilatkozatának:


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version