Mastodon

Ennek a csapatnak pont a Fórizs-Laczkó páros hiányzott a végső széteséshez

Honvéd–Szentlőrinc 0–1

Ezt elkúrtad, Sándor. Nem kicsit, nagyon. Itt voltál már nyáron, jobbára te (Te) igazoltál, jött Sigér, Csilus, Ihrig-Farkas, Ene, Pauljevic csupa-csupa remek név. Hiányposztra, perspektívába. Te vagy a bizalmas, te költhetted Tamás pénzét.

Medgyest még Csertői hozta, és amikor nagyon szorult a hurok, jött Bévárdi és Hangya, majd a csatársorba Farkas Balázs, és még a végén Rácz Balázs, aki bár saját nevelésünk, az elmúlt másfél évben nulla gólos csatár. Az ötből négy legalább minőség, vagy az volt valamikor.

Ez aztán a keret, Sándor! Remekül összeraktad. Még edzőt is cseréltél, hiszen Csertőivel nem egyeztek a szakmai elképzeléseid. Miért is egyeztek volna, hiszen Csertői azóta átült a Mezőkövesd padjára, és négy meccsen három győzelem, egy döntetlen. Konkrétan úgy van tíz forduló után 7 pontunk, hogy abból 4-et még Csertői szerzett az első három fordulóban. A pontokat felcserélted a nem pontokra.

Gratulálunk, Sándor! Ez aztán a megkérdőjelezhetetlen szakmai munka.

És nekem senki nem pofázzon arról, hogy későn érkeztek, mert eleve augusztus közepétől hivatalosan is birtokon belül vannak, azonban Sándort már nyár elejétől itt ette a fene, és nélküle nem nagyon lehetett volna igazolni. Augusztus közepén még két hét volt az átigazolási időszakból, neki azonban Sigérek kellettek, meg a 4-4-2.

Hiszen Sándor egy Igazi Szaktekintély.

Sose volt ilyen jó.

És Sándor töretlenül hisz Buksiban. Mondjuk másban nem is nagyon tudna, hiszen pár tényleg megélhetési gerinctelenen kívül ki az az edző, aki jó szívvel elvállalná ezt a Honvédot, és elvállalná főnökének Sándort?

Gyerekek, nekem ne magyarázza senki, hogy ez a keret a bajnokság harmadánál csak az NB II. utolsó előtti helyére alkalmas. Nézzük már meg kik vannak előttünk. Egy Mezőkövesd, amit a Nagybetűs Szakma idény előtt még abszolút kiesőjelöltnek tartott, hiszen csak NB III-ból igazolt. Egy BVSC, egy frissen feljutott Szentlőrinc, ami a saját edzője elmondása szerint is tartalékosan állt ki ellenünk. És még sorolhatnánk.

Nekem tényleg ne mondja senki, hogy a tegnapi kezdőnk annyival rosszabb bárkinél, hogy tíz meccsen hét vereségre legyen csak képes.

Dúzs
Pauljevic, Szabó Alex, Szabó Tibor, Hangya
Csilus, Kesztyűs (csk)
Benczenleitner, Lőrinczy, Medgyes
Farkas

Ebbe valaki nagyon belenyúlt, mert csupán a Nagyszámok Törvénye alapján is legalább egy-két meccset meg kellett volna nyerni. Ilyen eredményt csak tudatos hozzá nem értéssel lehet összehozni, és ennek a főnöke nem más, mint Sándor.

Tegnap legalább nem kaptunk akcióból gólt, és amíg az isteni Kesza a pályán volt, annyira izgulni sem kellett. Persze az mindig benne van, hogy valami történjen, a futball már csak ilyen. Azonban ebben a meccsben egyetlen dolog nem volt benne egyetlen pillanatig sem, hogy megnyertjük. Nagyon sok minden megtörténhet, kicsi vagy nagy eséllyel, ezen a tartományon belül van olyan, aminek az esélye a nullához közelít, annak igen kicsi epszilon-sugarú környezetében, de még a pozitív tartományban értelmezhető, és ez nem más, mint a győzelmi esélyünk. Lottót nagyobb eséllyel lehet nyerni Magyarországon. Volt ugyan pár helyzetecskénk, vagy annak nevezhető dolgunk, azonban a kapura szinte semmiféle veszélyt nem jelentettünk, pláne nem tudatosan. Megtörténni megtörténhettek dolgok, azonban valódi ráhatásunk nem volt.

És közben 5-600 nézőre fogyatkozott az elmúlt idény végén még 2500 körül mozgó, majd erre a szezonra 2000 környékére visszaeső hazai nézőszámunk. Annyira kevesen voltunk tegnap, hogy a Honvéd hivatalosan nem is közölt nézőszámot. Ilyen se fordult elő velünk évtizedek óta.

Sándor alig két hónap alatt nem csak a futballt ölte meg Kispesten, hanem a nézőket, szurkolókat is elüldözte.

A két hónap persze hivatalos két hónapként kell érteni, Sándorról azonban tudjuk, hogy ennél jóval régebb óta rontja itt a levegőt.


_első körben

  1. Viszlát, Sándor!
  2. Viszlát, Buksi!
  3. Viszlát, hogy az elkövetkező pár meccset arra használhassa ki az új szakvezetés, hogy kiválassza azt a pár játékost, akit megtartana.
  4. Aki nem akar megdögleni a pályán, annak is viszlát.
  5. Aki mostantól akar bizonyítani, hogy tavaszra is maradhasson, annak is viszlát, mert eddig mit csinált?

_második körben

Ezt a csapatot a nulláról újra kell építeni a télen. Új szakmai igazgató, új edző, új minden. Azt nem tudom, hogy honnan szerezhetünk megfelelő embereket, csak azt tudom, hogy cserére van szükség. Ha nincs más, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni, és hozni valami igazán nagy nevet.

Viszont továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki tárgyalna a Honvéd nevében? Fórizs? Nagy Laci? Séllei? Ki a franc interjúztatna egy edzőt? Kinek lehetnek egyáltalán elképzelései arról, hogy merre és hogyan? Nincs több idő, ha valamit akarunk a téltől, akkor most kell lépni.

Az elmúlt hetekben, hónapokban elvesztett bizalmat már nem lehet visszaszerezni, ezt a bizalmat nem lehet felépíteni. Sándornak és Buksinak vége.

Pont minap olvastam egy könyvet a huszadik század egyik legeredményesebb edzőjéről, Alex Fergusonról. Amikor a Unitedhez érkezett, az első szezonjaiban nagyon nem akart működni semmi. Hektikus volt a csapat. Dobogóközeli helyezésék és az alsóház váltotta egymást, és volt, hogy nyolc meccsen át nyeretlenek maradtak. A klub mégis kitartott Ferguson mellett.

Viszont Fergusonnak volt múltja. Skóciában az Aberdeennel bizonyított egy Celtic és egy Rangers mellett.

Fórizs tizenpár éve egy félszezon alatt megbukott a BLASZ-ban, mint a Vízművek játékos-edzője, majd volt pár évet Diósgyőrben a női csapatnál. És ennyi a szakmai múltja. Buksi valamit csinált Rossi stábjában, ezen kívül Felcsútról van egy kis tapasztalata, mint utánpótlás edző.

Fergusonnak volt mire megkapnia a bizalmat, még úgy is, hogy négy évbe telt, mire nyertek valamit. Fórizsnak és Laczkónak mire fel kéne bármiféle bizalmat szavazni?

Minél tovább maradnak, annál többet fognak ártani.

Minél tovább maradnak, annál inkább elterelődik a figyelem a csapat felelősségéről, mert az is kurvaélet, hogy az a szánalmas fos, amit hétről-hétre kitesznek a pályára nem csak és tisztán Sándor és Buksi hibája.

_fogalmam sincs mi lehet a kiút

Azt tudom, hogy hogy ez a modell ennyi volt. Azt is tudom, hogy nem akarom megadni a Fórizs-Laczkó-párosnak a lehetőséget, hogy téltől újra nekifuthasson egy gyökeresen átalakítandó kerettel.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy milyen játékos lehet az, aki ezekhez aláír az NB II. kieső helyére. Az a játékos pontosan tudni fogja, hogy ha véletlenül, de tényleg csak véletlenül működni is kezdene a Honvéd, akkor is legalább másfél évet lent kell töltenie az NB II-ben. Hogyan hozol ide ilyen perspektívára játékost?

Mondjuk megfizetheted nagyon, és azzal oda jutsz, mint a Vasas. Összevásárolták a fél NB I-et, és képtelenek feljutni egy olyan kerettel, ahol a bérköltség még az első osztályban is kiugrónak számítana.

Még egyszer: ki a fene igazolna Fórizshoz és Laczkóhoz? Kiket tud megszerezni Nagy Laci?

Tényleg ott kell kezdeni, hogy ennek a hármasnak takarodó van Kispestről, mert amíg maradnak, addig legfeljebb a velük kompatibilis emberek érkezésére van lehetőség, és innen nézve talán nem véletlen, hogy Fórizs sehova nem kellett a magyar futballban, ami nem Leisztinger.

_könyörgöm

Ha annyira segíteni akarnátok, akkor mondjatok fel! Fórizs, Laczkó, adjátok le a szerelést.

Bármilyen fogyatékost odaültethetünk a padra, rosszabb nem nagyon lehet, hiszen most folyamatosan vereségeket szenvedünk. A nullánál a néha egy is jobb, bár még ugyanúgy kiesés az NB II-ből.


_osztályozókönyv


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version