Mastodon

Egy szebb és jobb világban így nézne ki egy UTE elleni napunk

(A mai beharangban minden a képzelet szüleménye, a valósággal való bárminemű kapcsolat csupán szemfényvesztés).

Tegnap este, a beharangozó videónk készítése közben dumáltam kicsit mikrofonon kívül Kemenes Szabival, és ő is megerősítette azt, amit minden játékosunk mantráz az utóbbi hónapokban: mennyit jelent nekik a közönség támogatása, csakúgy, mint az MK-győzelmeink, vagy az évekkel ezelőtti első bronzunk idején, a tavalyiról nem is beszélve. Jó volt ezeket a szavakat hallgatni a csapatkapitány szájából, aki ráadásul az utóbbi egy-másfél idényben talán még jobban véd, mint 2009-2012 közti korszakában.

Szóval: jön az Újpest. Két fontos dologról ne feledkezzünk el a mai nap kapcsán. Először is, akadémiánknak tavaly óta végre a nevét adó ex-játékosunk, edzőnk és klublegendánk, Tichy Lajos ma lenne 80 éves (amúgy: tényleg!), ennek örömére kis esztrádműsorral is készül a klub, a biztonsági okokból a két szurkolótábor között üresen hagyott ütközőszektor elé lesz majd felállítva a gigakivetítő, amin a csatárzseni archív gólvideói sorjáznak majd, a Tichy edzette 1980-as bajnokcsapat képei mellett (Maros Józsi meg gondolom az egész életrajzot felolvassa majd a szeánsz alatt, várjuk).

Másrészt a stadionban három hete már saját irodával rendelkező KLTE meghívására a Régi kedvencek a kezdőkörben” sorozat keretében ma Csepregi András lesz a meghívott “sztár”, aki a kezdőrúgás és az adekvát Józsi-beszélgetés mellett a blogunknak is vállalt egy hosszabb interjút, ezt majd a szünetben nyomom le vele, ami lehet, hogy belelóg a második félidőbe, így a holnapi beszámoló várhatóan hantától érkezik (már ha lesz ideje a miertbestpracticeazujbozsik.blog.hu és az időközben az indexbe beolvadt taccs.hu főszerkesztői teendői mellett, ráadásul arról is vekengett a múlt heti blogszerkesztőségi ülésünkkor a harmadik IPÁ-ja után, hogy célegyenesben van a “Kispesti szurkolói identitásváltozások 1909-2019” c. könyve kéziratának elkészülte is. Ha utóbbi tényleg összejön, ez lesz a blogunk második saját kiadású könyve az Én Kispest-honvéd sztorim után, büszke vagyok. Na ennyit az önszopkodásról.

Szóval Tichy és Csepregi Bandi. Amúgy tudtátok, hogy utóbbi még 50 éves kora körül is rúgta a bőrt alsóbb osztályban? Tiszta Csehi Tibi! Azt hiszem tavaly vonult vissza végleg. Jó kis este lesz ez!

Mit talál ma ki?

Az Újpest persze nem lesz könnyű ellenfél, erős középcsapat a lila alakulat idén, de most hadd ne velük foglalkozzak részletesen, jobban idegesít a tőlünk egy pontra levő Fradi és a kettőre lihegő MTK, akikkel a legnagyobb harc lesz a dobogóért. Lehetne ez a harc részünkről persze az aranyért is, ha nem rontjuk el ennyire a tavalyi novembert, az a nyeretlen hónap, főleg a tabellát vezető kettős, a Győr és a Dunaújváros elleni szopollák, kinyírták a vérmesebb reményeinket. Az Újpestről így csak annyit: a rutinos légiósaik, Bardhi, Szuljics és a lassan 40 éves Vasziljevics még mindig veszélyesek, de azért ezt a mai meccset be kell húzni.

Az ősszel több olyan beharangot írtam, amit kicsit túlművészkedtem, és az olvasók már lázadtak a Paradise Lost videók túltengése miatt, szóval most maradok szigorúan szakmai alapon. A várható kezdőnket tekintve Szabi előtt valószínűsíthetően a Botka, Bobál D., Gerson, Baráth védelem szerepel majd, miután a brazil söprögetőnk is letöltötte 3 meccses eltiltását (remélem Priskin orra szépen gyógyul). Vadócz megkopott sebessége ellenére biztos pont középen – ha kell, akkor pedig Csábi Misu bármikor válthatja a padról.

Gazdag Danitól tavasszal is várjuk a gólokat

Gazdag a kiesésünkkor eltávozó ex-MFA-kontingenssel ellentétben itt maradó társaság kiemelkedően legjobb játékosává érett, az őszi 8 gólja után várjuk az első tavaszit is. Mazdarevic és Spasics, a két bosnyák középpályás szerintem most kezdeni fog, mert Miskei és Szabados is haloványabbak voltak az utóbbi hetekben, amikor egyből a startoló felállásba tette őket Pruki úr. Elöl pedig Proszi azt hiszem alap, hat gólnál jár idén a srác, és tényleg élmény nézni a cseleit, ráadásul ma már nem nyomják el úgy, mint a kezdeti időkben. A Kragujeváctól visszatért Holendert a hírek szerint most csak padoztatja Prukner, mint ahogy Torghellét is, utóbbinál lassan befejezhetnénk szerintem az állandó basztatását, én örülök, hogy visszatért, de a lelátón még így is sokszor felhangzik az árulózás, bár egyre csökkenő mértékben. Ennyi előre bejelentett padoztatással persze csökken a menü, így nem nehéz kitalálni, hogy a maradék két támadóposzton valószínűsíthetően Kosztával és Wavrzeniukkal kezdünk, a lengyeltől én igazából erre a tavaszra várom a nagy robbantást, de ha nem hisztek már nekem, azon se csodálkozom, sajnos a 2010-es évek közepén sok ilyesfajta jóslatom sült be (Bóna Zozó, ha emlékeztek még, vagy Lupoli, Izazola, Gyula, Traoré…. rossz emlékek….).

Vissza a jelenbe: remélem, legalább 3000-ren összejövünk megint ma este. Ez a várhatóan 1000 érkező újpestivel együtt már félházat fog hozni, azzal pedig nem is állunk majd rossz helyen a stadi kihasználtságát tekintve a hazai mezőnyben, hacsak a Csányi éra végén stadiont kapó Abdára, Putnokra és Ózdra, azaz az ottani heti nézőszámokra gondolunk.

Szerkesztői infó, hogy közben Hanta kiértékelte a heti KÉRDÉS rovat eredményeit, nos, szerintetek az idény végén lejáró szerződésű Prukner tanár úrral nem hosszabbítunk és a visszavonulását belebegtető Vadi veheti át a stafétabotot. Meglátjuk. (Vérhódra egy szavazat érkezett, egy bizonyos cordella.cantine@tuttomercato.com mailcímről, egy “olasz cigany a curva nyatok” üzenet mellett).

Szóval ma 18.30, Új Bozsik-stadion, Kispest-Újpest, gyertek minél többen. A 2015-ös blogleállás már a múlté, ismét újult erőben a csapat, a pályán is és a monitor előtt is. Ha valaki most akarna jelentkezni a blogunk által a jövő heti válogatott szünet idejére Olmützbe, a Sigma Olomuc-FC Plzen meccsre szervezett tanulmányútra, a korzón megtaláltok minket, (a szünetes Csepregi intit leszámítva), a Holé-páholy alatti 2-es büfénél.

Ja és ha minden igaz ma este már Borsodi helyett végre Bazookát csapolnak a Legenda Főzdéből. Vigyázzatok vele, ütősebb a borsókánál.

Csak!

Budapest Honvéd FC – Újpest, Új Bozsik-stadion, 18.30. 

Várható kezdőcsapatok

Honvéd: Kemenes- botka, Gerson, Bobál D., Baráth – Vadócz, Szpasics (Lőrinczy), Mazsdarevics (Miskei) – Prosszer, Koszta, Wavrzeniuk  (Holender). Vezetőedző: Prukner László.

Újpest: Halász – Forró, Heris, Szokol, Litauszki – Vasziljevics, Szuljics, Bardhi, Simon K., Kolarik- Bacsa (Kabát). Vezetőedző: Szanyó Károly.

 

Exit mobile version