Mastodon

Happy (?) End

Tavaly azt sírtuk el az utolsó fordulós beharangozónkban Debrecen előtt, hogy “végre vége“, s aztán, bár örültünk a bajnokverés minicsodájának, tényleg nem bántuk a zárást, hisz vége lett a tavaszi borzalomnak, és “még egy ilyen szar félidényünk nem lehet“.

Lett, kettő is: a tavaly ősz és a mostani tavasz.

FIGYELEM! A most következő poszt kiábrándult lesz és szomorú, így aki inkább örvendezne a bennmaradáson, szíve joga, és azokat is megértem, de azok ne is kattintsanak a tovább gombra mert csak engem küldenek el a Kone sípjára, hogy mit szöttyögök, RW, te pesszimista ecetmanus, te szerencsétlen varjú. Csak mondom. A miheztartás végett. “Happy (?) End” bővebben

Valakit még érdekel egyáltalán az utolsó forduló?

Utolsó forduló, búcsúzunk az idénytől, de mecsoda izgalmak közepette! Még mindig benne van, hogy kiesünk, ami ki tudja milyen következményekkel járna. Az is lehet, hogy pont semmilyennel. A lényeg, hogy kell egy pont, vagy ha nem, akkor nem nyerhet egyszerre a Hali és a Dunaúj.

“Valakit még érdekel egyáltalán az utolsó forduló?” bővebben

Napikispest 2015.05.28.

  • A délutánra beígért “Miért nem szeretnék aktív politikust a klub élére?” c. poszt tolódik, mert adegy az Öreg blogolt a témában és cáfol, adkettő történt egy csomó más érdekesség.
  • [Social media] Készült egy kutatás arról, hogy az NB I-es klubok mennyire használják a közösségi médiát. Érdemes átfutni, akinek van kis affinitása a témára, az azonnal levágja, hogy nagyjából a béka segge alatt vagyunk ezen a vonalon is.
    • Érdekességek: 1. A Kispest hivatalos Facebook-oldalán a lájkszám a többiekkel összevetve erősen vásároltnak tűnik. (Érdemes megnézni a “Facebook mutatók” c. grafikont és ott a “Beszélnek róla”/Like arányszámra kattintani. Súlyos aránytalanságot fogunk találni. /// 2. Azt írja, a klubok harmada küld sajtóanyagokat/meghívókat bloggereknek. Ezen én picit meglepődtem, mert nagyjából ismerem a magyar sportblogger-szcénát, és ilyenről csak elvétve hallottam.
  • [MLSZ és klub/futballkártya] Egy másik tanulmány sajátos, de nem kevésbé releváns szemszögből vizsgálja meg a kártyát. Az MLSZ kommunikációja és a valódi kártyahasználat között tátongó szakadékról írnak, eléggé olvasmányos, grafikonokkal rendesen megszórt posztjukban. Kimondottan ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá negyed órát az életéből.
    • Érdekességek (ha mégsincs időd végigolvasni): Az MLSZ a kiadott kártyák számát könyveli el sikerként, miközben azzal szinte semmit sem törődik, hogy az összes kártyának csak a töredékét használják hétről-hétre, és ahogy haladunk előre az időben, úgy ez a töredék egyre kisebb arányt képvisel. /// A végkövetkeztetésük nagyjából az, hogy levonva a szent és hangoztatott célokat (gyorsabb bejutás, egyesek távol tartása a stadionoktól), tulajdonképpen az MLSZ-nek az égadta világon semmi gondolata, hogy pontosan mire legyen jó ez a kártya. Elképesztő.

NEM, NEM, SOHA!!!

Ezt olvastátok?

Úgy tudjuk, eldőlt, ami a futballöltözőkben már egy ideje beszédtéma: a jelenlegi külügyminiszter, Szijjártó Péter meghatározó szerepet vállal a jövőben a klub működésében.

Az, hogy Szijjártó pontosan milyen pozíciót tölt be a Honvédnál, egyelőre nincs tisztázva, ez a közeljövőben alakulhat ki.

Az viszont biztos, hogy a kispesti klub jelenlegi tulajdonosa, George F. Hemingway valamilyen formában továbbra is a Honvéd kötelékében marad.

Ami a csapat irányítását illeti, ott is változások várhatók, információink szerint a szezon végén Horváth Ferenc veszi át a csapatot a jelenlegi vezetőedzőtől, az olasz Marco Rossitól. – via nso

“NEM, NEM, SOHA!!!” bővebben

Inkább kibeszélő, mintsem poszt az MLSZ mai teljesítményéről

pre: a véleményemet nagyjából ismeritek

Megtörtént az, amit ugyan mindenki várt, de mégis mindenki remélt, hogy nem így lesz. Hogy az MLSZ belenéz a saját szemébe, és bevallja, iszonyatos hazugság idén elkezdeni a rendcsinálást, pont akkor, amikor – hogy kedvezzek a konteó-hívőknek – a vidis Garancsi megerősödni látszik (stadionépítő céget vett, a Kéktúra milliárdokat kap az államtól, az MLSZ elnökségi tagja lett, stb.), és aki már egy ideje szajkózza, elég ide egy 12 csapatos liga. Az meg legyen merő véletlen, hogy a Főnök akarata – éppen – pont ugyanez, Csányi pedig meggyőzhető. Közben pedig szajkózzuk a sikerpropagandát.

“Inkább kibeszélő, mintsem poszt az MLSZ mai teljesítményéről” bővebben

Csak a szokásos: újra játékoskeringő

Ahogy minden félévben, úgy most is élesítettünk egy játékoskeringős posztot, hogy naplózhassuk ki jön, ki megy, kit hozunk fel, kivel boronálnak össze minket, meg hasonlók. Elérhető vagy közvetlenül a Játékoskeringő menüre, vagy alatta, a 2015/16 nyár című itemre bökve. Ugyanitt megtalálhatjátok a régebbi szezonokat is, és akkor feleleveníthettek egy-két, idő közben sikeresen elfelejtett nevet.

Ja, és ha valami pletyihez juttok, vagy csak követtek valakit Facebookon, esetleg máshol, és ott elszólja magát, akkor mindenképp toljátok be kommentben, hadd pörögjön a rovat.

Exit mobile version