Mastodon

Mondanám, hogy ezen a napon a továbbjutás volt csak a fontos, azonban reméltem, valamivel szórakoztatóbb körülmények között fog megtörténni

Kecskemét – Bp. Honvéd 1-2

  • Lukic, Drazic, Tamás és Petrusenko maradt a hévégi kezdőnkből, ami azért annyira nem meglepő, mert Lukettó helyett egyszerűen nincs más, Drazic és Nagy Dominik helyett jelenleg Májer és a semmiből újra előkapott Gale, Tamás helyett senki, Petrusenkóhoz pedig – gondolom – azért ragaszkodott, hogy ne a Nagy Geri/Hidi/Pantelic hármasból kettővel kelljen kezdenie, amit egyelőre még nem tudom mit jelent.
  • magyarul: továbbra sincs igazán mélysége a keretnek, se darabra, se minőségre.
  • valahogy megfordítottuk és továbbjutottunk.
  • a meccs előtt a pont ezen a napon 35 éves Lanzafame bejelentette a visszavonulását.
  • este pedig Sowunmi kihúzta nekünk a Fradit a március 2-i következő körre.

Valahol éreztem, éreztük, hogy a nap fénypontja az Átrium kávézó teraszán egy sör mellett elfogyasztott balkáni ételek lesznek, és sajnos így is történt.

A meccs talán legnagyobb pozitívuma (a büfé valóban széles, azonban hamar kimerülő kínálatán kívül), hogy mennyien lementünk. Nem vagyok egy jó tömegbecslő, de úgy három-négyszáz környékére teszem magunkat, ami nem rossz egy hétközi, vidéki, bár legalább Budapesthez közeli kupameccshez képest.

Így legalább jó sokan szenvedhettük végig az első, és nagyrészt a második félidőt. A tévé előtt, ha tudnám, hogy hogyan kell tévében nézni a meccseinket, akkor lehet, mindenféle pironkodás nélkül elkapcsolok húsz perc után, vagy ha nem, akkor csak azért, mert már rég békésen alszom.

A közel nézhetetlen szenvedésünket legalább megmentette a társaság. Elbeszélgettük az időt, cserébe az haptákba vágta magát, és kellemes tempóban csordogált.

Valamikor közben Tamás fölélő valamit, Machach mittudomén, Májer pedig fejesét nem is értem, olyan pózból indult.

Félidő.

Nyilván kapunk egy gólt, nyilván becseréljük Nagy Dominiket, nyilván jön Lukic Nagy Dominik labdájából, nyilván kapunk egy tizit Nagy Dominik felvágásáért, nyilván belövi Lukic, majd nyilván kihagy egy hatalmas ziccert, hogy izgulhassunk a végére, pedig nagyon nem akarunk, hiszen a kellemes labdarúgóidőben ez lett az első érzelem, amit primer kiváltott belőlünk a mérkőzés. (Az első félidő az unalmat cseppenként adagolta, a hatását viszont jórészt elnyomta a társaság.) A kapott gólnál még csak elkenődtem, igen, mélyen belül szarul érintett, érzelmileg belémmarkolt, ilyesmik. Valamivel több, mint egy póz, tényleg, na, nem szeretek vesztésre állni, viszont a vége, hogy nem vezetünk kettővel, hogy a Kecskemétnek még van sansza, az olyasmire kényszerített, amit futballmeccseken szoktunk átélni: szurkolás, izgalom, feszültség.

Pedig ennyit nem érdemelt az egész.

A második félidőben egyébként

  • Machach le, lövünk kettőt. (Kisvárdán Machach be és kaptunk kettőt.)
  • Májer kapott egy félidőt, és egyre kevésbé értem, hogy miért foglal egy helyet a huszonötös keretből. (Jó, amíg nem vagyunk meg darabra, addig nem zavar – feltéve ha nem játszik.)
  • Gale dettó. Gyors, felrúgják, azonban mintha egy másik játékot játszana, mint a többiek, mintha nem értené mi a feladata. (Vagy az is lehet, hogy egyedül ő érti?)
  • Félelmetes, hogy Tamás mekkorákat tud hibázni még egy NB II-es ellenféllel szemben is.
  • Lovric örök.
  • Reméljük Baráth sérülése nem komoly.

Esküszöm, az esti sorsolásnál jobban izgultam, mint magán a meccsen. Mobilon követtem egy buszmegállóban, és reméltem, hogy nem a Fradi vagy a Videoton, esetleg nem a Békéscsaba, mert szerda este valahogy nem lenne egyszerű túra. A busz közben közelít, első ajtós, bérletem a mobil hátlapja mögé csúsztatva, Sowunmi épp minket húz ki, várjál, várjál, mindjárt felszállok. Fradi, bzmg, itt a bérletem. Screenshot.

Legalább otthon, mert ott talán valamivel eredményesebbnek számítunk ellenük, mint az Üllőin. (Megjegyzés: muhahahahaha.)


hmmm, vajon a bérletek jók lesznek a kupameccsre? az előlapján azt írja, hogy “Minden hazai mérkőzésre érvényes a 2021/22-es szezonban. Elővásárlási jogot biztosít az MK-elődöntőre, az MK-döntőre és a nemzetközi mérkőzésekre.”

ha jól értem, akkor igen, mert a Fradi még csak negyeddöntő, és talán benne van a “minden hazai mérkőzésben”, ha már a Bozsikban rendezik.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version