Mastodon

Lesz majd poszt az ankétról, de

egész biztos nem tőlem, mert nem voltam ott. Konkrétan azért, mert semmilyen szinten nem érdekelt. Miután végiggondoltam, hogy Budó örökbecsű „megb*sszuk őket” mondatát leszámítva, valamint Mendelényi ormótlan surmóságát Lacival szemben, amire kellemetlenül rákontráztak többen a közönségből, történt bármi valóban érdekes dolog valaha egy ankéton? Nem – válaszoltam határozottan magamnak. Nyilván

  • az aktuális témák fognak pörögni: bírók, durvaság, Felcsút, óvni kéne, kártérítést kérni, és a többi elképesztő badarság. Még azon sem lepődnék meg, ha évtizedek óta meccsre járó emberek tennének fel ebbe a témakörbe sorolható kérdéseket. Mintha láttak volna már hasonlót korábban.
  • kit igazolunk, lesz még igazolás? A kérdések, amikre ankéttól és klubtól függetlenül mindenhol ugyanaz a válasz: Szeretnénk, lehetőségek, kivárunk, vannak páran talonban, ha mégis azonnal kéne valaki, bla, bla, bla.
  • aztán jönnek az emberek, akik három-öt perc hosszan tesznek fel egy kérdésnek látszó valamit, onnan kezdve, hogy együtt ultizott Tichyékkel, látta hajjal Bodonyi Bélát, majd pár további felesleges kurfli után, amikor leül, mindenki bambán néz: mégis mit kérdezhetett?
  • stb.

Bevallom, egy ilyen lehetőséggel kecsegtető programra semmi kedvem nem volt elb*szni két órát az életemből. Pláne, hogy azt akár tölthettem sörözgetéssel is. (Aztán lehet, RW ír egy olyan beszámolót, hogy évtizedekig verem a fejem az asztallapba, úristen, én barom mit hagytam ki!)

Amúgy tényleg kíváncsi vagyok, hogy elhangzott-e bármi új információ ahhoz képest, ami a Honvéd honlapján, valamint az egyéb sajtótermékeknek adott nyilatkozatokban megjelent az elmúlt hónapokban.

Az ankét után összefutottunk páran, kérdeztem is a többiektől: valami újdonság? Nem volt – mondták, majd elkezdtünk teljesen másról beszélgetni, miközben egyre jobban esni kezdett körülöttünk az eső.

Kecskemét

Viszont ha már nem ankét, legalább kijöhetett belőlem a szurkoló, és az eredmenyek.com appjában becsillagozott Riga-Kecskeméten szoríthattam a Rigának.

Jah, a Rigának, mert a Kecskemét miatt zártkapus meccset játszott a Honvéd, és még stream sem lehetett róla, vagyis van egy olyan meccsünk, ami szerepel ugyan az almanachokban, viszont ember nem láthatta. A foci meggyilkolása olyan piszlicsáré indokkal, mint a magyar futball érdeke, hogy a nemzetközi kupában induló Kecskemét ne adjon semmiféle előnyt a lehetséges ellenfeleinek.

Napersze.

Kifejezetten örülök a Kecsó kiesésének az EKL-ből, pláne az ilyen hülye nyilatkozatok után. Ha már hoznak egy edzőt, aki csak papíron az, és mindenki tudja, hogy az UEFA szabályai miatt legfeljebb nyilatkozni fog, akkor olyat próbálok szerezni, aki alkalmas erre az egyetlen feladatra, és nem mond mindenféle hülyeséget.

Persze, hogy nem készít fel az NB I, úgy pedig végképp nem, ha nem is játsszák le a meccsüket, pláne egy másik BL/EL/EKL induló ellen.

Örültem, amikor megláttam, hogy kiestek. Annak is, hogy két, a hosszabbítások végén kapott gólokkal. Így extrán szopó.

Viszont.

Ezen a kicsinyes szurkolói attitűdből fakadó kárörömön túllibbenve, baromira fogok szurkolni a Kecsónak a bajnokságban, hogy mutassák meg újra, az elb*szott NERfociban nem lehet milliárdokkal pótolni a lelkesedést, a csapatszellemet, a műhelymunkát és a többit. Lehet, közel sem a legmodernebb minták és módszerek alapján készülnek, mert szakmailag nem tartanak ott, és lehet, hogy még az NB I mezőnyéhez mérten is totálisan amatőr az egész körítés, szakadt a stadion, miazmás, mégis vannak olyan területei a focinak, amit nem lehet megvásárolni, és ezen a szinten, vagyis a magyar bajnokság szintjén ezek a nem megvásárolható dolgok simán működhetnek. Előrelépés nem nagyon lesz belőle, azonban arra nem is ezek a klubok vannak kijelölve.

Az ő feladatuk a futottak még, esetleg a szimpatikus vesztes, amikor megjönnek a Nagyok. Aztán persze pont a Nagyok panaszkodnak, hogy nincs itthon elég komoly tétmeccs, nem lehet felkészülni a nemzetközi porondra. Vajon miért? Pedig pont az ilyen Kecskemétek azok, akik valódi kihívást jelentenek, mert lehet, képességben, játékban le vannak maradva, azonban a valódi lelkesedést nem lehet eurókötegekért felvinni a pályára, és bizony a hozzájuk hasonló mentalitású csapatok valódi ellenfélként tudnak viselkedni. Egy Kecskemét jelen állapotában felkészít Európára, mert nekik ugyanúgy kell általában focizni egy Fradi ellen, mint azt várhattuk a KÍ-től, vagy most a Shamrocktól.

De miért ez a hosszú kecsózás? Mert valami hasonló öltözőt és egységet szeretnék látni Kispesten is. Bennünk egyszerűen jóval több a lehetőség. Az infrastruktúránk össze sem mérhető a Kecsóéval, a klub beágyazottsága, támogatottsága, a szurkolók, a történelem – egyszerűen minden mellettünk szól. Ráadásul a pénztelenséggel és a mindenféle kényszerpályákkal most kaptunk egy lehetőséget, amivel élni kellene, és felépíteni egy valóban működő klubmodellt, amivel a szurkolók azonosulni tudnak.

Ha egy Kecskemétnek sikerülhet, akkor minket mi tart vissza?


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version