Mastodon

Három éve játszottuk a klubtörténelem egyik legnyomasztóbb meccsét

Egy Budafok – Honvéd 2020-ból.

A 2020/21-es bajnokság eleve úgy indult, hogy már bőven úton voltunk Velencére strandolni egyet az első fordulóban esedékes Felcsút-Honvéd előtt, amikor befutott a hír, hogy a Felcsút nem fog kiállni, mert Covid. Az persze senkit sem zavart, hogy a Felcsút II. ugyanakkor játszott, mert hiába egy a klub, hiába részben közös az öltöző, ők nem Covid. A koronát az egészre az MLSZ tette fel azzal, hogy egyáltalán nem foglalkozott a Felcsút halasztásának jogosságával, és kiírta a pótlást november elejére.

November 4-én aztán egy Covidtól masszívan sújtott Honvéd állt ki a rettentő sportszerű Felcsút ellen – és kapott ki egy utolsó perces góllal. Érdemes megnézni, hogy kik játszottak akkor, és kik voltak a keretben: Szendrei, Bocskay, László Dávid, Kocsis Dominik és Tóth-Gábor Kristóf kezdett, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán és Németh Dániel csereként állt be, Dúzs, Eördögh, Kovács Dominik, Bartha Botond és Benczenleitner Barna pedig a padon ült. A szintén covidos Bódogot Vezér Ádám helyettesítette a kispadon. Az idényt végül a második helyen záró Felcsútból egyedül Szolnoki Roland hiányzott térdsérülés miatt.

Semmi gond, pontosan tudtuk, hogy a NER Magyarországán egy Felcsúttal szemben nem lehet számon kérni semmiféle sportszerűtlenséget.

Bár játszanunk kellett, a covidosok száma nem csökkent a következő napokban sem, ezért a Honvéd halasztási kérelemmel fordult a következő ellenfeléhez, a Budafokhoz. Önmagában nem lenne a kérés jogosságával probléma, indok bőven volt rá, időben is jelezte a klub, azonban érdekes, hogy ezt a kérelmet akkoriban nyilvánosságra hozták, mintegy nyomást gyakorolva az ellenfélre. Vegyük észre, hogy ennél jóval komolyabb ügyeket, mint például egy fantomjátékos játékos leigazolása és távozása, kizárás az átigazolásból, ésatöbbi, jó esetben elintézettnek tekintenek egy utólag kiadott nevetséges közleménnyel, jóval azt követően, hogy a sajtó kész tényként, bizonyítékokkal szállította le a részleteket.

A Budafok és az MLSZ elfogadta a halasztási kérelmet, a pótlást pedig december 23., 20:15-re írták ki a Promontor utcába.

Mindeközben sejteni lehetett, hogy Covid egy újabb hulláma miatt újra, legalább részlegesen le fogják zári az országot. Már Felcsúton is csak korlátozottan lehettünk jelen, egymástól három székre állva, és a szeku folyamatos basztatásának kitéve, amint levettük a maszkunkat és belekortyoltunk a sörünkbe.

Végül november közepétől egészen május elejéig zárt kapukkal ment a bajnokság.

December elején, miután döntetlent játszottunk az MTK-val a Megyerin, a klub kirúgta az addigra már vállalhatatlanul eredménytelen Bódogot (0,83 pont per meccs), és átmeneti megoldásként kinevezte Pisontot edzőnek.

Pisont az első meccsén rögtön 0-0-ás döntetlent játszott Kisvárdán, az akkori lakossági vélemények szerint beszari játékkal, azonban utólag visszanézve, sokkal inkább értékes pontot szerzett egy élcsapat ellen. A következő fordulóban 5-1-re kiütötte a Geri Gergellyel súlyosbított Diósgyőrt, majd aranyvasárnap egy vállalhatatlan zakó az akkoriban rém gyenge Újpesttől.

Így jött el december 23., a Budafok-Honvéd napja. A meccs nyolc tizenötkor, az újra bevezetett kijárási tilalom – ha jól emlékszem – talán nyolctól kezdődött. Igazolással és akkreditácóval a zsebemben, sörökkel a hátizsákomban vonattal indultam Budafokra.

Érdektelen képriportunk következik

18:23 // egy hideg sör a KöKin.
18:55 // a vonat pillanatok alatt átdobott Budafokra (csak szólok, idiótaság lenne megszüntetni az egységes Budapest bérletet!), ahol már kihaltság fogadott.
19:06 // több, mint egy óra van még kezdésig.
19:12 // a stadion csodálatos büféje természetesen zárva, a közeli Wohner szintén, azonban olyan nincs, hogy meccs előtt az ember ne igyon meg egy sört.
19:18 // végül inkább zsebrevágtam a sört, és elintéztem az akkreditációt. mindegy hol iszom meg.
19:24 // a mérkőző felek, illetve a magyar zászló.
19:44 // kijött melegíteni a csapat.
19:50 // átbandukoltam a sajtórészre, majd felpattintottam az első Pilsnert a vendég melletti kerítésnél.
20:14 // kezdünk.
21:47 // hárman ülnek a sajtóban, egy fő az InStat képviseletében, pár kamerás, egy fotós, egy labdaszedő és a háttérben melegítő játékosok. szemben, a “vip”-ben legfeljebb még egy tucat ember a két klubtól összesen.
22:05 // vége. nyertünk 2-1-re.
22:49 // hazafelé az üres villamost választom, és bezötykölődök az Astoriáig.
23:02 // a kihalt Astoria.
23:03 // egyedül.
23:04 // forever alone.

Nem állítom, hogy felrobbant a lelátó, amikor a Budafok már a 38. másodpercben vezetést szerzett. Mentünk előre tisztességgel, azonban egyenlíteni csak az első félidő utolsó percében, Gazdag tizenegyesével sikerült. A második félidőben aztán bedaráltuk őket, miután Traoré passzát Balogh Norbi verte a hálóba.

Az összefoglaló érdekessége a videó alatt hallható közönségzaj. Akkoriban az volt a szokás a zártkapus meccseken, hogy a korábbi meccsekből összeollózott közönségzajokat utólag rákeverték a közvetítésekre. A helyszínen síri csöndben fagyoskodtunk.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version