Mastodon

Valaki megtalálhatta Hemi noteszét a klubházban, úgy kezdtünk igazolni az utolsó napokban

Persze kivétel nélkül a neves Without Clubtól érkezett mindegyikük, mégpedig tételesen:

A nagy sietségben Samperio már be is mutatkozott az Újpest ellen, ráadásul a hosszabbításban egész futballra emlékeztető jelenetet varázsolt a pályára, ahogy a labdaátvétellel behintáztatta az újpesti védőt, majd majdnem jól centerezett Lukicnak, aki így sarokkal próbálta meg kapura tenni a labdát, azonban az elsuhant a hosszú kapufa előtt.

Samperio

Róla már írtunk korábban: itt találod.

Domingues

a francia Troyes saját nevelésű játékosa, ahol húsz évesen, a francia kettőben mutatkozott be, és rögtön feljutást ünnepelhetett. Szó szerint, ugyanis pont pályára lépett az utolsó meccsen, a Le Havre ellen.

A következő idényben már valamivel kevesebbet játszott az első osztályban, azonban a különbség csak látszólagos:

  • a kettőben 18 meccsen összesen 334 perc (átlag 19 perc), ami 3,7 meccsnyi időnek felel meg,
  • az egyben 11 meccsen összesen 231 perc (átlag 21 perc), ami 2,6 meccsnyi időnek felel meg,

vagyis a srác bár relatíve sok meccsen lépett pályára, az egész profi pályafutása során alig hat (6!) meccsnyi időt töltött a pályán.

Lehet, a francia egybe nem beférni esetleg minőségibb futballistát jelent, mint a magyar egyben játszani fiatalként, azonban nekünk most olyan azonnal bevethető játékosokra lenne szükségünk, akik érdemben képesek lendíteni a focinkon. Domingues viszont inkább ígéretnek tűnik.

Capan

A horvát belsővédő egy évre érkezett a török másodosztályból (16./20) kieső Bursasportól, ahol legalább végigjátszotta az évet, szóval kivételesen nem egy olyan játékosról van szó, aki idén csak a tévében látott labdát.

A Bursaspor előtt otthon játszott Horvátországban, előbb a Dinamo Zagreb, majd a Lokomotiva Zagreb, végül a Rijeka csapataiban, ami azt jelenti, hogy rendre bajnok vagy legalább dobogós volt. Érdekesség azonban, hogy 2017 óta a törökön kívül mindössze egy értelmezhető szezonja akadt, ahol legalább 20 meccsnyi játékidőt a pályán töltött. Utoljára alapembernek 6-7 éve számított a Lokomotivánál.

Kiegészítő játékosnak valószínűleg jó lesz, hiszen Klemenzt a fene tudja mi tartja még itt, valamint Courts inkább nem számolna a korosodó Lovriccsal, ebből következik, hogy belsővédőből tényleg nem állunk jól. Ja, és állítólag tud szűrőt is játszani, ahol most Bocskay mellett a szintén belsővédő Gomis szerepel kényszerből.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

Exit mobile version