Egy napja azon hüledezem, hogy Mancika hatvan percen át középcsatárt játszott, és

bár már ez önmagában van annyira abszurd, mint Széles Gábor félelme a gravitáció kikapcsolásától, de még azt is meg kell jegyeznem, volt két szép mozdulata.

puska_sajat_seggbe

Persze ettől még az egész jelenség elképesztő. Tényleg hihetetlen volt. Ott álltunk, és két harmadon át (hatvan perc) néztük. Vakuljak meg ha még egyszer, de komolyan. Sőt, kérek mindenkit, ha még egyszer ilyen lesz, lőjjön hasba, szenvedjek sokáig és fájdalmasan, de haljak meg valahogy, a bíróság úgyis felmenti, elég csak annyit mondani: “Mancika”.

Amúgy pedig a tegnapi, Csepel elleni edzőmeccs talán legfontosabb hozadéka, hogy – azt hallottuk – az első harmadban pályára lépők lesznek a nagyjábóli kezdők szombaton. Tehát:

Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Fejes – Godoy, Vécsei – Daud, Job, Youla – Traore

Mindez ugyebár köszönőviszonyban is csak alig áll a minap általam betippelt sorhoz, hogyasszongya:

Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Baráth – Hidi, Godoy – Ihrig-Farkas, Vécsei, Vernes – Youla

Tehát azoknak volt igazuk, hogy álomnak talán szép, de a Cordella-bébik nélkül életszerűtlen. Most úgy néz ki, nekik lesz igazuk.

Talán Fejes helyett Baráth valahogy bejátssza magát, de Vécsei elpazarlása szűrőben, pont Hidi tavalyi játéka után kissé miafaszom-érzést kelt, ahogy a jó Job visszavont középcsatári szerepköre is. Az pedig, hogy a támadónégyesünk három tagja is 30+, és ebből ketten az elmúlt években nem nagyon játszottak meccset, szóval az még keményebbé teszi a dolgok állását.

Gyönyörű szombatunk lesz.

“Egy napja azon hüledezem, hogy Mancika hatvan percen át középcsatárt játszott, és” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Ábellel azt beszéltük meccs közben, hogy valószínűleg azért lett előre tolva, mert ott kevesebb kárt okozhat, mint hátul szűrőként.

  1. Manci Messi esett a fájától.
   Addig jár Manci a kútra, míg kölcsönbe nem adjuk.
   Job ma egy Manci, mint holnap kettő.

   Túl a viccen tiszta égő a srác, meg az is ahogy idejött. Ennél csak az lett volna cikibb ha Anyukával jön…

   1. Remélem naivan, azért játszatta a “Mester” annyit edzőmeccseken, mert nem akart hinni a szemének, hogy létezik ekkora antitálentum és kereste a helyét, hogy biztos jó a srác, csak nem szűrőben, biztos ékként jobb, stb.
    Ha viszont élesben is nyomatja, na, az lesz a gáz. És nem Mancikáé, hanem a Cáré. És persze a miénk, mert ugye értünk, szurkolókért van ez az egész… Miattunk, nekünk… Hüpp-hüpp-hüpp…

    1. HA legalább egy egészséges kapura rúgást, egy trükkös elfutást, vagy valami tököset látnánk tőle, egy szót nem szólnánk. Manci olyan mint az amcsi vígjátékokban a dagi béna srác, aki utolsó esély, bár úgyis kikapunk….

     1. Aztán majd az ilyenek miatt az egész csapatra is ugyanezt mondják… “mint az amcsi vígjátékokban a dagi béna srác…”

 2. Lehetne szögletzászló. Vagy beöltözhetne kabala-ososzlánnak…
  Mindegy, legalább szombatig reménykedjünk, hátha egy gólzáporos idénykezdet lesz. Remélem, nem 0:4 vagy ilyesmi. Szóval majd meglátjuk, addigis még ott vagyunk az ABC-sorrend miatt a tabella elején.

 3. Annyira jó, hogy a normális kluboknál, sajtótájékoztató, mezbemutató, új játékosok bemutatása a program, nálunk meg a nagy semmi…..
  Helyette a legújabb filozófikus blogbejegyzés a nagy semmiről.
  http://www.nb1.hu/hirek/nandorfehervartol-mohacsig

  Szerintem szombaton nyerünk (mondjuk nem egy Mancika góllal) és mindenki haleluja lesz, aztán pedig szépen megindulunk a lejtőn lefelé és kitudja hol állunk meg majd.

 4. Szerintem tök mindegy ki játszik. Van 2 max. 3 játékos aki képes egyenletes teljesítményre, a többi meg majd kiderül, hogy milyen lábbal ébredt aznap. Szerencsés esetben tudja hozni az NBII-t. Támadni mindhalálig. Legalább sok gólt látunk, feltehetőleg a saját kapunkba. Amióta bundás nincs, csapat sincs. Várjuk virággal és egy szerény, de nem sértő szerződéssel a börtönkapu előtt. Mert most a foci árnyéka sincs Kispesten. Igaz ki törődik itt ezzel. Első az üzlet, meg a no racism. A többi kit érdekel. Emlékszem Farkas Jancsit mindig cigányozták, ennek ellenére mindenki szerette mert tudott futballozni. Ezeknek mit kéne kiabálni, hogy végre tudjanak focizni?

 5. Mészáros Antal kolléga jövőbelátó!!

  “Túl a viccen tiszta égő a srác, meg az is ahogy idejött. Ennél csak az lett volna cikibb ha Anyukával jön…”

  Jelentem JÖN A MAMMMA!!

  “A gianlucadimarzio.com úgy értesült, hogy a vasárnapi mérkőzésre
  Kispestre utazik Roberto Mancini is a feleségével együtt, hogy megnézzék
  a fiukat Mancio excsapata ellen játszani. Vele sem most ismerkedik
  össze Vierchowod: annak idején együtt küzdöttek az olasz bajnok, UEFA
  Kupa-győztes, BL-döntős Sampdoria sikereiért, legutóbb pedig tagja volt a
  Mancini munkáját segítő, népes szakértői stábnak.”

  http://www.nb1.hu/hirek/prandelli-kispesti-kispadon-csucstalalkozo-bozsikban

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.