Mastodon

Nyári játékoskeringő @ 2012/13

Érkezett [7]: Ibrahima Thiam-Iyane (szenegáli, szabadon igazolható), Mamadou Diakité (francia al-Ahli – szabadon igazolható), Drissa Diarra (mali, Bellinzona – Svájc, szabadon igazolható), Renan Nunes Belotti (brazil, Capivariano – Brazília, szabadon igazolható), Joel “Sunnyboy” Toe (libériai, szabadon igazolható), Alekszandar Ignjatovics (szerb, Borac Csacsak – Szerbia, szabadon igazolható), Szöllősi Ferenc (Baja, kölcsönből vissza).

Távozott [11]: Akassou, Botis, Bozovic, Ceolin, Hadzic, Hajdú Norbert, Horváth Adrián, Navarrete, Németh Norbi, Porcari, Sánta

Tervben [1-4]: olasz (?) balhátvéd, Ikenne-King, Zivanovic, Ihrig-Farkas (?).

Edzők: Supka Attila helyett Marco Rossi. Babócsy András kapusedző helyett Tóth Iván. Lőrincz Emil helyett Szijjártó István. (A korábbi szakmai stáb együtt igazolt Pécsre.)


05.30.: Supka Attila Pécsre távozott, az új edző Marco Rossi.

05.31. délelőtt: Akassou, Botis, Bozovic, Ceolin, Horváth Adrián és Navarrete távozott. [posztunk]

05.31. délután: Szerződést bontottunk Hadziccsal, Hajdú Norbival, Németh Norbival, Porcarival és Sántával [posztunk]

06.06.: Supka vinné Pécsre Sántát és Horváth Adriánt. (megjegyzés: Vajon miért bontottunk velük szerződést? Ha piacképesek, vagy legalább kellenek valahol, akkor miért nem ajánlottuk fel inkább őket cserealapnak?) [pepsifoci] Rossi mester körbenézne a Serie A fiataljai között, hátha talál valakit aki jó és bevállalná Kispestet is. [pepsifoci]

06.16.: Egyhetes történések: Horváth Adrián úgy néz ki Pécsre igazolt, Németh Norbiért az Eger érdeklődik. Vólent visszatért a soproni kölcsönből, Abass valószínűleg visszatér Vietnámból.

06.18.: Hirtelen és egyből ötöt is igazoltunk: Mamadou Diakité (francia al-Ahli – szabadon igazolható), Drissa Diarra (mali, Bellinzona – Svájc, szabadon igazolható), Renan Nunes Belotti (brazil, Capivariano – Brazília, szabadon igazolható), Joel “Sunnyboy” Toe (libériai, szabadon igazolható), Alekszandar Ignjatovics (szerb, Borac Csacsak – Szerbia, szabadon igazolható) [honvedfc.hu]

06.19.: Az első felkészülési mérkőzés: Bp. Honvéd – MFK Rimavska Sobota 4-0 (0-0)

Bp. Honvéd: Kemenes – Navarrete, Marshal, Remes – Zivanovic, Diarra, Ikenne-King, Vidovic – Peric, Délczeg, Plumb
csereként: Czuczi, Baráth, Czár, Hidi, Chukwuebuka, Ceolin, Vernes, Kostic, Toe (Sunnyboy)
gólok: Kostic (2), Hidi, Czár

Kínzó kérdések:

  • Navarretét és Ceolint nem küldtük még el?
  • A kezdőben szereplő Diarra már az új igazolás Diarra?
  • Hol van Diakite, Belotti és Ingnjatovic?
  • Zivanovic, Ikenne-King, Peric, Plumb, Kostic, Chukwuebuka próbázó?

06.20.: Állítólag a debreceni Vinicius Galvao lesz az az erőcsatár, akit Hemibá beígért, és majd érkezik. A brazil játékos 2008 óta játszik Magyarországon, de a 2009/10-es bajnokság óta nem lépett pályára az NB1-ben, és előtte is két év alatt mindössze 13-szor, egy gólt szerezve.

06.27.: A debreceni Vinicius Galvao néven futó brazil csatár pályára lépett a Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésünk első félidejében.

06.28.: Ikanne-King, a hetek óta tesztelt védekező középpályás Facebook-adatlapja szerint úgy látszik, már egy jó ideje a Honvéddal készül.

06.29.: Diaby két évet hosszabbított, úgy látszik a Paks elleni őszi 20 perc meggyőzte a szakvezetést a nélkülözhetetlenségéről. Szöllősi Ferenc visszatért a bajai kölcsönadásból.

06.29.: Hajdú Norbi minden jel szerint az NB2-es Zetében folytatja, Németh Norbi pedig Egerben.

07.02.: Marco Rossi a Veszprém elleni felkészülési mérkőzés után utalást tett egy Zivanovic nevű szerb játékosra, akit – bár ezt még nem erősítette meg a klubhonlap – leigazoltunk. Zivanovic az első, Rimavska Sobota ellen mérkőzésen játszott egy félidőt jobbszélsőként.

07.02.: Végre egy kis igazi örömhír: Lovric 2014-ig, Hidi 2015-ig hosszabbított. [honvedfc.hu]

07.17. Ibrahima személyében ha nem is elefántcsontparti, de szenegáli erőcsatár csak befutott. [honvedfc.hu]

07.23. Egy nappal az Ashdod elleni edzőmeccs után sok minden nem tisztult le. Ikenne-King, Zivanovics és egy új délszláv még mindig itt lábatlankodik, pályára lépett Vadócz, de Sanyival ellentétben ő valószínűleg nem jön haza. Torghelle történetét ismerve ez nem meglepetés, sajnos.