Mastodon

Játékoskeringő @ 2013/14 tél

A téli szezon legkomolyabb kérdései:

 • Felzúg-e utoljára az ütemes: Tes-tar-di! Tes-tar-di!? Felzúgott!
 • Igazolunk-e újabb Lanzafame-kategóriájú játékost? Elméletileg Bonazzoli az.
 • Bővül-e a középpálya legalább egy tapasztalt, azonnal bevethető valakivel? Nem.
 • Hozunk kapust? Nem.
 • Kik jönnek fel az NB III-as csapatból? Daru, Prosser, Gazdag

Források:


Érkezők: Bonazzoli (olasz, fél évre), Navarro (panamai, három évre), Gazdag Dani (MFA, három évre), Kapacina Valér (kisvárdai kölcsönből vissza), Arturo Lupoli, Marku Kristi

Távozók: Moga, Remes, Csontos, Testardi, Tandia

Feltűntek: Bonazzoli (olasz), Kapacina Valér (eddig kölcsönben Kisvárdán), Francoise, Navarro, Arturo Lupoli

Távozók idei mérkőzései/góljai
név EL NB I NB III MK LK
Moga 5 1
Remes 4
Csontos 7
Testardi 3/3 8 4/2
Tandia 1

2014.02.21.: Lupoli és Marku Kristi @ Honvéd.

2014.02.21.: Hivatalos: Kapacina Valér visszatért a kisvárdai kölcsönből. (via honvedfc.hu)

arturo_lupoli
Valemelyik angliai kölcsönadása során ilyen képek is készültek Lupoliról

2014.02.20.: Már azt hittük, hogy vége, mire itt a legújabb pletyi: Arturo Lupoli. (via nb1.hu)

26 éves, csatár, korábban az Arsenal fiatalon vásárolja ki a Parmától, de bajnokin nem szerepelteti. Ligakupában lő egy gólt a Manchester Unitednek a Highburyben, majd hosszú vándorútra indul. Az utóbbi időben tartósan az olasz kettőben tolta, gólmutatója pedig egy csatárhoz képest – khmm, khmm – kevéske.

A hírt azonban illik komolyan venni, mivel az azt megszellőztető nb1.hu (igaz olasz forrásokra hivatkozva) és a Honvéd sajtóosztálya között találni némi átfedést, valamint mi is hallottunk valakiről, aki feltűnően ő, és feltűt a Bozsikban. A twittere egyelőre még nem frissült, ahogy a vele állítólag már megegyező Fabio Cordelláé sem.

Érdekesség viszont, hogy Francoise néven volt egy próbázó csatárunk néhány hete, aki nem is volt rossz, ellenben nem kellett, mert pont akkor derült ki, Vernes Rikárdó felépülhet tavaszra, vagyis minek csatár. Vagyis minek?

2014.02.19.: Navarro három évre aláírt, Gazdag Dani felkerült a nagycsapathoz. (posztunk)

2014.02.01.: Rossi a Duna TV-nek a Pápa elleni felkészülési után azt nyilatkozta, hogy megtartaná Navarrót, mert jó játékosnak tartja, valamint a posztján is szükségünk lesz valakire.

Vajon már a nyáron valószínűleg távozó Lovric pótlására gondol előzetesen, vagy ez inkább Ignjának szól?

2014.02.01.: Francoise már le is lépett. Persze csak állítólag, de az beszédes, hogy a Pápa elleni felkészülésin már nem játszott.

2014.01.29.: A Szigetszentmiklós elleni felkészülésin feltűnt két próbajátékos:

 • Francoise támadó középpályás/csatár, róla már volt szó
 • Ariano Navarro 23 éves, belső védő, és a panamai Chepo csapatától érkezett, ahonnan Godoy mester is.

2014.01.28.: A tavalyelőtt télen, alig 20 nap után elzavart Donato Bottone neve újra előkerült a tuttolegapro oldalán, de a cikkeccske annyira rövid, és mi annyira nem tudunk olaszul, hogy a Google fordítója sem ad semmi támpontot. Az biztos, hogy a neve, a Honvéd és a friss tapasztalat szavak egy mondaton belül szerepelnek.

Bottone amúgy 2012, vagyis a Honvéd óta klub nélkül tengeti mindennapjait, pedig még csak 25 éves, ráadásul egy tavaly őszi cikkben Inzaghihoz hasonlítják, tehát lehet belőle még akárki.

emmanuel_francoise2014.01.27.: Egy újabb olasz név a tuttolegapro oldal jóvoltábólEmmanuel Francoise

 • francia, 27 éves
 • támadó középpályás
 • legutóbb az olasz harmadik ligás US Cremonesében játszott
 • pályafutása a transfermarkton

2014.01.23.: Az eddig Egerben kölcsönben lévő Varga Máté tavasszal Putnokon folytatja. (heol.hu)

2014.01.22.: Nyáron lejár a szerződése, így akkor ingyen távozhat Lovric. Tavasszal viszont szerencsére még nálunk játszik. (nso.hu)

2014.01.21.: Diarra a közeljövőben ügynököt vált, ami akár azzal is járhat, hogy hamarosan célba veszi Olaszországot, mint lehetséges következő állomáshelyet. (tuttomercatoweb)

2014.01.17.: Állítólag a Juventus is érdeklődik Vécsei iránt. (tuttomercatoweb)

2014.01.17.: Bonazzoli fél évre aláírt. (via honvedfc.hu)

2014.01.16.: Vólent Roli Siófok után Balmazújvárosba került tavaszra kölcsönbe. Az NB II. marad.

2014.01.16.: Moga a román elsőosztályú Constanta csapatához igazolt.

2014.01.13.: Elkezdtük a felkészülést.

 • Perea megfelelő ajánlat esetén távozhat.
 • Zivanovic visszatért hosszú sérüléséből.
 • Kapacina Valér velünk kezdett, és nem az NB II-es Kisvárdában.
 • Az olasz csatár, Bonazzoli egyhetes próbajátékra érkezett.

2014.01.12.: Remes a román élvonalbeli FC Botosanihoz igazolt. (gsp.ro)

2014.01.12.: update: Béna ez a csakfoci. Andrea Mei neve tavaly merült fel. Az interista szurkolói oldalon egyszerűen benézték a 2013-ról 2014-re váltást. Lásd még: tavaly téli átigazolási posztunk | az eredeti link.

2014.01.12.: A csakfoci igazolásokkal foglalkozó rovatában találtuk. A hivatkozott oldalon nem.

Majd 10 éven keresztül tartozott az Inter kötelékébe a 24 éves Andrea Mei, aki iránt az fcinternews.it szerint a Honvéd érdeklődik. A milánóiak szurkolói portálja úgy tudja, az olasz védő jelenleg szabadon igazolható, és az elkövetkezendő időszakban mélyülhetnek el a tárgyalások.

2014.01.09.: Tandia Szlovéniában. (NSO)

2014.01.09.: Ilyen is ritkán van: a Honvéd cáfol! Valóban volt egy lista, amin Bonazzoli is rajta volt, beszéltek is egyszer vele, de tovább nem jutottak.

2014.01.08.: Sok nyugalommal teli nap után a csakfoci.hu olasz forrásokra hivatkozva belengeti a 35 éves olasz Emiliano Bonazzolit, aki 248 olasz bajnokin 48 gólt lőtt.

2013.12.15.: Cordella nemzetközi igazgató szerint Drissa Diarra távozhat, Vécsei esetleg elszerződhet, Testardi ment, és jöhet egy nem olasz, de az olasz egyben már játszott csatár. (via TMW)

2013.12.15.: A Nemzeti Sport Online szerint 90%, hogy Vécsei Bálint a Galatasarayhoz igazol. A legviccesebb, hogy az oldal forrása egy török focival foglalkozó holland nyelvű(!!!) oldal, a turksvoetbal.net, ahol valóban valami hasonlóról írnak.

2013.12.15.: Testardi január 1-től újra a Sampdoria állományába kerül át. Részvétünk. (via sampnews24.com)

A csakfoci.hu a tuttomercatowebre hivatkozva ugyanezt állítja (Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi igazgatója a tuttomercatoweb.com-nak megerősítette az olasz csatár távozását, akivel már nem is áll szerződésben a klub.), a tuttomercatoweb viszont nem tud semmiféle Cordella-nyilatkozatról.

update: megkerült a TMW-n

Testardi
Alacsony elvárás mellett is kevésnek találtatott

2013.12.12.: A török lapok is tudnak Vécseiről, és 700 ezer euróra saccolják az árát (212 millió forint). Összevetésképp, a közösségi szerkesztésű transfermarkt – magyar piacra – egyáltalán nem mérvadó oldala 300 ezer euróra becsli jelenleg Bálintot.

2013.12.11.: Vécsei Bálint Törökországan, a Galatasaray csapatánál van ismerkedési látogatáson hétfőtől (12.09.) péntekig (12.13.), ráadásul állítólag Roberto Mancini edző hívására. (via honvedfc.hu)

vecsei_balint_vs_kecskemet
Vécse itthon már bizonyította tehetségét

2013.12.09.: Az NSO átigazolási rovatában kész tényként kezeli, hogy Testardi visszatért a Sampdoriához, Tandia távozott, valamint rajtuk kívül, a már bejelentett Moga.

2013.12.09.: Megérkezett Diarra házaló videója.

2013.12.09.: Itt is az első önjelölt fecske: Youssef Abdel-Atey, egyiptomi csatár a Vecsés megye egyes csapatától. (via kingfut.com)

Youssef-Abdel-AteyA hír szerint januárban csatlakozna a másodosztályú (helyesen megye egyes) Vecséstől a Real-legenda Puskás volt csapatához, a Honvédhoz. Sajnos a hivatkozott, Hévízgyörk elleni anyagot sem találjuk a Vecsés honlapján, pedig szívesen olvasnánk a Fáraróról.

Abdel-Ateyről amúgy az nso.hu is hallani vélt.

2013.12.06.: Hemibá lefektette a téli doktrínát, vagyis nagyjából ezt várhatjuk:

Ilyenkor mindig jönnek a kérdések az átigazolásokkal kapcsolatban. Mennek el tőlünk játékosok? Jönnek hozzánk új csatárok, középpályások, védők? Most könnyű helyzetben vagyok. Semmilyen igazolást nem tervezünk. Lehet, hogy álláspontunk megváltozik? Csak akkor, ha a jelenleg ismert felállás változik. Ha értékesítünk egy játékost, akkor van olyan szituáció, amikor helyére új játékost kell igazolni. Ugyanakkor lehetséges, hogy van már olyan érett játékosunk az akadémiáról, aki alkalmas pótlására, és így fölöslegessé válna egy új játékost szerződtetni. Persze ez csak akkor merül fel, ha sikerül egy játékost értékesíteni. A másik, még valószínűtlenebb szituáció az, hogy találunk egy olyan gyöngyszemet, aki szeretne a Honvédnál játszani, és az ár/érték arány megfelel a mi elvárásainknak. Persze ezzel a potenciális játékossal is csak akkor érdemes foglalkozni, ha van olyan pozíció, ahol valószínű, hogy kezdőként tudjuk játszatni. Ez pedig nem valószínű. Úgyhogy a legvalószínűbb az, hogy januárban is meglévő keretünkkel kezdünk.

via honvedfc.hu

2013.12.05.: Vajon mi lehet Testardival? Bajnokin utoljára október közepén, a Pécs ellen játszott 6 teljes percet, azóta azonban se a kupában, se a Ligakupában se az NB I-ben még kispadig sem jutott, és Hemibá sem említi posztjában, mint tartósan sérültet.

2013.12.03.: Nem kellett sokat várni az első körre: Moga Sergiu, Remes Sebastian és Csontos Ádám “további pályafutásához máris sok sikert kívántunk” ©®™.

 • Remes 2009/10 óta: Hatszor ülhetett az NB I-es csapat padján; NB II: 57 meccs, 2 gól; NB III: 4 (4) meccs; Magyar Kupa: 3 meccs; Ligakupa: 6 meccs
 • Moga 2010/11 óta: NB I: 4 meccs; NB II: 30 meccs 3 gól; NB III: 5 (5) meccs; Magyar Kupa: 2 meccs; Ligakupa: 5 (1) meccs
 • Csontos 2011/12 óta: NB II: 29 meccs; NB III: 7 (7) meccs; Magyar Kupa: 1 meccs

Félkövérrel kiemelve az idei bajnokságban játszott meccsek.