Ha addig nem lesz más, akkor a végre tévés meccsünk alatt itt lehet kidumálni a Haladást

after_darkNálunk Kemenes, náluk Ugrai, Martínez és Iszlai mindenképp hiányozni fog, vagyis nem lesz egyszerű az épp második és negyedik meccse. Mondjuk egy Hali-Honvéd sosem egyszerű az elmúlt évtizedekben. Illetve pontosabban nekünk nem egyszerű semmilyen ellenfél az elmúlt évtizedekben, a Halinál pedig ez a normális állapot, vagyis lenőttünk hozzájuk, ha lehet így mondani.

A vaol.hu újságírója ezt a kezdőt várja az altatót nyilatkozó Rossinak tisztességgel benyaló kisMészölytől:

Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Nagy P., Németh M. – Gosztonyi, Popin, Halmosi

Nálunk szerintem most lesz meglepetés, de azt még nem tudom, hogy pontosan mi, csak érzek valami olyasmit, hogy Hidi kikerül, talán Gazdag be és Lőrinczy a padra. Mondjuk egy ilyesmi:

Horváth – Botka, Lovric, Bobál, Baráth – Nagy Geri, Gazdag, Kamber – Prosser/Vernes, Gyula, Holender

A szép pedig az lesz, hogy két, alapvetően kontrára játszó, nem igazán labdát dédelgető meccsén vajon hogyan fog kialakulni az ún. játék? Valami olyasmit várok, mint a Börtönvilágbajnokság verdalói selejtezőcsoportjának nyitómeccse Moldova méltán legendás Börtönválogatottjában:

A stadionnál persze jobban érdekelt minket a Mexikó–Franciaország mérkőzés. A franciák élénk, színes dresszben futottak ki, hátukon reklámfelirattal: „A Coca-Cola rabjai vagyunk”, a mexikóiak a hagyományos kaktusszal és két keresztbe tett lábszárcsonttal díszített mezüket viselték.

Mind a francia, mind a mexikói csapatot a legszigorúbb védekező taktikára utasíthatták az edzők, mert a középkezdés után mindkét csapat otthagyta a labdát, és rohant hátra a saját kapujához. Colstokot vettek elő, a tizenhatos vonala mentén kimérték azt a helyet, melyet az edző meghatározott számukra, és nem voltak hajlandók elmozdulni onnan.

A labda a mérkőzés végéig ott feküdt a középkörben anélkül, hogy bárki is hozzáért volna, mindkét oldalról egy-egy ügyeletes hátvéd figyelte látcsővel, hogy szükség esetén riassza társait. A bíró eleinte próbálta akcióra bírni a csapatokat, de látva, hogy hiábavaló, felhagyott vele, és leült ultizni a két partjelzővel. Ötvenezer néző feszült csendje követte, mikor kezében három kis pirossal megkontrázta ellenfele negyvenszáz ultimóját.

A mérkőzés, mint gondolni lehet, gól nélküli döntetlennel végződött, Paprikás elismerően bólogatott:

– Ez a két csapat játssza jelenleg a legkorszerűbb futballt a világon. Nekünk még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy utolérjük őket.

Vajon a Hali bevállalja a támadást hazai pályán? Németh Márió sorra lövi mostanság a gólokat, a Gosztonyi-Halmosi szélsőpáros kimondottan veretes a neve alapján, bennük bármikor benne lehet, hogy játszanak egy jó meccset. Közben a középpályájuk ugyanúgy átjáróház, ahogy a miénk, ők is inkább a gyors támadásokra rendezkedtek be, mintsem a labdatartós-kigurigázós stílusra, ami kicsit olyan, mint a Forma 1-ben a körözgetés, csak közben nem a motorzúgásra, hanem a kisKnézy hangjára alszik el az ember.Részemről Gyulától várok sokat, mert Gézuka nagyon összerakta a Hali védelmét, azt megbontani a Fradinak sikerült kétszer még az első fordulóban, azóta viszont összesen háromszor a többi hét csapatnak. Ez azért elég jó mutató, ide kell egy ötletes, kiszámíthatatlan, és legfőképp mázlista Gyula. Itt most nincs helye a statikus Délczegnek, őt bedarálják. Viszont lenne helye a kezdőben egy Vernesnek, és a váratlan, de pontos vernesi megmozdulásoknak, ami bőven benne van, csak épp mutatóba is alig villantott belőle valamit az utóbbi években. Most nagyon kéne, mert ezek azok a meccsek, ahol különösen hasznos lehet, és ahol visszajátszhatja magát a kezdőbe, sőt, a keretbe, ha komolyabban átgondoljuk a jelenlegi státuszát.

Szóval Gyula és Vernes lehet a két kulcsember ezen a meccsen, esetleg Proszi vagy Holender, de valljuk be, ők sokkal kevésbé kalkulálhatók (jó, Vernes még kevésbé, de az alapskilljei közelebb állnak a ma és előzetesen általam szükségesnek vélt skillekhez), így marad a tapasztalatba és a rögzítettekbe vetett hit. Zavaros persze, zavaros, de milyen legyen egy jó kezdést követő góltalan Felcsút és Vasas után, miközben még mindig mi lőttük a második legtöbb gólt a bajnokságban?

Idén rohadtul kalkulálhatatlan Rossi csapata, egyelőre fogalmam sincs, hogy hova helyezzem a mentális tabellámon. Persze kell az is, hogy mindenki más ugyanúgy hektikus legyen, ha nem a Fradiról van éppen szó, még jobban bonyolítva a mennyit érünk kikalkulálhatatlanságát. Így aztán érdemes lenne verni a Halit, és nem csak az idegenben minden pont jó alapján, hanem hogy valamivel közelebb kerüljünk a saját magunk megértéséhez.

Ja, és bónuszként az se lenne rossz, ha mondjuk Vaszkéról megtudnánk valamit, legyen az padra ültetés, becserélés, vagy esetleg kezdetés, bár kérdés, utóbbi kinek a helyén történhetne? (Ismerve Rossit és a bekattanásait, valamint a furcsa haragtartását, azon se lepődnék meg, hogy Gyula padon ülne, vagy még ott se, Vaszke kezdene és elől Vernes vagy Ihrig-Farkas startolna középcsatárban. Bármennyire is hülyeség, simán benne van egy ilyen szcenárió.)

((kismatek)) // (Ugye a légióskóvta betartásáért kapható fix hárommillió az hárommillió, arról nem mondunk le, még akkor sem, ha egy győzelem hatmisi, a döntetlen kettő, vagyis a különbség négy, tehát eggyel több, mint a légióskvótából kiszedhető. Ergo a nulla-kettő-hat pontfüggő lutriba nem megyünk bele hárommilliós alapon, mert lehet bukta, és lehet kis eséllyel duplázás. Így hiába lenne esetleg jobb a négy légiósos felállás, szóba sem jöhet.)

illusztráció_ lifelongfiction

“Ha addig nem lesz más, akkor a végre tévés meccsünk alatt itt lehet kidumálni a Haladást” bejegyzéshez 80 hozzászólás

 1. Én már azzal is elégedett lennék, ha stabil játék mellett nyugodt szezonunk lenne, nem kellene izgulnunk a kiesés miatt.

  1. A stabil játék megvan,kb a fagyi ellen sem féltem a csapatot…
   mi fogunk először pontot, pontokat csenni!

   1. Verjük meg a Fradit és utána csak győzelmünk legyen! Amúgy, bennem is van egy olyan titkos gondolat, hogy mi fogjuk megállítani a ződeket.

    1. Miért, bevásároltunk baseball. ütőket, mert másképp kész csoda lenne.

 2. Egy korrekt értékelés az Öreg Halmositól!
  ” Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa. – Már a meccs közben is mondtam, hogy tipikus egygólos találkozót látunk, amelyik csapat talál egy gólt, az megnyeri a meccset, de végül nem született érvényes találat. Ha belövik a büntetőt a kispestiek, nyernek, de semmi játék nem volt a pályán, csak taktikai csata és küzdelem. Mindenki úgy játszik, ahogyan az ellenfél engedi, márpedig a Honvéd ma nem engedte a Haladásnak, hogy kapura rúgjon. Gosztonyi Andrásnak volt a második félidőben egy helyzete, de többre nem nagyon emlékszem. A győzelem a Honvéd kezében volt.”

  Rossi mea culpázott a Vasas elleni kihagyott tizi miatt, hogy az Ő felelősége, Ő jelölte ki a rúgót.
  Nem tudom most mit fog nyilatkozni, de Én egy ilyen mentalitású nagyképű játékossal mint Vernes ha vezetnénk 5:0-ra akkor sem rúgatnék 11-est.
  Délczegnek olyan szerződése van, hogy minden meccsen pályára kell lépnie? Mert különben el nem tudom képzelni az okot, hogy mi miatt történik mindez. Elakarjuk adni és kell a játékperc? Tisztára olyan érzésem van mint Job esetében volt.

  1. Igen nekem is mindig Job jut az eszembe erről a szerencsétlenről.

 3. Nálunk anno, az uttörőben, ilyen 11-es után letépték a lábadat, a hátadba szurták és végleg hazazavartak.

  1. Ki kérdezett? Azt meg hogy ki a hisztis ne várd meg hogy leírjam, de talán az akik bögicsélnek az öltözőben, vagy az aki a zsepit hordozza.

   1. Igazad van, csak az a bökkenő, hogy a csapat teljesítménye az én véleményemet igazolja vissza. De ne fáradj a válaszokkal neked adok igazat, a régi szamaras közmondás szerint.

    1. Csak 20 évig fociztam, biztos nem értek hozzá.Ti értetek meg is látszik a csapaton.
     Most már tudom azért gyengék, mert ilyen olyan emberek veszik körül őket.
     Gyalázatos, hogy ezt produkálják a Honvéd mezben. Helyedben szégyellném magam.
     Mindenki hülye csak aki képtelen megfelelni az elvárásoknak az nem. A keret minimum, fele kuka.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.