Jesszumpepi, észre sem vettem, és úgy belemelegedtem a keretmustrába, hogy észre sem vettem, édesmindegy, a lényeg, hogy verjük a Paksot!

(Ez neked címadás?)

 1. Paks 7 4/3/0 14:4 15pt
 2. Videoton 7 4/2/1 12:3 14pt
 3. Honvéd 7 4/1/2 7:8 13pt

Így néz ki a tavaszi tabella eddig, ami azért különösen érdekes, mert ma Honvéd-Paks lesz a Bozsikban. Vagyis az összesítésben második, tavaszi harmadik fogadja a tavaszi elsőt, az összesítésben ötödiket.

Másfél év, nyolc meccs, négy győzelem, három döntetlen, egy vereség – ez pedig már a Paks elleni mérlegünk a szűkre vett közelmúltból.

Normál hétköznapokon ilyenekkel jönnénk, mert adegy kapaszkodni kell valamibe, adkettő simán lehet, hogy egy csepp gondolatunk sincs a meccs előtt, az idő szorít, valamit kaparni kell, majd megbeszéljük úgyis alatta.

Tavaly, Mezőkövesd óta (igen, Lanza első meccse) azonban nem normál hétköznapokat élünk. Az antré ugyan még nem rúgta rá a budiajtót a békésen, a saját mocskán ücsörgő NB I-re, kellett neki néhány hét, hogy újra felvegye a fonalat, hogy a többiek is patentok legyenek hozzá, mi pedig szépen elkezdjünk araszolni felfelé.

Akár egy játékos is ennyit számíthat, mert lehet ennyire gyenge a bajnokság (l. Lazovic @ Videoton, bakker, mennyire jó ki spíler), de inkább fogjuk meg onnan, hogy ennek a keretnek sokkal inkább kellett egy szikra, ami képes lehet beindítani. Lanza valami ilyesmi.

Jók voltunk nélküle is, lehetett kedvelni a focinkat, az eredmények is jövögettek, azonban tudtuk, valami nyüansz (így írják modorosan az apróságot?) hiányzik. Hogy pontosan mi, arról fogalmunk sem lehetett, beszéltek itt irányítóról, volt szó Gazdag első góljáról, ha meglőné végre, akkor felszabadulna és minden más lenne, tényleg mindenféle előjött, hogy aztán a semmiből beessen Lanza, és kiderüljön: na, erre gondoltunk.

Viszont, mert olyan nincs, hogy ne legyen viszont. Pont minap beszélgettünk arról, tizenegy-tizennégy játékossal, plusz a kvótahuszasokkal futunk neki a meccseknek, jön a befásulás, hiányzik a frissesség, hiába csak hét forduló ment le a tavaszból, itt már – és ténylegesen – minden meccsnek komoly tétje van, hiszen megjelent a cél, és a hozzá kapcsolódó elvárás.

Hogy is írta RW szeptemberben a képalát? Ja, kettőspont: Sok matyó olaszt győz. Tegnap Lanza és a csapat is elbukott ‘kövesden. (foto: 1909foto)

Az Eppel-Lanza csatársor az 5-3-2 óta megbonthatatlan, és igazából nincs is hogy hozzányúlni, ha ragaszkodunk a kétékes megoldáshoz. Kabangu Zolika sérült, Balázs Zsolt Balázs Zsolt, talán Koszta jöhetne, de ki helyett? Lanza nélkül nem vagyunk ugyanazok, pedig neki is pihennie kéne, neki is jó lenne, ha néha csereként ugrana be. Bonyolult.

Középpályán aztán ott vannak a Szent Tehenek. Gazdi az U20, Hidi a cséká, és mostanában, hogy Koszta lett a háromból kétcsatárosra váltó rendszer áldozata, a másik U20, Zsótér. (A széleken King és Holender segít ki természetesen.)

Na, a lényeg, hogy sokan itt érezzük kevésnek magunkat. Gazdi az egyik kedvencem, iszonyat gyorsan és okosan focizik, de mostanság valahogy mintha nem érezné, bár lehet, jóval magasabbak vele szemben az elvárásaim (figyeljük meg: márciusban múlt 21!). Kicsit mintha visszaesett volna az a passzpontosság, kicsit mintha kevesebb lenne az érkezés a tizenhatoshoz, kicsit mintha kevesebb lenne körülötte a faultok száma, vagyis kicsit mintha távolabb került volna a játéktól. A fene tudja, hogy ez a Mister kérése, vagy csak így jön ki, de mondhassam már rá az simán: kevés, kevés, több kéne, ha többet akarunk.

Hidi dettó. Jók ezek a hosszú labdák, nem rosszak a szerelések, de darabra Hidi sincs meg. Az InStat adatai szerint tavasszal kevesebb párharcba bonyolódik, és azokat az őszinél alacsonyabb arányban is nyeri meg, miközben kockázatmentessé, biztonságivá alakul a játéka, alig van labdavesztése, csak a tuti (mint mondjuk a zsuga Eppelnek a Fradi ellen).

Talán eljött a pillanat, hogy újra meg kéne próbálni a klasszikus felé elmozdulást. Néhány éve Rossi simán bevállalta a három csatár (Vécseivel mondjuk, de háromnak neveztük) mellé a három szűrőt (Mufi, Hidi, Nagy Geri mondjuk), aztán oldják meg. Csak mondom, Nagy Geri még mindig itt van.

Az, hogy Hidiből Kamber legyen, felejtsük el. A Kopasz ilyen szinten, kulcsposzton nem fog belenyúlni a csapatába hét meccsel a vége előtt, Kamber már marad hátul. Pláne ma, hogy ha jól számolom, akkor Boti begyűjtötte az ötödik sárgáját, tehát jöhet a Lovric-Kamber-Bobál. Talán, ha Boti nem, akkor, de akkor is csak nagyon és nagyon és nagyon talán merte volna meghúzni a Hidi -> Kambert. Előbb kap Hidi társat Nagy Gerivel, mint cserét maga helyett. Akár már ma.

Gróf – King, Lovric, Kamber, Bobál, Zsótér – Koszta, Nagy Geri, Hidi – Eppel, Lanzafame

Mondjuk valahogy így. Nem véletlenül próbálgatta Zsótért a télen balhátvédben, tudta, jól jöhet majd valamikor. Sopronban ugyan pont kiderült, hogy Zsótérnak ilyen távolságból, és azzal a plusszal, hogy zárnia kell, nem lesz meg a sebessége, több emberen kell áthámoznia magát, szóval nem biztos, hogy menne neki a támadórész a megszokott szinten, de sebaj. Bele kell férjen.

Koszta és a két szűrő együtt, valamint a visszalépegető Lanza talán hozhatna egy kis dinamikát a rendszerbe. Kosztának nem meglepetés középcsatárosdit játszani, szélről beindulva is elvan, a csatárok mögött sincs vele nagy gond, ha rosszmájú akarok lenni, akkor akár azt is mondhatnám, annyit elkaristol ő is, mint Gazdi mostanában.

Nehéz ügy. A lényeg nálam egyértelműen az, hogy miközben

 • hozni kell az eredményt (három pont!),
 • addig azt se felejtsük el, hogy szombat óta ez lesz a harmadik meccs egy rettenetesen rövid paddal, kell a frissítés.
illusztráció: Pixabay (CC CC0)

Áhhh, belemerültem. Speciel ha valamihez nagyon nem értek, az a foci, mármint a pályán történő része. Viszont az is van, hogy bármennyire is nem ért hozzá az ember, ha reggel Kispesttel kel, a Honvéddal ebédel, a meccsekkel fekszik és a bajnokságról álmodik, akkor hamar elszalad a ló, 4-5 ezer karakter (szavak száma ebben a pillanatban: 852, és nő) simán kifolyik, mintha nagymonológban lennél egy kocsmában, ahol a melletted szupermenező kolléga már arra is alkalmatlan, hogy válaszoljon, tehát a te igazságod tölti be a levegőt, úgy okoskodsz Hidi Patyáról, ahogy Rinus Michels óta ember nem beszélt krójfokról, és simán kijelented, pihennie kéne.

Ilyenek ezek a normál hétköznapok mifelénk tavaly Mezőkövesd óta (figyeljük meg, korszakhatár lett. Valahogy így: M.e. és M.u., Lanza eljövetele, satöbbi, húsvétkor adekvát ilyen szavakat használni.) (Vajon az előző agyonzárójelezett mondatfoszlányokban hova kellett volna rakni (raqni) helyesen a pontot?) [mármint a mondatvégit]

Szóval, este hat, Bozsik, Paks, nyerjünk. Minden más csak mese habbal.

“Jesszumpepi, észre sem vettem, és úgy belemelegedtem a keretmustrába, hogy észre sem vettem, édesmindegy, a lényeg, hogy verjük a Paksot!” bejegyzéshez 90 hozzászólás

 1. Egyebkent mi van Vaszkeval ,illetve az o szerzodesevel?Mert mar tavaly meg telen is arrol volt szo,h 3 jatekosnak jar le iden nyaron a szerzodese,Hidinek,Kingnek,Vaszkenak.Ehhez meg hozzajott Somogyi fel eves szerzodtetese telen,de o nem oszt,nem szoroz.Kinggel hosszabitottak,Hidirol mondta az oreg,h el fog menni ,viszont Vaszkerol egy szo sincs,se arrol,h hosszabbitott,se arrol,h lejar a szerzodese es elmegy,se az,h meg targyalnak vele.Hemi is csak Hidit emliti meg a lejaro szerzodesu jatekosok kozul.Valaki tud valamit?

  1. nem hiszem hogy Dusan nalunk valaha meg akar padrol beszallo frissito ero vagy huzoember tudna lenni…sztem szepen csendben elengedjuk a kezet juniusban, egy “tovabbi palyafutasahoz sok sikert kivanunk” cikkel a honvedfc.hu-n.

   en nem banom,hogy itt volt, voltak bizonyos meccsek egyes szakaszai amikor beporgott annyira, hogy lassuk milyen penge volt-Fradi elleni gyoztes poccintest sosem feledjuk!- de azert o egy osztrak amatorligabol jott vissza hozzank, mar alaposan leeresztve es sztem dekoncentraltan.

   Rossi tudta arra hasznalni amire kellett (egykor nagyon
   penge 13-14. ember szerepe), de azt mi nem birjuk el,hogy o foszerepet kapjon (ftc elleni kupavisszavago iden)…ezt a neki juto szerepkort pedig nyilvan sok akademiker lehozza ha arrol van szo.

   1. Egyebkent en se hosszabbitanek Vaszkeval,csak megint az jon le,h nincs kifele kommunikacio.Ha mar eldolt,h nem hosszabbitanak vele szerzodest (vagy o vagy a klub nem akar,de siman benne van,h egyik sem),akkor miert nem lehet kijelenteni ugy,mint Hidi eseteben.

 2. Nagyon jó írás, hetek óta a frissítést, rotálást mondom én is. Lehet megátkoztok de Villám akkor lehetne egy meccsre jobb-középhátvéd.Kellően gyors és kemény hozzá. King egy sorral előrébb.
  Bedobnék 1-1 akadémistát mert frissek motiváltak és 1-1 meccsre tudnának átlag felettit hozni. Tömöst pl. simán kezdetném a Paks ellen.Fizikálisan borzasztóan rendben van a srác.
  Raul Palmest is simán be lehetne dobni.Fizikailag jobban bírná mint jópár elgyötört kezdőjátékos.Több poszton bevethető, gyors agresszív , védelembe vagy szűrőnek. Göblyös Dani is megérdemelne legalább egy fél órát valamikor. Gyors,dinamikus, agresszív és nagyon jók a kulcspasszai.
  Balázs Zsolti is nagy hóhányó de belőle nincsenek felkészülve az ellenfelek.Másrészt egyszer sem kapott komplett 90 percet.Szóval 1-2 meccsre ő is tudja hozni azt amit Lanza vagy Marci mostanában.Addig ők pihenhetnének, regenerálódhatnának.
  Ezen kívül szubjektíve szivesen látnám pár percekre a csapatban : Bíró Ákos, Rózsahegyi Dominik, Bodrogi Jancsi (remek játékos!!) , Csábi Misut szűrni középre , Herjeczki Kristófot aki még mindig csak most múlt 18, de már 2 éve bemutatkozott nagyon bátran kupameccsen.
  Vaszkéval az van hogy lejár a szerődése….ennyi…figyeltem a játékát a legutóbbi edző meccsen : mint valami nyugdíjas : lassú, a rövidpasszok is ellenfélhez mentek.Vagy formánkívüliség vagy kicsengettek neki sajnos….

  1. Ez jó kérdés nagyon! Ha sérűlt lenne gondolom már kommunikálták volna,valószínűleg…..

  2. Úgy tűnik ez a Laczkó- Hajdú csere nem jött be. Hajdú a Paksban kimagaslóan jól játszik (remélem ma nem) mindeközben Laczkó eltünt mint Petöfi a ködben, semmilyen szinten nem lehet rá számítani. Inkább maradt volna Hajdú. Ha a kölcsönadás lejár vissza az egésszel!

   1. Nem tudom mi tortent vele Pakson, de nalunk o volt a legnagyobb kerekkoto. Folyamatosan az ment itt, teljesen jogosan, hogy egyaltalan minek jatszik.

    1. Ott nem balhatvedben jatszatjak,hanem kozeppalyaskent .Lenyilatkozta korabban is,h a balhatved nem igazan az o posztja.

     1. Ennek ellenere pont arra a posztra igazoltuk. Akkor nem jutott eszebe?

      1. ???
       Balhátvédet keres a klub évek óta!
       A középpályára mi meg évek sora óta megvagyunk.
       Ott nincs helye jelenleg Hajdúnak.

 3. HONVÉD – PAKS KEZDŐCSAPATOK
  Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Kamber, Bobál – Holender, Gazdag, Hidi, Zsótér – Lanzafame, Eppel
  (cserék: Horváth A. (kapus), Koszta, Vasziljevics, Nagy, Villám, Balázs, Tömösvári)
  Paks: Molnár – Kulcsár, Zachán, Gévay, Báló – Papp – Haraszti, Hajdú, Bertus, Bartha – Hahn
  (cserék: Székely (kapus), Kecskés, Szakály, Koltai, Szalai, Vernes, Lenzsér)

  Csoro Darut kolcsonadtak Paksra fel evre,de csak a 2. csapatban jatszatjak.

 4. Csak nalam kesik a kep a hanghoz kepest vagy masnal is?Akarhanyszor toltom ujra az oldalt,mindig ez van.

   1. de ma legalább tényleg a mi meccsünk hangja van alatta… részsiker :D

 5. Tudom, sok van még hátra a meccsekből, de érdemes megjegyezni, hogy a Videoton közben ikszre áll a Kövesddel.

  1. Es a Haii is vezet a Dio ellen es mivel a masik kepernyon neha arra is raneztem,lattam,h nyomaban sem az a Dio jatszik,akik minket ugy vertek meg,h eselyunk se volt,viszont ma mi sem ugy jatszunk,mint kedden.

 6. Zsótért meg KELL tartani!
  Az öregnek, ha pénze nincs, játékoscserét kellene felajánlania!

  1. Kerdes,h Zsoterert es Rossiert mennyire kellene a zsebebe nyulnia az oregnek,pedig mindkettot nagyon jo lenne megtartani,viszont tudjuk,h Hemingway nem szeret penzt kiadni.

   1. Rossi egy dolog. Ha ő nem marad, akkor Olasz vonalat kell erősítenie. Ebben Rossi is partner lenne biztos, tudna adni, egy-két telszámot az öregnek. Zsótér megtartása az már más tészta…

 7. Lanza egyre unszimpatikusabb nekem… Dobája magát, ellöki saját játékosát a labdától. :(

  1. Sajnos igen. Ha Rossi megy ő se marad vagy abban nem lesz kösxönet.

  2. Amikor Eppel fejére varázsolta a labdát az első gólnál, akkor is unszimpatikus volt?

  3. Unszimpi? Olasz! Imádom!
   Dobálja magát? Igen, de faragják is rendesen, csak magát védi.

  4. Nekem is feltűnt, hogy amikor a 67. perc környékén úgy arréb taszajtotta Zsótért, hogy szerencsétlen srác köpni-nyelni nem tudott a szitu után. :)
   De ez az olaszos temperamentum számlájára írom. Egyébként a Csapat motorja, lelkes, gólpasszt adott..mi kell még? Nyilván az Ő maradása nagyban befolyásolja Rossi maradását, de Lanza alapvetően azért jött, mert EL-ba szeretne játszani…ez a vágya úgy néz ki, hogy teljesülni fog. Én továbbra is hiszek abban, hogy Rossi nem hagyja itt a megkezdett munkáját, ha a Csapat együtt marad, jővőre az EL-be (vagy akár a BL-be) nemzetközi szinten is megmutathatja, hogy mit tud kihozni a Csapatból….szóval csak pozitívan. :)

   1. Hát…amit a fradi és a vidi produkált az idei szezonban, azt csak überelni lehet. :D
    Ennél sokkal gyengébb kerettel mentünk már legalább két fordulót, és Graz, Hamburg állított meg minket, nem pedig albán beugró csapatok….szóval jónak látom a kilátásokat…a lényeg, hogy ne szipkázzák el a jó játékosainkat ( és Rossit).

    1. Nem!
     Abban a cspatban nem egy-két TIPPMIXguru is volt… most szvsz egy sincs!
     A mai csapat fényévekkel jobb az akkorinál!!!
     + fülbevaló sincs!!!

 8. Elképesztő!!!! Képtelenek egy normális kontrát végigvezetni. A Gyirmót kb. 3 gólt lőtt volna a 2. félidei Paksunkról…..

    1. Alibizik, mást nem is csinál. Zsótér is megtehetné, ő még inkább mert szerződése van fujpestre, míg Balázsnak kiáll a lába paksról!
     Ennek ellenére csak alibizik. 0 a csávó!

 9. Fing ez a csapat…. A 60. percben le kellett volna zárni ezt a meccset valamelyik kontrából…. Volt bőven lehetőség.

  1. Hihetetlen,h ma annyyira nem volt eselye a pontszerzesre a Paksnak,mint nekunk kedden a Dio ellen,akiket ma ugy vert meg a Hali 2-0-ra,h a 2 siman lehetett volna 3 vagy 4 is.

   1. Szerintem a Paks és Diósgyőr esetében is az van, hogy kedden jól felpörögtek, és ugyanúgy kiengedtek szombatra, mint mi kedden….ez a heti 2 forduló úgy tűnik nagyon szokatlan a Csapatoknak. :D

 10. Iksz a Vidi meccs vége, megint az élre álltunk, 1 ponttal. CSAK A KISPEST!

 11. Hatalmas boldogság ránézni a tabellára! Hány éve vártam ezt?!
  Köszönöm srácok.

 12. irtozatos modon tekert,hajtott mindenki, Zsoternak tenyleg negy tudeje van, de Filip,King,Gazdag,Geri,Patya is nagyont mentek.

  Zsoter ismet berugta az evad goljat

 13. Persze. A nemzetközi mezőny más lesz. De az a tény, hogy 93 után újra bajnokesélyes csapatunk van az azért nem rossz hír :))
  – a fiatalokat azért tenném be 2 – 0 után, hogy igenis játszanak, szerezzenek rutint. Jövőre is lesz bajnokság, azért erre is lehetne gondolni…
  – Lanza egy kulcstényező: sok múlik rajta negatív és pozitív értelemben is.
  – Rossi: nagy talány nekem, elvitathatatlan az érdeme a jelenlegi pozíciónkban (két éve tavasszal hol is voltunk ?? )
  – Zsótér, hát igen, nehéz szívvel, de le kell majd mondanunk róla szezon végén, mert az Öreg nem fog rá áldozni… Ismerjük a témát. (Ne legyen igazam !)
  – Eppel: kérlek szépen ne hagyjál itt minket, főleg ne a szar ferencvárosért.
  – az Öreg: szvsz a szíve mélyén nem boldog most, VELÜNK, szurkolókkal szemben, mert egyre nő fölfelé Rossi ára. Az Öregnek bőven elég lenne a 2. v. 3. hely is.
  – CSAPAT: tisztelet Nektek srácok, nekem TI vagytok a csapatom :)) nem érdekel a sok károgó…
  – és a végére Kamber Gyuri: vazz, nagyon keményen tolod, nem is értem, hogy lehet ezt nagypapaként, :)) maradj velünk amíg lehet !!

  1. Azért vitatkoznék néhány dologban veled, független attól, hogy sok mindenben tökéletesen egyetértek:
   – Ahogy Lanzáért fájó szívvel de háromszor többet leperkált, mint amit akart, talán Zsótér esetében is megteszi. Elvégre talán rájön, hogy ahogy Lanza esetében is megtérül (nézőszám, médiafigyelem, eredmény), így talán Zsótér esetében sem járna rosszul. Valóban egy nagy zsugori az öreg, de talán a józanész meggyőzi Zsótér esetében.
   – Rossi: azért lehet, hogy bajnokként magasabb pénzt kérhet Rossi, de érdeke a maradás, hisz nagyon jól nézne ki az edzői önéletrajzában néhány BL meccs…arról nem beszélve, hogy igazából a jővő évi nemzetközi kupába indulással teljesülhet(ne) az kispesti edzői karrierje…
   – Minden másban teljesen egyetértek. Eppel, Lanza, Kamber, King, Bobál, Boti, Nagy, Zsótér ittmaradásáa nagy szükség lesz jővőre, reméljük sikerül néhány játékost idehozni…hozzáteszem, remélem az MTK kiesik és ahogy anno elszipkázták tőlünk Torghellét (mégkorábban Illést, Oroszt, Halmait), mi is el tudunk hozni onnan valami jobb játékost. :P

    1. Látod én is….

     Rossi maradása mellett szól, hogy
     – az Öreg kevés emberrel érteti meg magát,
     – a Csapat elérni látszik az óhajtott eredményt, így a munkát tökéletesen elvégezte Rossi
     – Rossival jővőre nagyobb az esély egy sikeres nemzetközik szereplésre, mint egy teljesen új edzővel
     – Rossi szereti a Kispestet (mutass még egy edzőt, aki a Csapata sáljába dirigálja a mérkőzést) és a szurkolókat
     – Rossinak egy BL indulás hatalmas szakmai kihívás lenne, de egy EL indulás is hasonló motiváció nála
     – Botkán keresztül láthatta, hogy válik Kispesten pillanatok alatt közellenséggé…fradiba szerintem pont ezért nem menne. Ráadásul Kubatovnál nem téma az edzőváltás…más magyar csapat miatt meg hiszem, hogy távozna.

     A távozása mellett szól:
     – megnőtt az ázsiója, így komolyabb érdeklődés lehet iránta
     – lehetnek olyan anyagi követelései amit az Öreg már nem akar megadni…

     Kérdés, hogy a pro-kontra érvek hogyan fognak alakulni a tárgyalások során…szerintem pont az 1. hely lenne az, amivel Hemi itt tudná tartani….a fentiek miatt. Na mindegy, majd meglátjuk.

     1. Na igen. Botka leépülése látványos. De az Öreggel kapcsolatban az a bajom, hogy a kassza csak ürül és újabb feltöltési forrás után kell majd nézni. Ezért talány nekem a Maestro Grande: most lesz neki igazán tét a PUSKÁS CSAPATA szöveg, mert most lesz tétje a történetnek akár alacsonyabb fizetés mellett is. Ez nálam persze nem menti fel az Öreget, mert nála faszarágibb csávót nem tudnék elképzelni, ismerve azt, amit tett ezért a
      Kispestért eddig. Szóval valóban nehéz ez. Főleg nekem, aki bérből él, és a családomat
      is ebből tartom el… :))

      1. A feltöltési forrás gyanítom Gazdag lesz. :( Ahogy télen rágtuk a körmünk, hogy ne vigyék el, így nyáron tuti lesz jelentkező érte….és ne feledjük…jővőre jön a felcsút, ahol dagadt pénztárcával fognak nekiszaladni a játékosigazolásoknak. :( Szóval távozó gyanítom lesz, kérdés, hogy hány játékos távozása kell a kassza a feltöltéséhez…bár kétségtelen, hogy a legnagyobb hülyeség Hemitől az lenne, ha kiárulná az esetleges bajnokcsapatát (vagy akár mondhatnám a dobogósat). Bár volt a részéről olyan nyilatkozat, hogy nem szándékozik megválni a kulcsjátékosaitól.

    2. Remélem Gazdag marad. Ő itt lehetne legenda is akár. Nagyon nagy játékos.

   1. Egy szóval sem írtam, hogy Torghelle kell ide…kérlek olvasd el újra az idevonatkozó részt. :) Onnan Poór, Vadnai lehetne jó igazolás. :)

 14. 90es évek terméke az ami most van. Ennyi!
  Az az időszak teljesen leamortizálta a magyar focit!
  – Eurosporton mentek a Honvéd meccsei!
  – Európai kupákban minden évben elkaptunk egy két neves csapatot!
  – Minden NB-s csapatban volt egy-két Gera szintű irányító!!!

  Ma csak a nihil + egy jól összerakott csapat sokáig érhet, lásd most minket!

  CSodálkozik itt valaki?

  1. es évekbenNe röhögtess!
   Németországot össze ne hasonlítsd velünk!
   Mi elvesztettük velük szemben a VB döntőt és nem körberajongták őket, hanem meg akarták lincselni a hőseiket!
   Ez elképzelhetetlen németországban.
   Mondom le van amortizálva a focink, és ezért tettek is a 90es években!
   Ha akkor van egy ilyen focibuzi kormány, ma fixx BL csoportkörös a magyar bajnok, minden évben.
   Hidd el, akkor tényleg fényévekkel a mai foci előtt volt a magyar NB!

   1. Velünk honvédosokkal különösen nem kerek valami. Rengeteg passzív szurkolót ismerek, akik még most sem akarnak kijárni, pedig órákat tudunk beszélni a Honvédról, folyamatosan figyelemmel kísérik a csapat. Érem másik oldala, hogy egy baráti pár (GyMS megyéből) azonnal igent mondott, hogy jönnek velünk a jövő héten, mert a legutóbbi Újpest elleni meccsen annyira jól érezték magukat és úgy szurkoltak, mintha Honvéd szurkolók lennének. Persze csak azokat a rigmusokat, amiket azonnal el lehet sajátítani. :)

    Közben vezetnek a zöldek. :(

    1. A szezonban egy meccsen voltam kint, akkor fáztunk a Vasas ellen a Fáyban…
     Félek kimenni újra, de lehet a Gyirmót ellen kinézek :-)

     1. Abszolút nem bántásként kérdezem, de miért nem? Mikor, ha nem most?

      Közben X. :)

      1. “Mikor, ha nem most” nagyon jól fogalmaztad meg!!
       A Fradi ellen kint volt vagy 3500-4000 Honvéd szurkoló, most talán 2000.
       Hol van a különbözet!!
       Aki kint volt a Fradi verésen annak nem volt elégjó a csapat játéka, a hangulat, hogy újra tiszteletét tegye??
       Nem értem komolyan, nem értem…
       A Vasasnál sztenderden hozták ősszel a hazai 4000-es nézőszámot, mi miért nem tudjuk ezt megtenni……kitidja mikor lesz legközelebb ilyen helyzet mint, ami most van!

       1. Szia AW ! Örülök, hogy szóba hoztad az ftc verést. Akkor távol a hazámtól, messze szurkoltam a Csapatomnak. Éjszaka felkeltem és kimentem a mosdóba és benyomtam az online-t, hogy nézzem a győzelmet. CSAK azért, hogy ne zavarjam a szobatársam pihenését. Én erre vagyok büszke !
        Tavasszal még egyszer legalább tutti kimegyünk a Bozsikba a Faterral :D

        1. ….hát igen, ez vagy benne van az ember vérében vagy nincs!

         Büszke is lehetsz erre és ha kívánhatok valamit, akkor az a meccs az utolsó fordulóban legyen, amikor felutaztok a “Faterral” és ünnepeljük vagy 8-10 ezren együtt a bajnoki címet és az a nap ne érjen véget soha!

         1. Ultra LIKE !!!! Akár hogy is legyen idén, az nehezen lesz elfelejthető számunkra Kispestieknek !!

       2. Én csak a magam nevében tudok erre válaszolni. Munka és egyéb elfoglaltságok miatt szoktam kihagyni meccseket, de ha van időm, akkor nem kérdés, hogy megyek. Csapat tabellán elfoglalt helye, annyira nem befolyásol, de tény, hogy ennek a csapatnak sokkal szívesebben szurkolok, mint sok korábbinak. Magam részéről a budapesti, idegenbeli rangadókat ajánlanám mindenkinek. Ha az sem hozza meg a kedvet, akkor tényleg tévé elé született, nem a lelátóra.

    2. Mi ebben az érthetetlen? Az egyik legszegényebb csapat a miénk. Hosszú távon a realitás, hogy többnyire a bennmaradás a tét. Mi, idősebbek nem ehhez a szegényházhoz szoktunk…

 15. Es akkor most szurkoljuk ki a Fradi – Vasas x-et,nekunk az lenne a legjobb.

 16. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy Zsótér ma mennyi kilométert futott?
  Elképesztőt játszott ez a kisember!
  Olyan sprinteket vágott, hogy szemmel alig lehetett követni.
  Holender cseréje után egy új poszton is szenzációs volt!
  A gólja pedig……nálam a szezon gólja!!
  A legnagyobb elismerés neki ezért a csupaszív játékért!
  Nálam ma Hidi lógott ki lefelé a sorból, fejben egyáltalán nem volt itt, remélem nem ennyo volt még neki a Honvéd, van még pár meccs, nagyon bízom benne, hogy szépen akar búcsúzni azért!
  Berke…..ez egy kerge….
  A katasztrofális magyar bírói kar egyik leggyengébbike, ami azért nem kis teljesítmény.

  1. Azért a fagyi meccsén is voltak bírói szarvas bakik…
   A végén két durva fagyi falt (egyik Botkáé), még szabad se.
   2 szándákos kezezés a fagyinál, eredmény, no sárga…

 17. Ez a Botka nevű ferencvárosi gyerek már annyira gyenge, hogy a kezdőből is kiszorult ebből a sz@r csapatból??
  Elnézve King játékát és teljesítményét, hiányzik a fenének…. :)
  Meg különben is könnybelábad a szemem, amikor olvasom a már idézett eheti nyilatkozatát:)
  “……..Kiváló játékosokkal és szakmai stábbal dolgozom együtt, ilyen környezetben pedig kifejezetten élvezetes a munka. Örülök, hogy ezt a lépést megtettem.
  “….Én viszont kicsit sem vagyok bosszús a jelenlegi állás miatt, hiszen nagyon jó helyen vagyok, s tudom, hogy a pályafutásom szempontjából jó döntés volt ide szerződni.”
  Jó helyen vagy Endi!!!

  Viszont ez a Vasas nagyon kemény dió lesz!
  Ha nyernénk…..szerintem akkor már semmi nem állíthat meg minket!!

  1. Mindig is fradista volt, azért küzdött hogy odakerüljön egyzser, most már jó helyen van tényleg…

 18. Kemeny meccs lesz nagyon a Vasas ellen,bar ugyanezt mondtam a Dio meg a Paks ellen is.Azert jobban orultem volna,ha leszakad a Vasas meg 2 ponttal.Viszont hihetetlen,h mi ugy orulunk minden egyes alkalommal,amikor megverjuk a Fradit,h csak na,foleg miota Doll az edzo,nem sok sikerelmenyunk volt ellenuk,aztan azota meg mar a 2. csapattol kaptak ki a zoldek.

  1. A Vasas győzelme annyit jelent, hogy a fradi végleg leszakadt rólunk, így a dobogó most már szinte biztosnak tűnik…vagyis ahhoz, hogy matematikailag is lecsússzunk róla, a Haladás-Fradi-Paks trió közül valamelyiknek egy 6 győzelmes szériát kell produkálni, a mi 4-5 mérkőzéses vereségi szériánk mellett…valljuk be, erre azért a jelenlegi erőviszonyok mellett kevés esély van. A második hely is simán meg van, ha az elkövetkező 6 mérkőzésből 3 megnyerünk és legalább egy X-t összehozunk…erre viszont minden esélyünk meg van. :) Bajnoki arany meg látszólag nehéz, de valahogy úgy látom, hogy a Vidi sem képes stabil teljesítményt nyújtatni, az ő rapszódikus stílusuk is csak nekünk kedvez. :)

  2. Én is jobban örültem voln ha az ftc-vasas x-re végződik. Sőt én vasas vereségben bíztam, jobb lett volna, egy hitehagyott, elbizonytalanodott vasas ellen játszani. Na de minden rosszban van valami jó, a fradi szerintem is végleg leszakadt rólunk.

 19. Ismét grat a csapatnak! Bár az utsó’ 3 forduló elég gyenge játékot hozott, mégis szereztünk 6 pontot, és “menetelünk” tovább.
  Zsótér hatalmas gólt lőtt, hiányozni fog jövőre.
  Kemény meccs lesz a Vasas ellen, jól muzsikálnak… Ha jól látom Remili, Manjrekar, Ristevski 5 sárgás lett, ez azért kis segítség lehet. Már CSAK Berecznek és Gaálnak kéne meghúzódnia az egyik edzésen jövő héten. :)

  1. Saglicra kell vigyázni! Egy ilyen rutinrókát elnéznék hetente nálunk is!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.