Egervárit 2010-ben nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta KILENCVENEGY játékos szerepelt a válogatottban

Hatvanketten egyenesen újoncként. Még egyszer: hét év alatt.

 • a hét év alatt játszottunk 72 meccset, és ezeken
 • elfogyasztottunk öt szövetségi kapitányt: Egervári, Csábi, Pintér, Dárdai, Storck.
 • a rekorder Egervári 34-nél szállt ki. Storck 25-nél tart.
 • lőttünk 113 és kaptunk 91 gólt, ami ugye pozitív gólkülönbség.
 • 32-szer győztünk, 18-szor ikszeltünk és 22-szer kaptunk ki.
 • 17 alkalommal maradtunk gólképtelenek, ebből tízszer Storckkal.
 • kapott gól nélkül 29 meccset úsztunk meg. Dárdai hét meccséből például ötöt.
 • de beszéljünk inkább a nevekről, mert ahol hét év alatt összejön 91 válogatott (62 újonc), ott vagy nagyon gazdag a labdarúgás, vagy nagyon szegény.

Újoncok szövetségi kapitányok szerint

 • Egervári Sándor // 34 meccsen 19 újonc [7]
  • Bogdán Ádám, Böde Dániel, Debreceni András, Devecseri Szilárd, Guzmics Richárd, Gyömbér Gábor, Gyurcsó Ádám, Kádár Tamás, Korcsmár Zsolt, Kovács István, Lázár Pál, Lipták Zoltán, Lovrencsics Gergő, Mészáros Norbert, Nikolics Nemanja, Pátkai Máté, Pintér ÁdámStieber Zoltán, Szakály Péter
 • Pintér Attila // 5 meccsen 14 újonc [3]
  • Balogh Balázs, Bosnjak Predrag, Futács Márkó, Gulácsi Péter, Heffler Tibor, Kalmár Zsolt, Korhut MihályLang Ádám, Nagy Gábor, Rózsa Dániel, Simon Krisztián, Szabó János, Varga Roland, Vécsei Bálint
 • Dárdai Pál // 7 meccsen 6 újonc [2]
  • Dibusz DénesFiola Attila, Forró Gyula, Poór Patrik, Simon Ádám, Szolnoki Roland
 • Bernd Storck // 25 meccsen 19 újonc [3]
  • Balogh Norbert, Berecz Zsombor, Bese Barnabás, Bódi Ádám, Botka Endre, Eppel Márton, Hangya Szilveszter, Kleinheisler László, Kleisz Márk, Márkvárt Dávid, Megyeri Balázs, Nagy Ádám, Nagy Dániel, Nagy Dominik, Sallai Roland, Tóth Bence, Ugrai Roland, Vida Máté, Vinícius Paulo

Félkövérrel a 2016-os Európa-bajnokságra nevezett keret tagjai [darab]. Akik pedig 2010 előtt mutatkoztak be [8]: Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos, Gera Zoltán, Juhász Roland, Király Gábor, Németh Krisztián, Priskin Tamás, Szalai Ádám

És a többiek, akik szintén játszottak az elmúlt hét évben

Buzsáky Ákos, Czvitkovics Péter, Dzsudzsák Balázs, Feczesin Róbert, Fülöp Márton, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Halmosi Péter, Huszti Szabolcs, Juhász Roland, Kanta József, Király Gábor, Koltai Tamás, Komlósi Ádám, Priskin Tamás, Rudolf Gergely, Sándor György, Szabics Imre, Szalai Ádám, Szélesi Zoltán, Tóth Balázs, Tököli Attila, Tőzsér Dániel, Vadócz Krisztián, Vanczák Vilmos, Varga József, Vermes Krisztián

Azt pedig már csak a sztori kedvéért, hogy 2010-nek még Erwin Koemannal futottunk neki, aki olyan remek neveket dobott be azon a tavaszon, mint Elek, Koman, Laczkó, Lázok és Németh Krisztián újoncként, valamint mondjuk Dárdai nagy öregként.

 • Az egészből igazán Dárdai hozta ki a maximumot. Kijuttatta a válogatottat az EB-re. Egervárit sosem volt igazán eredményes, Storck sem az. Voltak győzelmek, de nem elég….. Csak egy érdekesség a névsorból, Koman sosem értettem miért lett válogatott, igazán sosem játszott kiemelkedően és csak néha jól, volt egy két szép gólja és örültem mikor kimaradt. Most meg valahol gólgyáros a világban…

  • Laszka

   Egervarinak volt egy oriasi sansza, ha a 8-1 elött behuzta volna a zart kapus roman meccset, akkor gyakorlatilag biztos potselejtezös helyünk lett volna. De Egervari inkabb menedzser es politikai nyomasra benyomta kis Kokot a Vidböl, hogy valaki eladhassa es penzt kereshessen vele….az ilyen dolgok miatt utalom a belterjes magyar edzöi kart, menedzsmentet es a politikia fonodasokat….
   A törtenet szomoru vegkifejlete, hogy kis Koko hibajabol kaptunk egy golt, es kis Koko most is a vidiben nyomja…leginkabb a cserepadon….összefoglalva: elb@sztak egy karriert (mondjuk volt melle egy serüles is) es elb@asztak a potselejtezöt is penzehseg miatt…pedig az EB csapat akkor volt a csucson….

   • István Hereb

    Eléggé igazságtalan szerintem egy figura nyakába varrni egy 90 perces meccset, ahol ha egy kicsit jobban koncentrálunk a végén vagy szerencsésebbek vagyunk, megvan a győzelem és a továbbjutás. És akkor beállhatunk zártan védekezni Hollandiában és nincs a 8:1, Egervári meg marad és készülhet a pótselejtezőre.

    • Dárdainál senki sem motiválta, igazítgatta jobban a fiúkat. Főleg meccs közben minden idegszálával instrukciókat osztogatott. Storck szemlélődő típus, vagy kihív egy játékost és vele beszél. Egerváriról meg ne is beszéljünk…

    • Laszka

     Kovacsot nem hibaztatom egy percig sem….Ö a törtenetben aldozat…

  • István Hereb

   Dárdai fantasztikus munkát végzett. De a két norvég meccset és a 3 EB csoportmeccset ne vegyük el Storck-tól, az már nem Dárdai érdeme volt. Csoda volt, amit kint produkáltunk, azóta viszont látszik, hogy csak egy egyszeri csoda.
   Koman hol gyártja a gólokat? Valahol a sztyeppén játszik, nem?

  • thpreg

   Koman az U20 VB-bronz miatt került be a válogatottba, abból a csapatból ő, Németh Krisztián és Gulácsi futottak be relatíve nagyobb karriert klubban és válogatottban.

 • Pingback: Egervárit 2010-ben nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta KILENCVENEGY játékos szerepelt a válogatottban | Zongoracipelő()

 • Pingback: Hét év alatt majd’ egy század futballista volt válogatott – Bulvar.tk()

 • Laszka

  En kettösen latom Storck bacsit. Ahogy Hemi is mondta, kokler, mert akki ennyi allast halmoz, vagy hazudik vagy nem tud minösegi munkat vegezni. Masreszröl a fejlesztesei, meresei, ha jol hasznaljak hasznos lehet…Ezzel csak azt szeretnem mondani, hogy arra a posztra amire eredileg hivtak megfelelö szövkapnak nem. Masreszröl akarkit ültetünk oda a jatekosok nem tanulnak meg focizni, kondijuk nem lesz jobb stb…. Abban remenykedek, hogy azok a felmeresek amit csinalnak a valogatottnal es kimutatjak a kondicionalis problemakat az uj utanpotlasközponttal mi is bevezetjük, es azokat az eszközöket (GPS melleny, gyorsasagi keszsegfejlesztöket) amit az EB elött beszereztek Telkibe mi is beszerezzük. Es persze nem csak a felnött csapatnal….

 • Döme Sanya

  Azért mindent elmond a hazai viszonyokról, hogy Huszti és Nikolics nem kér belőle. Pedig ha valakiknek, az Ő helyük ott lenne. Bennem mindig az merül fel, mintha a válogatottságot nem kiérdemelni, hanem venni kellene. Persze én csak egy károgó vagyok.

 • Pingback: Hét év alatt majd' egy század futballista volt válogatott | hamishirek.hu()

 • diszbohoc

  pazar suttyóválogatottat lehet ebből összehozni.
  amúgy aki Ugrait beválogatja, annak jár a faszkorbács

 • Emlékezzetek mint mondott Dárdai! Az alapoknál kezdem, mozdulatsorokat gyakoroltatott, taktikai elemet sulykolt, ha erre jön a labda hová helyezkedj, mikor indulj, hova zárkózz, mikor rohanj vissza. Tele volt vele a sajtó, némely szakemberek gúnyos mosolyokat eresztettek. Ez az Eb-re kijutott válogatott pariban volt Portugáliával, sőt. Tartottuk magunkat, aztán az Eb után szép lassan el is felejtődött minden taktikai elem.

  Kedvenc csapatomat is hasonló “változás” érte, bajnokságot nyertek Rossival, ami taktika kiépítésre került, azt most a bolygó hollandi szépen leépítette, a sajátja meg egy nulla. Eppelt össze kell szedni, mert szét van esve.

 • Napra pontosan két éve írtam:

  “Technikailag érett, kiváló reflex, kiváló mentalitás, kiváló képességek jellemzik.
  Ő Bogdán Ádám 28 éves, ereje teljében lévő, nemzetközi hírű kapus. A Liverpool kapusa.

  Mégsem Ő védett a görögök ellen, hanem Király Gábor, aki az első és harmadik gólnál rosszul zárta a szöget. A második és negyedik kapott gólnál árnyékra vetődött, vagy rosszul (más irányba, vagy ötletszerűen) mozdult ki. A Nemzeti Sport szurkolói szavazásán az utolsó helyet érdemelte ki a csapatból.

  Gera Zoltán egy félidő után levegőért kapkodott. Kalmár beállt helyette és gólpasszal, valamint több sikeres akciónál kezdeményező volt és a védekezésben is sokat segített.

  A magas, jól fejelő görög csatárok ellen, a magas, határozott és jól fejelő Guzmics nem játszott.

  Böde, ha gólt nem is lőtt, állandóan két védőt foglalt le. Hasznára volt a csapatnak, Dzsudzsák viszont pocsék volt, semmi kreatív megmozdulása nem volt.

  Juhász Roland árnyéka volt önmagának.
  Ezek után?
  A pótselejtezőn (ha lesz) ki fog védeni? Király? Hogy meglegyen a 100. válogatottsága?

  https://uploads.disquscdn.com/images/c8d8f49f4a0b78786e98eb7b9cf6a0ae6293196240bc41b6422ebfd22eb90329.jpg

 • Carpethy

  oké, a válogatott megvolt, kikaptunk, nyertünk, storck marad vagy megy – már nem is érdekel.
  2 nap múlva újra meccs, mikor lesz poszt? :)