“Napikispest 2019.01.20.” bejegyzéshez 52 hozzászólás

 1. Büszke lehet rá a Nagypapája, aki egyébként nagyon jó barátságban van Fergussonnal. (biztos véletlen Anglia, de talán mégsem;) Egyébként szerintem meg korai a PL, pláne egy a kiesés ellen harcoló csapatban)

 2. Basszus…. Kiemelkedő tehetségünk volt, legalább bemutatkozhatott volna az nb1ben…
  Valaki nagyokos itt pár hónapja azt írogatta, hogy neki túl nehézkes Temesvári mozgása… :D LOL

 3. Ha elmegy Gróf és elmegy Temesvári is,kapus és középső védő kell még !! Bobált vissza kellett volna venni !!
  Végre lett volna ismét egy tehetséges jó felépítésű középső védő aki beépülhetne Kamber és Lovric helyére.

 4. Még semmi nem dőlt el. Próbajátékra ment. Úgy emlékszem, a Bobál-testvéreket is tesztelték Angliában. Aztán hazajöttek…

  1. Ha már kiment, nem annak fogunk drukkolni, hogy tehetségelennek találják és ne igazolják le.
   A baj inkább, hogy nem tudok még egy olyan belső védőről az utánpótlásban, aki esélyes lenne arra, hogy az nb1es csapatban a következő 2 évben szerephez jusson.

   Ha valaki látta már többször Csaba Dánielt, írhatna róla pár sort, mi a véleménye Csabáról Temesvárihoz képest.
   Elvileg ő is 189 centis, megtermett srác, aki 12 meccset lenyomott az nbIII-ban ősszel, de a nagycsapatnál még nem került szóba a neve.

    1. A második felében mivel nem?
     Te látsz olyan belső védőt, aki esélyes lenne az utánpótlásból Temesvárin kívül az nb1-re a következő időszakban?
     Vagy Csaba Dánielt nem látod elég jónak?

     1. A Csaba részt véltem a másodiknak a külön bekezdés végett. . Őt nem igazán ismerem.

   1. Láttam pár meccsen, szerintem labdaügyesebb, mégis kisebb potenciált látok benne! Bal lábas, ami nagy kincs mostanában, szokott szélső védőt is játszani. Beválhat!:)

    1. Köszönöm, Feri!
     A fizikai felépítése miatt látsz benne kisebb potenciált, vagy valahogy a játéka nem áll össze?
     Más esélyest látsz utánpótlás-fronton, aki a következő 1-2 évben odakerülhet?
     Mit gondolsz, Temesvári kintragad már most Angliában?

     1. Csak úgy láttam, Temesvári előbbre tart kicsit, ettől még persze Csaba is beválhat!:) Szerintem Temesvári nem marad kint, de ha kint is marad, nem biztos, hogy hosszabb távon jól jár… Csak NB 3-as meccsekre járok néha, a fiatalabb korosztályokat nem nagyon ismerem, így nem tudok ezügyben véleményt formálni!

 5. Igen érdekes hogy egy külföldi top bajnokságban felfigyelnek rá itthon meg be se mutatkozik a nagy csapatban. Tipikus magyar utánpotlás biznisz itthon nem jó nem biznak benne de egy fulham le szeretné igazolni ugy hogy nem is látták gondolom csak videon vagy az nb3ban. Na ki az amatör ök vagy mi ?

  1. Nem tudni, hogy szeretné-e leigazolni, de megnézi néhány nap. Minden bizonnyal nem az első csapatba keresnek védőt. Igazolt Angliába, talán éppen a Fulhambe egy magyar kapus a másodosztályból… aztán nem játszott egyszer sem.

   1. Tőlünk ment ki Gyollai is, aki kapus, idén 22 éves, a Stokenál van, de még nem jutott szóhoz az első csapatnál.
    Ezek a csapatok nagyon sok fiatal játékost leigazolnak, aztán kb. 1-2, aki később szerepet is kap ténylegesen az első csapatnál.

    Gyollait kölcsönbe Gróf helyett el tudnám képzelni.

 6. Ezek szerint a Honvéd alkalmazottai próbálják árulni Temesvárit?

  “Hirtelen jött az egész, az első felkészülési mérkőzésünk után jött be a szobámba Nagy László klubmenedzser, hogy várnak a Fulhamnél, hatalmas lehetőség és szeretnék élni vele – mondta Temesvári Attila. – Soós Kálmánon keresztül jött ez a lehetőség, a Magyar Futball Akadémia videóelemzője, Varga Samu készített egy tízperces összeállítást az őszi szezonomról, s ez alapján hívtak meg, négy edzés és egy mérkőzés vár rám. Egy fiatalnak mindig a szeme előtt lebegnek a különböző célok. Elsősorban előbb stabil NB I-es játékos szerettem volna lenni és utána külföldre igazolni, de akkor sem leszek szomorú, sőt, ha már most összejön a szerződés. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében az előttem álló öt napban. Talán jobb is, hogy hirtelen jött a lehetőség, nincs idő izgulni, összepakoltam, és már mehetek is. A focicuccom itt volt, és bár civil ruha nincs nálam, de nem gond, futballozni megyek, nem turistának. Készen állok a feladatra.”

  1. Szerintem utanpotlas jatekosoknal ez a szokas aki tehetsegesebb arrol keszul egy kis video amit ki kuldenek nagyon sok helyre a jatekos megfigyelokhoz vagy legalabb is nem hinnem hogy nagy csapatok megfigyeloi a magyar u bajnoksagokat nezegetnek

   1. Hát ez az. A tehetséges megy ki, a
    kevésbé tehetségest elviszik a gazdagabb magyarok, a maradékkal meg kàbit minket a tulajdonos, hogy majd pótolni fogunk velük bárkit, elég ha átszólunk az akadémiara, oszt jó napot.

 7. Én szurkolok neki. Csak azt nem tudom megérteni, hogy védőket miért nem hajlandó soha kipróbálni Supka :/

 8. Megnéztem a videót, mindkét lábával tud indítani, ez nálunk már kuriózum…

  1. Nem is merték kipróbálni soha élesben,még csak 5 percre sem,nehogy kiderüljön,hogy van benne tehetség…

    1. Mint ahogy az elmúlt években is felkerültek 18-19 éves játékosok,aztán körül kell nézni,hogy belőlük hányat mertek bedobni élesben meg hányszor és hány percre.Arról meg főleg ne is beszéljünk,hogy jelenleg hányan vannak még Kispesten azokból a játékosokból…Én nagyon örülök,hogy Temesvári ott van,bárcsak még többen is lennének,de hiába vannak ott,ha padra se kerülnek,helyettük nézhetjük/nézhettük a Skvorc,Pilik féle töltelékeket,akik pont tőlük veszik el a helyet..

     1. Ha mondjuk másfél éve-két éve ülne a padon, még megérteném ezt a kommentet, de alig ősszel került oda.
      Az, hogy most ilyen teljesítményt tud már esetleg nyújtani, annak is volt köszönhető, hogy az Attiláék kiválasztása után a felnőttcsapattal edzhetett fél évig, minden nap.
      Aligha valószínű, hogy ősszel is így tudott volna játszani, miközben amúgy is hemzsegtek a védők, Kálnoki, Baráth, Batik, Skvorc, Lovric, Kamber személyében.
      Most játszott egy félidőt már a Ludogerec ellen, valószínűleg azért, mert az edzők lehetőséget akarnak neki adni tavasszal is, még így is idejekorán, hisz még csak nyáron lesz 19 éves.
      Könnyen lehet, hogy Bobál is ezért lett visszautasítva.
      Nem tudom, hogy kiről beszélsz, aki ezen kívül olyan nagy tehetség lett volna és nem játszhatott, csak a padon üldögélt.

      1. Én nem konkrét játékosokat értek ezalatt,hanem magát a jelenséget.Anno Rossinál is az volt (bár őnála legalább elmondható,hogy bemutatkozott sok saját nevelésű játékos),hogy nagyon sok akadémista beállt csereként 1x 5-10 percre,következő fordulóban még odakerült a padra a játékos,akkor már nem állt be,aztán utána még esetleg 1x kapott lehetőséget,de nagy részük már a padra se került többet,nyáron vagy elküldték őket vagy kölcsönadták őket,aztán a kölcsönadás lejárta után küldték el őket.Az ebben a szezonban kölcsönadott játékosoknál megint azt érzem,hogy szinte az összesnél azt olvashatjuk majd nyáron,hogy eladták,ismét kölcsönadták,közös megegyezéssel szerződést bontottak.Aztán a helyükre meg hoznak olyanokat (főleg külföldről),akik semmivel sem jobbak,csak mivel az aktuális edző igazolja le őket,ezért megkapják azt az esélyt,amit sok fiatal nem.A második csapatból meg évente elküldenek 10-15 embert szezon végén,aztán így szinte minden évben új csapatot kell építeni.Nem tartom magam fiatalmániásnak (lehet,hogy másnak az a véleménye rólam),de ha már itt van az akadémiánk,akkor szerintem jobban is meg lehetne ezeket a játékosokat becsülni.Nem azt értem,hogy csak saját nevelésű játékosokkal álljunk fel,mert az öngyilkosság,de kaphatnának több játékpercet,mert egy játékos úgy fog tudni fejlődni a legtöbbet,főleg ha fiatal,ha éles helyzetben játszatják.Láttam olyan képeket az új akadémiáról,hogy vannak nagy képek,olyan szöveggel akikre büszkék vagyunk.Halkan megkérdezném,hogy hányan játszanak még itt közülük és nem azokra gondolok,akik külföldre igazoltak tőlünk?

       1. BIGLIKE!!! Tökéletes helyzetmegállapítás. Ott a pont!

       2. “Az aktuális edző igazolja le őket”, más normális csapatoknàl, na ott igen!, Laci! De nem itt!

       3. Sajnos, az is kérdés, hogy hányan voltak olyanok a távozó fiatalok közül, akik miután elmentek, bizonyították az nb2-ben, vagy más nb1-es csapatban, hogy helyük lett volna nálunk?
        Egyedül talán Gengeliczki ilyen, másról nem tudok, aki kiemelkedett volna az n2-ből.
        Egyébként megnézhetjük ezeket a számokat akár egy Ajaxnál, vagy más utánpótlás-nevelő egyesületeknél, hogy áll, aligha sokkal jobban.
        A másik probléma, amit én látok, hogy ezek a fiatalok annyira “hűségesek”, hogy első adandó alkalommal egy-két jobb szezon után lelépnek tőlünk, ahogy kifut a szerződésük, 5 forinttal többért elmennek a Ferencvároshoz.

   1. Szerintem is 18 evesen mar legalabb 300 nb1-es meccse kellene, hogy legyen….

    1. Jól van, én feladom.Amúgyis már érlelődött bennem ez egy ideje. Mostantól hanyagolom a kommentelést, átmegyek csak olvasó üzemmódva.Nem vagyok sértődött, csak belefáradtam néhány dologba itt a fórumon.Jobb lesz ez így mindenkinek.

     1. Ne add fel László, csak ezt a témát nem érdemes boncolgatni. Három tábor van, akik közt itt sosem lehet egység (nyilván eltúlozva a dolgot):
      1. Akik szerint a fiataljaink a világ legjobbjai, és csak belőlük kellene állnia a keretnek.
      2. Akik szerint a fiataljaink szart sem érnek, és a keret közelébe sem szabadna kerülniük.
      3. Én, aki szerint a fiataljaink szart sem érnek, de csak belőlük kellene állnia a keretnek, ha már egyszer nevelőegyesületnek tartjuk magunkat. :)

      1. Van egy negyedik tábor is, pl. én:
       4. A keretnek kis mértékben kellene “minőségi”, nem “olcsón jót” külföldit (max 3-4) tartalmaznia, néhány rutinos magyar játékost (max 8-10), és a többi helyre mehetnének akadémiai fiatalok, akiket fokozatosan be kellene építenie az edzőnek. Részemről elvárás a beépítésre: minimum 3-4 új húsz év alatti játékos / év.

       1. Ez az 1. és 3. kategória valamelyike, mondtam, hogy csak túlzok, nyilván 22 fiatalból álló keretet még a legelvakultabbak sem akarhatnak. :) Egyébként én is osztom a véleményed, bár azt is figyelembe kell venni, hogy akkor a kiesés elkerülése ellen játszanánk, az ezzel kapcsolatos idegeskedés meg pont nem hiányzik, jó már évek óta nyugodtnak lenni ilyen szempontból. :)

        1. Nem feltétlenül játszanánk a kiesés ellen, ha az a max 15 fős (légiós + rutinos magyar) mag nem kukázott lenne, hanem magyar szinten értéket képviselne.
         Tudom, hogy ehhez pedig pénz kell, mondaná az ellenoldal, de engedtessék meg, hogy álmodozzam egy számomra ideális Kispestről. Pl a Debrecen elindult valami hasonló irányba. (tudom, főként kényszerűségből, de azért eddig jól megy nekik)

     2. Ne add fel! Csak néha engedd el a vitát. Nem lehet mindig meggyőzni a vitapartnereket, sokszor még akkor se, ha igazad van. A lényeg, hogy ez a közösség gazdagodik az értelmes meglátásoktól, hozzászólásoktól. Ilyeneket te is szoktál kommentelni. Maradj!

     3. milyen uncsi lenne, ha mindenki ugyanúgy látná a dolgokat. :)
      más kérdés, ha szándékosan ferdítik el 1 rész gondolat mondanivalóját. :/
      én is hasonlóan gondoltam korábban, ahogy most írtad, de inkább nem reagálok minden(ki)re és ennyi.

     4. ne add fel! de varom a 18 eves belsövedök szamat az europai elsöosztalyokbol. Egy vedö olyan mint a jo bor, korral erik. Termeszetesen, ha csatar lenne teljesen egyetertenek, de ugy erzem, hogy egy 18 eves belsövedönek nagyon jonak kell lennie, hogy egyaltalan perceket kapjon, vagy nagyon sokkal kellene vezetni, hogy kockazat nekül beallitsak. Egyebkent szerintem teljesen rendjen van, Barath tavozott, öve a jövö, eddig elt a lehetöseggel az nbIII-ban, következö lepes az NBI-es bemutatkozas vagy az NB2-es kölcsön.

      1. Pontosan!
       Egyébként csatárból sincsen sok, aki 18 évesen már rendre játszik, nálunk meg 17 évesen kapott lehetőségeket Cipf, 18 évesen Májer, Banó, Tömösvári. Most az edzőmeccsen 18 évesen állt be Szendrei.

       1. Hogy Öszinte legyek, Banonak sokkal több lehetöseget adtam volna az utolso fordulokban, mert az elöre jatekunkat, csak pozitiv iranybal tolhatta volna….annyira gyenge volt a tamado szekcio

     5. Sokáig read only-ban voltam. Többek között a Te hozzászólásaid is (NB3-as beszámolók a fiatalokról) segítettek/ösztönöztek abban, hogy klaviatúrát ragadjak. Szerintem ne add fel! Ez még bőven nincs Kálmán-Fogadó-Hegylakó szinten.

    2. a 0 és a 300 között elég tág a határ.
     persze nem sokat jelentenek ezek meghívások, de azért valamit mégis csak láthatnak benne.
     SA 1 bexari és képes inkább kifakult “sztárokkal” kezdeni, mint tehetséges fiatalokkal…

 9. Sziasztok, szép napot! Hamarosan indulok szokásos “éveleji” kerékpár-edzésemre…. ;) XD …érintve néhány pontot, kellemest a hasznossal! Az elkészült képeket a mai napon mellékelem Nektek, Tisztelt sporttársaknak / foci-szakértőknek / KISPEST Szurkolóknak / HONVÉD Fanoknak!!! De addig is:

  Szolgálati Közlemény: Új Év, Új Remények, Új Célok, Remélem ez a remek Dalunk annyi hosszú Év / Évek után a Grupiban újra felcsendül általunk!!! Emlékeztek még rá???

  ” Bárkivel és bárhol játssz,
  az Ultras KISPEST készen áll.
  Ha győzelemre állsz,
  a KANYAR még egy gólt kíván.
  És, ha görögtüzet látsz,
  újra győzelemre játssz.
  Nektek a KANYAR énekel,
  CSAK A KISPEST, harcra fel! ”

  (Északi Kanyar, Nouva Guardia, kb. 2003-2008 között)
  Mellékelve egy igen ritka fotó: BHSE-Kaposvár 1988 OldSkoool! ;)
  https://uploads.disquscdn.com/images/11f001a7fce25681d5579c7df06a11e892a0ba47bba9250e6c94e658ebe4d1ea.jpg

 10. Laci Papp ne add fel, vegyük laza “beszélgetésnek” ezt a fórumot, hisz “ezer fejű Cézár vagyunk” ahol mindenki elmondhatja, hogy miként ítél meg történéseket. Ez a fórum pozitívum, egy érték, amelyből nem vonulhatunk ki, ha némelykor kisebbségben maradunk a véleményünkkel.
  Más. Gyerekkorom első meccsét, még a 40-es évek végén láthattam Kispesten, nagyon-nagyon gyermekként. Innen kezdődhetett a kötődés. Mi szurkolók vagyunk, mi önzetlenül, de egyben önzően is szerethetjük csapatunkat, – mint a nagyszülők az unokát.- nincs felelősségünk, csak a szeretetünk a csapat, és egyes játékosok iránt.
  Teljesen másként kellene viszonyulnunk a dolgokhoz ha személy szerinti felelősséggel tartoznánk a csapat ügyeiért.
  Becsülöm a Tulajdonost, mert felelősen építi, kezeli a csapat dolgait. Elért egy csodát, bajnokok lettünk, az akadémia is elkészült, a stadion is sínen van.Láthatóan megvan az a sajátos játékospolitika, amely által, egyben a célok nyugodt
  elérése érdekében “áldozatul” esnek a szurkolók szemében, egyes, a szurkolók személy szerint kedvenc játékosai is. Sajnos nekem is.

  1. Nagyon jól érzékeltetted, hogy mi történik, nagyon jó hozzászólás.
   Azt viszont bánom, hogy úgy látom, mintha drasztikusan idősödne a szurkolótáborunk. A legerősebb kötődéssel olyanok rendelkeznek, akik vagy a Puskásék, esetleg Tichy idejében szerették meg a klubot, vagy a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek első felében.

   Ír egyáltalán ide olyan valaki, aki tizenéves, esetleg huszas évei elején van?

   1. A kérdés valóban érdekes, – de vélhetően költői marad. Bizonyára e korosztálynak is van véleménye, de talán nem a fórumokban “domborítanak”, vagy ha igen, akkor nem ebben a témában. Sokan nem is tudnak az oldal létezéséről, – aztán meg az idő, és a kor hozza, hogy ilyen formában tudjunk, merjünk, meg ami nagyon fontos szempont, – építően megnyilvánulni.
    Bizonyára kellene reklám az oldalnak, nem tudom hogy bukkannak rá más szurkolók, magam is csak véletlenül.
    Minden tiszteletem a már néha “Mikszáthi” magasságokba emelkedő Hantának. Ugyanakkor érezhető írásaiban némi belsőellenzéki attitűd, amit a magam részéről nagyon sajnálok, mert néha szembe szélnek érezni. Bizonyára többre mennénk, ha a közös célra tartva, együtt folytatódna a történet.

    (Bocs, de nemsokára kezdődik a meccs).

   2. Elég sokat írok ide és olvasom a blogot és szerencsére még csak 24 vagyok :)

   3. Erről pár hónapja kifejtettem itt a véleményem a blogon. Tömören: a magyar foci legnagyobb bűne szerintem, h az utóbbi 30 évben komplett generációt vesztett el. Hosszú évek óta tapasztalom, h az aktuális munkahelyemen vagy az aktuális kispályás csapatomban a focit szerető emberek között az én 40 feletti korosztályomat érdekli a magyar foci, de már itt is sok embert csak felületesen, a 30-40 év közöttieknél már rosszabb az arány, a 20-30 közöttiek már kizárólag külföldi focit néznek, és konkrétan hülyének néznek minket “öregeket”, h a magyar futball tényező az életünkben, de persze tisztelet itt is a kivételeknek.
    Úgy látom, ha a következő 1-2 évtizedben nem sikerül megszerettetni a magyar focit a köv generációval, akkor mintegy 30 év múlva kb senki se fogja nézni a hazai futballt. A stadionokban már most is ez a helyzet lassan, de szerintem a tv-ben/streamen se fogja senki követni, ha sürgősen nem történik valami pozitív változás ez ügyben.
    Remélem, tévedek.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.