Vasárnapikispest 2019.06.23.

Egészen elképesztően eseménytelenül telnek a hetek, szinte vannak olyan napok, órák, amikor eszembe sem jut a Kispest. Tényleg a hét legnagyobb híre az, hogy új kereskedelmi és marketing igazgatója lett a klubnak? Ennél még az is érdekesebb, ha elmesélem, hogy a szabadságolások miatt péntekre annyira kevesen maradtunk az irodában, hogy végre lavórba lógatott lábbal ülhettem a gép előtt, sőt, tarthattam közben meetinget.

Egyébként a jövő héten, a csapathoz hasonlóan én is edzőtáborba vonulok, így a hírszolgáltatás, ami hírek és idő hiányában egyébként is vontatottan alakult az elmúlt napokban, szóval, a hírszolgáltatás még hektikusabb lesz. Azt természetsen elvárom, hogy a meccsekhez, a már megszokott közösségi összefogással szerezzünk valamiféle streamet (és reménykedem, hogy egy fapados iPaden is el fog futni, mert több informatikát nem vagyok hajlandó magammal vinni), és bár zártkapusak, azért valamit lássunk már végre.

Mindeközben próbálom kinyomozni, hogy mikor és hol lesznek az edzőmeccsek, de egyelőre semmi.

A Zenit honlapján egyelőre szombat dél van, miközben a többi meccsüket délután/este játsszák.
 • Wacker – semmi
 • Zenit – legalább a nap egyezik
 • Mouscron – semmi
 • Red Bull Brasil – semmi

“Vasárnapikispest 2019.06.23.” bejegyzéshez 494 hozzászólás

 1. Vártuk,hogy legyen valami az utazó keretről,de ez nesze semmi.Moutarirol nem is írtak egy szót sem.

  1. nyilván nem így tervezték, h Muotarit nem engedik el hó vége előtt vagy hogy Hatira sérüléssel bohóckodik, és N’gog baba is bezavar.
   valószínüleg mind3 kezdő lesz a kupameccsen és a fiataloknak most tényleg itt az esély: ha 1 komplett felkészülés, edzőtábor, 4 edzőmeccs nem elég h produkáljanak valami meggyőzőt, akkor menjenek nb2/3ba….

  2. Pótolom. Moutari szebb mint tegnabb volt. A labda kevésbé pattan el tőle, most már felismeri hol a pálya vége, mert eddig sokszor tovább🏃, és folyamatosan fejlődik, mint a gazdaság😎😂.

    1. Hát nagyon remélem, hogy a fratyi érát meg 2x a teljesítménye.🤓

     1. Amit nem igazán értek vele kapcsolatban, hogy a Fradi könnyedén kölcsönadta, a Kövesd meg most nem tartott rá igényt…

      1. Honnan tudod,hogy a Kövesd nem akarta megtartani? Az elmúlt napok eseményei nem igazán arra utalnak.

      2. Ha van vele probléma Sannino majd rendbe hozza. Már az is eredmény, hogy nekünk nem rúg több gólt, persze vigyázzunk ne nagyon jöjjön a kapunk elé. Saninoban nagyon bízok minden téren.

 2. Mai felvétel a stadion építéséről:
  Jól látható, hogy a fejépület részletein kívül megjelentek az északi lelátó tartópillérei is, tehát a Kanyarnak nem kell aggódnia, lesz hol… :)
  Mielőtt (megint) elkezdődne a “senki nem dolgozik rajta” kezdetű búsongás, a fotó fél órával ezelőtt, vagyis ebédidőben készült, a melósok – alkalmasint (jelentése: feltehetőleg) – ebédelnek. (De biztos ebbe is bele lehet kötni.)
  https://uploads.disquscdn.com/images/b8da7a38c29c0bdb019862f5694efebd6f7d564d34af0fe5daed662d98940800.jpg .

  1. A túl oldalhoz is áll két daru… Azt is le kellene fotózni… 🤗

  2. Fölöslegesek ezek a szurkálódások, minden oldalról. Senki sem sportból kötözködik, ezt kellene szerintem megérteni.
   Az nyilván nekem is meglehetősen visszatetsző, hogy a Hemy éra alatt mindenbe (sokszor egyébként JOGGAL) belekötő kollegák most a legkisebb mulasztást megjegyzőkre is úgy ugranak rá, mintha a hazát kellene védeni Batu kán seregei elől, de ez van.
   Viszont kis önmérséklet beleférhet minden oldalról. Például azzal is, hogy nem szurkálódunk folytonosan.

   1. Ez a megjegyzésed volt felesleges. Senkit nem bántottam meg, aki mégis úgy gondolja, az “a padlásra jár mosolyogni”, és nem lehet segíteni rajta. :)

    1. Azért furi azt tapasztalni, hogy te váltig abban a tudatban élsz, hogy a sokszor negatív, degradáló, szurkálódó, hozzászólásaid senkinek / csapatnak, játékosnak, edzőnek, tulajnak, szurkertársnak / nem eshetnek sz.rul, senkit nem bántasz meg vele! Ha pedig mégis ilyetén visszajelzést kapsz, akkor azt lerendezed annyival, menthetetlen fapofa az illető!
     Ellenben a feléd irányuló kritikát nehezen éled meg, létjogosultdágát is megkérdőjelezed! / lásd. fentebb az RW-nek adott válaszod /

     1. Érdekes veled kapcsolatban Dettó ez jut eszembe. De engem egyik sem zavar. Válaszolok és kész.

   2. Vazze RW, úgy osztod itt az észt, mintha a tiéd lenne a blog… :)

  3. Most már kezd stadionra hasonlítani, kezdek megnyugodni, hogy nem bevásárló központ lesz! :)

   1. Azért a székek nagyon kellenek, hogy irreverzibilis legyen… 😀

   2. Ez lesz a világ első futballpálya kinézetű plázája.🤓

    1. Nem biztos, hogy jó ötlet. Nagyon kicsi lesz így a pláza forgalma… :(

    2. A lényeg, hogy lehessen majd benne húsgolyót kapni mártással, hogy meglegyen a vasárnap délutáni kulturális program az igényesebb rétegnek… 😄

  4. Már rég lejárt a ½ óra ebédidő, hol vannak az emberek?🤓 Most se látom őket.😂

 3. A mai napi információcunamiból ki sem tudok kecmeregni…
  Még szerencse, hogy a világ legjobb marketing és háttércsapata a mi csapatunk mögött, alá dolgozik.

  1. Sajnos igen, borzasztó mennyire nem jutunk érdemi információkhoz. Úgy érzem elfelejtik, hogy egy klubnak vannak szurkolói is, és a szurkoló egy olyan hülye állatfaj, hogy a szíve és az élete egy részét a klubja tölti ki. Szomjazzuk az információt, pláne ilyen időkben mikor ennyire új szelek fújnak és nagy ígéretek repkednek…

 4. Eddig türelmes voltam de a mai infok alapján kezd gáz lenni a helyzet…. Többet vártam sokkal

   1. Ez a keret ami ausztriába ment ez netto kieső….. Tudom sokan mondták ezt az udóbbi években….. De most tényleg nagyon vékony az anyag. Amiben bízom hogy a maestro rutinjával össze rak egy tuti taktikát abvól ami van. Sokkal többet vártam igazolások terén.

     1. Lanza sztorit olyan embertől tudom hogy még mindig 95 % ig biztos vagyok benne. De Lanza kevés… Kell még néhány jó játékos

      1. jelen pillanatban semmit sem hiszek el, ettöl feltem, hogy tele leszünk igergetesekkel, aztan jol pofara ejtenek. ennel meg Hemi is jobb volt azzal, hogy nem altatott minket olyan dumakkal, hogy anyagilag versenybe akarunk szallni a fratyival meg fiidivel. persze majd nyugtaval dicserjük a napot, de nem tul igeretes eddig. csapatunk atlag eletkora inkabb a kispesti nyugdijas klubbal vetekszik, akkor meg hogy a fenebe akarjuk gyorsitani a jatekot?

       1. Azt nem mondták egy szóval sem, hogy az anyagi versenyt az új igazolások fizetésére értik. Idézem magam 5 nappal ezelőttről: “Az a baj, hogy ez eddig lófasz esti fénnyel. Nekem annyi jött le, hogy keresnek épkézláb játékosokat, aztán majd lesz valami, ha nem lesz olyan, akit meg tudnak fizetni és hajlandó is itt játszani, akkor merítenek a fiatalokból.” Hát most pontosan ez körvonalazódik.

        1. nekem nincs semmi bajom a tulajokkal, addig amig a tettek beszelnek, de egyelöre több az igergetes. persze lehet, hogy azert voltam ilyen panaszos, mert jo felb@sztak az agyam a melohelyen :) az üres dumatol mindig falramaszom. abban a vilagban ahol dolgozom, altalaban kirugjak a csak szavakban bizonyito embereket….

        1. ha lehetöseged van egy sör mellett, csak ugy mellekesen rakerdezhetnel, ha vagytok olyan viszonyban :)

     2. Szia !
      Elsején várhattok bejelentéseket, úgy hirlik,King is nálatok edz napok óta.

      1. KING MTK-nál tréningezik!Sztem ennek nincs alapja! Másrészt miből gondolod,hogy elsején bármilyen bejelentés lehet??Egy fradista,honnan tudhat honvédos igazolásokról?

       1. King napok óta nálatok van,kérdezz utána.
        Én mindenkit tisztelek aki erre a magyar focira időt ,pénzt és energiát áldoz,ezért sok kispesti barátom (is) van akik informálnak is adott esetben.
        Egyébként Hunor kérte,hogy írjak ha hallok valamit,nem kötelező elhinni,én ezt hallottam,ennyi és nem több.

        1. Köszi. Hallottam Kinget,mint lehetséges igazolást,de hogy nálunk edzene arról nem tudok.

        2. Zsóti….a múltkori előrejelzéseid nem túl jó arányban jöttek be, és akkor elég finoman fogalmaztam. :)
         ki lesz a bejelentés alanya ?
         h nincs név, legalább poszt ? milyen csapatból jön ?

         1. Nem azért,hogy a védelmére keljek,de itt mindenki tárgyal mindenkivel és sokszor a pletykákat ,vagy h meglátnak egy-egy klubtulajt egy játékossal,vagy a menedzserével kész tényként kezelnek. Tehát nem kell semmit készpénznek venni,de támpontot ad bizonyos dolgokhoz legalább.

       2. Én úgy hallottam MTK nem tart rá igényt. Értelemszerűen nálunk edzhet,de nem a csapattal…

         1. Lehet ott van videón, nekem is egy belső körös fradista ismerős mondta de egyelőre nem is biztos hogy leigazolnám…

          1. Nem tudom hogy nálunk edz-e, meg azt semhogy mi az igazság,ha videon láttad akkor biztos igazad van.

          2. Kösz, akkor nem tudom, hogy mi az alapja ennek, nyilván ha nem tartanának igényt rá akkor nem írnák be nevét…

        1. Gondolom Őt is bejelentik elseje körül.
         Anyagi okai vannak,hogy miért jobb leigazolni egy játekost júliusban,mint júniusban.

    1. Most fullra nem értelek!
     Elment Holcsi, Gróf,Dani.
     Ezek közül pótoljuk, Holcsit és Grófot… Danilót itt sokan az egekbe… Szvsz csak kerékkötő volt egy Lanza – Eppel duóhoz képest. Biztos lesz még érkező…
     Én még nem temetnék!

    2. Most jobban állunk, mint tavaly ilyenkor..Akkor elment a góljaink 90%-a, és nem jött senki se, most legalább itt van Muotari, a Grófot pótoltuk.. A középpályánk és a védelmünk adott..Annyival vagyunk hátrébb, hogy nincs itt Vadócz, aki sokat jelentett, van viszont egy Ban-Hatiránk….
     Az új emberek csak pluszt jelenthetnek ehhez a csapathoz, de a tavalyhoz képest nem vagyunk azért annyira meggyengülve..

    3. Sannino megnézi a fiatalokat 4 komoly meccsen és meglátja mit tud velük kezdeni. Utánna döntenek kit igazoljanak a Juventusból 🤓👍

  1. augusztus végéig még bármi lehet. az EL-t lehet el kell engedni, amúgy is erőn felüli munka és nagy szerencse kéne a harmadik körhöz.

   1. El – t mikor ha nem most új tulajjal?? Mi a fasznak hangoztatjuk állandóan hogy kell ha nem fektetünk bele?

    1. + a koefficiensünket vagy mi (maml)aszt ~utoljára növelhetnénk az új rendszer előtt…

    2. ennyi idő nem elég egy tisztességes EL szereplésre alkalmas keret kialakítására. mindig csak az volt a cél, hogy legalább a nálunk gyengébbeket megverjük, mert azért is jó pénzt ad az uefa.

 5. Hemingway az elmúlt években százszor elmondta, hogy az átigazolási szezon elején nehezebb igazolni, mert mindenki fent tartja még az igényeit. Ngog, Mezga, sőt korábban Lanzafame is csak később tudott befutni.

  Én most is tartom, hogy inkább jöjjön egy minőségi játékos 2-3 évre augusztus végén, mint most egy gyíkarc több pénzért.

  1. pont ezt hianyoljuk, hogy valaki megint elmondja…. Hiszen uj tulaj van….talan neki mas a velemenye. Hemi azt is mondta, hogy az EL-re csak akkor erdemes befektetni, ha elerik a csoportkört ami a feltuningolt fratyinak es fidinek is csak hebe-hoba sikerül. mennyibe kerülne ezt nekik is elmondani az igergetesek helyett? a kommunikacio a nyari szünetben gyakrolatilag leallt. a honlapon nincs ertekelhetö info (fel napot kellett varni egy utazokeretre?) szabin van a sajtos? :)

 6. Addig totojázunk, hogy belőz Leeds, és lemaradunk Tottiról! … 😫🤯

 7. A Kisvárdáról és a közpénzek haverok felé korlátlan lefolyatása körül automatikusan kialakuló maffiaképződésről sok mindent elmond, hogy a Kisvárda az ifjúsági csapataiba is egy rakás ukrán fiatalat igazolt, azzal veri össze a környező rivális csapatokat.
  Tehát nem kineveli őket, hanem a háború és gazdasági problémák elől menekülő ukránokat igazolgat le, majd pár év múlva őket teszi majd be a felnőtt csapatába.

  Ez számomra egyfajta maffialogika, hiszen nem a magyarok képzésére, sőt nem is igazán az egészen fiatalok saját képzésére koncentrál, inkább suttyomban oldja meg a dolgokat.

  Tehát nem elképzelhetetlen, hogy pár év múlva a Kisvárdának tehetségesebb fiataljai is lesznek – az más kérdés, milyen módon.

  1. Melyik csapat neveli ki? Egyik se, a pillanatnyi legjobbakat oda csábítják a legjobb utánpótlásokhoz.
   A Honvédban van a legjobb up. nevelés és pl. a mostani U15, U6-7 óta kb. 7-szer, 8-szor cserélődött ki a teljes csapat, a jelenlegi keret 80-90%-a 1 éve jött.
   A jó focistát nem lehet akárkiből kinevelni, tehetséges, jó mentalitású, atlétikus gyerekből lehet nevelni, de nem lehet mindenkiből, szóval ez nem úgy van, hogy ki akarom nevelni és kész.

  2. Ez nettó hülyeség még akkor is, ha egyetértek az állításoddal. Melyik válogatottnak szurkolsz??? (Magyar nyilván) Német? Francia? Belga? OSZTRÁK? Keresd a hazaiakat köztük!
   Globalizálódott a sport is. Ez tény! Franciák között még az u21 Ben sincs Francia…

  3. Ez butaság.. Kisvárda ott van az ukrán határnál, teljesen normális, hogy onnét is hoznak az utánpótlásba játékosokat. Nálunk is itt volt külföldiként Filip, Palmes, és a többiek..

 8. Ez szerintem jó irány, elég volt a kisvárdákból. Akadémiás kluboknak jó hír.

  “ELN-52/2019 (06.11.) számú elnökségi határozat A Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége a 2020/2021-es bajnoki évadtól kezdően az OTP Bank Liga NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő sportszervezetek játékoskereteinek kialakítása vonatkozásában az alábbi döntést hozta: 1. A bajnokságban való részvétel teljes időtartama alatt a sportszervezetek kötelesek a játékoskereteiket az MLSZ Információs rendszerében rögzíteni (http://ifa.mlsz.hu). 2. A bajnokságban résztvevő sportszervezetek által rögzített játékoskeretek létszáma az alábbiak szerint maximum 40 fő lehet: – „A” keret: maximum 25 fő labdarúgó nevezhető – „B” keret maximum 15 fő 2000. január 1. és utána született labdarúgó nevezhető. Ezen korosztály minden bajnoki évben az aktuális U21-es korosztálynak megfelelően módosul. – Az „A” és a „B” keretbe összesen 10 fő nem magyar állampolgárságú labdarúgó nevezhető.

  (mlsz.hu)”

  1. az “A” keret, “B” keret nem tudom mit jelent, de az eddigi kiírásban is csapatonként maximum 10 külföldinek lehetett versenyengedélye, ezt úgy játszotta ki a Kisvárda, hogy az ukránjai nagy része magyar állampolgárságot kapott.

   1. Ez igaz, így a Kisvárda nem volt jó példa (ráadásul a Fradi még a német Heistert is magyarosította), de a fiatalítási törekvés azért látszik + keret maximum.

    1. Nem torekszenek ezek semmire ,csupa hozza nem erto ember aki nem keri ki senki velemenyet, utobbi evekben csak rossz dontesuk volt , minden evben atalakitjak az utanpotlas bajnoksag rendszert … most epp ugy nez ki a Dardaiba levo belezugas van ( az o terveit eroltetik ) amik itthon nem mukodnenek plusz up szinten pecsnek kedveznek es az osszes elso osztalyu csapat( Up U19-17-16) ellene van( reszletesebben is ki tudom fejteni az uj tervel a felmerult problemakat)

     1. Én kíváncsi lennék rá, hogy mik a problémás pontok, mögöttes mozgatórugók.

      1. A jovo evi bajnoksag tervrol tudok irni konkretan: ugye az u19-17-16 , 8 csapatos Nb1 van az az uj terv hogy jovore mar 12 re bovitik problemak:
       1, kikertek a 8 csapat velemenyet ( koztuk annak a Dvtk is akinek nem lenne joguk beleszolni a kovi evbe mivel kiestek ( nyilvan a bovitesre szavaz , hogy bent maradjon) es a feljuto Vasast akinek lenne joga beleszolni nem kerdeztek meg
       2, Elozo evi versenykiirasbam ( ami most volt) nem szerepelt erre vonatkozoan semmi tehat mi alapjan toltik fel a 4 helyet u17 elso ? U17 masodik vagy u 16 elso? Vagy kijelentik hogy ez meg ez ( Pecset probaljak igy fel tolni)
       Nagyon tamadhato az egesz ha x jut fel y meg tamadhatja hogy mi alapjan akar birosagon is …
       3 , szornyen nehezze teszik a mostani nyarat a videki csapatoknak ( kineztel valakit masodosztalybol) mar igazolnad le ( mivel
       Erositest jelentene es nyilvan jatekos hiany van) nem fogjak elengedni ha ok is elso osztalyuak lesznek
       Ugy tudom a Dvtk kivul egysegesen arra szavazott mindenki hogy ne a 19-20 hanem csak a 20-21 tol legyen ervenyes
       Remelhetoleg lesz eszuk , ez most csak egy nagyobb pelda de sok aprosagan is van ami nem jo
       Az meg hogy evente valtoznak a korosztalyok is van u21 ket evig utanna eltorlik par evig majd megint vissza hozzak most ( ha jol tudom)

  2. Se a 40 se a 10 főt nem érzem elég szigorúnak. Ez így csak maszatolás.

 9. Nem tudjátok nálunk mikor kezdik el a jegyeket árulni az EL-re? A fratyinál már állítólag 10 e elment 1 hét alatt..

    1. Ezek szerint nem volt elég érthető a nagyszerű poénom a 3 e-re vonatkozólag. :)

 10. Beteg lett a futball, aztán megfertőzte a futballszurkolókat is:

  “Lassan tényleg nehéz lenne megmondani, a mérkőzések vagy az átigazolási szenzációk hozzák-e inkább lázba a szurkolókat.
  A Marca cikke szerint például többen voltak (ötvenezren) a Real Madrid új szerzeménye, Eden Hazard hivatalos bemutatásán a Bernabéu-stadionban, mint a csapat legutóbbi négy hazai bajnokiján a Getafe, a Huesca, a Villarreal vagy a Betis ellen.”

   1. Geri tartotta a taktikai megbeszélést ? :)
    és ki az a tökig tetkós bozótharcos…?

     1. Akkor azért nem játszott az utéban, mert pont a meccsek alatt volt időpontja a tetkósnál?! :)

       1. igen…:) de ha nem a grafika téveszti meg a szememet, akkor látok ott némi izom köteget is,
        ami persze nem 1 CR szint, de pl. litván Vili barátunkétól mindenképp erőteljesebb futóműveket sejtet

         1. végülis a tetko gyorsabban megvolt, mint a sok uncsi edzéssel izmot építeni.. :)
          én azért bízom a csávóban, nem adtam volna kölcsön lilamakiknak.

      1. Huuúúu vazze! Ha nem is Lanza, de legalább Boti szint! – tuti kezdő! :)
       A Kukoc retteghet, mert valami jó ballábat igazoltak a ződek… Viszont ezek szerint akkor az olasz-norvég csókát “elengedték”? Lehet ő lesz/ lehet a Hangya pótlék?! … :)

    1. Korábban már írtam. Nem véletlen vitte Rossi a válogatottba… Tök égő, hogy Rossi is mekkora sunyi…

 11. A Gula mögé cserekapust keresnek. Itt az újabb “szakmai előrelépési” lehetőség Grófnak – a fagyit már úgyis kinőtte… Vagy lehet, hogy a fraDIbusz megy?

 12. Mai meccsről valaki talált valamit? Én csak annyit, hogy az ellenfelünk este 6-kor játszik a Stuttgarttal is, arról lesz stream. Ápdét: tökjó, nem is velük játszunk… :)

  1. Közben találtam mára nekünk is még egy mecscet: Wed 26/06/19 CLF Swarovski Tirol 17 : 30 Honvéd

   1. Közben a honlapunkon 17 órás kezdési időt írnak! Ha jól emlékszem, annak idején a Wacker Innsbruckból lett Swarovski Tirol, talán valamikor a 80-as évek végén, vagy a 90-esek elején. Csodálkoztam is, hogy Wacker Innsbruck néven említette a honlapunk.

    1. Közben utánakerestem, a Swarovski Tirol elvileg WSG Wattens néven fut hivatalosan… És a google még mindig 17:30-ra írja a kezdést, de ír egy meccset időpont nélkül mára a Wacker Innsbruckkal is!:)

 13. Napi kesergő…
  A székletfehér vár erősített, a Loki szintén (megint találtak egy “targoncást”?! :( ), a ződek szerencsére úgy tűnik gyengültek, de sajnos nem eléggé… Ehhez képest mi -egyelőre?!- gyengültünk: – 1 Danipaci (egyébként, még akár nálunk is kiköthet?…- lehet, hogy csak próbálja felverni a fizuját), Holi ~= Moutari, Gróf ~= (<) Robi. És azért a "nemhosszabbítottak" is lyukpótlóként néha bekerültek, de őket pótolják az akadámisták..

  1. A Loki 2 targoncást igazolt egyszerre… (az egyik amúgy tényleg annak tűnik, van 4 meccsből 128 játszott perce a francia negyedosztályból 2 szezonnal ezelőttről)

   1. az a baj, hogy valahogy a Loki “targoncasai” 90%-ban ütnek amikor Herczeg döntes pozicioban van valamilyen szinten.

    1. Valószínűleg nem kerültek sokba se, mert pénzük az most nagyon nincs, nyilatkozták is tegnap.

   2. 2-nek 2-t, de optimistán bízom benne, hogy csak egy válik be közülük… :) Ennek az utóbbinak túl jó mutatói vannak…. :(

  2. :)))))
   A Loki két teljesen fogalmatlan bálás négert hozott (egyik Máltáról, ahonnan állandóan kölcsönadták és 22 évese ez a 9. csapata, másik Kamerunból, még a csapatát sem tudja az NSO…), közben Jovanovic és Tabakovic távozott.

   A moly megszerezte Petrjakot (ő papíron mindenképp erősítés – kérdés, hogy be fog.e illeni a fehérvárba, amely szélsők nélkül játszik 2 éve), egy nb2-es kapust a cserepadra, meg egy – a Puskásból Romániába kölcsönadott – védőt – szintén a cserepadra…

   A Fradiból elment Böde, aki az előző tavaszon egyszer (1) volt kezdő; elment Petrjak, helyette jött Zubkov (mielőtt idejött, Petrjak szemonzja az ukrán 1. osztályban 17 meccs, 2 gól, 0 gólpassz; Zubkov 22 meccs, 8 gól, 3 gólpassz); eladták 2,5 millióért a 600.000 EUR-ért szerződtetett Gorriarant (tavaly 2 gól és 3 gólpassz), helyette jött egy szlovák válogatott, az ottani 1. osztály legjobb középpályása (ahol Kalmár 4. lett), Skvarka (előző évben 26 meccs, 10 gól, 9 gólpassz); a bosnyák válogatott stabil balhátvédje, Civic a Sparta Prahaból; a magyar válogatott 3. számú kapusa, Gróf (Honvédból).

   Továbbá: Moutari éveken át játszott a Fradiban; gyors, de teljesen eszetlen a focihoz; tavasszal 3 gól – Holender ezalatt 10…

   1. A nigériai “targoncás”:
    190 centi magas nigériai csatár európai pályafutását a litván FK Kruoja
    Pakruojis csapatánál kezdte, 2015-ben a máltai Hamrun Spartanshoz
    igazolt, itt 25 meccsen 22 gólt szerzett. Egy dubai kitérő után (8
    meccsen 6 gól) a svéd élvonalbeli Djurgardens együttesében folytatta, 5
    bajnoki mérkőzésen játszott, illetve 17 alkalommal szerepet kapott az
    U21-es csapatban, itt 7 találatot szerzett. 2018-ban visszatért Máltára,
    és a Gzira Unitedhoz igazolt, melynek színeiben összesen 38 mérkőzésen
    23 gólt szerzett – azért itt reménykedhetnek a hurkások..

    A Tabakovicot én sem értem, még én is adtam volna neki egy (min. fél) szezont legalább Kispesten… Nem tudom a Lokinak miért nem kellett? (Lehet, hogy volt oka?) A dióknál kiderül, hogy ki döntött jól/rosszul.

    A bubisok min. 1 Petrjakkal erősödtek.

    Lehet már (szlovák csóka, az egyik ukrán + ez a balhátvéd)a fagyi sem gyengült…

    A Mou szerintem jó lesz, főleg ha lesz aki értelmes labdákkal fogja futtatni. Kövesden csak csere volt, az is ritkán (gondolom amiért nem akart hosszabbítani), de amikor szorult a Kövesd, és kényszerből betették, mindig veszélyes, és eredményes volt (pl. ellenünk is) Az meg hogy fogalmatlan (pozitívra fordítva ~kiszámíthatatlan :) ) előny is lehet! :)

  3. Semmi! Így fejeződik be a kommentem (nem tudom miért nem jelenik meg?!), tehát bízom benne, hogy még jobb is :)

   Gróf ~= (<) Robi. És azért a "nemhosszabbítottak" is lyukpótlóként néha bekerültek, de őket pótolják az akadémisták..

 14. A mai ellenfelünknél van egy középpályás, aki 29 meccsen 12 gólt és 14 gólpasszt jegyzett, igaz csak az osztrák másodosztályban, de azért ez gondolom ott sem piskóta teljesítmény.
  Poénból kiszámoltam, hogy azok a középpályásaink, akik tavaly pályára léptek, hány meccsen összesen milyen mutatót hoztak. Csak azokat vettem figyelembe, akik mindig a középpályán szerepeltek (Hidi, Gazdi, Nagygeri, Vadócz, Ben-Hatira, Banó-Szabó, Pilik, Bamba, Pölöskei, Szendrei, Holdampf), Hefflernél nem álltam neki utánanézni, hányszor szerepelt ott és hányszor védőként, de Ő se nagyon javítana az összképen, sőt…
  Szóval az összesítés (transfermarkt adatok):
  119 mérközés
  4 (négy bazdmeg négy!!!) gól
  12 gólpassz

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.