felkészülési 
2018.09.07., 11:00
Bp. Honvéd
4 - 2
Gyirmót
HT: 2 - 1
HT: 2 - 1
Bozsik stadion
Nézőszám: zárt kapu
felkészülési

Mérkőzés összefoglaló

A Gyirmót elleni, zárt kapus felkészülési mérkőzéssel zárta a hetet a Budapest Honvéd FC NB I-es csapata, hiszen a játékosok hétvégére pihenőt kaptak Supka Attila vezetőedzőtől. A szakember hétközben alaposan megdolgoztatta az együttest, kihasználva, hogy hétvégén nincs bajnoki, így bőven volt lehetőség a keményebb, hosszabb edzésekre, amelyről a Bozsik Stadion lépcsői is tudnának mesélni, no meg a futástól elnehezedett lábak.

A találkozót a fáradt Honvéd kezdte jobban, David N’Gog már az ötödik percben ígéretes helyzetbe került, lövése azonban fölé ment, két percre rá pedig a Gyirmót megszerezte a vezetést: Marek Strestik lépett ki a védők között és a jobb alsó sarokba gurította a labdát.

A folytatásban jobbára mezőnyjátékkal teltek a percek, Heffler Tibornak volt két próbálkozása, az egyik mellé, a másik fölé szállt, és csak az első félidő hajrájában pörgött fel igazán a Honvéd játéka. A 42. percben N’Gog indította Hefflert, a beadását pedig Danilo lőtte a lécre, majd a kipattanó a védőkben akadt el. Két perccel később viszont már nem tudtak menteni a vendégek, Tomás Pilík szabadrúgásából N’Gog fejelt a lécre, a kipattanóból pedig bevetődő Danilo volt eredményes. Csapatunk olyannyira lendületbe jött, hogy még az első félidő vége előtt a vezetést is átvette, Holdampf Gergő, Danilo, Pilik összjáték végén az utóbbi helyezte a labdát a Gyirmót kapujába (2–1).

A szünetben Supka Attila mester nyolcat cserélt, de ez nem törte meg a csapat lendületét, az 55. percben Tischler Patrik robogott végig a vendégek térfelén, majd a középre passzolt labdáját Holender Filip lőtte a kapuba (3–1), újabb tíz perc elteltével pedig Hidi Patrik is betalált egy szép lövést követően (4–1.). A hátralevő bő húsz percben feljegyezhettünk néhány Horváth András-védést, két Honvéd-helyzetet (az egyiknél Tischler hiába emelte át a kapust, kisodródott és visszaértek a vendégek, a másiknál meg Májer Milán lövése vágódott le a védőkről), valamint egy gyirmóti gólt: tizenegyesből Vólent Roland szépített (4–2).

Budapest Honvéd FC–Gyirmót FC 4–2 (2–1)

Bozsik Stadion

Gólszerző: Danilo, Pilík, Holender, Hidi, ill. Strestik, Vólent (tizenegyesből)

Honvéd: Horváth A. – Batik, Kamber (Lovric), Dino (Temesvári) – Kovács N., Holdampf (Vadócz), Heffler T. (Hidi), Pilík (Májer), Uzoma (Kukoc)  – Danilo (Tischler), N’Gog (Holender)

Vezetőedző: Supka Attila

Gyirmót: Rengel – Varga P. (Horváth Cs.), Villám (Lázár), Széles (Présinger) – Kontár, Gelencsér (Németh G.) – Heffler N. (Hejreczki), Strestik (Nagy P.), Sandal (Csongrádi) – Horváth R. (Vólent)

Vezetőedző: Szepessy László

(via honvedfc.hu)

Felállás

Név GLS AST PENS Lapok
1
2
3 1 1
4
5
6 1
7
8
9
10
11

Subs

Név GLS AST PENS Lapok
12
8 Hidi Patrik 🥇🥉🏆 Heffler Tibor
1
13
33 Kukoc, Tonci 🏆 Uzoma, Eke 🏆
14
25 Lovric, Ivan 🥇🥉🏆 Kamber, Djordje 🥇🏆
15
11 Holender, Filip 🥇🥉 N’Gog, David 🏆
1
16
29 Tischler Patrik Danilo, Cirino
1
17
70 Májer Milán Pilík, Tomáš
18
21 Vadócz Krisztián 🏆 Holdampf Gergő
19
15 Temesvári Attila Skvorc, Dino