2019.10.11., 11:00
Bp. Honvéd
0 - 2
FK TSC (Topolya SC)
HT: 0 - 2
HT: 0 - 2
Nézőszám: zártkapus
felkészülési

Mérkőzés összefoglaló

Tujvel
Kovács N., Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric, Kukoc
Gazdag, Nagy G., Vadócz
Kulach, N’Gog
  • Kukoc az első félidőben kihagyott egy tizenegyest.


Kettő nullára kapott ki csapatunk a pénteki felkészülési mérkőzésen

A válogatott szünet alatt sem maradt mérkőzés nélkül a Budapest Honvéd FC, csapatunk a szerbiai bajnokság negyedik helyén álló Topolya együttesét fogadta a Honvéd-MFA Utánpótlásközpontban.

A felkészülési mérkőzésen a vendégek gyorsan előnybe kerültek, a hatodik percben egy szöglet után Janko Tumbasevics fejelt a hálóba, s bár a találkozó kiegyenlített játékot hozott, sőt a mieink több szép támadást is vezettek, gólt mégis csak a Topolya tudott szerezni. Kettőt is, miután a 24. percben egy bal oldali beadásra Rovcanin érkezett tisztán, és a jobb alsó sarokba továbbította a labdát.

A félidő hátralevő részében inkább a Honvéd-helyzetek sorjáztak, de Jorgics kapus két N’Gog-lövést is hárított, Vadócz távolija mellászállt, míg Kálnoki-Kis fejese egy védőről pattant szögletre. A legnagyobb lehetőség a 32. percben adódott, amikor egy N’Gog, Gazdag összjáték után középpályásunkat a földre vitték a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt a labdát villámgyorsan felkapó Kukoc végezte el, „panenkás” megoldással próbálkozott, a labda azonban a gólvonal előtt már lepattant, s a visszavetődő kapus megkaparintotta azt.

A második félidő visszafogottabb futballt hozott, többnyire a Honvéd birtokolta a labdát, Uzoma szerzett egy lesgólt, Jorgics kapus pedig N’Gog és Egerszegi kísérletét is hárította, többször pedig egy-egy pontatlan passzon akadtak el az akciók, így hiába a mezőnyfölény, nem sikerült a szépítés. A hajrában előbb Horváth András védett egy lövést, míg az utolsó percben egy felpördülő labda N’Gog elé került, fejese viszont mellément, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Budapest Honvéd FC–Topolya (szerbiai) 0–2 (0–2)

Budapest, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

Gólszerző: Tumbasevics (6.), Rovcanin (24.)

(via honvedfc.hu – sajnos az összeállítás nincs fent, így a cseréket sem tudjuk, hogy kik léptek pályára.)

Felállás

Név GLS AST Lapok
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Név GLS AST Lapok
12
13
14
18 Horváth András 🥇🏆 Tujvel, Tomás 🏆
15
16
17
18
19