Kibeszélő a holtidényre

Egyszerűen nem történik semmi. Illetve ami meg igen, az nem ad bizakodásra okot. Például múlt hétfőn állítólag elbúcsúztunk négy játékostól, amit még nem erősített meg a hivatalos forrás. Aztán edzőnk sincs még, pedig a bajnokság végéig ígérték megnevezni. Helyette Fabio Cordella egy olaszországi konferenciára megy (edzőt? játékost?) vadászni valamikor a jövő héten. A felkészülés 23-án kezdődik, addig Hidi Patrik például Amerikában nyaral, Hemibá küzd a mindennapi rasszizmus ellen, mi pedig értetlenkedünk, hogy hogyan lehet ennyire komoly csúszásban lenni?

Dumáljuk ki. Ti mit tudtok? Lehet vadászni instagramon, twitteren, facebookon, ismerősöktől pletyit hallani, satöbbi, dobjuk össze, hátha.

 • Ja, és olyat is szabad, hogy ha van évértékelőtök, ami posztérett, akkor a csakakispest@outlook.com címre jöhet. Amennyiben elfér, kitesszük, lehessen legalább a nézőpontokon csámcsogni, ha már máson nem.

 • Labdarugas

  Bár az én vonalam szintén nyaral, azok alapján amit tudok, biztosan állíthatom: A tudatlanság áldás.

 • Kertész Péter

  A papa blogja is nagyon informatív… 300 mondat a franciaországi ifjúsági tornáról, hogy milyen vol a szállodai személyzet meg az autóbérlés, milyen jól küzdöttek a fiúk, totál üres fecsegés, majd a végén 1 mondat, kábé így: tudom, sokakat izgat, ki lesz az edző, de a héten a reményeink szerint ez is eldől.
  Cordella a köv. héten megy Rómába vadászni saját elmondása szerint.
  Gyerekek, ha már kamuztok, legalább egyformát…

  • dzsahasz

   Azt mondjuk csak a pepsifoci tette hozzá, hogy Cordella edzőt vadászik Rómában, nekem a tőle való idézet inkább játékosok vadászásáról szól.. Edző pedig reméljük lesz a héten.

   • Jogos, a szövegkörnyezet valóban nem azt jelenti, hogy edzőért megy. Én is csúnyán benéztem.

 • Balázs Németh

  Ezt a Cordellát nem lehetne eltüntetni innen? Lanzafame-n és Rossin kívül olyan nagyon sok mindent nem köszönhetünk neki. Engem irritál pl hogy magyar edző szóba se kerülhet… CSAK!!!

  • Kertész Péter

   20 forintos munkanélküli lóbadzset olasz kell. Lehetőleg társadalmi munkában…

 • áfonya bácsi

  De történt! A Jobbik módosító javaslatot nyújtott be a sporttörvényhez. :))))

  • Attila1969W

   Itt van szövegszerűen az országgyűlés honlapján a benyújtott módosító javaslat szövege!

   http://www.parlament.hu/irom40/00156/00156-0003.pdf

   • áfonya bácsi

    Az a jó ebben, hogy vicces, mikor az egész meg egyáltalán nem vicces…

    • Attila1969W

     szuper lesz……………., ha megyek mondjuk majd a gyerekeimmel egy Honvéd-Dunaújváros igazi balhés meccsre akkor kvázi rabosítva leszek majd, ha be akarok jutni a stadionba!

     Nekem továbbra sem világos……millió kamera van a Bozsikban is, ha valaki olyat tesz ami nem helyes akkor az alapján miért nem lehet beazonosítani????

     Minek akkor az egész.!

     Ja…..persze jönnek a jogvédők, hogy védeni kell a személyiségi jogait majd annak aki elkövetett valamit és azért nem lehet lehozni az újságban és a neten a fotóját!

     (Helyette szívjon az a pár hülye aki még hajlandó kimenni a stadionokba, mert annyira mazochista.)

     Fordított világban élünk nagyon!

     • áfonya bácsi

      Nyugodj meg, két hét múlva rend lesz a pályákon is. :)

 • VirágPeti

  Tegnap M3-on volt a 86-os magyar-brazil. De úgy is mondhatnám, hogy Honvéd-brazil :). 3 kispesti gól! Nagyon jó volt újra látni! Istenem, de jó játékosaink voltak akkor még!

  • Attila1969W

   Én sem tudtam megtenni, hogy ne nézzem végig!
   (Mondjuk most nem csak a melegtől pillegek a melóban most, mert jó későn lett vége, de megérte, mint ahogy a múltkor is amikor az m3 leadta a Török-Magyar 0:6-ot! írtam is róla itt, de senki nem reagált rá, úgyhogy bemásolom ide majd)

   Szenzációs volt az egész, 75.000 ember a stadionban és a csapat tele Kispesti játékosokkal!
   Hihetetlen volt a körítés a rengeteg újságíró, rendőrök, antik miliő a 80-as évek közepéről az egész milliő……valahogy nem volt annyira mai trendi UEFA kompatibilis, de nekem nagyon tetszett így is.
   Vajh mikor lesz hasonló élményben részünk újra!
   Nagyon sajnálom a felnövő generációkat akik kint vannak a válogatott mérkőzéseken, rajonganak mindenért, de kárpótlásul a nagy semmit kapja évtizedek óta már.

   • Attila1969W

    “Utána egy kis Retro.
    m3 csatorna.
    Egy kicsit más dimenzió.
    1984. Törökország-Magyarország 0:6
    A Magyar csapat tele Honvéd játékosokkal!

    – Sallai Sándor
    – Nagy Antal
    – Dajka László
    – Gyimesi László
    – Bodonyi Béla
    – Esterházy Márton
    – Garaba Imre
    Nagyon jó volt látni Őket újra!
    Sokat írogattunk, elemeztünk itt valamelyik témánál arról, hogy mennyire kellene egy szakmai igazgató Kispestre.
    (a Videotonnál bevállalták Burcsa Győzőt)
    Én a fenti névsorból bármelyik Honvéd játékost elfogadnám Kispesten erre a pozícióra!”

   • VirágPeti

    Azon gondolkodtam meccsnézés közben, hogy más volt a játék képe is akkor még. Kevesebb szabálytalanság volt (bár olykor akadt), nem tördelték szét alattomos belépőkkel, mez visszahúzásokkal egymás játékát a csapatok. Én szinte csak nb1-et meg magyar válogatott meccseket nézek ma már, de a legtöbb meccsen a hatalmas fizikai küzdelem miatt nem tud kialakulni folyamatos játék. Ez a magyar brazil üdítő volt ebből a szempontból is, és nem mellesleg barátságos meccs ide vagy oda, végig nagy iramú volt a meccs. És ahogy a mieink kisegítették egymást a védekezésben, az zseniális volt. Én akkor gyerekként ezt nem is fogtam fel, de az a csapat eszméletlenül jól össze volt rakva. Gondolkodtam is tegnap, hogy Nagy Anti most védő, vagy középpályás, aztán egyszer csak mondta Vitray, hogy az 5 (!) védő közül váltakozva hol egyik, hol másik felmegy segíteni a támodásokat. És úristen, milyen szerelései voltak Garabának, milyen kifejelt labdái Vargának. Détári meg – annak ellenére hogy fejelt egy gólt és adott egy fantasztikus labdát a 3. gól előtt Eszterházynak – még talán gyengén is játszott ezen a meccsen, és mégis… Sallainak is volt vagy 2-3 hajmeresztő eladott labdája, de valahogy sikerült korrigálni mindig, és ő volt az, aki 2. gólunk előtt párharcot nyert és adott egy szép indítást szintén Eszterházynak, amit a végén Kovács Kálmám lőtt be. Bevallom aludni is alig tudtam az éjjel, annyira ennek a meccsnek a képei jártak az eszembe. Nagyon a hatása alatt vagyok még mindig. Annak a csapatnak a legjobb 4 közé kellett volna jutnia a vébén! Nem is értem mi történt… Megtudjuk-e valaha az igazságot…? Lehet hogy a politika szólt bele és ki kellett kapnunk a ruszkiktól? Vagy szakmai, felkészülési hiba történt az edzőtáborban? Áááá, sosem lesz újra ilyen válogatottunk és ilyen Honvédunk, én attól tartok. Lehet szidni azt a rendszert, meg Mezeyt, de nagyobb rend és fegyelem volt – és a fejekben is! – mint ebben a multikulti, hamis értékekre “épített” katyvaszban, amiben ma kell élnünk.

    • Attila1969W

     Gratula az íráshoz! teljesen egyetértek vele!
     Tényleg nagyon sajnálom viszont azokat akiknek ez az élmény kimaradt az életükből, hogy szurkolhattak egy ilyen csapatnak!

     Én áldom a sorsot, hogy a 78-as VB-t 9 évesen, a 82-est 13 évesen, a 86-ost 17 évesen átéltem és szurkolhattam a magyar csapatnak!

     Azt hiszem teljesen más világ volt, más játék volt, de ezerszer többet ért ez mint a mostani!
     Garabával volt egy nagyon jó cikk a nemzeti szennylap szombati számában, Ő pont erről a helyzetről szólt!

     • VirágPeti

      Olvastam a Garaba cikket! Talán pont te linkelted be itt pár napja. Minden szavával egyetértek! És ordítani tudnék a dühtől és tehetetlenségtől, hogy ezek a még jó erőben és a tanításhoz a legjobb korban lévő legendáink nem kapnak szerepet a klubnál.

      Én is a ’78-astól láttam őket :). De nagyon halvány emlék van csak róla, inkább csak a hatalmas keserűség, meghökkentség, értetlenség, amikor kikaptunk az argentinoktól és kiállították Nyilasit és Törőcsiket is. 6-7 éves voltam, de már akkor úgy éreztem, hogy igazságtalan a világ és az élet velünk. Azóta is azt érzem.

     • Attila1969W

      fekete-fehér tv.
      Csapó vezető gólja!
      aztán a kiállítások, mi ott nem nyerhettünk semmiképpen Argentína ellen!
      Mondjuk most már bármikor elcserélném azt, hogy kijutva a VB-re egy Argentin, Olasz, Francia csoportba a negyedikek legyünk :)

     • Attila1969W

      kis színes ehhez a VB-hez!

      Tudja valaki melyik csapat játszott ellenünk zöld-fehér hosszanti csíkos mezben és kék nadrágban?
      :)

     • VirágPeti

      Ez a francia-magyar, nem? Youtube mindent tud :).

     • Attila1969W

      A válasz helyes:)
      Akkor még nem volt annyira profi a technikai szervezés és a francia csapat fehér-kék, a magyar csapat pedig tiszta fehér szerelést hozott a stadionba.
      Nem volt mit tenni a franciák kölcsön vették a helyi Mar del Platai csapat zöld-fehér csíkos mezét és ebben játszották le a VB meccset.
      :)

     • Attila1969W

      1978

     • Pelso

      Pintér Sanyi+Gujdár voltak a nagy kedvenceim !! képes sport poszterek a falon…:) a középső, két oldalas Gujdár -sárga mezben- sokáig megvolt…

     • VirágPeti

      Nekem is ők!! :) És nekem is volt Pintér “poszterem” a falon, valami vékony papíros újsgágból (nem tudom, lehet hogy képest sport volt?) amin Pintér Sanyi válogatott mezben volt. Sokáig fenn volt a kép az ágyam felett. Aztán később lett egy nagy csapatfotóm a Détári-korszak bajnokcsapatáról is.

     • VirágPeti

      Én kiskölyök voltam és naív és rajongó és a vezető gól után tökre azt hittem, hogy megnyerjük! A végén meg bőgtem, csak úgy potyogtak a könnyeim és anyám meg mostoha apám befenyítettek, hogy nem nézhetek meccset többet, mert mindig kiborítom rajta magam :).

     • Pelso

      én linkeltem…:) de nem is ez a fontos, hanem amiről és ahogy beszélt Garaba ! csak 1 ilyen habitusú emberrel lehetne a maximumot kihozni a saját nevelésből : a 83 válogatottság, a megkérdőjelezhetetlen KISPESTI szív, az a garabás elszántság, meg nem alkuvó játék ! hagyjuk már ezeket az olasz “sztárokat”, a nagy vagy ismeretlen neveket, mert egyik sem tudna olyan dolgokat átadni a srácoknak, mint Garaba, Gyimesi, Kálmánka vagy Pintér Sanyi(micsoda szíve volt/van ennek a Sanyinak is a játékhoz, a Honvédhoz !!)…… ilyenkor iszonyatosan utállak hemingway…!! gyűlölöm az álságos “harcait”, az álságos jelenlétét Kispesten : ennek az ember minden fontos, ami nekünk nem és számára semmit nem jelentenek azok az emberek, évek, ami nekünk meghatározza a Honvéd és a Foci szavak jelentését , érzését… !!

    • Pelso

     minden sorát átéltem, nem is ismételnék semmit…:) csupán Nagy Antival kapcsolatban jutott eszembe, hogy jobb híján Godoyból csinálhatnánk 1 Antihoz hasonló belső védőt ! bár alkatilag nincs olyan jó, de technikailag legalább olyan, Sokat stabilizálhatna a védelem közepén, remélhetőleg Ignjával párban !

 • babvik
  • Attila1969W

   ízlések és pofonok, ……….de nekem speciel nagyon nem jön be ez az új varrott világ!
   (Boti az egyik kedvencem a csapatból egyébként)

   Ehhez kapcsolódó egy kicsit, de nekem nagyon tetszett az alábbi közvetítés részlet:)

   “Tetkós vált tetkóst.”

   Fülöp László, a Sport TV komentátora vezette fel így az egyik
   pécsi cserét, amikor a Haladás ellen Szatmári Lórándot Frőhlich Roland
   váltotta.

   • áfonya bácsi

    A “varrott világ” nekem sem, de ez a tetováló lány ellenben igen. :)

 • Attila1969W

  PROGRAMAJÁNLÓ MINDENKINEK A MILLENÁRIS TEÁTRUMBAN!

  “Puskás ballábas külső csüdrúgása, Kocsis fejelései vagy ollórúgása, Hidegkuti boszorkányos cselei, a „fekete párduc” utánozhatatlan védései”‘

  http://www.alm.hu

  (nem szőllősi produkció…….)

 • dzsahasz

  Mátyus ma elköszönt a REAC-tól, feltehetően más csapattal állapodott meg. Lehet csak az én agyamon futott át a gondolat, hogy.. :)

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-iii-matyus-janos-vezetoedzo-elkoszont-a-reac-tol-2342277

  • Attila1969W

   az jó, hogy elmondása szerint a szíve egyik fele vörös-fekete, de azért elég meredek lenne, ha Nálunk kötne ki…..
   Nálam továbbra sincs alternatívája a Pisont-Csábi kettősnek és azért eltudnék még képzelni más Honvéd kötődésű edzőt is. Az a 4 év Mátyusnál a REAC padján nem sikerektől volt hangos azért.

 • CSAK

  Srácok! Csak olyan edző fog jönni aki engedi, h az öreg +Fabio beleszoljon az összeállításba….
  Szoval csak Olasz!!!!
  Ne almodozzunk!!!