Napikispest 2014.11.20.

magyar_kozlony_bozsik

 • Ligakupa | Megfektettük a Győrt Czár góljával 1-0-ra, így emberemlékezet óta először játszunk tavasszal is Ligakupa-meccset. Csoportelsők lettünk, hej!
 • Stadion | Nyilván mindenkinek megvolt a napi.hu írása arról, hogy a Bozsikot visszaveszi az állam. Teljesen jogos. Ha beruházni akar, szeretne birtokon is belül lenni. A kérdés inkább az, hogy máshol is így ment-e? (A napi.hu látszik, hogy inkább a gazdasághoz ért, mint a focihoz, mert sikerült a cikket a csepeli sportteleppel illusztrálniuk.)
  • Legjobb tudomásom szerint a felcsúti arénát az akadémia, a debrecenit a helyi önkormányzat és egy üzemeltető cég, a majd elkészülő Hungária körutat az MTK vagyonkezeli, a Fradit most hirtelen nem tudom, szóval a megoldás igen vegyes kép.
 • Bíróküldés | Pápán Pintér spori fúj. Idén már kétszer lengetett nekünk (UTE 0-0, Pécs 1-2), szóval piszkosul feltört így év végére.

“Napikispest 2014.11.20.” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Nem győzöm hangsúlyozni, Hemibá ajándékba kapta a területet, amit most tovább ajándékozott.

 2. Debrecenit egy olyan üzemeltető cég viszi, amelyiknek az önkormányzat a tulajdonosa. A Fradi-stadiont magáncég, az MTK-ét ha jól rémlik azért fogja csak az MTK üzemeltetni, mert ott nem is terveznek mást, mint focit.
  Ezek alapján szerintem mi is úgy járunk majd, mint az MTK, ami nem biztos, hogy baj.

  Állami kézbe pedig azért kerül az ingatlan, mert ha nem kerülne és úgy újítanák fel, azt hívnák hűtlen kezelésnek szerintem. Ilyet az állam nem csinálhat.

 3. Itt igazabol a legfontosabb, hogy ugy fest valoban lesz nalunk is egy uj stadion.
  Az, hogy Heminek volt egy hasznalati joga es mostantol az allame lesz a tulajdon szerintem teljesen rendben van.

  Ertem en, hogy szeretnenk egyenloseget es igazsagot a rendszerben es ezert akarod osszehasonlitani a tulajdonjogi helyzetet az “allami” csapatokkal. Most viszont azt mondom, hogy ajandekba kaptunk legalabb 2.1 milliardot. Oruljunk ennek.

  1. Több lesz az. A 2,1 M a 2015-s költségvetést érintő rész,ennyi kerül felhasználásra jövőre a Bozsik építéséhez. 2016-ban pedig várhatóan majd 2,4 Milliárd lesz még,így jön ki a korábban hallott 4,5 milliárdos projekt költség.

 4. Sokan dideregnek ettől a megoldástól de egyáltalán nem biztos hogy rossz lesz. Ráadásul minket komolyan veszélyeztet az idő tényező. A rezsimnek már csak pár éve van hátra (nem! nem vagyok balos, se liberális, se jobbikos…..stb. pusztán bünözönek tartom a teljes politikai elitet) ezért ha 2-3 éven belül nem indul meg a beruházás akkor soha nem lesz új stadionunk. Ha nem lesz új stadionunk akkor lényegesen kisebb értéket fog képviselni a klubunk mintha egy szupermodern tízezres stadion lenne a centerpályánk. Ha kisebb az értékünk sokkal sebezhetőbb a jövő kép.
  Szóval valami ilyesmi a képlet megoldása. Ez a döntés pár centivel közelebb visz minket a biztonsághoz……..ha ez a döntés nincs akkor továbbra is helyben topogás van…mondjuk így is, de legalább szóban történt valami. Ki tudja….?

  1. még azt is megérhetjük, hogy ha jön valami új éra, akkor lerombolják és felszántják a Grupama arénát és bevetik sóval a területet, amennyire a bögyében van egyeseknek ez az egész stadionépítkezés :) :)

   1. Igen az jó lenne…….sószórás után pedig körbevenni a területet kerítéssel, és a portás fülkébe berakni lófejű lipcseit parkőrnek.

  2. Mindenképpen pozitív egy új Stadion.Szükséges is,mert hosszútávon nagy versenyhátrányt jelentene,hogy a rivális budapesti csapatok új modern arénával rendelkeznek majd (Fradi,MTK,Újpest)),így mi lemorzsolódnánk (nb2).

   A Bozsik előtt pedig meglesz az új Utánpótlás Központunk is,már 2015 augusztus-szeptemberre,amely az egyik legjobb lesz az országban,a debrecenihez hasonló,8 füves nagypálya,1 nagy műfüves ,több kicsi, Akadémiai épületek,öltözők,talán egy kisebb fedett csarnok is.Így növekedhet a gyerekszám is,kétszer ennyi utánpótlás csapatot indíthatunk,nagyobb merítési lehetőség lesz,ez pozitív lehet az NB1-es csapatnak is,több és jobb fiatalok kerülhetnek majd fel.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.