• Kertész Péter

  Ördögi tréfát űznek velünk Jesus-szal…

  • Mondhatni megtagadjuk. :)

   (Persze az is vicces, hogy egy Jesust dobunk a kispesti oroszlánok elé.)

 • Döme Sanya

  Tényleg, a holnapi kabaréra lehet még valahol jegyet kapni? Mert ez már kabaré. Ha nem igazolunk, és főleg nem olyanokat akik tudják még mi is az a JÁTÉK, akkor marad az unalmas posványos, alsóbb osztályba süppedés.

 • gohome

  Ez valami vicc kategória.
  Bíztam benne hogy változnak a dolgok és elkezdik beépíteni a fiatalokat ezért voltunk “demonstrálni” de megint jönnek a kölcsönadások és a harmad és negyed osztályból igazolunk játékosokat vakon!

  • Pelso

   maga ez a közjáték tényleg vicc… de a 2 srác, főleg a venezuelai indián barátunk pont olyannak tűnik, aki régóta hiánycikk a középpályánkon.

   • gohome

    Remélem így lesz igaz nálunk a fizetési plafon tudjuk mennyi és ezek a játékosok valószínű rajtunk kívül senkinek sem kellettek!(ne legyen igazam)

    • Pelso

     azért vannak kivételek…és az indián tényleg jónak tűnik! max nem marad nálunk 1.5 év után…:/
     ez viszont azt jelentené, hogy jó időszakot nyomott nálunk Jesus…………úgy legyen !!

     • gohome

      ..úgy legyen !!

  • vass gábor

   A január közepéig tartó gyenge felhozatal (mtk-s spanyol,német gyerek a svájci 4.
   osztályból,holland csatár a harmadik ligából,norvég kp. a harmad
   osztáyból) után minőségibb fordulat történt.Az előbb említettek nem kaptak szerződést.

   Viszont náluk sokkal jobbak kerültek képbe,jó részük valószínűleg le is lesz igazolva.

   A venezuleai válogatott középpályás Jésus Chiko Meza (29).
   A mexikói 1.osztályból (Pumas) egy 23 éves csatár,David Izaoza,sokszoros utánpótlás válogatott.

   Francis Koné (24), elefántcsontparti-togói kettős államppolgár,korábban játszott a portugál
   élvonalban is (Olhanense).
   Michael Rabusic cseh válogatott csatár,Josip Elez (20) Lazio.

   • gohome

    De erre csak egy név Debreceni Andris.

    • vass gábor

     Debreceni sajnos nagyon visszaesett,a kispesti utolsó 1 éve is elég gyenge volt (amikor még játszott az nb1-es csapatunkban,tehát a “fagyasztása” előtti időre értem).Majd Diósgyőrben 1,5 évig peremember volt ,amikor éppen betették többször is nagyokat hibázott.Most sem kapkodtak utána,pedig ingyen elengedte a DVTK (szerződésbontás),csak az NB2-es Vasastól kapott ajánlatot…Jelenleg tehát szerintem a Honvédnak Debrő nem lett volna erősítés.

     • gohome

      Félreértetted ezt a dolgot.Debreceni utánpótlás válogatott volt (VB EB )a Honvédnál nevelkedett (a világon mindenki ismeri ezt a klubbot)játszott Nb 1-ben és valamiért mégis itt hagyott utána pedig …Ezzel csak azt akarom mondani hogy a statisztikája nagyon jó és még sem kapkodtak érte.Akik eddig jöttek kivéve Tandia Lanzafame Martinez és pótold ki a többit nem alkottak maradandót csak a fiataloktól vették el a lehetőséget.

     • Sanzi

      HA jól értem, csak azért kellene már istenítenünk, mert itt nevelkedett… tisztára Bojtor Laci…
      Az utolsó aki sokkal többet érdemelt volna az a Koós Gabi volt…

     • gohome

      Nem jól érted!
      Attól mert valaki valamikor valahol válogatott volt és egy ismert klubnál nevelkedett nem biztos hogy mindjárt ISTEN.Sajnos az elmúlt évek igazolásai ezt mutatják.

 • Pelso

  komolyan nem volt 1 értelmes ember Gá(n)cs mellet, aki szólt volna neki, hogy “Palikám! ha nem érzed okvetlen szűkségét, ne csinálj már nagyobb hülyét magadból és a klubunkból… 1 ilyen nyilatkozattal, ilyen publikált képsorok után…!?” ?? :) :/

  • gohome

   hát …………nem

  • medvepuszi

   szerinted ezt a Gács nyilatkozta? :)

 • Döme Sanya

  Úgy gondolom, jelenleg az akadémia zsákutca. Ahhoz hogy jó játékosokat neveljünk, szükségünk lenne egy csapatra, ami most nincs. A nézőkre is szükség volna, de az sincs. Mindenki reményvesztett. Lássuk be az akadémisták ezt a gondot nem tudják megoldani. Már csak azért sem, mert más bemenni a pályára a 60. percben 3 gólos előnynél, mint amikor sík gyenge mindenki, és a tőle várják a megoldást. Így csak a stresszt tanulja meg. Tulajdonképpen azt se tudja senki, pontosan mire is képes ez a csapat. Olyan a mint a lutri az egész.

  • Pelso

   sajnos a helyzetleírásod stimmel, de az idő -ha lassan is- nekünk dolgozik… azért csak kijött már 1 Botka, Baráth, Vécsei, Prosser, Lőrinczy, Gazdag, Holender, CSábi kezdő csomag az 1. 3-4 évből. én nagyon remélem, hogy pl. Lőrinczy marad, Botka,Bálint és Boti hozzák, amit jobb szakaszaikban! Holender és Prosser is jobban játszik, ha megy a csapatnak is, ez “sajnos” egyelőre így volt… mindent összevetve bizakodó vagyok, ha marad indián és beválik Puno vagy a mexikói csatár, jók leszünk !!

   • vass gábor

    + Vernes és Nagy Gergő is megállta a helyét

    • Pelso

     így van…Nagy Geri különösen hasznos tud lenni védekezésben és támadásban is. Ricsinek pedig reméljük,hogy végre benő a feje lágya, ott a távolban.

  • Escape

   Az akadémia 3 dolog miatt is zsákutca.
   – nem megfelelő színvonalúak az edzők
   – az elsőből fakadóan, nem megfelelő az “oktatás” színvonala, + eredmény kényszer van
   – az akadémiának nincs megfelelő ellenfele. Az évi 30 meccsből kb. 6-8 db megfelelő iramú, színvonalú.

  • Thibby

   Én nem az akadémiát érzem zsákutcának hanem a U16-tól felfelé lévő játékosok menedzselését! Azok a játékosaink akik 16-17 évesen nemzetközi szinten is kimagaslót nyújt …… volt ilyen jó pár az elmúlt években a teljesség igénye nélkül: Bobálok, Zsótér, Németh Krisztián, Simon Krisztián, Koman …stb
   Szóval ilyen kaliberű ifi játékosokból a horvátok, németek, spanyolok minimum kihoznak egy EB dobogós csapatot!!! Ezzel szemben mi ahelyett hogy kinevelnénk húsz éves korára egy piacképes játékost adogatjuk kölcsön gyírmótra meg sopronba tucatszám a játékosokat mert megrekednek a fejlődésben 17-19 évesen!!! És ez a legnagyobb baj, itt van kegyetlenül elbaszva valami. Elsősorban mentálisan érzem a hiányzó pluszt……és ez évtizedek óta így van. Érthetetlen számomra hogy nincs egy pszicho doki vagy egy jó képességű szuggesztív up edző aki elmagyarázza nekik hogy ha nem koptatják el a lábukat a pályán az igyekezettől (Vernes, Bobál G.) akkor senkik lesznek egy pillanat alatt! Addig amíg elveszett labda létezik számukra addig senkik!! Amíg úgy lépnek pályára hogy jobb az ellenfél addig senkik!!!
   Amíg nincs meg az alázat bennük hogy alá rendeljék magukat a csapatnak ( Holender…)addig senkik!!!
   Nem tudtok magyar játékost mondani Puskás óta aki húsz éves kora alatt nemzetközileg jegyzet lett! Albert, Mészöly, Nyilasi, Détári, Töröcsik…..mind 21-22 évesen ért be!

   • Thibby

    valami ilyesmiről beszélek…….Simont kedvelem pedig, kilógott a magyar mezőnyből. De ha erre a képre ránézünk nem kell kutatni a magyar foci problémáit!

    • A69W

     No comment….

     “Kéthetente járok igazításra a fodrászomhoz, reggelente pár perc
     alatt belövöm, ez „rutinmunka”. Állítólag sokan már úgy mennek
     fodrászhoz, hogy viszik a képemet magukkal, és olyan hajat akarnak.
     Megjegyezném, hogy Brad Pittnek a legújabb filmjében, a „Haragban” is
     ilyen a sérója, így aztán divatjamúltnak semmiképp sem nevezném.”

     Simon Krisztián, az Újpest válogatott játékosa a Presztízs Sport magazinban beszélt a sajátos hajviseletéről.

   • A69W

    Ez így van, de megnéztem, hogy akkor sokkal bátrabban nyúltak a fiatalokhoz és ennek meg is lett az eredménye.

    Albert Flórián 17 évesen mutatkozott be a Fradiban, 17 éves korában lett szintén válogatott.
    Mészöly 18 éves korában a Vasasban, 20 évesen a válogatottban mutatkozott be.

    Nyilasi ugyanúgy 18 évesen Fradi, majd 20 évesen válogatott.
    Détárinál ez 18 a Honvédban illetve 21 a válogatottban.
    Törőcsiknél 19 év a Dózsában és 21 év a válogatottban.

    Nagyobb bizalom és kisebb eredménykényszer kellene szerintem ma a fiataloknak. A fent említett játékosok beépítése úgy történt, hogy mindenhol volt egy rutinos alapcsapat,ami elbírta, hogy mellettük, helyettük fokozatosan helyet kapjanak a fiatalok. Tanulhattak “élesben” az öregek mellett, volt egy évről évre rendszeres állandó alap csapat és ebben kellett a fiataloknak megmutatni azt,hogy mit tudnak. Ha hibáztak, akkor sem volt akkora baj, kevesebb volt a teher rajtuk.
    Nézzük meg most mi van?
    Hol van ma egy állandó rutinos mag a csapatban?
    Multikulturális állandóan változó keret van évről-évre, zéró példaképek, nincs kitől tanulni!

    Akkor még volt tartalék bajnokság, ami szerintem nagyon hasznos volt, kvázi egy “B” csapat az első csapat küszöbe, belépője a fiataloknak, játéklehetőség mondjuk a sérülésből felépülő első csapatbeli játékosoknak.

    • Thibby

     Húsz évesen most is bemutatkozott Vécsei. De attól még nem nemzetközi szint! Ahogy Mészöly sem volt klasszis húsz évesen a válogatottban, Détári még 20-21 évesen sokat padozott a Honvédban, ezt ő maga is nehezményezte egy vele készült interjúban pár éve.
     Egy 16-17 éves brazil,argentín, német játékos már tényező!
     Vagy A közelmúltból vegyük Dudzsákot …. ő sem 18-19 évesen került külföldre hanem 22 évesen!

  • medvepuszi

   Egy normális klubnál az utánpótlás-nevelés max. egy pillér a sok közül. Az sem volt igazán szerencsés, amikor úgy 20-25 éve hiába volt jó a képzésünk, a kikerülő tehetségek többsége vagy elkallódott, vagy máshová menekült, olyan reménytelen volt bekerülniük a válogatottakkal teli felnőtt keretbe, hát még a csapatba.
   Az viszont a másik véglet, ami most megy. Mindig csíptem a saját nevelésű srácokat, na de az sem normális, hogy kényszerből már tőlük várjuk a megváltást, látva a külföldiek átlag nívóját (kb. 10-ből 1 jó, 1-2 hosszabb távon feljön átlagszintre, a többi sz@r). Biztos baj van az akadémiával is, pl. manapság miből lehet egyáltalán meríteni, aztán hallani a pénzért vett helyekről, a gyerekek hozzáállásáról (ha az olasz edző sehonnai légióst játszat helyette, azért nem motivált, ha sima útja van a kezdőbe, akkor azért), fene sem lát bele, milyenek az edzők, stb. De igazából az egész klub felépítése rossz, ha sorra látjuk visszafejlődni a tehetségeket.
   Remélem, Csábinál javulni fog ez a helyzet, de a megoldást a klubvezetésnek kellene megtalálnia. Egészséges versenyhelyzetet kellene teremteni, hogy csak a legjobbak jussanak el az első csapatig, de azoknak kemény melóval legyen lehetőségük kiszorítani onnan a helyükön játszót.
   Állandóan azt írja Hemi a blogjában, hogy 3-4-5 minőségi légiós mellett az akadémistákra épülő csapatot akar. Na, ehhez pénz kéne olyan légiósokra, akkor talán működne. Plusz kéne legalább 1-2 olyan egyéniség, akinek van igazi szava, tekintélye, ezt meg egy légiós max. több év után éri el. Ezért nagy luxus lemondani pl. egy Torghelléről. Ja, és amíg a gyerekek az életben nem találkoznak a Kispesthez, a Honvédhoz kötődő legendákkal, addig mit várunk? Amíg nem tudják, milyen legalább egy félházas meccs a Bozsikban, tomboló kanyarral?
   Szerintetek pl. tudják, hogy ha az akadémiáról átnéznek a pálya túloldalára, ott nőtt föl két szomszédos lakásban 186 válogatottság? Talán némelyik már azt hiszi, Öcsi bá tényleg felcsúti.

 • papparam
 • vass gábor

  http://www.transfermarkt.co.uk/josip-elez/profil/spieler/179895

  Josip Elez (Lazio),20 éves középpályás

 • vass gábor

  Secondo quanto riportato da GianlucaDiMarzio.com l’a Lazio ha ceduto Josip Elez all’Honved. Il centrocampista classe 1994 passa in prestito al club ungherese fino al termine della stagione

  TMW

  • épp most böktem én is ki a twitterén
   kiteszem

 • Pelso