Csak a szokásos: újra játékoskeringő

jatekoskeringo_2015nyarAhogy minden félévben, úgy most is élesítettünk egy játékoskeringős posztot, hogy naplózhassuk ki jön, ki megy, kit hozunk fel, kivel boronálnak össze minket, meg hasonlók. Elérhető vagy közvetlenül a Játékoskeringő menüre, vagy alatta, a 2015/16 nyár című itemre bökve. Ugyanitt megtalálhatjátok a régebbi szezonokat is, és akkor feleleveníthettek egy-két, idő közben sikeresen elfelejtett nevet.

Ja, és ha valami pletyihez juttok, vagy csak követtek valakit Facebookon, esetleg máshol, és ott elszólja magát, akkor mindenképp toljátok be kommentben, hadd pörögjön a rovat.

 • Cha-b

  Akkor kezdődjék

  “Mátyus és Rossi is ugyanarra a válogatott védőre hajt” (Laczkó)

  http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/node/191982

  • Zso

   Vegyesek az érzéseim, már ha tényleg van esély megszerezni.

   Jelenleg erre a posztra (balhátvéd) van 4 +1 játékosunk: Baráth (szerz.: 2016.06.30.), Vidovic (2015.06.30.), Morgan (2017.12.31.) és Projic (2015.06.30.). Vidovic – remélem – távozik, ahogy valószínűleg Projic is, ugyanis neki is lejár a szerződése, és igazán nem derült ki, mit tud, mert nem játszott, sérült volt. És ott van még Alcibiade (2016.06.30.), aki elvileg visszajön Szombathelyről. Ő bár hivatalosan középső védő, ha valahol játszatni “kell”, akkor inkább balhátvédben játsszon, ott nyújtott egész elfogadhatót is.

   Morgan amikor játszott, nem volt rossz (a Diók góljánál mondjuk könnyen megadta magát, még akkor is, ha nyilvánvalóan szabálytalankodtak vele szemben), Baráthot is inkább balhátvédben kellene játszatni, mint középen. Ott szerintem nem megbízható, szélen viszont jó.

   Szóval: Vidovic és Morgan távozásával is marad kb.3 balhátvédként bevethető játékosunk, akik közül hosszú távon inkább Baráthot favorizálnám, mint Laczkót (csereként ott lehet Morgan és Alci).

   Marad a baloldali középpálya, ahol Laczkó szintén bevethető. Ott viszont jelenlegi formája alapján Holendert favorizálnám, ráadásul Lőrinczi és (ha “felépül”) Daud is tudja ezt a posztot. Szóval Daud távozásával számolva is van két emberünk.

   Bár nem mondható, hogy Laczkót különösebben figyeltem volna, jelenlegi formájában nem biztos, hogy akkora erősítés lenne, főleg úgy, hogy ezeken a posztokon “nagyjából” megvagyunk. Irányítónk viszont továbbra sincs

   • István Hereb

    Érdekes ez a középső védő kérdés. Ignja-Tandia óta Ignja-Elez az első megbízható páros. Nem tetszett Baráth, bizonytalan volt középen, ahogy Alci is a szélen jobb. Lutrit venni középre meg élezveszély, szóval van miért izgulni… Szerintem Daud is húz el, én remélem, hogy Alci sem jön vissza. Morganben sem vagyok biztos, bár volt pár jobb meccse. Laczkó egyszer régen nem volt rossz, hátha a Csepeli stadion atmoszférája helyre teszi ;-)

    • Zso

     Úgy legyen. :)

     Igazad van, azt el is felejtettem, hogy középre viszont kellene valaki Elez (és tartok tőle, hogy Ignja) helyett.

  • A69W

   Laczkót, még Morgen előtt nagyon szerette volna Csábi is idehozni.
   Mindenképpen Budapesten szeretne játszani,legalább is a szép felesége állítása szerint :)
   Ő hölgy volt a “Horti angyalai” c. műsor egyik “Anygala” a Sport Klubon, de Horti távozásával Ő is ment.

   • Escape

    A Tóth Laura még ott van, a Molnár Andi az, aki meglépett.

    • A69W

     bizti? na akkor lecsekkolom a következő műsorban!

 • Döme Sanya

  Először bent kéne maradnunk, vagy ez már tuti? Mert rengeteg dolog nem úgy történt idén, mint vártuk vagy várható volt. Én inkább amíg nem biztos, inkább izgulok.

 • SA

  Csak az alábbi idegenlégiósokat tartanám meg:
  Ignjatovics, Elez, King, Godoy, Youla, Punosevac

  • VirágPeti

   Csatlakozom. Plusz melléjük még “haza hoznám” Martinezt.

   • Pugstylez

    Punosevac helyett Martinez, magyarok közül jöhet a Laczkó, aztán részemről meg is vagyunk. Feltéve, hogy meg tudunk tartani mindenkit.
    szerk: egy jó magyar kapust azért még el tudnék viselni

 • misike

  a télen érkezök közül csak elezt kéne valahogy itt tartani puno jol kezdett de aztán igen csak harmatos lett és ontivero igazán maradhatna még egy évet mert nagyon kevesett mutatott pedig igen csak jó játékos

 • szilárd

  Nyíregy is kilőve,mi lesz még itt? Hajrá Honvéd!

  • Kovics

   Nagyon kemény szerintem. Ezen elég rendesen meglepődtem. Lesz még kieső egyáltalán?

 • Kertész Péter

  “…három csapat is búcsúzik az NB I-től a kiesők mellett…”

  csakfoci

  Tehát kiesik 2, plusz 3 nem kieső sem indulhat, marad 11.
  Kettő feljut, így lesz 13, azt egészítik ki 14-re. Ez persze nem azt jelenti, hogy adott esetben 15.-ként bent maradnánk, ha netán úgy alakulna.

  • Cha-b

   Kiesik 2 + Licensz miatt Győr Kecsó Nyír1 Pécs
   12 csapatos lesz nem 14
   Elképesztő mi folyik itt szarházi MLSZ, szar minden.

   • Kertész Péter

    Összességében én is csökkentés-párti vagyok, részemről nem gond, ha “csak” 12 csapat lesz, emiatt részemről pont nem szarháziak. Elég ebbe az országba ennyi bőven. Max. 14, de annál semmiképp se több. Ettől önmagában nem lesz jobb a foci feltétlenül, de inkább 12 életképesebb és stabilabb hátterű csapat mérkőzzö egymással 3x, mint hogy a 16-ból kettő esik ki, fölötte a középmezőnyben lehet alibizni. Itt gyak nem lesz középmezőny: az első 3-4 hajt a nemzetközi kupára, az utolsó 3-4 küzd a kiesés elkerüléséért, a biztonságos “szürke zóna” rendesen beszűkül. Mondom ezt úgy, hogy vélhetőleg minket fog ez az egész a köv. szezonban súlyosan érinteni, hacsak valami csoda nem történik…
    Mondjuk az külön szép, hogy a 12 csapatból a Fradi, MTK, Vasas, Kispest, Fradi, Újpest révén 6 csapat, tehát konkrétan a fél mezőny pesti lesz.

    • Cha-b

     De szarháziak, mert jövőre a befolyt szerencsejáték pénzből a kiscsapatok tudnák rendezni a dolgaikat, és normálisan működni… Ez egy előre megfontolt/kitervelt kibaszás volt, hogy kevesebb részre osztódjon a pénz, és többet lophassanak a fideszes makik…
     Inkább megmentettek volna 3 klubot, akik önerőből bentmaradtak, és megilletné őket az “első” osztály. Ráadásúl a Nyír1 a brazilt is kifizette aki miatt a baj volt első fokon, elvileg be is mutatták a bizonylatot mégis kizárták őket kamuból indoklás nélkül.
     Én sem vagyok a létszámcsökkentés ellen, de ebben a formában szerintem gusztustalan!
     Én már a 7/3 10/5 szabálynál is eldobtam az agyam, igazságtalannak tartom, ilyet nem is lehetne… Azt csinálnak amit akarnak ezek a csaló, korrupt tetvek.

     • Kertész Péter

      Az tény, hogy a leendő több pénzből izmosodhattak volna a gyengébbek is, de gondolom az a koncepció, hogy a több pénz menjen kevesebb csapatnak, abból jobban tudnak igazolni, erősödni. Kevesebb, de minőségibb légiós, stb. Nem hiszem, hogy a focicsapatoknak folyó több pénz azért lesz több, hogy a kormányzó erők többet lophassanak. Nem ez az a nagyságrend, amire ők hajtanak, másrészt a foci SZENT, a Vezér szívügye. Égetően szükségük van valami pozitív változásra ezen a téren, tehát nem valószínüsítem a magam részéről, hogy erre az amúgy aprópénzre mennének rá.
      A nyíregyes sztori valóban elég koncepciósperes, az tény, nyilván én sem minden részének tapsolok a mostani csökkentésnek, de az iránnyal maximálisan egyetértek.

    • thpreg

     “Not like this.” Nyugat-Magyarországon Fejér megyén túl (Felcsút és Szfvár még tkp. a főváros külső szférája) nem lesz élvonalbeli foci, ha a Haladás is kiesik – ha nem, akkor marad egyedül. Szerintem egy ilyen átrendezésnek azért legyen egy év átfutása, nem két hét alatt kellene ezt eldönteni. Sok átalakításnak az a hátulütője, hogy előkészítetlenül teszik meg, ez legalább annyit árthat, mint az egyáltalán be nem vezetett átalakítás.
     Be kell vezetni, de körültekintően – valahogy erre alig van példa.

     • Kertész Péter

      Épülnek a stadionok, ömlenek a milliárdok a fociba, és esik a színvonal, nincsenek nézők. Eddig tehát tökéletesen kontraproduktív a dolog. Gyorsan kellett lépniük valamit, gondolom, a Főnök ideges odafönn, hogy mivammá…??? És ezt lépték és így.

     • thpreg

      Kézivezérlés, persze, de a legtöbb, amit elérnek majd, hogy lesz valami felmutatható látszateredmény, ha netán bejönne a Vidinek vagy a Fradinak a nemzetközi kupa. A problémákat viszont nem fogja orvosolni az instant létszámcsökkentés.
      Akár még valaki hatástanulmányt is lehetne készíttetni a fociról, csak félhetnek tőle, hogy olyan eredmény jönne ki, ami azt igazolná, hogy sok értelme nem volt ennyi lóvét erre eltapsolni…

     • Kertész Péter

      Elment 5 év a kormányzásukból és a Fönök kedvence, tehát a foci terén azon túl, hogy épült és épül pár stadion, semmi előrelépést nem tudtak elérni, sőt… Szorítja őket az idő, elfogyott a türelem, kvázi vészhelyzet van, és vészhelyzetben nem sokan szoktak lamentálni, hatástanulmányozni, stb. Húznak/lépnek egy huszárosat, megpróbálnak kitörni ebből a helyzetből. Hogy ez egy olyan kitörés lesz-e, mint Zrínyié volt anno, vagy sikeres, az majd elválik. Egyértelmű, hogy a 12 csapat egyfajta regula, amit meg KELLETT lépni BÁRMI ÁRON. Tehát etikátlan, erkölcstelen, igazságtalan, méltatlan lépések bevállalásával is, lásd: Nyíregyháza.

  • Balázs Németh

   A Paksnak azért nem mindegy, mert az ott helyi presztízs meccs, ráadásul a főszponzor is pont oda ment… De mondjuk ha ki tudnánk kapni a Pápától akkor meg is érdemeljük az NB 2-t… de szerintem 12 csapatos lesz így jövőre, legalábbis nagyon azt írják

 • A69W

  “A korábbi bejelentés szerint háromszor 11 fordulóból áll majd a bajnokság.”

  • A69W

   írja az Index. Ezt, hogy a fenébe akarják lebonyolítani?

   • Cha-b

    A fradi a 3. körben mindig otthon játszhat és 2-0ról indulnak majd a meccseik, én valami ilyesmit várok…

    Alsó felsőház kellett volna mint anno…
    11+11+5+5=32 meccs

 • Döme Sanya

  Szerintem minek ide 12 csapat. Elég lesz 4. fradi vidi felcsút mtk, és akkor be is olvadhat abba a másik bajnokságba.
  Már egyébként is szoros a kapcsolat, mindig abba a bajnokságba megy a vidi edzője. Dög unalmas bajnokság lesz.

 • skorpió

  Kispestiek Honvéd szurkolók ne engedjük meg hogy Horváth Feri legyen az edző Rossi helyett, csak azért mert Szijjártó szerepet vállal a Honvédnál…
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-szijjarto-peter-szerepet-vallal-a-honved-mukodteteseben-2416053

 • István Hereb