Napikispest 2015.05.28.

 • A délutánra beígért “Miért nem szeretnék aktív politikust a klub élére?” c. poszt tolódik, mert adegy az Öreg blogolt a témában és cáfol, adkettő történt egy csomó más érdekesség.
 • [Social media] Készült egy kutatás arról, hogy az NB I-es klubok mennyire használják a közösségi médiát. Érdemes átfutni, akinek van kis affinitása a témára, az azonnal levágja, hogy nagyjából a béka segge alatt vagyunk ezen a vonalon is.
  • Érdekességek: 1. A Kispest hivatalos Facebook-oldalán a lájkszám a többiekkel összevetve erősen vásároltnak tűnik. (Érdemes megnézni a “Facebook mutatók” c. grafikont és ott a “Beszélnek róla”/Like arányszámra kattintani. Súlyos aránytalanságot fogunk találni. /// 2. Azt írja, a klubok harmada küld sajtóanyagokat/meghívókat bloggereknek. Ezen én picit meglepődtem, mert nagyjából ismerem a magyar sportblogger-szcénát, és ilyenről csak elvétve hallottam.
 • [MLSZ és klub/futballkártya] Egy másik tanulmány sajátos, de nem kevésbé releváns szemszögből vizsgálja meg a kártyát. Az MLSZ kommunikációja és a valódi kártyahasználat között tátongó szakadékról írnak, eléggé olvasmányos, grafikonokkal rendesen megszórt posztjukban. Kimondottan ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá negyed órát az életéből.
  • Érdekességek (ha mégsincs időd végigolvasni): Az MLSZ a kiadott kártyák számát könyveli el sikerként, miközben azzal szinte semmit sem törődik, hogy az összes kártyának csak a töredékét használják hétről-hétre, és ahogy haladunk előre az időben, úgy ez a töredék egyre kisebb arányt képvisel. /// A végkövetkeztetésük nagyjából az, hogy levonva a szent és hangoztatott célokat (gyorsabb bejutás, egyesek távol tartása a stadionoktól), tulajdonképpen az MLSZ-nek az égadta világon semmi gondolata, hogy pontosan mire legyen jó ez a kártya. Elképesztő.

“Napikispest 2015.05.28.” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Az MLSZ kártya szám azért sem ér semmit, mert a magyarok – tekintettel a szocialista múltukra – úgy tekintenek BÁRMILYEN kártyára, mint státusz szimbólumra. Az emberek fejében az él, hogy nyugaton az a gazdag, akinek sok hitelkártyája van, (valljuk be, kicsit irigyek is voltunk rájuk a 90-es évek előtt).
  Ezt most a lakosság nagy része úgy kompenzálja, hogy minden (szükségtelen szar) kártyát kivált, hogy vastagabb legyen a pénztárcája. Shell, multipont, Supershop, ilyen pontgyűjtő, olyan pontgyűjtő. ebbe a sorba illeszkedik be az MLSZ kártya is. Sokaknak nem kellett, de kiváltották.

  1. Szerintem azért váltják ki sokan, hogy ha netán úgy döntenek valamikor, hogy mégis kimennének egy meccsre, akkor ne legyenek meglőve. Én nem váltottam ki sokáig, de volt olyan hétvége, amikor épp a munka lehetővé tette volna, hogy kimenjek, kedv is volt hozzá, és nem tudtam, mert nem gondoskodtam idejében a kártyáról. Valószínűleg sokan vannak hasonlóan – jelenleg a kártya azért kell, hogy az a szabadságjogom, hogy akkor megyek meccsre, amikor akarok, egyáltalán meglegyen… De ez nem jelenti azt, hogy mindig használom, nem olyan, mint a bérlet.

  2. a baj nem a kártyával van, én örülök, hogy van bankkártyám, és nem kell kápéval rohangálnom…
   a gond az, hogy nincs koncepció: kell klubkártya, de csomót költöttek már a kamerás beléptetésre, a kettő együtt teljesen felesleges; a klubkártya nem gyorsítja a jegyvásárlást, pedig ez lenne a cél (vett már valaki online jegyet? túlbonyolított, ha a helyszínen beállok a sorba, gyorsabban végzek); ha meg kell adnom az adataimat, miért nem elég a személyi?; miért kell lemondanom egy hazai mtk-meccsről azért, mert honvéd-szurkoló vagyok?; a bérleteseknek minek kártya, ha egyébként is megadják az adataikat?
   minden bajnokságban visszaesett a nézőközönség, ahol bevezették a kártyát – nálunk jóval látványosabb, mivel így is alig volt néző.

   1. 1 éve online jeggyel megyek a meccsre. megvétele kb. a nyomtatással együtt 3 perc, majd egyből mehetek sorban állás nélkül a beléptetőkapuhoz!!!

 2. ez az öreg,1 cinikus barom! menjen …ba retek blogjával együtt! itt állunk a kiesés szélén és jön itt az idióta humorával…szégyen, hogy ilyen tulajdonosunk van! ettől már csak a kubatov nagyobb gáz.

   1. ő abból is jól jönne ki! komolyan szétb@sz az ideg, ha olvasom ezt az idiótát…olyan szinten szakadt el a valóságtól és áll távol a foci szakmától, hogy ez valami siralmas.

 3. addig felesleges az új igazolásokról beszélni, amíg nem biztos, bennmaradunk-e… és mivel nyilvánvaló, hogy az Öreg nem hagyja elúszni az MLSZ pénzét (nem a sajátját fogja elherdálni), jövőre az akadémistákra építünk majd, a légiósok nagy része pedig megy az NB3-ba.

  arról érdemes lenne értekezni, hogyan módosul Hemi stratégiája:
  – Ligakupa: ő erőltette, megbukott
  – akadémisták + színvonalas külföldi légiósok stratégiája: ezt most az MLSZ szintén megbuktatta
  – tévés bevételekből származó jövedelmek: a fordulónkénti 2-3 meccs azt igazolja, hogy ebben is bukovári
  – családokat a meccsekre: átlagban max. 1000 néző, nehéz lesz megtölteni az új stadiont, pedig a marketing sokat költ erre, ráadásul ultrákkal sem sikerült kibékülni

  1. nem értem miért ne lehetne már keresgélni… ha ne adj’Isten kiesnénk, akkor Kemenes megtanul kijönni ? :)

   1. nem, de az nb2-ben ez is elég lenne :-)
    egyébként tök érdekes, hogy mindenki Kemenest találja meg (tényleg nem tud kijönni, néha tényleg elég halovány), de ha lőnénk minden meccsen 2-3 gólt, kit érdekelne? van egy töketlen csatársorunk, egy inkább védekező középpályánk – és láttuk a Vidi elleni utolsó 15 percben, hogy tudnának focizni meg támadni is. akkor miről is beszélünk?

    1. abban egyetértünk, hogy közel sem Ő az egyedüli necces pont, de ha nézzük a védelmet, akkor ott már megtörtént a selejtezés, csak Szabi nem tudott akkorát hibázni, hogy 1 meccsre is kimaradjon ! 1 stabil csapat felépítése úgy kezdődik. hogy végy 1 jó Kapust…hát ezzel most nem állunk jól, mert mentálisan nincs rendben a srác 1 ideje, így nem ad tartást a csapatnak sem 1. sem más féle osztályban

    2. Teljesen mindegy hány gólt lövünk! Amit Kemenes csinál az szerintem példa nélküli az nb1 ben.
     Átlag 2 meccsenként kap egy potyát……ezt még Mitring sem tudta überelni pedig nekem ő volt a leglúzerebb az elmúlt 20 évben

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.